Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Zuzi
    aha :) to faktycznie "plasko" :)
    ja mialam niemalnze ten sam wynik po 1h i po 2h...
    ale nic nie mowila gin..
    zobaczymy co moja priv powie jutro ;)

Mój powiedział, żebym się nie martwiła ale jeśli chcę to mogę to przegadać z diabetologiem :) I tak mam w ramach prywatnego ubezpieczenia więc czemu mam nioe skorzystać :D

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się po porannej wizycie."Mały" waży już 1920g.Idzie na masę 😁😁😁 Chyba mu ograniczę slodycze😁 Dzis zero współpracy więc nie mam ani jednego zdjęcia😞

KasiaM, ppieguskaa, Edith, zuzi_c, nick nieaktualny, Bożenka, Dariah, . Raga ., Fruzia85, mj26, Camilla33, Anytram, nick nieaktualny, annkaa lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:
    Cześć dziewczyny, witam się po porannej wizycie."Mały" waży już 1920g.Idzie na masę 😁😁😁 Chyba mu ograniczę slodycze😁 Dzis zero współpracy więc nie mam ani jednego zdjęcia😞

Ojjjj cudnie <3 mój też pewnie się popisze na prenatalnych z masą i mam nadzieję w końcu na zdjęcie też :D

Ja jednak dzisiaj nie idę do diabetologa bo lekarz się rozchorował, właśnie się dowiedziałam :P

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Alice83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam płaską krzywą cukrową, byłam u 2 diabetologów każdy powiedział że jestem zdrowa i żeby się nie przejmować, poprostu za szybko spalam cukier. Trzeba przejść na zdrowy tryb życia, jeść węglowodany złożone, produkty o niskim ig, unikać pustych kalori czyli słodyczy, jeść produkty twarde a niepłynne, np zupa z kawałkami warzyw a nie zupa krem. Jeść regularnie często a mniej

Fruzia85 lubi tę wiadomość

7ncstox.png

11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
    26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤

25.05.2019 [*] 4t1d cb
    21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
    22.10.2018 - ET :(
    X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
    2016 - 2017 - 5 x IUI :( :( :( :( :(
    05.03.2014 - (*) 6t3d cp :(
    MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice83 wrote:
    Też miałam płaską krzywą cukrową, byłam u 2 diabetologów każdy powiedział że jestem zdrowa i żeby się nie przejmować, poprostu za szybko spalam cukier. Trzeba przejść na zdrowy tryb życia, jeść węglowodany złożone, produkty o niskim ig, unikać pustych kalori czyli słodyczy, jeść produkty twarde a niepłynne, np zupa z kawałkami warzyw a nie zupa krem. Jeść regularnie często a mniej

Alice super, dzięki za opinię! Dobrze wiedzieć, że człowiek nie jest sam z tym :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka tuż to kawał chlopaczka :)

Ja pojechałam do miasta , weszłam do 1 sklepu na chwilę potem do drugiego odleciały mnie poty zrobiło mi się słabo i musiałam wyjść .. coś czuje że każde zakupy będą tylko z mężem;(

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:

Ja pojechałam do miasta , weszłam do 1 sklepu na chwilę potem do drugiego odleciały mnie poty zrobiło mi się słabo i musiałam wyjść .. coś czuje że każde zakupy będą tylko z mężem;(

no to faktycznie niefajnie :/ ja zauważyłam, że za długo nie mogę stać np w kolejce zaraz robi mi się niedobrze i słabo...

. Raga . lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:

Mi jest duszno w każdym sklepie. Jeszcze pól biedy jak jest gdzie usiąść🙈
    Ostatnio młoda dziewczyna przepuściła mnie w kolejce w aptece, mimo, że podziękowałam to uparła się i tyle. Było mi bardzo miło😃
    Ogólnie jestem obolała, czasami chodzę jak kaczka.Już odpuściłam kilometrowe spacery z psami,bo raz mało brakowało by mąż jechał po nas samochodem. Myślałam, że usiądę na tej trawie i nie wstanę😀Tylko psów żal😣

• Dariah Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka
    wooo juz prawie 2 kg!!
    toż to kawał dziecia!! :D

Alice
    ale ze jak to, ograniczac slodycze...? to tak sie da!?
    swoja droga, ja blondynka!, myslalam ze jak jest niska krzywa, i ze sie cukier dobrze spala, itd to ze mozna jesc slodycze :d lol

zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Dafka
    wooo juz prawie 2 kg!!
    toż to kawał dziecia!! :D

Alice
    ale ze jak to, ograniczac slodycze...? to tak sie da!?
    swoja droga, ja blondynka!, myslalam ze jak jest niska krzywa, i ze sie cukier dobrze spala, itd to ze mozna jesc slodycze :d lol

hahaha :D niestety to tak nie działa :( Mi też mój gin powiedział, że on mnie bardzo dobrze rozumie bo też lubi słodyczki :P ale muszę się ogarnąć. Na razie idzie mi to średnio ale staram się :P

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    2 kg to kawal klocuszka ♡♡

Mnie ostatnio na zakupach tez tak slabo bylo , zimne i gorace poty oblewaly . Dramat :o pierwszy raz tak mialam ...
    Ale nikt mnie w kolejce nie puscil hahaha nie wymuszalam chociaz patrzyla na mnie kasjerka i ludzie :D
    Wrecz jedna Pani wbiegla przede mna wepchnac sie hahaha . Olalam Ja ale zerkala na mnie nie smialo ...

Na szczescie Ja w ciazy nie jem praktycznie wcale slodyczy , wrecz mnie odrzuca . Na codzien tez nie bardzo.lubie :) raz na jakis czas pyszotka ciasto zjesc moge ale to tyle

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:

Ooo kawał chłopczyka 😊😊😊

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    hahaha :D niestety to tak nie działa :( Mi też mój gin powiedział, że on mnie bardzo dobrze rozumie bo też lubi słodyczki :P ale muszę się ogarnąć. Na razie idzie mi to średnio ale staram się :P
    Ale że jak to?
    ehhh
    aj bez slodyczy zyc nie umiem!!
    wiem ze to straszne...!
    no nic...jakos zyc trzeba :D

zuzi_c lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:

Ojjj Gusiaa mam identycznie i to w każdym sklepie. A juz jak wchodzę do Biedronki i ten miks kolorów z każdej strony, ciepło, i przeróżne zapachy to się kumuluje i powietrza mi brakuje.

Teraz chodzę z samego rana na zakupy jak mało ludzi albo z mężem, ale to też "raz dwa"....po prostu ludzie mnie irytują 😉

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym słabnięciem przy dłuższym staniu to ja tak mam już chyba od 5go miesiąca, albo i nawet wcześniej. Zawsze staram się zająć sobie kolejkę i później dreptam jeszcze po sklepie. No, ale faktycznie biedronki są chyba najgorsze. A jeszcze jak jakiś Pan przyjdzie po taniego jabola, albo piwka to już jest dramat. Mam ochotę uciekać z tego sklepu.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o sklepy i slabniecie,t o u mnie na razie nie ma tego ;)
    ale z tego co pamietam z corka tez tak nie milaam
    nawet na sam koniec
    bardzij brzuch / plecy bola od stania :)

KasiaM lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wasze brzuszki? :)
    Ostatnio 103 cm w obwodzie ;)
    fe743cdb2b33.jpg

Edith, mj26, ZakręconaOna, Dafka, KasiaM, Camilla33, Fruzia85, Bożenka, nick nieaktualny, annkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Z tym słabnięciem przy dłuższym staniu to ja tak mam już chyba od 5go miesiąca, albo i nawet wcześniej. Zawsze staram się zająć sobie kolejkę i później dreptam jeszcze po sklepie. No, ale faktycznie biedronki są chyba najgorsze. A jeszcze jak jakiś Pan przyjdzie po taniego jabola, albo piwka to już jest dramat. Mam ochotę uciekać z tego sklepu.
    Do Biedronki bez męża się nie wybieram, zbyt duże ryzyko😀

Bożenka lubi tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    ooo jaki galanty brzuszek :D
    musze zmierzyc moj :D

a wiecie co?!
    w poprzedniej ciazy ANI RAZU nie mierzylam obwodu mojego brzucha!!
    jakos mi to nie przyszlo na mysl...
    ale byl z tych malych zdecydoawanie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza cudny brzuszek :)

Też nie mierzyłam obwodu, aż z ciekawości w domu to zrobię :D

nick nieaktualny, Dariah lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ