LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bozenka
Śliczny brzuszek ! Laska z Ciebie !
Zakręcona
Super ze chłopaki już wracają ! Będziesz miała synusia przy sobie
Nasza wczoraj pojechała z moja mama do nich i odbierzemy ja w sobotę
Jakos tak pusto j smutno bez tej terrostystki ;( ehehe
Camilla
A ta nowa to tez jest żywa jak poprzednia ?
W sensie pytam się bo zastanawiałam się czy skoro żywa to można szczepić jak jestem w ciąży - czy nie ma ryzyka zarażenia żadnego?Bożenka lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Jezu dziewczyny, ale dzisiaj miałam nerwy od rana! Mała mi narobiła niezłego stracha
Od dobrych 5 tygodni to ruchy czuje już od samego rana i dzisiaj tak się przebudziłam i sobie leżę i myślę, kurde, nie czuje ruchów nic, ostatnie były sporo orzed spaniem, a w nocy jak wstałam na siku też nic nie czułam, a z reguły to zasnąć nie mogłam takie serie kopniaków i wiercenie nocne było.
Więc już nerwy, mówię co jest, szybko gorąca słodka czekolada, poskakałam trochę i leżę, na boki nic nie czułam nadal, ale jak się na plecy położyłam, to się mała w końcu chyba obudziła i zaczęła się wiercic, Boże, jaka to była ulga33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
nick nieaktualny
-
Darrika wrote:Jezu dziewczyny, ale dzisiaj miałam nerwy od rana! Mała mi narobiła niezłego stracha
Od dobrych 5 tygodni to ruchy czuje już od samego rana i dzisiaj tak się przebudziłam i sobie leżę i myślę, kurde, nie czuje ruchów nic, ostatnie były sporo orzed spaniem, a w nocy jak wstałam na siku też nic nie czułam, a z reguły to zasnąć nie mogłam takie serie kopniaków i wiercenie nocne było.
Więc już nerwy, mówię co jest, szybko gorąca słodka czekolada, poskakałam trochę i leżę, na boki nic nie czułam nadal, ale jak się na plecy położyłam, to się mała w końcu chyba obudziła i zaczęła się wiercic, Boże, jaka to była ulga
Ale przekręciłam się na bok, i spokój...
Pewnie miala ciasno i zaczęła się wiercić.
Z tą różnicą, że w nocy koło 2.00 jak mąż wstawał do pracy, to też zaczęła szaleć po całości 😊 -
Spokojnie dziewczyny bez nerwów to nie jest tak samo że ciągle dzieciaki będą się budzić i ruszać o tych samych godzinach. Są coraz większe coraz mniej mają miejsca więc to im utrudnia też.
annkaa, Darrika, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
ss25 wrote:
Ja tez tak mam z ruchami. Zauważyłam że jak mam bardzo aktywny dzień to mało czuje ruchów za to w nocy bardziej i odwrotnie. Czasem jest tak ze wydaje mi się ze w nocy się nie ruszala a Mąż mówi ze trzymał za brzuch i czuł jak fisia. -
Właśnie tak myślę, że to kwestia, że robi si małej ciasno, więc też bez wpadnania w panikę i zaraz jechanie na ip po prostu się położyłam i grzecznie czekałam na podbudkę tego małego stwora :p
Kurczę dziewczyny ale Wy macie duże te brzuszki! U mnie wprawdze widać, że jestem w ciąży ale przy Was mój brzucho jest mikrusem, choć mój mąż mówi, że jest duży. Raga . lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
12 cs!🤞⏳️do marca
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Dariah dziękuję 😊
Ss piękny brzuszek 🤗
Z tymi ruchami dzidzi też co jakiś czas mam zawał serca.
Ale słuchajcie ja mam chyba jakąś gwiazdę w brzuchu 😂 ostatnio na szkole rodzenia jak przyszła moja kolej do oddychania to położna siedziała przy mnie, i wszystkie dziewczynki się na mnie patrzyły i moja mała najpierw wychyliła głowę, tak mocno że musiałam się przekręcić na bok i odczekać chwilę, a jak już kończyłam oddychać to tak kopała, że cały brzuch falował i to tak mega mocno. I mówię no gwiazda jak nic. Wszyscy patrzą to ona popis daje😂😂Mysza, zuzi_c, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
U mnie za to odwrotnie, jak ja albo ktoś patrzy na brzuch albo kładzie rękę, to się chyba że wstydu chowa aż za moim kręgosłupem
ZakręconaOna, Bożenka, JustiJusti lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
12 cs!🤞⏳️do marca
U nas tez sa cichsze dni, ale powiem szzcerze z egenerlanie jest abrdzo ruchliwy
no i w nocy....
na boku spac nie moge bo Ksieciu nie lubi...Krolewna tez nie lubla..
od razumnie kopie !
na plecach ciezko...
ehh
ale gerelanie ruchy widac przez bluzke i sweter eheh
tak sie rusza
ZakręconaOna, Bożenka, Mysza, KasiaM, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
My wczoraj byliśmy na takim wernisażu i podczas prelekcji (ponad 1h siedzenia w pozycji 90 stopni na niewygodnym siedzeniu) mój syn zdecydował, że jednak musimy już iść do domu zaczął mnie tak kopać i ładować po żebrach, że musiałam wstać i wyjść w trakcie bo już nie byłam w stanie oddychać. Oczywiście w domu cisza! Już wiem, że będzie cały tatuś
Martek&M, Bożenka, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ja dzisiaj o 2 w nocy tez się obudziłam, bo w brzuchu impreza na całego. Poszedł spać i o 5 rano znowu tance. Rano czułam jaki mam pokopany ten brzuch, w dzień bywa spokojniejszy. 😉
Bożenka lubi tę wiadomość
28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
Dzien dobry .
Darrika zwyczajnie obudzilas malucha , Ty nie dobra Ty hahaha ;*
Ss piekne zdjecie i brzusio ! Widac , ze jestes szczuplutka bardzo . I jaka opalona *_* Ja z natury mam taka srednia karnacje ale dla siebie teraz wydaje sie byc normalnie jak trup biala ...
Moj maly tez miewal incydenty , ze w nosie mial i spal smacznie a matka szok ! Ale ogolnie jest 2 x wiecej ruchliwy niz moj starszy syn . Na boku tez jak leze to kopie mnie az po nerkach . Komedia . I tez juz przez ubrania widac jak zasuwa tan .JustiJusti lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny POMÓŻCIE. Wizytę mam za ok 2 tygodnie i chyba nie wytrzymam do tego czasu.
Mam stwierdzona cukrzycę ciążowa. Póki co mierze poziom cukru 5x dziennie. Stosuje dietę.
Na czczo mam ok 95, godzinę po posiłku ok 105, dzisiaj jakiś wynik mi wyszedł 130 po sniadaniu. Wiecie może czy mieszczą się w normie? Czy źle to wygląda? -
Zakrecona
no ja tez z tych bialych eheh
a co ciekawe moj brat ma ciemna karnacje i czarneee wlosy
juz nie wspomne o tej niesprawiedliwosci ze tye jego kruczo czarne wlosy sa meeeeeeeega grube
a moje - cinekie, cinkeie i jeszcze ciensze..
-
Czerna wrote:Dziewczyny POMÓŻCIE. Wizytę mam za ok 2 tygodnie i chyba nie wytrzymam do tego czasu.
Mam stwierdzona cukrzycę ciążowa. Póki co mierze poziom cukru 5x dziennie. Stosuje dietę.
Na czczo mam ok 95, godzinę po posiłku ok 105, dzisiaj jakiś wynik mi wyszedł 130 po sniadaniu. Wiecie może czy mieszczą się w normie? Czy źle to wygląda?
Kurczę ja nie chce nic mówić, bo nie jestem lekarzem, ale chyba 130 po śniadaniu to dużo.
Nie dasz rady się wcisnąć gdzieś do diabetologa przed ta wizyta za 2 tygodnie?ZakręconaOna, Czerna lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
12 cs!🤞⏳️do marca
Dariah wrote:Zakrecona
no ja tez z tych bialych eheh
a co ciekawe moj brat ma ciemna karnacje i czarneee wlosy
juz nie wspomne o tej niesprawiedliwosci ze tye jego kruczo czarne wlosy sa meeeeeeeega grube
a moje - cinekie, cinkeie i jeszcze ciensze.. -
Zakrecona
i gdzie sprawiedliwosc?!
grrrr
u nas corka tez juz widac ze szału na glowie nie bedzie miec...
ostatnio torszke jej sie grubsze te wloski zorbily
ale jak widze niektore dziewczynki w przedszkolu to wooooo! taka czupryna ! i dlugie i geste! superZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej wszystkim. Co do włosów to miałam gęste i proste jak druty do czasu aż poszłam na studia. Teraz są tylko proste heh. Siwe już się pokazują na skroniach, ale na to są farby. Abym nie wyłysiała przed 40tką😉
Przymierzam się do kupna rożka i kokonu. Polecacie jakieś? Lepiej rożek miękki czy usztywniany?