X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka
    Śliczny brzuszek ! Laska z Ciebie ! ;)

Zakręcona
    Super ze chłopaki już wracają ! Będziesz miała synusia przy sobie ;)
    Nasza wczoraj pojechała z moja mama do nich i odbierzemy ja w sobotę
    Jakos tak pusto j smutno bez tej terrostystki ;( ehehe

Camilla
    A ta nowa to tez jest żywa jak poprzednia ?
    W sensie pytam się bo zastanawiałam się czy skoro żywa to można szczepić jak jestem w ciąży - czy nie ma ryzyka zarażenia żadnego?

Bożenka lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny, ale dzisiaj miałam nerwy od rana! Mała mi narobiła niezłego stracha :D

Od dobrych 5 tygodni to ruchy czuje już od samego rana i dzisiaj tak się przebudziłam i sobie leżę i myślę, kurde, nie czuje ruchów nic, ostatnie były sporo orzed spaniem, a w nocy jak wstałam na siku też nic nie czułam, a z reguły to zasnąć nie mogłam takie serie kopniaków i wiercenie nocne było.

Więc już nerwy, mówię co jest, szybko gorąca słodka czekolada, poskakałam trochę i leżę, na boki nic nie czułam nadal, ale jak się na plecy położyłam, to się mała w końcu chyba obudziła i zaczęła się wiercic, Boże, jaka to była ulga :)

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj od 6 do 21 na nogach poza domem, już mnie plecy zaczęły bolec.
    Mam już duży brzuszek a waga stoi od września
    0430463c89a6.jpg

annkaa, Mysza, ppieguskaa, Fruzia85, Bożenka, KasiaM, Edith, Dafka, ZakręconaOna, zulka, Camilla33, Aguuu, JustiJusti lubią tę wiadomość

• annkaa Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Jezu dziewczyny, ale dzisiaj miałam nerwy od rana! Mała mi narobiła niezłego stracha :D

Od dobrych 5 tygodni to ruchy czuje już od samego rana i dzisiaj tak się przebudziłam i sobie leżę i myślę, kurde, nie czuje ruchów nic, ostatnie były sporo orzed spaniem, a w nocy jak wstałam na siku też nic nie czułam, a z reguły to zasnąć nie mogłam takie serie kopniaków i wiercenie nocne było.

Więc już nerwy, mówię co jest, szybko gorąca słodka czekolada, poskakałam trochę i leżę, na boki nic nie czułam nadal, ale jak się na plecy położyłam, to się mała w końcu chyba obudziła i zaczęła się wiercic, Boże, jaka to była ulga :)
    Darrika witam w klubie... Też się właśnie obudziłam chwilę temu na plecach i już od rana szuru-buru konkretne.
    Ale przekręciłam się na bok, i spokój...
    Pewnie miala ciasno i zaczęła się wiercić.
    Z tą różnicą, że w nocy koło 2.00 jak mąż wstawał do pracy, to też zaczęła szaleć po całości 😊

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewczyny bez nerwów to nie jest tak samo że ciągle dzieciaki będą się budzić i ruszać o tych samych godzinach. Są coraz większe coraz mniej mają miejsca więc to im utrudnia też.

annkaa, Darrika, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Wczoraj od 6 do 21 na nogach poza domem, już mnie plecy zaczęły bolec.
    Mam już duży brzuszek a waga stoi od września
    0430463c89a6.jpg
    Ślicznie wyglądasz:-)
    Ja tez tak mam z ruchami. Zauważyłam że jak mam bardzo aktywny dzień to mało czuje ruchów za to w nocy bardziej i odwrotnie. Czasem jest tak ze wydaje mi się ze w nocy się nie ruszala a Mąż mówi ze trzymał za brzuch i czuł jak fisia.

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak myślę, że to kwestia, że robi si małej ciasno, więc też bez wpadnania w panikę i zaraz jechanie na ip po prostu się położyłam i grzecznie czekałam na podbudkę tego małego stwora :p

Kurczę dziewczyny ale Wy macie duże te brzuszki! U mnie wprawdze widać, że jestem w ciąży ale przy Was mój brzucho jest mikrusem, choć mój mąż mówi, że jest duży :D

. Raga . lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah dziękuję 😊

Ss piękny brzuszek 🤗

Z tymi ruchami dzidzi też co jakiś czas mam zawał serca.

Ale słuchajcie ja mam chyba jakąś gwiazdę w brzuchu 😂 ostatnio na szkole rodzenia jak przyszła moja kolej do oddychania to położna siedziała przy mnie, i wszystkie dziewczynki się na mnie patrzyły i moja mała najpierw wychyliła głowę, tak mocno że musiałam się przekręcić na bok i odczekać chwilę, a jak już kończyłam oddychać to tak kopała, że cały brzuch falował i to tak mega mocno. I mówię no gwiazda jak nic. Wszyscy patrzą to ona popis daje😂😂

Mysza, zuzi_c, JustiJusti lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to odwrotnie, jak ja albo ktoś patrzy na brzuch albo kładzie rękę, to się chyba że wstydu chowa aż za moim kręgosłupem :D

ZakręconaOna, Bożenka, JustiJusti lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

• Dariah Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez sa cichsze dni, ale powiem szzcerze z egenerlanie jest abrdzo ruchliwy
    no i w nocy....
    na boku spac nie moge bo Ksieciu nie lubi...Krolewna tez nie lubla..
    od razumnie kopie !
    na plecach ciezko...
    ehh

ale gerelanie ruchy widac przez bluzke i sweter eheh
    tak sie rusza :)

ZakręconaOna, Bożenka, Mysza, KasiaM, JustiJusti lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy na takim wernisażu i podczas prelekcji (ponad 1h siedzenia w pozycji 90 stopni na niewygodnym siedzeniu) mój syn zdecydował, że jednak musimy już iść do domu :D zaczął mnie tak kopać i ładować po żebrach, że musiałam wstać i wyjść w trakcie bo już nie byłam w stanie oddychać. Oczywiście w domu cisza! Już wiem, że będzie cały tatuś <3

Martek&M, Bożenka, JustiJusti lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dzisiaj o 2 w nocy tez się obudziłam, bo w brzuchu impreza na całego. Poszedł spać i o 5 rano znowu tance. Rano czułam jaki mam pokopany ten brzuch, w dzień bywa spokojniejszy. 😉

Bożenka lubi tę wiadomość

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .

Darrika zwyczajnie obudzilas malucha , Ty nie dobra Ty :P hahaha ;*

Ss piekne zdjecie i brzusio ! Widac , ze jestes szczuplutka bardzo . I jaka opalona *_* Ja z natury mam taka srednia karnacje ale dla siebie teraz wydaje sie byc normalnie jak trup biala ...

Moj maly tez miewal incydenty , ze w nosie mial i spal smacznie a matka szok ! Ale ogolnie jest 2 x wiecej ruchliwy niz moj starszy syn . Na boku tez jak leze to kopie mnie az po nerkach . Komedia . I tez juz przez ubrania widac jak zasuwa tan .

JustiJusti lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Czerna Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny POMÓŻCIE. Wizytę mam za ok 2 tygodnie i chyba nie wytrzymam do tego czasu.
    Mam stwierdzona cukrzycę ciążowa. Póki co mierze poziom cukru 5x dziennie. Stosuje dietę.
    Na czczo mam ok 95, godzinę po posiłku ok 105, dzisiaj jakiś wynik mi wyszedł 130 po sniadaniu. Wiecie może czy mieszczą się w normie? Czy źle to wygląda?

• Dariah Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona
    no ja tez z tych bialych eheh
    a co ciekawe moj brat ma ciemna karnacje i czarneee wlosy
    juz nie wspomne o tej niesprawiedliwosci ze tye jego kruczo czarne wlosy sa meeeeeeeega grube
    a moje - cinekie, cinkeie i jeszcze ciensze..

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerna wrote:
    Dziewczyny POMÓŻCIE. Wizytę mam za ok 2 tygodnie i chyba nie wytrzymam do tego czasu.
    Mam stwierdzona cukrzycę ciążowa. Póki co mierze poziom cukru 5x dziennie. Stosuje dietę.
    Na czczo mam ok 95, godzinę po posiłku ok 105, dzisiaj jakiś wynik mi wyszedł 130 po sniadaniu. Wiecie może czy mieszczą się w normie? Czy źle to wygląda?

Kurczę ja nie chce nic mówić, bo nie jestem lekarzem, ale chyba 130 po śniadaniu to dużo.

Nie dasz rady się wcisnąć gdzieś do diabetologa przed ta wizyta za 2 tygodnie?

ZakręconaOna, Czerna lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Zakrecona
    no ja tez z tych bialych eheh
    a co ciekawe moj brat ma ciemna karnacje i czarneee wlosy
    juz nie wspomne o tej niesprawiedliwosci ze tye jego kruczo czarne wlosy sa meeeeeeeega grube
    a moje - cinekie, cinkeie i jeszcze ciensze..
    No Ja mam naturalne tez ciemne wszystko heheh ale tak samo.mikrusy wlosy a moja Mama i siostra . Jejku te to.maja mega grube dlugie wlosy a Mama ? Kruczo czarne naturalne wlosy a grube !!

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lekarzem nie jestem ale wydaje mi sie tez duzo , musisz tez obserwowac co jesz bo.cos musi ci bardzo cukier podnosic . Cos co dla jednej jest ok.niekoniecznie musi Tobie odpowiadac . :*

Czerna lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona
    i gdzie sprawiedliwosc?!
    grrrr
    u nas corka tez juz widac ze szału na glowie nie bedzie miec...
    ostatnio torszke jej sie grubsze te wloski zorbily
    ale jak widze niektore dziewczynki w przedszkolu to wooooo! taka czupryna ! i dlugie i geste! super :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Co do włosów to miałam gęste i proste jak druty do czasu aż poszłam na studia. Teraz są tylko proste heh. Siwe już się pokazują na skroniach, ale na to są farby. Abym nie wyłysiała przed 40tką😉

Przymierzam się do kupna rożka i kokonu. Polecacie jakieś? Lepiej rożek miękki czy usztywniany?

‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ