LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza
ja z corka mialam rozki
srednio je uzywalam - corka byla bardzo mala, nie cuzlam jej za dobrze w rozku
do tego bylo baaardzo gorąco przez pierwsze 2-3 tyg wiec kocykiem ja okrywalam
mialam tez usztywnienie do rozka, ale tego to juz w ogole nie uzywalam
teraz mam tez 2-3 rozki bo dostalam
zobaczymy czy bedziemy zuywacMysza, mj26 lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie 😂😂😂
Mysza Ja siwe 3 wlosy znalazlam kiedys juz , nawet nie pamietam dokladnie ... ok 2-3 lata temu . Mowie kuzwa osiwieje jak moj Tata do 30 stki !!! Ale narazie nie znalazlam wiecej ... na szczescie .Mysza lubi tę wiadomość
-
Ja rożek miałam nee usztywniony..
Wiec ii taki polecam..
U koleżanki trzymałam dziecko w usztywnianym.. Ii miałam wrażenie, że wypadnie bo je nee czułam..
Kokonu nee miałam.. Osobiście wydaje mi ten gadżet zbędny.. Wolałabym jakiś lezaczek/bujaczek za to.ZakręconaOna, Mysza lubią tę wiadomość
-
Dariah wrote:Bozenka
Śliczny brzuszek ! Laska z Ciebie !
Zakręcona
Super ze chłopaki już wracają ! Będziesz miała synusia przy sobie
Nasza wczoraj pojechała z moja mama do nich i odbierzemy ja w sobotę
Jakos tak pusto j smutno bez tej terrostystki ;( ehehe
Camilla
A ta nowa to tez jest żywa jak poprzednia ?
W sensie pytam się bo zastanawiałam się czy skoro żywa to można szczepić jak jestem w ciąży - czy nie ma ryzyka zarażenia żadnego? -
Czerna wrote:Dziewczyny POMÓŻCIE. Wizytę mam za ok 2 tygodnie i chyba nie wytrzymam do tego czasu.
Mam stwierdzona cukrzycę ciążowa. Póki co mierze poziom cukru 5x dziennie. Stosuje dietę.
Na czczo mam ok 95, godzinę po posiłku ok 105, dzisiaj jakiś wynik mi wyszedł 130 po sniadaniu. Wiecie może czy mieszczą się w normie? Czy źle to wygląda?Czerna, Fruzia85, RudyLis lubią tę wiadomość
-
Czerna wrote:Dziewczyny POMÓŻCIE. Wizytę mam za ok 2 tygodnie i chyba nie wytrzymam do tego czasu.
Mam stwierdzona cukrzycę ciążowa. Póki co mierze poziom cukru 5x dziennie. Stosuje dietę.
Na czczo mam ok 95, godzinę po posiłku ok 105, dzisiaj jakiś wynik mi wyszedł 130 po sniadaniu. Wiecie może czy mieszczą się w normie? Czy źle to wygląda? -
Mysza wrote:Hej wszystkim. Co do włosów to miałam gęste i proste jak druty do czasu aż poszłam na studia. Teraz są tylko proste heh. Siwe już się pokazują na skroniach, ale na to są farby. Abym nie wyłysiała przed 40tką😉
Przymierzam się do kupna rożka i kokonu. Polecacie jakieś? Lepiej rożek miękki czy usztywniany?Mysza lubi tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:Żaden, zwłaszcza dla niedoświadczonych rodziców bo nawet nie poczujecie jak dzieciak będzie lecieć na podłogę.
ja jej kompletnie nie cuzlam w tym rozku....09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Czerna mąż zrobił foto i mi wysłał, więc tak, na czczo nie może przekroczyć 92, a godzinę po każdym z posiłków czyli śniadaniu, obiedzie i kolacji 140. Ja też zapisywalam przy wyższych niż te normy pomiarach co jadłam i eliminowalam to z diety lub zmniejszyłam ilość. Ale tych wyższych pomiarów miałam tylko kilka przez 3 miesiące i każdy dotyczył jedzenia na mieście. Aha a tych pomiarów w okolicy 130-135 miałam dość sporo i to właśnie po śniadaniu. Wrzuć na luz, wszystko jest ok 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 14:49
-
Camilla33 wrote:Czerna mąż zrobił foto i mi wysłał, więc tak, na czczo nie może przekroczyć 92, a godzinę po każdym z posiłków czyli śniadaniu, obiedzie i kolacji 140. Ja też zapisywalam przy wyższych niż te normy pomiarach co jadłam i eliminowalam to z diety lub zmniejszyłam ilość. Ale tych wyższych pomiarów miałam tylko kilka przez 3 miesiące i każdy dotyczył jedzenia na mieście. Aha a tych pomiarów w okolicy 130-135 miałam dość sporo i to właśnie po śniadaniu. Wrzuć na luz, wszystko jest ok 😊
Darrika lubi tę wiadomość
-
Czerna wrote:Czyli nawet ten wynik na czczo nie jest dramatem? Dodam że od 7 tygodni leżę plackiem w łóżku przez łożysko centralnie przodujące więc nie mam gdzie spalać tego co przyjmę. Jestem w 30 tc więc widać koniec. Przetrwam wszystko...
Czerna lubi tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:Spokojnie, tym bardziej że jesteś bez ruchu, metabolizm jest zupełnie inny. Nie martw się, wszystko jest dobrze 😊 Ja na początku okropnie się zestresowalam tymi pomiarami, ale miałam naprawdę fajna diabetolog, po drugiej kontroli wrzuciłam na luz, nawet czekoladę czy lody jadłam 😋
-
Czerna wrote:Dobrze takie informacje przeczytać. Jestem przerażona bo na początku ciąży to nawet pobranie krwi wydawało się akcja nie do przejścia. Jednego potwora oswoilam to teraz 5x dziennie sama się igluje. Wizja insuliny mnie przeraża. Dziekuje
Czerna lubi tę wiadomość
-
My po wizycie
Teos ładnie główkowy ułożony’
1021 g Dziecia
Zdjec brak - zakryty obiema rękoma na buzi ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 16:32
Camilla33, Bożenka, KasiaM, Mysza, Darrika, ppieguskaa, Dafka, ss25, Edith lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Camilla33 wrote:Czerna mąż zrobił foto i mi wysłał, więc tak, na czczo nie może przekroczyć 92, a godzinę po każdym z posiłków czyli śniadaniu, obiedzie i kolacji 140. Ja też zapisywalam przy wyższych niż te normy pomiarach co jadłam i eliminowalam to z diety lub zmniejszyłam ilość. Ale tych wyższych pomiarów miałam tylko kilka przez 3 miesiące i każdy dotyczył jedzenia na mieście. Aha a tych pomiarów w okolicy 130-135 miałam dość sporo i to właśnie po śniadaniu. Wrzuć na luz, wszystko jest ok 😊
Moge jedynie dodać co mi mówiła diabetolog. Też miałam problem z cukrem na czczo (przy badaniu obciążenia glukoza wyszło mi 96), a ponoć bierze się to z tego, że gdy ostatni posiłek przed snem zje się za wcześnie i do kolejnego posiłku (śniadania) pozostaje dużo czasu, to nad ranem dochodzi o wyrzutu zapasu cukru z wątroby i mięśni (który jest tam magazynowany w postaci glikogenu). Dla mnie rozwiązaniem było zjedzenie kanapki z węglami złożonymi ok 21:00, cukier na czczo zszedł do 85-88.
A co do wyższego cukru po śniadaniu to też da się to wytłumaczyć - metabolizm rozkręca się w ciągu dnia i rano ma jakby jeszcze niepełna siłę przerobowa. U mnie też zawsze śniadania były pod granica 120-130
Czerna lubi tę wiadomość
-
Na czczo mam ok 95, godzinę po posiłku ok 105, dzisiaj jakiś wynik mi wyszedł 130 po sniadaniu. Wiecie może czy mieszczą się w normie? Czy źle to wygląda?Po nocy szybciej niż zwykle rosnie cukier, dlatego powinno się ograniczyć węglowodany na 1 śniadanie pozniej już możesz wicej zjeść i juz nie będzie rósł tak szybko. Ale u Ciebie jest w normie więc bez paniki. Byłam w tej samej sytuacji też na czczo cukier podwyższony tak ok 93 94, najpierw próbowałam korygować dieta ale marnie to wychodzilo... Pomimo diety to i tak miałam ponad normę na czczo. Po 2 wizytach lekarz dał insuline,jestem na jednej jednostce i serio to nie jest takie straszne. Teraz na czczo mam 86 88 co nie oznacza że nie muszę trzymać diety ale da sie przyzwyczaić
Mam nadzieje ze pomoglam chociaż trochę ☺
Czerna lubi tę wiadomość