X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam prasować ;)
    Pranie co dziś zrobiłam już suche wiec juro je wyprasuje a jutro kolejne wstawię ;)
    My dziś mamy meeeega lenia ;)
    Nawet w ciągu dnia ucięłam sobie 5-10 min drzemki z córka na kanapie ;)

Zakręcona
    Zrobiłaś mi ochote na te buraczkowa i tez zrobiłam - tyle ze ja troszkę „oszukana” bo kupuje sok z buraków / koncentrat z braków a nie buraki ;)
    Jest pyszna !
    Do tego makaronik mniam mniam
    Zajadalismy się ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko, słyszałyście coś o laktatorze lionelo twee? Na internecie ma w miarę dobre opinie i jest dosyć tani ☺️☺️

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    To lepiej nie brać. Dużo wody, siku co sekundę i będzie lepiej.
    U my z nudów wzięliśmy się za dekorowanie domu od zewnątrz na święta 😋 no i gotowe. Ja sobie posegregowalam ubrania, to w co jeszcze zmieszcze brzuch trafiło na wyższe póki w garderobie, nawet strój na święta i sylwestra ogarnęłam 😋 Tylko rajstopy muszę kupić.
    Szkoda , ze to tak bardzo przeszkadza w codzienej robocie w pracy :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka Ja nie slyszalam ;( wiec nie pomoge ....

Dariah taki tez pyszotka ! Ja to mam ochote uklepac krokietow jutro z miesem mielonym do tego barszczu bo ogolnie osobno robilam barszcz i ziemniaczki takze smialo moglabym z krokiecikami dac badz pierogami bo mam zamrozone jeszcze ruskie :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona
    Matulu!!!!! Buraczkowa obok z ziemniaczkami !!!! Na smierć o tym zapomniałam !!!
    Jutro sobie ugotuje pyrki i tak zjem !! Hhehe

Bozenka
    Oj nie slyszlalam ;(

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, a ja od dwóch miesięcy marzę właśnie o barszczyku z ziemniakami osobno. Oo nie. Chyba też muszę zrobić, a myślałam że do świąt wytrzymam🤷

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka
    Eh u mnie nie ma barszczu na Święta...u nas zawsze grzybowa ;)
    Ale tak jutro muszę pyrki ugotować i puree zrobić do barszczyku ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na problemy z pęcherzem polecam żurawinę pod każdą postacią (suszone owoce,sok,herbatki) i oczywiście duuużo wody😊 Jeśli mocno boli to pomagają leki rozkurczowe. I najlepiej wygrzewać się pod kocykiem(jeśli ma się na to czas).

Camilla33, Fruzia85 lubią tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i zmierzyłam dziś brzuch : 100 cm ;)

Mysza lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki - ale czas leci, widzieć u niektórych na suwaczku 3 z przodu przy tygodniu toż to szok 😲🙆‍♀️☺️

Czy któraś z Was zmieniała ostatnio ginekologa? Dopytuje ponieważ okazało się, że moja dr prowadząca jest w stanie błogosławionym i wywędrowała z dnia na dzień na L4 😔 w czwartek mam usg 3trymestru a w połowie grudnia idę na pierwszą wizytę do nowego lekarza teoretycznie pracującego w szpitalu gdzie planuje rodzic... I się zastanawiam czy może mi odmówić prowadzenia mojej ciąży - hmmm nie znam nikogo kto na końcówce ciąży zmienia nagle prowadzącego 🤔🙁

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj grzybowej to wieki nie jadłam. A ja brzuch mierzyłam chyba w piątek i miałam 99cm 😃😃

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka
    Ja uwielbiam grzybowa mniam !!
    I u nas grzybowa (nie mówie o „zwyklej” pieczarkowej) tylko raz w roku - na Święta ;)
    Wiec i smakuje magicznie ;)

Scintilla
    Niestety nie pomogę bo mam tego samego lekarza jmie będę zmienić..
    Ale nie sadze żeby Ci odmówił...bo niby czemu ?

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas tez zawsze grzybowa ale w tym roku na wigilie grzybowa a pierwszy dzien swiat barszczyk czerwony z uszkami bede robic .:)

Widze polowie z Was narobilam.smaczka na barszczyk hahaha .

Camilla33, . Raga . lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Scintilla
    Niestety nie pomogę bo mam tego samego lekarza jmie będę zmienić..
    Ale nie sadze żeby Ci odmówił...bo niby czemu ?

Heh - jako typowa ciężarna analiuzjaca wszystko wkoło to w sumie nie wiem 🤔☺️
    Pamiętam jak raz podczas całej tej ciąży trafiłam do innego lekarza po tym jak rano obudziłam się z mokra wkladka i z lekka spanikowałam a moja dr była na jakimś szkoleniu i dostałam mały "opierdziel", że jak się nie mogę dodzwonić do prowadzącego to powinnam jechać na IP 😶
    Wizja nowego lekarza przeraża mnie przez to bardziej niż to, że nie rozpoczęłam jeszcze kompletowania wyprawki 🤭

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona siedzę i czytam i zrobiłam się taka głodna! Już zamówiłam u męża na wtorek barszcz z ziemniaczkami, ale jak wytrzymać do tego czasu 😋 Ja nie gotuje, nie znoszę tego. W domu każdego dnia dopieszcze każdy kącik ale kuchnie omijam szerokim łukiem 😋 Nasi synowie będą gotować jak ojciec i pić jak matka hahaha

Mysza lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahahaha no Ja kocham i sprzatac i gotowac :D
    Takze moglabym ciagle w garach stac hehe

Camilla33, Dariah lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:

Czy któraś z Was zmieniała ostatnio ginekologa? Dopytuje ponieważ okazało się, że moja dr prowadząca jest w stanie błogosławionym i wywędrowała z dnia na dzień na L4 😔 w czwartek mam usg 3trymestru a w połowie grudnia idę na pierwszą wizytę do nowego lekarza teoretycznie pracującego w szpitalu gdzie planuje rodzic... I się zastanawiam czy może mi odmówić prowadzenia mojej ciąży - hmmm nie znam nikogo kto na końcówce ciąży zmienia nagle prowadzącego 🤔🙁
    Nie miałam takiej sytuacji, ale pamietam, że w pierwszej ciąży trafiłam na zastępstwo i bardzo mi ta nowa pani doktor podeszła, co mnie zaskoczyło. Może trafisz na kogoś fajnego?

Co do buraczków, odwiedziła nas moja mama i zrobiła gar zakwasu. Bardzo lubię ten smak.

Czas leci ekspresowo, patrzę na mój suwaczek i nie wierzę, że tak to śmiga... Z najważniejszych rzeczy kupiliśmy „dorosłe” łóżeczko dla naszego dwulatka i teraz zachodzimy w głowę, jak go wyprowadzić do innego pokoju. Dziś w nocy znowu wlazł nam do łóżka, zajmuje moje miejsce, a ja jak zwykle nie mogę spać. 😊

aZzmp1.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc.
    No i nastal u Mnie dramatyczny czas jesli chodzi o moja psychike . Powiedzcie mi Wy jako kobiety w ciazy jakie macie zdanie na ten temat bo mam wrazenie , ze maz mnie nie rozumie chociaz pokazuje , ze jest inaczej ale Ja to czuje , ze w glebi duszy mysli zupelnie inaczej niz mowi ... :(

Czy Ja robie cos zle ? Czy Ja powinnam sie czuc gorsza , jakas inna bezwartosciowa ?
    Ja juz nie daje rady zwyczajnie wstawac o 4 rano codziennie , zapierdalac w dolu i poza nim ... myslalam , ze dam smialo rade . Nie Ja pierwsza i nie ostatnia bo.przeciez ciaza to nie choroba ..owszem ale meczy mnie juz to moje ponad 20 kg nadbagazu , brzuch ktory zaczyna rosnac typowo ciazowo , codzienne bole glowy gdy sie budze , mdlosci i nie moc nawet w dloniach po nocy ... to , ze ciagle.cos w tej ciazy mi.jest . Jak nie rzygalam do 7 miesiaca ( co zdarza sie jeszcze raz na jakis czas ) , mdlosci mam do dzis , twardniejacy brzuch notorycznie az bardzo boli . Kilometr przejsc na zakupy to dla.Mnie juz jest wielki bol bo czuje jakby dziecko.zaczynalo w drodze mi wychodzic . Czuje rozpierajaca pochwe az czasem isc sie nie da :/ tak wlasnie mam za kazdym razem w drodze na zakupy , w domu sie tez zdarza ale nie czesto na szczescie . Ciagly nie smak na nic , dodatkowo w glowie mam ciagle co mysla.o mnie w pracy , ze ostatnio czesto bylam.na zwolnieniu bo.a to rwa , a to zapalenie oskrzeli gdzie na codzien jestem osoba ktora osrywa ocene obcych a jednak :(. Wiem , ze ciaza to chwilowy stan ale na moja psychike wjazd robi moj wyglad rowniez bo.od dziecka mialam problem ze zrzuceniem paru kg a w ciazy tyje jak swinia doslownie . Dla kogos to dziwne ale.taaaak , to mnie mevzy bardzo mimo ze ataram sobie klasc do glowy ze jeszcze 2-3 miesiace i wroxe na silownie , do diety ktora stosuje ... do konca nie dalam rady zrzucic kg po pierwszej ciazy bo mam okropna tendencje do.tycia , ciezko.walczylam o kazdy kg i.jak juz zrzuce z 30.kg po.latach wyrzeczen i mek to tyje za chwile bo okazuje sie ze w ciazy jestem . Nie zaluje nie zrozumcie mnie zle.ale.takie rzeczy wplywaja mi na glowe . Jwstem na ogol twardo stapajaca osoba po.ziemi ale chwila.zawachania mojego i Ja sie zaczynam sypac ;( wyje w poduszke nie pokazujac tego nikomu , nie rozmawiam z nikim o sobie bo nie lubie , nigdy tego nie robilam i nie robie a pozniej dobra mina do.zlej gry ;( to meczy , czuje sie bezuzyteczna calowicie . Taka nie przydatna robiaca problem do dupy Baba !

No to sie wygadalam :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna doskonale Cię rozumiem. Nie masz co mieć do siebie pretensji czy żalu. Taka jest natura ,taka ciąża . Jedni przechodzą ten stan bez żadnego ALE inni czuja się od zrobienia testu jak w potrzasku. Teraz też ciążowe hormony grają główna rolę .najważniejsze abyś się nie stresowala. Pomysl że jeszcze kilka tyg zostało praktycznie i wrócisz do dawnych nawychow i tego co sprawiało Ci uśmiech na twarzy . Głową do góry, nowy dzień zaczynamy z uśmiechem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 07:35

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, z Twoich postów wynika, że wszystko ogarniasz: dom, dziecko, gotowanie, zakupy. Dużo dolegliwości Cię dopadło, byłaś chora. Organizm ciężarnej potrzebuje dużo energii na znoszenie ciąży, a co mówić jeszcze praca i druga praca w domu ;) Ja osobiście Cię podziwiam bo szczyt moich możliwości to ogarnięcie zwierzaków i ugotowanie obiadu, często mi słabo i męczy niskie ciśnienie.
    Co do wagi to u mnie jest inaczej, bo zawsze byłam szkielet. Ale dodatkowe kilogramy również mi doskwierają, jak przejdę dłuższy odcinek to sapię bo mimo wszystko dla organizmu to obciążenie.
    W jednej z książek przeczytałam, że organizm w ciąży sam mówi w pewnym momencie stop. I czas odpocząć.U mnie nastąpiło to dość szybko, ale jestem na zwolnieniu i jak muszę to się kładę i tyle.
    Z mężem tylko szczera rozmowa bo facet się nie domyśli. Ja właśnie w ciąży zaczęłam mojemu wykładać kawę na ławę i załapał ;)

‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ