LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie skończyłam prasować
Pranie co dziś zrobiłam już suche wiec juro je wyprasuje a jutro kolejne wstawię
My dziś mamy meeeega lenia
Nawet w ciągu dnia ucięłam sobie 5-10 min drzemki z córka na kanapie
Zakręcona
Zrobiłaś mi ochote na te buraczkowa i tez zrobiłam - tyle ze ja troszkę „oszukana” bo kupuje sok z buraków / koncentrat z braków a nie buraki
Jest pyszna !
Do tego makaronik mniam mniam
Zajadalismy się
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Camilla33 wrote:To lepiej nie brać. Dużo wody, siku co sekundę i będzie lepiej.
U my z nudów wzięliśmy się za dekorowanie domu od zewnątrz na święta 😋 no i gotowe. Ja sobie posegregowalam ubrania, to w co jeszcze zmieszcze brzuch trafiło na wyższe póki w garderobie, nawet strój na święta i sylwestra ogarnęłam 😋 Tylko rajstopy muszę kupić. -
Bozenka Ja nie slyszalam ;( wiec nie pomoge ....
Dariah taki tez pyszotka ! Ja to mam ochote uklepac krokietow jutro z miesem mielonym do tego barszczu bo ogolnie osobno robilam barszcz i ziemniaczki takze smialo moglabym z krokiecikami dac badz pierogami bo mam zamrozone jeszcze ruskie
-
Zakręcona
Matulu!!!!! Buraczkowa obok z ziemniaczkami !!!! Na smierć o tym zapomniałam !!!
Jutro sobie ugotuje pyrki i tak zjem !! Hhehe
Bozenka
Oj nie slyszlalam ;(ZakręconaOna lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyNa problemy z pęcherzem polecam żurawinę pod każdą postacią (suszone owoce,sok,herbatki) i oczywiście duuużo wody😊 Jeśli mocno boli to pomagają leki rozkurczowe. I najlepiej wygrzewać się pod kocykiem(jeśli ma się na to czas).
Camilla33, Fruzia85 lubią tę wiadomość
-
Hej brzuchatki - ale czas leci, widzieć u niektórych na suwaczku 3 z przodu przy tygodniu toż to szok 😲🙆♀️☺️
Czy któraś z Was zmieniała ostatnio ginekologa? Dopytuje ponieważ okazało się, że moja dr prowadząca jest w stanie błogosławionym i wywędrowała z dnia na dzień na L4 😔 w czwartek mam usg 3trymestru a w połowie grudnia idę na pierwszą wizytę do nowego lekarza teoretycznie pracującego w szpitalu gdzie planuje rodzic... I się zastanawiam czy może mi odmówić prowadzenia mojej ciąży - hmmm nie znam nikogo kto na końcówce ciąży zmienia nagle prowadzącego 🤔🙁 -
Bozenka
Ja uwielbiam grzybowa mniam !!
I u nas grzybowa (nie mówie o „zwyklej” pieczarkowej) tylko raz w roku - na Święta
Wiec i smakuje magicznie
Scintilla
Niestety nie pomogę bo mam tego samego lekarza jmie będę zmienić..
Ale nie sadze żeby Ci odmówił...bo niby czemu ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Scintilla
Niestety nie pomogę bo mam tego samego lekarza jmie będę zmienić..
Ale nie sadze żeby Ci odmówił...bo niby czemu ?
Heh - jako typowa ciężarna analiuzjaca wszystko wkoło to w sumie nie wiem 🤔☺️
Pamiętam jak raz podczas całej tej ciąży trafiłam do innego lekarza po tym jak rano obudziłam się z mokra wkladka i z lekka spanikowałam a moja dr była na jakimś szkoleniu i dostałam mały "opierdziel", że jak się nie mogę dodzwonić do prowadzącego to powinnam jechać na IP 😶
Wizja nowego lekarza przeraża mnie przez to bardziej niż to, że nie rozpoczęłam jeszcze kompletowania wyprawki 🤭 -
Zakręcona siedzę i czytam i zrobiłam się taka głodna! Już zamówiłam u męża na wtorek barszcz z ziemniaczkami, ale jak wytrzymać do tego czasu 😋 Ja nie gotuje, nie znoszę tego. W domu każdego dnia dopieszcze każdy kącik ale kuchnie omijam szerokim łukiem 😋 Nasi synowie będą gotować jak ojciec i pić jak matka hahaha
Mysza lubi tę wiadomość
-
Scintilla wrote:
Czy któraś z Was zmieniała ostatnio ginekologa? Dopytuje ponieważ okazało się, że moja dr prowadząca jest w stanie błogosławionym i wywędrowała z dnia na dzień na L4 😔 w czwartek mam usg 3trymestru a w połowie grudnia idę na pierwszą wizytę do nowego lekarza teoretycznie pracującego w szpitalu gdzie planuje rodzic... I się zastanawiam czy może mi odmówić prowadzenia mojej ciąży - hmmm nie znam nikogo kto na końcówce ciąży zmienia nagle prowadzącego 🤔🙁
Co do buraczków, odwiedziła nas moja mama i zrobiła gar zakwasu. Bardzo lubię ten smak.
Czas leci ekspresowo, patrzę na mój suwaczek i nie wierzę, że tak to śmiga... Z najważniejszych rzeczy kupiliśmy „dorosłe” łóżeczko dla naszego dwulatka i teraz zachodzimy w głowę, jak go wyprowadzić do innego pokoju. Dziś w nocy znowu wlazł nam do łóżka, zajmuje moje miejsce, a ja jak zwykle nie mogę spać. 😊
-
Czesc.
No i nastal u Mnie dramatyczny czas jesli chodzi o moja psychike . Powiedzcie mi Wy jako kobiety w ciazy jakie macie zdanie na ten temat bo mam wrazenie , ze maz mnie nie rozumie chociaz pokazuje , ze jest inaczej ale Ja to czuje , ze w glebi duszy mysli zupelnie inaczej niz mowi ...
Czy Ja robie cos zle ? Czy Ja powinnam sie czuc gorsza , jakas inna bezwartosciowa ?
Ja juz nie daje rady zwyczajnie wstawac o 4 rano codziennie , zapierdalac w dolu i poza nim ... myslalam , ze dam smialo rade . Nie Ja pierwsza i nie ostatnia bo.przeciez ciaza to nie choroba ..owszem ale meczy mnie juz to moje ponad 20 kg nadbagazu , brzuch ktory zaczyna rosnac typowo ciazowo , codzienne bole glowy gdy sie budze , mdlosci i nie moc nawet w dloniach po nocy ... to , ze ciagle.cos w tej ciazy mi.jest . Jak nie rzygalam do 7 miesiaca ( co zdarza sie jeszcze raz na jakis czas ) , mdlosci mam do dzis , twardniejacy brzuch notorycznie az bardzo boli . Kilometr przejsc na zakupy to dla.Mnie juz jest wielki bol bo czuje jakby dziecko.zaczynalo w drodze mi wychodzic . Czuje rozpierajaca pochwe az czasem isc sie nie datak wlasnie mam za kazdym razem w drodze na zakupy , w domu sie tez zdarza ale nie czesto na szczescie . Ciagly nie smak na nic , dodatkowo w glowie mam ciagle co mysla.o mnie w pracy , ze ostatnio czesto bylam.na zwolnieniu bo.a to rwa , a to zapalenie oskrzeli gdzie na codzien jestem osoba ktora osrywa ocene obcych a jednak
. Wiem , ze ciaza to chwilowy stan ale na moja psychike wjazd robi moj wyglad rowniez bo.od dziecka mialam problem ze zrzuceniem paru kg a w ciazy tyje jak swinia doslownie . Dla kogos to dziwne ale.taaaak , to mnie mevzy bardzo mimo ze ataram sobie klasc do glowy ze jeszcze 2-3 miesiace i wroxe na silownie , do diety ktora stosuje ... do konca nie dalam rady zrzucic kg po pierwszej ciazy bo mam okropna tendencje do.tycia , ciezko.walczylam o kazdy kg i.jak juz zrzuce z 30.kg po.latach wyrzeczen i mek to tyje za chwile bo okazuje sie ze w ciazy jestem . Nie zaluje nie zrozumcie mnie zle.ale.takie rzeczy wplywaja mi na glowe . Jwstem na ogol twardo stapajaca osoba po.ziemi ale chwila.zawachania mojego i Ja sie zaczynam sypac ;( wyje w poduszke nie pokazujac tego nikomu , nie rozmawiam z nikim o sobie bo nie lubie , nigdy tego nie robilam i nie robie a pozniej dobra mina do.zlej gry ;( to meczy , czuje sie bezuzyteczna calowicie . Taka nie przydatna robiaca problem do dupy Baba !
No to sie wygadalam -
ZakręconaOna doskonale Cię rozumiem. Nie masz co mieć do siebie pretensji czy żalu. Taka jest natura ,taka ciąża . Jedni przechodzą ten stan bez żadnego ALE inni czuja się od zrobienia testu jak w potrzasku. Teraz też ciążowe hormony grają główna rolę .najważniejsze abyś się nie stresowala. Pomysl że jeszcze kilka tyg zostało praktycznie i wrócisz do dawnych nawychow i tego co sprawiało Ci uśmiech na twarzy . Głową do góry, nowy dzień zaczynamy z uśmiechem:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 07:35
-
nick nieaktualnyZakręcona, z Twoich postów wynika, że wszystko ogarniasz: dom, dziecko, gotowanie, zakupy. Dużo dolegliwości Cię dopadło, byłaś chora. Organizm ciężarnej potrzebuje dużo energii na znoszenie ciąży, a co mówić jeszcze praca i druga praca w domu
Ja osobiście Cię podziwiam bo szczyt moich możliwości to ogarnięcie zwierzaków i ugotowanie obiadu, często mi słabo i męczy niskie ciśnienie.
Co do wagi to u mnie jest inaczej, bo zawsze byłam szkielet. Ale dodatkowe kilogramy również mi doskwierają, jak przejdę dłuższy odcinek to sapię bo mimo wszystko dla organizmu to obciążenie.
W jednej z książek przeczytałam, że organizm w ciąży sam mówi w pewnym momencie stop. I czas odpocząć.U mnie nastąpiło to dość szybko, ale jestem na zwolnieniu i jak muszę to się kładę i tyle.
Z mężem tylko szczera rozmowa bo facet się nie domyśli. Ja właśnie w ciąży zaczęłam mojemu wykładać kawę na ławę i załapał