LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w 1 ciąży nie miałam siary. Dopiero po porodzie poszło teraz też cisza nic niema . Wkładki mam trochę lovi, i canapola.
Co do aptek do jak się rozglądalam to doz i gemini mają podobnie cena A w doz można odebrać osobiście i nie płaci się za przesyłkę.Darrika, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
zuzi_c wrote:Cześć dziewczyny,
my po prenatalnych. Wszystko jest dobrze, przepływy okej, serduszko ok
u nas 28tc ale lekarz powiedział, żeby raczej sugerować się, że jest starszy nadal o tydzień bo ważymy już 1600 gramówmoja kochana kluseczka
Dał sobie ładnie zrobić zdjęcie, więc wysyłam Wam ciocie!
https://zapodaj.net/506def3fd2053.jpg.html
Śliczny klusekI ten nosek
Mam nadzieję, że nasza mała tego 23 grudnia na ostatnich prenatalnych zrobi nam świąteczny prezent i też tak ładnie zapozuje
A co do zakupów w aptekach to ja właściwie tylko internetowo, cefarm albo doz apteka. Ewantualnie kak cos sie trafi w promocji to Rossman, bo ceny się różnią naprawdę mocno.
zuzi_c lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
I my po wizycie 😊 U synka wszystko dobrze, data porodu znowu się trochę zmienia, z 16 na 8 lutego. Nie pogniewam się jak urodze około 20 stycznia 😋 Waży 1700g Nie chciał współpracować, widzieliśmy buzie ale nie dało się zrobić wyraźnego zdjęcia. Straszy synek to pozowal jak model, a ten ręce i nogi co chwilę na twarzy. Pozycji nie zmienil od 6 tyg, ciągle główka w dół. Usg długie i męczące. Kolejna wizyta 3 stycznia.
Co do wkładek to używałam Canpola, mile w dotyku klej dobrze trzymał.Dafka, zuzi_c, Mysza, gusiaa, Foto_Anna, Edith, Fruzia85, ss25 lubią tę wiadomość
-
Camilla
super ze dzidzia ladnie rosnie
co do daty porodu to teraz juz sie nie zmienia wg tego co pokazuje wydruk - bo ta data uzalenziona jest od wagi / wielkosci dziecka
wiec jak dzidzia bedzie duza to Ci zaraz wyjdzie termin na za miesiaca to przeciez nie prawda
ZakręconaOna, Camilla33, JustiJusti lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
To u Nas to samo , w szerz luzniejsze a w zdluz dobre .
Ale Wy macie juz porzadne bobaski w sobie. Ja taka ciekawa jestem
a nie moge narazie nic sie dowiedziec ...
Camilia super , ze wszystko ok . A te daty porodu to teraz moga sie zmieniac co.wizyte , sama.wiesz .najodpowiedniejsza to z om badz usg prenatalnego pierwszego
Camilla33 lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:Camilla
super ze dzidzia ladnie rosnie
co do daty porodu to teraz juz sie nie zmienia wg tego co pokazuje wydruk - bo ta data uzalenziona jest od wagi / wielkosci dziecka
wiec jak dzidzia bedzie duza to Ci zaraz wyjdzie termin na za miesiaca to przeciez nie prawda
-
ZakręconaOna wrote:To u Nas to samo , w szerz luzniejsze a w zdluz dobre .
Ale Wy macie juz porzadne bobaski w sobie. Ja taka ciekawa jestem
a nie moge narazie nic sie dowiedziec ...
Camilia super , ze wszystko ok . A te daty porodu to teraz moga sie zmieniac co.wizyte , sama.wiesz .najodpowiedniejsza to z om badz usg prenatalnego pierwszego
Dariah lubi tę wiadomość
-
Aha to wioaodmo ze fajniej byloby z 5 dni wczesniej niz 5 dni po ehehe
w sensie napisalam to aby sie nie sugerowc ta nowa data bo potem czlowiek sie nakreca, ze juz termin itd
Tez jestem ciekawa jak tam moj rosnie
dopiero 17.12 mamy USG 3 trym - wiec wtedy sie dowiem
a 12,12 mam wizyte w Medicover wiec pewnie nie poda wagi itdCamilla33, Fruzia85 lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
To u nas corka byla 2 tyg przed terminem (09.09 zamiast 23.09.)
Ciekawe czy ma to wplyw na to jak sie urodzi Synek
Czy jak pierwsze bylo wczesnije to drugie tym bardziej? czy to nie ma wplywu ?
musze moja gin zapytac09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:To u nas corka byla 2 tyg przed terminem (09.09 zamiast 23.09.)
musze moja gin zapytacwplyw moze miec takie cos jak kobitka miala skracajaca sie szyjke przedwczesnie w pierwszej ciazy to.i w drufiej tez ta niewydolnosc w 90% wystepuje itp
Camilla33, . Raga . lubią tę wiadomość
-
Zakrecona
no wlasnie ciekawa jestem jak to jest
musze sie podpytac gin
z corka mialam skracajaca szyjke ale to w 27 tc -> 2 tyg lezenia i wrocilo do normy
i potem juz bylo ok
tak wiec zobaczymy teraz09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:To u nas corka byla 2 tyg przed terminem (09.09 zamiast 23.09.)
musze moja gin zapytac -
Dziewczyny a z innej beczki. Czy polecacie takie kosze na zużyte pieluchy jak ten Korbell na przykład? Jest to faktycznie wygodna i fajna sprawa?
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Dariah wrote:Camilla
aaa czyli z USG masz pozniej niz z OM?
u nas odwrotnie
z OM 26.02 z USG 17.10
i ten sam 17.10 powtorzyl sie na polowkowym USGWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 17:28
-
Darrika wrote:Dziewczyny a z innej beczki. Czy polecacie takie kosze na zużyte pieluchy jak ten Korbell na przykład? Jest to faktycznie wygodna i fajna sprawa?
Mysza, Dariah, ZakręconaOna, . Raga ., JustiJusti lubią tę wiadomość