LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze żadnego wycieku z piersi nie doświadczyłam.
Polecacie jakieś konkretne wkładki laktacyjne? Bo tyle tego jest że nie wiadomo co wybrać... Zastanawiam się między Lansinoh, Chicco i Johnson's BabyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 09:33
-
Ja mam wkładki laktacyjne Akuku, są fajne, przyjemne w dotyku, właściwie ich nie czuje, że mam założone.33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Do nosa (na prawdziwy katar) mam katarek i taki aspirator na baterie (firma beaba czy jakoś tak). Na taki gesty zatokowy katar to tylko ten do odkurzacza dawał radę, na taki normalny zwykle wystarczał ten przenośny (na baterie). Co do samej beaby, to ta firma mnie zawiodła (w okolicy końca gwarancji padł mi 2 razy ten odsysacz do kataru i 2 razy podgrzewacz (cena nie idzie w parze z jakością)
-
Wkładki co najwyżej kiedyś zabiły mnie ceną w pl. Nie pamietam firmy, potrzebowałam na imprezę (koniecznie cienkie) i w lokalnej aptece (nie dość że były tylko w jednej na 5 aptek, to zapłaciłam ponad 40 zł 3 lata temu...), a normalnie za lansinoah w de płaciłam ok 16 zł. bez zamawiania przez net itp. Nie wiem czy to uroki małego miasteczka, ale szczęka mi opadła, zwłaszcza kontra pl zarobki.
Co do firmy to mi obojętne. Są dwa rodzaje wkładek (większy obwód i cieńsze - mają w środku żel wiążący wilgoć) i te o mniejszym obwodzie, są grubsze, coś jak sprasowana lignina). To na ile starczą, zależy jak duża jest produkcja. Mi na początku była potrzebna zmiana co max godz. Dopiero rozmowa z gin uświadomiła mi że to nie jest normalne i piłam zioła na zmniejszenie laktacji po których mogłam bez stresu wyjść na 2-3 h zakupy bez konieczności zabierania kilku zapasowych koszulekWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 10:34
-
Cześć dziewczyny,
my po prenatalnych. Wszystko jest dobrze, przepływy okej, serduszko ok
u nas 28tc ale lekarz powiedział, żeby raczej sugerować się, że jest starszy nadal o tydzień bo ważymy już 1600 gramówmoja kochana kluseczka
Dał sobie ładnie zrobić zdjęcie, więc wysyłam Wam ciocie!
https://zapodaj.net/506def3fd2053.jpg.htmlppieguskaa, mj26, Dariah, . Raga ., Mysza, Edith, Dafka, gusiaa, Darrika, Bożenka, KasiaM, ss25 lubią tę wiadomość
-
zuzi_c wrote:Cześć dziewczyny,
u nas 28tc ale lekarz powiedział, żeby raczej sugerować się, że jest starszy nadal o tydzień bo ważymy już 1600 gramówmoja kochana kluseczka
https://zapodaj.net/506def3fd2053.jpg.htmlja się jutro dowiem ile moja waży...
Ale zdjęcie super, takie wyraźne
Zdecydowałam się na wkładki Lansinoh, mam nadzieję że to będzie dobry wybór.
edit: dorzuciłam jeszcze ChiccoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 11:06
zuzi_c lubi tę wiadomość
-
Mama_po_przejściach wrote:Wkładki co najwyżej kiedyś zabiły mnie ceną w pl. Nie pamietam firmy, potrzebowałam na imprezę (koniecznie cienkie) i w lokalnej aptece (nie dość że były tylko w jednej na 5 aptek, to zapłaciłam ponad 40 zł 3 lata temu...), a normalnie za lansinoah w de płaciłam ok 16 zł. bez zamawiania przez net itp. Nie wiem czy to uroki małego miasteczka, ale szczęka mi opadła, zwłaszcza kontra pl zarobki.
Co do firmy to mi obojętne. Są dwa rodzaje wkładek (większy obwód i cieńsze - mają w środku żel wiążący wilgoć) i te o mniejszym obwodzie, są grubsze, coś jak sprasowana lignina). To na ile starczą, zależy jak duża jest produkcja. Mi na początku była potrzebna zmiana co max godz. Dopiero rozmowa z gin uświadomiła mi że to nie jest normalne i piłam zioła na zmniejszenie laktacji po których mogłam bez stresu wyjść na 2-3 h zakupy bez konieczności zabierania kilku zapasowych koszulek
To nee tylko z wkladkami tak jest.. Probiotyk, plasterki aromactiv.. Za dicoflor idzie czasem zapłacić pod 40zl gdzie w aptece internetowej jest za 23zl?
Wiec dlatego ja już rzadko kupuje coś stacjonarnie w aptece.. Bo kto miałby czas latać Po aptekach żeby sprawdzać co gdzie się opłaca..
Tak samo z mlekiem.. Ja robię zazwyczaj zamówienie raz na miesiąc w Gemini.. Albo np jak za 4pak mleka mają wysyłkę za darmo..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 10:39
-
Zuzi
ooo jaka piekna Dzidzia!!
i jaka juz duza! woo
suepr
Tak to prawda ceny potrafią zabic!!!
w internecie zdcydowanie mozna taniej kupiczuzi_c, . Raga . lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Cześć dziewczyny
Wczoraj dostałam zastrzyk w pupę, udało mi się dostać szczepionkę rhophylac za 299 zł, to chyba dobra cena. Tez mam 12.12 wizytę kontrolna, ciekawe ile teraz kluska wazy 😊 Wkładki kupiłam z dwóch firm jedne lansinoh, a drugie tommee tippee ale jeszcze nie testowałam. Podkłady Bella mamma i babyono. Majtki siateczkowane Horizon i babyono, a podkłady na łóżko canpol. Pieluszki wzięłam bambiboo i pampers premium care. Przetestuje i zobaczymy co się sprawdzi:)
28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
nick nieaktualnyzuzi_c wrote:Cześć dziewczyny,
https://zapodaj.net/506def3fd2053.jpg.htmlzuzi_c lubi tę wiadomość
-
Kuku . Dzis troche lepszy dzien ale jakos tak w glowie mnie cisnie jakby zaraz miala zaczac bolec . Narazie ogarniam temat .
Robie zupke ogorkowa wlasnie i popijam herbatke malinowo - zurawinowa bo nadal siusiam jak najeta .
Co do wkladek uzywalam kilka rodzajow i najbardziej polecam tommiego oraz calpola i teraz tez je mamnajgorsze dla Mnie sa rosmanowskie . Dramat , zwykla szmata z nietrzymajacym sie klejem .
Co do pokarmu to tylko i wylacznie systematyczne , ciagle na zawolanie przystawianie da cos ! Po cc moze byc zr 2 dni pozniej nawet pokarm niz po sn ale i nie musi . To kwestia indywidualnatak samo to , ze ktos przed porodem mial duzo badz nie mial wcale siary nie swiadczy o pokarmie
-
Zuzi ale kawal dziecka !!! *_* cudownie .
Dwa razy wiekszy niz moj maly w 28 tygodniu hehehe .ale super , pucius bedzie ❤
Co do aptek to Ja zawsze tez jak np. W Polsce bylam zamowienie w Dozie robilam i zabieralam w bagaz do Uk ale ostatnio odkrylam , ze za 30 zl maja przesylke zagranice ale niestety wielu lekow nie moga wyslac o_O wiec nie wszystko realizuja . Doz porownywalam z Gemini cenami i jedno tu drozsze drugie tu . W pierwszej ciazy zamawialam wszystko.do.porodu na Gemini wlasnie . -
zuzi_c wrote:Ratują go długie kości
więc mam nadzieję, że będzie wysoki po tatusiu
6 centymetrów stopy to już coś
Stopy moj syn ma wielkie aktualnie i jest wysoki ale.ma po kim . Maz 186/47 r Ja 176/40-41wiec no hahaha . Moj syn nosi ubrania 110/116 i 31 juz rozmiar a 4 lata miediac temu skonczyl takze tez maly nie jest
zuzi_c lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Noooo ! Moj syn pierwszy tez byl dlugi jak sie urodzil i ten zapowiada sie tez dlugi ale.szczuply bardzo.chyba ... nie znane mi.to .
Stopy moj syn ma wielkie aktualnie i jest wysoki ale.ma po kim . Maz 186/47 r Ja 176/40-41wiec no hahaha . Moj syn nosi ubrania 110/116 i 31 juz rozmiar a 4 lata miediac temu skonczyl takze tez maly nie jest
oooo no to faktycznie!
ja jestem niższa 170 cm ale mąż wysoki i też stopa r 46 -
No to u nas wiadomo po kim corka byla malutka
Ja 165 cm a mąz 176cm
W sumie nadal jest dosc mala, choc ostatnio podskoczyla
ma 3 latka i ma teraz rozmiar 98 zeby bylo dobre na dlugosc, ale spada z niej..
za to spodniczki nosi na 80-86 max...
ciekawe jaki bedzie synus
ale 6 cm tsopki to juz coooooos :d hihzuzi_c, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️