X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Mnie pasowaly podklady Belli i tym razem tez kupilam 4x10 szt . :)

Mnie AFI nikt nie podaje , oni nic nie podaja hahaha .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robilam krzywej powtorki jeszcze bo wtedy co Oni termin mi zabukowali Ja nie moglam absolutnie pojechac wiec przyslali mi na jutro a chcial nie chcial maz moj sie nie moze jutro zerwac z pracy a robi od 6 do 18 a Ja sama nie pojade bo jezyka nie znam na tyle zeby w szpitalu dyskutowac z lekarzami wiec On musi byc ze mna . Dzis dzwonimy zeby przelozyc na nastepny tydzien . Generalnie smiech na sali

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy tez mialam te Belli
    wg mnie byly ok
    wie cteraz tez je zamowie :)

NO wlasnie, dlatego wg mnie Teo ma blizej 1200 niz 1000 jak pokazane na wydruku
    bo FL krotsze niz 2 tyg wczensije ehe

Mysza, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, to faktycznie zamieszanie z tą krzywą.Zapytałam bo byłam ciekawa jak dalej Tobą pokierują po wynikach. Dobrze, że zrobisz to usg na własną rękę po świętach.

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam te majtki horizon i są ok, tylko wzięłam rozmiar taki jaki nosze teraz w ciąży czyli 38-40 i są takie na styk. Wolałabym żeby były trochę luźniejsze 😋

Mysza lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Z tymi podkladami to różnie, ja krwawilam przez 72 godziny, a później to już wystarczyła mi zwykła grubsza wkladka. Ale przez te pierwsze 3 dni to szło mi po naście sztuk. W szpitalu w każdej łazience był położony zapas. Te co miałam kupione do domu to nadal leżą, może tym razem się przydadzą 😋

Ja znowu bardzo krwawiłam, i równe 6 tygodni :/
    Najmocniej przez 2 tygodnie - więc u mnie zwykła podpaska starczyła na max. pół godziny. Te grube z Bella Mama właśnie dla mnie były super....później przerzuciłam się na nocne - bo one długie i duże :)

To sprawa bardzooooo indywidualna Dariah - ale na początek z 3 paczki spokojnie możesz mieć - one nie są drogie, a zawsze mąż może podskoczyć i dokupić jak będzie taka potrzeba :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Ja zamówiłam te majtki horizon i są ok, tylko wzięłam rozmiar taki jaki nosze teraz w ciąży czyli 38-40 i są takie na styk. Wolałabym żeby były trochę luźniejsze 😋
    Też biorę ten rozmiar, miałam brać większe ale koleżanka doradziła, że jednak muszą trzymać ten podkład :)
    Jaki aspirator na początek? Zachwalany Katarek czy wystarczy np. Sopelek? Trochę obawiam się reakcji dziecka na mój wyjący odkurzacz😀

Bożenka lubi tę wiadomość

• . Raga . Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Aa ja po wizycie.. Wszystko idealne. Szyjka zamknięta długa. Mały waży 2100g
    Dziś 32tc4

Ładna waga :) Cieszę się, że wszystko dobrze :) Już bliziutko :)

l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Też biorę ten rozmiar, miałam brać większe ale koleżanka doradziła, że jednak muszą trzymać ten podkład :)
    Jaki aspirator na początek? Zachwalany Katarek czy wystarczy np. Sopelek? Trochę obawiam się reakcji dziecka na mój wyjący odkurzacz😀

Ja przy córce miałąm dokładnie ten - https://www.wyborrodzicow.pl/article/45,marimer-aspirator-baby.html

Dla mnie super :) córka też nie miała traumy i nie płakała przy odciąganiu - wręcz przeciwnie śmiała się w głos ;)

l22nqps6d3q4as05.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Zakręcona, to faktycznie zamieszanie z tą krzywą.Zapytałam bo byłam ciekawa jak dalej Tobą pokierują po wynikach. Dobrze, że zrobisz to usg na własną rękę po świętach.
    Zrobie zrobie tak czy tak . No jutro mam polozna , jak dzis nie zalatwie telefonicznie nic to Ona niech jutro dzwoni i kombinuje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam gruszke zwykla . Tyle :) przy synu nie sprawdzily sie zadne inne sprzety procz gruszki takze teraz nie wymyslam juz a wzielam.najzwyklejsza gruszke . Czesciej bede wymieniac i tyle a drogie nie sa

Mysza lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    my np nie uzywalismy nigdybtego z odkurzaczem, nam laryngolog go odradzil
    mowila ze sila ssaca (nawet na najmniejsza w odkurzaczu) jest na tyle duza ze podraznia zatoki dziecka i w zasadzie mocno wydluza porces lexzenia, bo podraznione zatoki = katar...
    wiec za jej zdaniem nie uzywalismy takiego...
    mielismy od tesciow z Fr nam przywiezli taka gruszke, ale taka inna :d

o takie cos:
    https://www.consobaby.com/avis-mouche-bebe-ergonomique-tigex.html

ma duzo wieksze "zassanie" niz zwykla gruszka
    ale duuuzo mnijesze niz odkuurzacz ;)
    na prawde swietny!
    wlasnie musze im powiedziec zeby mi ze 2-3 przywiezli nzow :D

Mysza lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Wy tu kompletujecie już wszystko, a ja oprócz ubranek to nie mam kompletnie nic :)

Po świętach muszę się już w 100% sprężyć ;)

l22nqps6d3q4as05.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Ja znowu bardzo krwawiłam, i równe 6 tygodni :/
    Najmocniej przez 2 tygodnie - więc u mnie zwykła podpaska starczyła na max. pół godziny. Te grube z Bella Mama właśnie dla mnie były super....później przerzuciłam się na nocne - bo one długie i duże :)

To sprawa bardzooooo indywidualna Dariah - ale na początek z 3 paczki spokojnie możesz mieć - one nie są drogie, a zawsze mąż może podskoczyć i dokupić jak będzie taka potrzeba :)
    Raga o matko! Współczuję. Ja bym wylądowała na bank w szpitalu. Podczas porodu krwawienie znikome, ale w dniu porodu hemoglobina 10. Zaraz po pojawieniu się synka musieli mnie ratować bo ciśnienie 50/30. Hemoglobina 4. 3 transfuzje, wypis z hb 8. Gdybym jeszcze po porodzie tak długo krwawila to masakra.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Jeju Wy tu kompletujecie już wszystko, a ja oprócz ubranek to nie mam kompletnie nic :)

Po świętach muszę się już w 100% sprężyć ;)
    Witam w klubie . Ty masz ubranka Ja pare kosmetykow dla siebie i dziecka do szpitala i po ;) tyle hahaha przepraszam . Gruszka , szczoteczka i obcinaczki do.pazurkow hahaha az tyle . Ja robie wyprawke dalej dopiero po nowym roku . Jakos narazie nie mam weny ani checi

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    My mamy kokoro czy jakoś tak, dopiero w tamtym miesiącu kupiliśmy i to był błąd. Meczylismy się tyle czasu tym zwykłym, a synek się wyrywal i płakał. Na początku dziecko i tak nie reaguje na dźwięki.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Witam w klubie . Ty masz ubranka Ja pare kosmetykow dla siebie i dziecka do szpitala i po ;) tyle hahaha przepraszam . Gruszka , szczoteczka i obcinaczki do.pazurkow hahaha az tyle . Ja robie wyprawke dalej dopiero po nowym roku . Jakos narazie nie mam weny ani checi

Ojjj tak tej weny i chęci brak :) :D

l22nqps6d3q4as05.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz amm wiekszosc rzeczy z wyprawki
    no i duuuzo w koszyku w gemini, Rossmanie i na Allegro
    ale to chyba zrealizuje po NOwym Roku eheh
    Grudizen to nie najlepszy mieisac na dodatkowe zakupy lol

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby mam wszystko już mam...tzn jeszcze jedno zamówienie w aptece z probiotykiem ii witamina D..
    Torby jakoś nee umiem spakować.. Ale jak dziś od dr usłyszałam, że szyjka trzyma itd to chyba jeszcze poczekam z tym :p

Hmm co do podkładów bella mama to mi jakoś one średnio podpasowaly.. Hmm No ale to jest sprawa bardzo indywidualna.. Wolałam z canpola..

4018d16ae9.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co ja wczoraj przeżyłam... Już myślałam, że będę na sor jechać... Młoda strasznie energicznie się ruszała, brzuch skakał jak dziki. Leżałam sobie przed TV i oglądałam film, chce wstać, a tu takie zawroty głowy, że się prawie wywróciłam. 5 min czekałam, aż dojdę do siebie a tu dalej samoloty. Chłop mnie w końcu do łóżka zaprowadził bo sama bym nie doszła... W leżeniu w miarę ok więc stwierdziłam że jak do rana nie przejdzie to jadę do szpitala. Na szczęście rano już ok ale tyle się strachu najadłam a ten mały Bebok pewno jakieś przepływy mi zaburzył i tyle.
    Co do wyprawki to ja już praktycznie wszystko mam, jeszcze jakieś niedobitki zostały do dokupienia. Na obecną chwilę zajmują mnie bardziej prezenty świąteczne 😂 co roku z siostrami składany się i dla całej rodziny co na wigilii jest (prawie 20os) kupujemy prezenty. No i od kilku lat robię spersonalizowane kalendarze, polecam Wam serdecznie, super prezent:)

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ