X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Mnie pasowaly podklady Belli i tym razem tez kupilam 4x10 szt . :)

Mnie AFI nikt nie podaje , oni nic nie podaja hahaha .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robilam krzywej powtorki jeszcze bo wtedy co Oni termin mi zabukowali Ja nie moglam absolutnie pojechac wiec przyslali mi na jutro a chcial nie chcial maz moj sie nie moze jutro zerwac z pracy a robi od 6 do 18 a Ja sama nie pojade bo jezyka nie znam na tyle zeby w szpitalu dyskutowac z lekarzami wiec On musi byc ze mna . Dzis dzwonimy zeby przelozyc na nastepny tydzien . Generalnie smiech na sali

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy tez mialam te Belli
    wg mnie byly ok
    wie cteraz tez je zamowie :)

NO wlasnie, dlatego wg mnie Teo ma blizej 1200 niz 1000 jak pokazane na wydruku
    bo FL krotsze niz 2 tyg wczensije ehe

nick nieaktualny, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, to faktycznie zamieszanie z tą krzywą.Zapytałam bo byłam ciekawa jak dalej Tobą pokierują po wynikach. Dobrze, że zrobisz to usg na własną rękę po świętach.

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam te majtki horizon i są ok, tylko wzięłam rozmiar taki jaki nosze teraz w ciąży czyli 38-40 i są takie na styk. Wolałabym żeby były trochę luźniejsze 😋

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Z tymi podkladami to różnie, ja krwawilam przez 72 godziny, a później to już wystarczyła mi zwykła grubsza wkladka. Ale przez te pierwsze 3 dni to szło mi po naście sztuk. W szpitalu w każdej łazience był położony zapas. Te co miałam kupione do domu to nadal leżą, może tym razem się przydadzą 😋

Ja znowu bardzo krwawiłam, i równe 6 tygodni :/
    Najmocniej przez 2 tygodnie - więc u mnie zwykła podpaska starczyła na max. pół godziny. Te grube z Bella Mama właśnie dla mnie były super....później przerzuciłam się na nocne - bo one długie i duże :)

To sprawa bardzooooo indywidualna Dariah - ale na początek z 3 paczki spokojnie możesz mieć - one nie są drogie, a zawsze mąż może podskoczyć i dokupić jak będzie taka potrzeba :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Ja zamówiłam te majtki horizon i są ok, tylko wzięłam rozmiar taki jaki nosze teraz w ciąży czyli 38-40 i są takie na styk. Wolałabym żeby były trochę luźniejsze 😋
    Też biorę ten rozmiar, miałam brać większe ale koleżanka doradziła, że jednak muszą trzymać ten podkład :)
    Jaki aspirator na początek? Zachwalany Katarek czy wystarczy np. Sopelek? Trochę obawiam się reakcji dziecka na mój wyjący odkurzacz😀

Bożenka lubi tę wiadomość

• . Raga . Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Aa ja po wizycie.. Wszystko idealne. Szyjka zamknięta długa. Mały waży 2100g
    Dziś 32tc4

Ładna waga :) Cieszę się, że wszystko dobrze :) Już bliziutko :)

l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Też biorę ten rozmiar, miałam brać większe ale koleżanka doradziła, że jednak muszą trzymać ten podkład :)
    Jaki aspirator na początek? Zachwalany Katarek czy wystarczy np. Sopelek? Trochę obawiam się reakcji dziecka na mój wyjący odkurzacz😀

Ja przy córce miałąm dokładnie ten - https://www.wyborrodzicow.pl/article/45,marimer-aspirator-baby.html

Dla mnie super :) córka też nie miała traumy i nie płakała przy odciąganiu - wręcz przeciwnie śmiała się w głos ;)

l22nqps6d3q4as05.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Zakręcona, to faktycznie zamieszanie z tą krzywą.Zapytałam bo byłam ciekawa jak dalej Tobą pokierują po wynikach. Dobrze, że zrobisz to usg na własną rękę po świętach.
    Zrobie zrobie tak czy tak . No jutro mam polozna , jak dzis nie zalatwie telefonicznie nic to Ona niech jutro dzwoni i kombinuje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam gruszke zwykla . Tyle :) przy synu nie sprawdzily sie zadne inne sprzety procz gruszki takze teraz nie wymyslam juz a wzielam.najzwyklejsza gruszke . Czesciej bede wymieniac i tyle a drogie nie sa

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    my np nie uzywalismy nigdybtego z odkurzaczem, nam laryngolog go odradzil
    mowila ze sila ssaca (nawet na najmniejsza w odkurzaczu) jest na tyle duza ze podraznia zatoki dziecka i w zasadzie mocno wydluza porces lexzenia, bo podraznione zatoki = katar...
    wiec za jej zdaniem nie uzywalismy takiego...
    mielismy od tesciow z Fr nam przywiezli taka gruszke, ale taka inna :d

o takie cos:
    https://www.consobaby.com/avis-mouche-bebe-ergonomique-tigex.html

ma duzo wieksze "zassanie" niz zwykla gruszka
    ale duuuzo mnijesze niz odkuurzacz ;)
    na prawde swietny!
    wlasnie musze im powiedziec zeby mi ze 2-3 przywiezli nzow :D

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Wy tu kompletujecie już wszystko, a ja oprócz ubranek to nie mam kompletnie nic :)

Po świętach muszę się już w 100% sprężyć ;)

l22nqps6d3q4as05.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Ja znowu bardzo krwawiłam, i równe 6 tygodni :/
    Najmocniej przez 2 tygodnie - więc u mnie zwykła podpaska starczyła na max. pół godziny. Te grube z Bella Mama właśnie dla mnie były super....później przerzuciłam się na nocne - bo one długie i duże :)

To sprawa bardzooooo indywidualna Dariah - ale na początek z 3 paczki spokojnie możesz mieć - one nie są drogie, a zawsze mąż może podskoczyć i dokupić jak będzie taka potrzeba :)
    Raga o matko! Współczuję. Ja bym wylądowała na bank w szpitalu. Podczas porodu krwawienie znikome, ale w dniu porodu hemoglobina 10. Zaraz po pojawieniu się synka musieli mnie ratować bo ciśnienie 50/30. Hemoglobina 4. 3 transfuzje, wypis z hb 8. Gdybym jeszcze po porodzie tak długo krwawila to masakra.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Jeju Wy tu kompletujecie już wszystko, a ja oprócz ubranek to nie mam kompletnie nic :)

Po świętach muszę się już w 100% sprężyć ;)
    Witam w klubie . Ty masz ubranka Ja pare kosmetykow dla siebie i dziecka do szpitala i po ;) tyle hahaha przepraszam . Gruszka , szczoteczka i obcinaczki do.pazurkow hahaha az tyle . Ja robie wyprawke dalej dopiero po nowym roku . Jakos narazie nie mam weny ani checi

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    My mamy kokoro czy jakoś tak, dopiero w tamtym miesiącu kupiliśmy i to był błąd. Meczylismy się tyle czasu tym zwykłym, a synek się wyrywal i płakał. Na początku dziecko i tak nie reaguje na dźwięki.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Witam w klubie . Ty masz ubranka Ja pare kosmetykow dla siebie i dziecka do szpitala i po ;) tyle hahaha przepraszam . Gruszka , szczoteczka i obcinaczki do.pazurkow hahaha az tyle . Ja robie wyprawke dalej dopiero po nowym roku . Jakos narazie nie mam weny ani checi

Ojjj tak tej weny i chęci brak :) :D

l22nqps6d3q4as05.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz amm wiekszosc rzeczy z wyprawki
    no i duuuzo w koszyku w gemini, Rossmanie i na Allegro
    ale to chyba zrealizuje po NOwym Roku eheh
    Grudizen to nie najlepszy mieisac na dodatkowe zakupy lol

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby mam wszystko już mam...tzn jeszcze jedno zamówienie w aptece z probiotykiem ii witamina D..
    Torby jakoś nee umiem spakować.. Ale jak dziś od dr usłyszałam, że szyjka trzyma itd to chyba jeszcze poczekam z tym :p

Hmm co do podkładów bella mama to mi jakoś one średnio podpasowaly.. Hmm No ale to jest sprawa bardzo indywidualna.. Wolałam z canpola..

4018d16ae9.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co ja wczoraj przeżyłam... Już myślałam, że będę na sor jechać... Młoda strasznie energicznie się ruszała, brzuch skakał jak dziki. Leżałam sobie przed TV i oglądałam film, chce wstać, a tu takie zawroty głowy, że się prawie wywróciłam. 5 min czekałam, aż dojdę do siebie a tu dalej samoloty. Chłop mnie w końcu do łóżka zaprowadził bo sama bym nie doszła... W leżeniu w miarę ok więc stwierdziłam że jak do rana nie przejdzie to jadę do szpitala. Na szczęście rano już ok ale tyle się strachu najadłam a ten mały Bebok pewno jakieś przepływy mi zaburzył i tyle.
    Co do wyprawki to ja już praktycznie wszystko mam, jeszcze jakieś niedobitki zostały do dokupienia. Na obecną chwilę zajmują mnie bardziej prezenty świąteczne 😂 co roku z siostrami składany się i dla całej rodziny co na wigilii jest (prawie 20os) kupujemy prezenty. No i od kilku lat robię spersonalizowane kalendarze, polecam Wam serdecznie, super prezent:)

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ