X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Nie no to sa jednorazowe :)
    Jejku Ja nawet nie kupowalam takich hehe ale kupie napewno na przewijak coby nie bylo.dziecku zimno jak sie je edzie kladlo bo przewijaki szybciutko.robia sie zimne . Wiec 5 szt to malo.zapewne ale to na bierzaco mozna kupowac :)
    Lepiej kupić flanelowe z pianka pod spodem, kosztują grosze, mają piękne wzory i szybko są suche po praniu.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewijak mam miękki. Muszę uszyć 2 prześcieradła na gumce. Na wyjazdy mam matę turystyczną do przewijania, bo nie wszędzie są te papierowe nakładki, a na nie rozkładam duża pieluchę. Te podkłady jednorazowe czasem używałam do masowania dzidzi, ale zużyłam raptem kilka sztuk, bo nie przypadły mi do gustu, nie mówiąc o tym, że co chwile musiałabym biegać ze śmieciami (bo ta płachta zajmuje sporo miejsca w koszu na śmieci i co chwilę musiałabym ze śmieciami latać... Ogólnie, to powinnam tez uszyć pokrowiec na kokon, bo tamten się sprał, no i trochę poplamił, ale ostatnio się z niczym nie wyrabiam, więc chyba powinnam poszukać gotowców ;)

JustiJusti lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    A gdzie takowe można dostać ? Mówię o tych podkładach ;)
    I one nie przemykają ?

Zakręcona
    Ale serio ja np bardzo lubie moja teściowa
    Nawet bardziej niż teścia - teść ma trudniejszy charakter, zawsze gdzies nosa wetknie itd
    A ona na orawde wychodzi z założenia ze skoro nie pytany o radę to jej nie potrzebujemy, ze nasze dzieci są nasze i sami wiemy lepiej co j jak zmieni (No chyba ze coś pytamy), a do tego mnie uwielbia hehe wiec jest zawsze po mojej stronie ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/pielucho-ceratka-flanelowa-pielucha-przewijak-duza-8357128835 ja mam wszystko od tego sprzedawcy. Bardzo nie lubię generowania gór śmieci, a takich mam 3 i korzystam już od 15 miesięcy.

JustiJusti lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz cud miod malinka Tesciowa , mozna tylko zazdroscic . ;)

Camilia tez mielismy taka i nie zniszczona jest nadal wiec i przy drugim uzyje tej ceratkowej ;) te na przewijak bede uzywac jak kiedys i narzutki.takie ala przescieradelka flanelowe wlansie mialam ... ewentualnie kladlam pieluche wlasnie flanelowa . Wiem wszystko wiem ;)

Camilla33 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    Ale to siper !!
    Mam cały koszyk zapisany od tego sprzedawcy i co chwila coś dorzucam heheh
    I to tez na Pewno zaraz dorzucę ;)
    Dzięki !! ;)

Zakręcona
    No na prawdę jie narzekam
    Wiem ze ona miała mega przeboje ze swoją teściowa (czyli matka mojego teścia) i wiele tak obcięta ponoć namieszała w rodizniebi u nich tez wiec może to ja nauczyło ze nie wolno się wtrącać? Ale myśle ze tez charakter taki ma
    Np
    Moja córka jest typowym kotem - nie łaź za nią bo będzie drapać - sama przyjdzie do ciebie
    I moja mama tego nie rozumie i np chce od niej buziaka albo coś a córka nieeee!! A moja mama będę naciskać aż ja złapie i skradnie buziak na sile. Córka moja charakterna wiec wrzaska na cały dom
    A teściowa jak córka nie chce to nie.
    Odejdzie od niej i nawet nie będzie za nią chodzić i się prosić i szukać kontaktu.
    I córka sama do niej i za nią chodzi.

Wiec ona ma taki charakter ze nie narzuca się generlanie.

Camilla33, JustiJusti lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to najwidoczniej ma taki charakter bo moja Tesciowa w zyciu przeszla takie rzeczy ktore sa dla nas wielu nie pojete, chore i w ogole nie wiadomo jak to okreslic a czasami zachowuje sie jakby w zyciu nie przeszla nic tylko zycie miala w samych superlatywach i przymyka na wszystko oko :/ no coz . Takie zycie hehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZKrecona
    Nooo niestety niektórych życie ani doświadczenia nic nie uczą ;(

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • aprill Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    https://allegro.pl/oferta/pielucho-ceratka-flanelowa-pielucha-przewijak-duza-8357128835 ja mam wszystko od tego sprzedawcy. Bardzo nie lubię generowania gór śmieci, a takich mam 3 i korzystam już od 15 miesięcy.
    Ale to traktować jako podkład do przewijania taki luzem, czy jako ochraniacz na przewijak?
    Serio nie sądziłam że kompletowanie wyprawki będzie takie skomplikowane :(
    Majtki poporodowe też nie wiem czy mają być jednorazowe czy wielorazowe? I co jeśli mam w biodrach więcej niż przewiduje największy rozmiar?

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprill wrote:
    Ale to traktować jako podkład do przewijania taki luzem, czy jako ochraniacz na przewijak?
    Majtki poporodowe też nie wiem czy mają być jednorazowe czy wielorazowe? I co jeśli mam w biodrach więcej niż przewiduje największy rozmiar?

Wielorazowe kup.. 4pary powinny wystarczyć.. Hmm one się rozciągają.. Wiec powinny największe być ok.

Podkład na przewijak albo napisz łóżko.. Obojętnie.. Po prostu przewijaki są z ceratki więc zimne ii tak trzeba coś podłożyć..

Camilla33, ZakręconaOna, JustiJusti lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprill wrote:
    To jak pielucha tyle że jest podszyta nieprzemakalna miękka ceratka, jak ochraniacze na łóżka. Ja zawsze jedna mam w torbie z rzeczami syna, jedna w salonie i jedna w jego sypialni, tam przewijam go teraz na dywanie i sprawdza się idealnie.
    Majtki wielorazowe są z siateczki, są lepsze bo te jednorazowe nie przepuszczaja powietrza. Ja miałam kupione dwie pary i wystarczyły teraz też będę używać tych samych. Pierzesz w rękach na grzejnik i zaraz są suche. Nie ma co się sugerować rozmiarem. Mi koleżanka poradziła wziąć mniejsze bo mocno się rozciągają i kiala racje, gdybym wzięła większe to by się nie trzymały tyłka, a przecież mają jeszcze dobrze trzymać wielki wkład.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj babeczka opisuje wyprawkę higieniczną dla mamy z podaniem firm, zgadzam się z jej opiniami, więc podsyłam link:

https://www.magdam.com.pl/2014/09/wyprawka-dla-mamy-jakie-artykuy.html

. Raga ., JustiJusti lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po prenatalnych. Malutka obróciła się główką w dół 😀😀 Noe chciała pokazać buziaczka i do tego pępowina zasłaniała usta. Wszystkie przepływy super. Waży 1571g, mamy zmierzoną też stopę - 6cm
    https://naforum.zapodaj.net/2e3f704f38be.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 11:52

Edith, mj26, Camilla33, aprill, Dafka, KasiaM, ZakręconaOna, Fruzia85, zulka, Dariah, ppieguskaa, gusiaa, Mysza, Darrika, . Raga ., ss25, zuzi_c, JustiJusti lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg 3 trymestru na Mikołaja 😊 Idziemy wszyscy razem, już nie mogę się doczekać 😊
    Jakoś drugi dzień męczy mnie duszność. Wczoraj byliśmy 4 godziny na zakupach, wyposażyliśmy synka we wszystko na zimę, zjedliśmy obiad na mieście, synek był grzeczny, rozbawiony, bez marudzenia. Ale 4 godziny ciaglego chodzenia to chyba za dużo.

ss25, zuzi_c lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak , te galoty sie rozciagaja . Ja akurat zamawialam teraz opakowanie to 5 szt bylo w nim ;) luzik no niech bedzie hehe .

Bozenka super , ze wszystko dobrze . Noooo 1,5 kg babeczki to juz cos ! Hehehe .

Bożenka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Ja mam usg 3 trymestru na Mikołaja 😊 Idziemy wszyscy razem, już nie mogę się doczekać 😊
    Jakoś drugi dzień męczy mnie duszność. Wczoraj byliśmy 4 godziny na zakupach, wyposażyliśmy synka we wszystko na zimę, zjedliśmy obiad na mieście, synek był grzeczny, rozbawiony, bez marudzenia. Ale 4 godziny ciaglego chodzenia to chyba za dużo.
    Male.uciska pewnie przepone , mam momentami to samo :/ chujowe uczucie no ale niestety nie ominiemy ... fajnie , ze pochodziliscie , dotleniliscie sie . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Male.uciska pewnie przepone , mam momentami to samo :/ chujowe uczucie no ale niestety nie ominiemy ... fajnie , ze pochodziliscie , dotleniliscie sie . :)
    Też tak właśnie myślę, ale jak dysze jak stara baba pokonując 17 stopni na piętro domu to już słabo. A Piotrek jeszcze przeszedł od chodzenia do biegania, dziś po ogrodzie tak się za nim nabiegalam, aż w końcu mąż wracajac z zakupów musiał mnie wciągnąć do domu bo sama bym padła na ryj..

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko , tez mam dni takie , ze czasami dysze wchodzac po schodach a mam dni gdzie wbiegam jak sarenka co wazy z 20 kg :D

Camilla33 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Jestem po prenatalnych. Malutka obróciła się główką w dół 😀😀 Noe chciała pokazać buziaczka i do tego pępowina zasłaniała usta. Wszystkie przepływy super. Waży 1571g, mamy zmierzoną też stopę - 6cm 😄
    thumbs
    Cudownie, super że malutka zdrowa 💕💕 najważniejsze że główka już w dół..:)

Bożenka lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj młodą tak brzuch roznosila,iz miałam wrażenie ,ze mi zaraz pępek wyleci:) molestowala tak mnie z dobre 20 min . :) oby się obracala właśnie 🙏🙏

. Raga . lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ