LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
ZakręconaOna wrote:Nie no to sa jednorazowe
Jejku Ja nawet nie kupowalam takich hehe ale kupie napewno na przewijak coby nie bylo.dziecku zimno jak sie je edzie kladlo bo przewijaki szybciutko.robia sie zimne . Wiec 5 szt to malo.zapewne ale to na bierzaco mozna kupowac -
Przewijak mam miękki. Muszę uszyć 2 prześcieradła na gumce. Na wyjazdy mam matę turystyczną do przewijania, bo nie wszędzie są te papierowe nakładki, a na nie rozkładam duża pieluchę. Te podkłady jednorazowe czasem używałam do masowania dzidzi, ale zużyłam raptem kilka sztuk, bo nie przypadły mi do gustu, nie mówiąc o tym, że co chwile musiałabym biegać ze śmieciami (bo ta płachta zajmuje sporo miejsca w koszu na śmieci i co chwilę musiałabym ze śmieciami latać... Ogólnie, to powinnam tez uszyć pokrowiec na kokon, bo tamten się sprał, no i trochę poplamił, ale ostatnio się z niczym nie wyrabiam, więc chyba powinnam poszukać gotowców
JustiJusti lubi tę wiadomość
-
Camilla
A gdzie takowe można dostać ? Mówię o tych podkładach
I one nie przemykają ?
Zakręcona
Ale serio ja np bardzo lubie moja teściowa
Nawet bardziej niż teścia - teść ma trudniejszy charakter, zawsze gdzies nosa wetknie itd
A ona na orawde wychodzi z założenia ze skoro nie pytany o radę to jej nie potrzebujemy, ze nasze dzieci są nasze i sami wiemy lepiej co j jak zmieni (No chyba ze coś pytamy), a do tego mnie uwielbia hehe wiec jest zawsze po mojej stronie09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
To masz cud miod malinka Tesciowa , mozna tylko zazdroscic .
Camilia tez mielismy taka i nie zniszczona jest nadal wiec i przy drugim uzyje tej ceratkowejte na przewijak bede uzywac jak kiedys i narzutki.takie ala przescieradelka flanelowe wlansie mialam ... ewentualnie kladlam pieluche wlasnie flanelowa . Wiem wszystko wiem
Camilla33 lubi tę wiadomość
-
Camilla
Ale to siper !!
Mam cały koszyk zapisany od tego sprzedawcy i co chwila coś dorzucam heheh
I to tez na Pewno zaraz dorzucę
Dzięki !!
Zakręcona
No na prawdę jie narzekam
Wiem ze ona miała mega przeboje ze swoją teściowa (czyli matka mojego teścia) i wiele tak obcięta ponoć namieszała w rodizniebi u nich tez wiec może to ja nauczyło ze nie wolno się wtrącać? Ale myśle ze tez charakter taki ma
Np
Moja córka jest typowym kotem - nie łaź za nią bo będzie drapać - sama przyjdzie do ciebie
I moja mama tego nie rozumie i np chce od niej buziaka albo coś a córka nieeee!! A moja mama będę naciskać aż ja złapie i skradnie buziak na sile. Córka moja charakterna wiec wrzaska na cały dom
A teściowa jak córka nie chce to nie.
Odejdzie od niej i nawet nie będzie za nią chodzić i się prosić i szukać kontaktu.
I córka sama do niej i za nią chodzi.
Wiec ona ma taki charakter ze nie narzuca się generlanie.Camilla33, JustiJusti lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
No to najwidoczniej ma taki charakter bo moja Tesciowa w zyciu przeszla takie rzeczy ktore sa dla nas wielu nie pojete, chore i w ogole nie wiadomo jak to okreslic a czasami zachowuje sie jakby w zyciu nie przeszla nic tylko zycie miala w samych superlatywach i przymyka na wszystko oko
no coz . Takie zycie hehe
-
Camilla33 wrote:https://allegro.pl/oferta/pielucho-ceratka-flanelowa-pielucha-przewijak-duza-8357128835 ja mam wszystko od tego sprzedawcy. Bardzo nie lubię generowania gór śmieci, a takich mam 3 i korzystam już od 15 miesięcy.
Serio nie sądziłam że kompletowanie wyprawki będzie takie skomplikowane
Majtki poporodowe też nie wiem czy mają być jednorazowe czy wielorazowe? I co jeśli mam w biodrach więcej niż przewiduje największy rozmiar? -
aprill wrote:Ale to traktować jako podkład do przewijania taki luzem, czy jako ochraniacz na przewijak?
Majtki poporodowe też nie wiem czy mają być jednorazowe czy wielorazowe? I co jeśli mam w biodrach więcej niż przewiduje największy rozmiar?
Wielorazowe kup.. 4pary powinny wystarczyć.. Hmm one się rozciągają.. Wiec powinny największe być ok.
Podkład na przewijak albo napisz łóżko.. Obojętnie.. Po prostu przewijaki są z ceratki więc zimne ii tak trzeba coś podłożyć..Camilla33, ZakręconaOna, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
aprill wrote:Ale to traktować jako podkład do przewijania taki luzem, czy jako ochraniacz na przewijak?
Majtki poporodowe też nie wiem czy mają być jednorazowe czy wielorazowe? I co jeśli mam w biodrach więcej niż przewiduje największy rozmiar?
Majtki wielorazowe są z siateczki, są lepsze bo te jednorazowe nie przepuszczaja powietrza. Ja miałam kupione dwie pary i wystarczyły teraz też będę używać tych samych. Pierzesz w rękach na grzejnik i zaraz są suche. Nie ma co się sugerować rozmiarem. Mi koleżanka poradziła wziąć mniejsze bo mocno się rozciągają i kiala racje, gdybym wzięła większe to by się nie trzymały tyłka, a przecież mają jeszcze dobrze trzymać wielki wkład. -
Jestem po prenatalnych. Malutka obróciła się główką w dół 😀😀 Noe chciała pokazać buziaczka i do tego pępowina zasłaniała usta. Wszystkie przepływy super. Waży 1571g, mamy zmierzoną też stopę - 6cm
https://naforum.zapodaj.net/2e3f704f38be.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 11:52
Edith, mj26, Camilla33, aprill, Dafka, KasiaM, ZakręconaOna, Fruzia85, zulka, Dariah, ppieguskaa, gusiaa, Mysza, Darrika, . Raga ., ss25, zuzi_c, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Ja mam usg 3 trymestru na Mikołaja 😊 Idziemy wszyscy razem, już nie mogę się doczekać 😊
Jakoś drugi dzień męczy mnie duszność. Wczoraj byliśmy 4 godziny na zakupach, wyposażyliśmy synka we wszystko na zimę, zjedliśmy obiad na mieście, synek był grzeczny, rozbawiony, bez marudzenia. Ale 4 godziny ciaglego chodzenia to chyba za dużo.ss25, zuzi_c lubią tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:Ja mam usg 3 trymestru na Mikołaja 😊 Idziemy wszyscy razem, już nie mogę się doczekać 😊
Jakoś drugi dzień męczy mnie duszność. Wczoraj byliśmy 4 godziny na zakupach, wyposażyliśmy synka we wszystko na zimę, zjedliśmy obiad na mieście, synek był grzeczny, rozbawiony, bez marudzenia. Ale 4 godziny ciaglego chodzenia to chyba za dużo.chujowe uczucie no ale niestety nie ominiemy ... fajnie , ze pochodziliscie , dotleniliscie sie .
-
ZakręconaOna wrote:Male.uciska pewnie przepone , mam momentami to samo
chujowe uczucie no ale niestety nie ominiemy ... fajnie , ze pochodziliscie , dotleniliscie sie .
-
Bożenka wrote:
Bożenka lubi tę wiadomość