X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że te wymioty chwilowe.. Że po prostu syn jakoś się tak ułożył ii ze naciska na żołądek.. :p

4018d16ae9.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ! Albo mu cos nie smakuje co jesz hahah i w ten sposob protestuje :P
    A tak powaznie to tez mam wrazenie , ze naciska mi maly na zoladek momentami , w ogole brzuch zamiast miec od podbrzusza ciazowy ja mam od zoladka w dol a podbrzusze to flaczek. Ostatnio z mezem sie smialismy ze ciaza w zoladek mi poszla

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Psi Patrol to szał!!!
    MI to jakos nie przeszkadza, w sensie, jak widze inne bajki - to az wlos mi sie jezy i ciesze sie ze lubi psi Patrol.
    Poza Psim puszczamy jej jeszcxze starego Reksia :) tez lubi :)
    ale ze nie komercuyjny to nic z nim niema poza churpkami kukurydzianymi ehehheh

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Tak Psi Patrol to szał!!!
    MI to jakos nie przeszkadza, w sensie, jak widze inne bajki - to az wlos mi sie jezy i ciesze sie ze lubi psi Patrol.
    Poza Psim puszczamy jej jeszcxze starego Reksia :) tez lubi :)
    ale ze nie komercuyjny to nic z nim niema poza churpkami kukurydzianymi ehehheh
    No to fakt . Niektore te bajki to jest jakis dramat ... moj syn oglada kilka innych bajek.jeszcze ale to typu pieski bingo i rolly , wszystkich nazw nie pamietam ale sa w porzadku :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Psi Patrol i Blaze i megamaszyny na topie. Oczywiście ze się zdarzają pomyłki płci znam kilka takich przypadków ale to coraz rzadziej bo USG jest juz bardzo dobrej jakości. Ja tez do wczoraj miałam wielkie wątpliwości ale jak drugi potwierdził to powinno być jak jest.

ZakręconaOna, . Raga . lubią tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    U nas Psi Patrol i Blaze i megamaszyny na topie. Oczywiście ze się zdarzają pomyłki płci znam kilka takich przypadków ale to coraz rzadziej bo USG jest juz bardzo dobrej jakości. Ja tez do wczoraj miałam wielkie wątpliwości ale jak drugi potwierdził to powinno być jak jest.
    Oo blaze u Nas tez , jeszcze stacyjkowo.;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie jej wlaczac na DVD - wtedy wiem co oglada :d
    i na topie Psi Patrol oczywiscie :D
    ale lubi tez Reksio i jego tez czesto prosi :)
    Jak byla mniejsza to lubia jeszcze Mio Mao, Quad quao i Chapi chapo - czasami nadal o nie prosi :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj załatwiłam położną środowiskową. Bardzo sympatyczna, konkretna pani, poświęciła mi trochę czasu przez telefon na rozmowę o drugiej cesarce. Cieszę się, że będzie mi towarzyszyć po porodzie. A jutro wizyta i usg, ciekawe ile maluch już waży...

Bożenka, Dariah, zuzi_c, ZakręconaOna, Camilla33, . Raga ., JustiJusti lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Zakręcona, to miała niespodziankę -Oliviera 🙈
    Zapewne mój lekarz się nie pomylił. Ja tak mam, że im bliżej końca tym coraz więcej wątpliwości. Dotyczą one dosłownie wszystkiego 😂

A jeszcze dopadła mnie taka amnezja ciążowa, że sama się zaczynam o siebie martwić.
    Co chwilę mówię to samo. Albo coś opowiadam, a ktoś mówi że przecież razem tam byliśmy. Ostatnio kupiłam karmę dla psa i po tygodniu mówie do mojego, że karmę trzeba kupić i stoją teraz dwie otwarte paczki. Dzisiaj odkurzałam chyba z 20 min i dopiero jak skończyłam zorientowałam się, że nie wsadziłam filtra wodnego 🤦. Też tak macie?

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki kochane,

no ja na razie niestety jestem tutaj taką tylko dochodzącą i muszę Was nadrabiać bo naprawdę nie mam czasu wchodzić na forum i być na bieżąco :(

U nas w skrócie: bardzo dobrze, chodzimy na szkołę rodzenia i na spotkania z położną ale nie takie w domu tylko w grupie organizowane przez moją przychodnię. Jest naprawdę super i bardzo pozytywnie zaskoczeni jesteśmy tym bardziej, że za nic nie płacimy.

Jeśli chodzi o samopoczucie to czytałam, że u niektórych z Was jest różnie... :( tulę Was mocno. Ja póki co nie narzekam ani na nastrój ani na spadek formy chociaż wszystko może być przede mną... wstępnie planuję iść na zwolnienie w połowie stycznia z uwagi na ogarnięcie przestrzeni wokół mnie (dom, firma itp.) Dzisiaj mamy wigilię działową, a w piątek imprezę firmową więc intensywny tydzień.

Jedyne co na minus to... teściowie. Niestety są specyficzni i raczej zawsze starałam się ich zlewać ale ostatnio usłyszałam parę przykrych słów więc wyszłam po prostu. Przykre, że potrafią tak dowalić ciężarnej. Szkoda gadać.

Życzę Wam dobrego dnia i fajnego tygodnia! Mam nadzieję, że będę miała więcej czasu żeby tu zaglądać <3 P.S. Jutro mamy 3 prenatalne i liczymy w końcu, że malec pokaże buziunię :D

Edith, Mysza, KasiaM, JustiJusti lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka to tzw. Kalafior ciazowy :D
    Miewam nie raz ale na szczescie jeszcze rzadko ;P
    Za to pamietam z synem jak mialam , boze dopomoz . Koszmar byl . Jaka Ja sie glupia czulam hahahah .

Zuzi no niestety czasem potrafia ludzie byc podli ...

zuzi_c lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aprill Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z takim pytaniem... staram się ogarnąć wyprawkę dla Dzidzi i prawie wszędzie w listach wyprawkowych są "podkłady do przewijania 5 szt.". Ale to chodzi o podkłady wielorazowe czy jednorazowe? Sądzę że jednorazowe ale wolę się upewnić ;) to chyba tylko do szpitala potrzebne? i czy 5 szt. to nie za mało?

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprill wrote:
    Dziewczyny ja z takim pytaniem... staram się ogarnąć wyprawkę dla Dzidzi i prawie wszędzie w listach wyprawkowych są "podkłady do przewijania 5 szt.". Ale to chodzi o podkłady wielorazowe czy jednorazowe? Sądzę że jednorazowe ale wolę się upewnić ;) to chyba tylko do szpitala potrzebne? i czy 5 szt. to nie za mało?
    Nie no to sa jednorazowe :)
    Jejku Ja nawet nie kupowalam takich hehe ale kupie napewno na przewijak coby nie bylo.dziecku zimno jak sie je edzie kladlo bo przewijaki szybciutko.robia sie zimne . Wiec 5 szt to malo.zapewne ale to na bierzaco mozna kupowac :)

JustiJusti lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo polecam podkłady. Do szpitala powinno 5 starczyć ale w domu też sporo używałam jak np. Przewijalam na łóżku. Obowiązkowo tez w torbie jak jesteś np. W galerii i przewijasz z w pokoju matki z dzieckiem bądź w gościach.

ZakręconaOna, JustiJusti lubią tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Cześć laseczki kochane,

no ja na razie niestety jestem tutaj taką tylko dochodzącą i muszę Was nadrabiać bo naprawdę nie mam czasu wchodzić na forum i być na bieżąco :(

U nas w skrócie: bardzo dobrze, chodzimy na szkołę rodzenia i na spotkania z położną ale nie takie w domu tylko w grupie organizowane przez moją przychodnię. Jest naprawdę super i bardzo pozytywnie zaskoczeni jesteśmy tym bardziej, że za nic nie płacimy.

Jeśli chodzi o samopoczucie to czytałam, że u niektórych z Was jest różnie... :( tulę Was mocno. Ja póki co nie narzekam ani na nastrój ani na spadek formy chociaż wszystko może być przede mną... wstępnie planuję iść na zwolnienie w połowie stycznia z uwagi na ogarnięcie przestrzeni wokół mnie (dom, firma itp.) Dzisiaj mamy wigilię działową, a w piątek imprezę firmową więc intensywny tydzień.

Jedyne co na minus to... teściowie. Niestety są specyficzni i raczej zawsze starałam się ich zlewać ale ostatnio usłyszałam parę przykrych słów więc wyszłam po prostu. Przykre, że potrafią tak dowalić ciężarnej. Szkoda gadać.

Życzę Wam dobrego dnia i fajnego tygodnia! Mam nadzieję, że będę miała więcej czasu żeby tu zaglądać <3 P.S. Jutro mamy 3 prenatalne i liczymy w końcu, że malec pokaże buziunię :D
    Lubic Tesciową to wbrew naturze😆 moja nie jest ostatnia ale czasami mam jej serdecznie dość do tego z wiekiem jest coraz gorsza.
    Za ten kalafior w glowie odpowiada relaksyna mnie też nieźle "rozluźnia" ze imion domowników zapominam itd. O innych przypadkach nie wspomnę.

zuzi_c, JustiJusti lubią tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu dużo zużyłam tych podkładów.. Ale ja byłam 6dni.. Ii nee miałam wprawy.. Aa, że syn to czasem wszystko było w sikach :p

4018d16ae9.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprill, warto kupić duże podkłady na szpitalne łóżko. Nie martwisz się potem, że coś się przesunie, poplami. A potem można je poprzecinać na pół i pasują na przewijak.

. Raga ., JustiJusti lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak takto są podkłady jednorazowe - my mieliśmy z Rosmanna i dluuugo używaliśmy
    Tak jak dziewczyny mówią, zWsze miałam jeden w torbie jak gdzieś szliśmy cyz na kanapie jak orzewiajlam o kogoś
    Na przewijaki w domu miałam takie prześcieradła specjalne - nie wyobrażam sobie położyć Dzidzi na takiej ceracie przewijaka :/

Co do teściowej to ja moja bardzo Lubie hehhehe
    Ale...
    1/ ona na prawdę jest siper teściowa - nie wtrąca się w nic, do tego stopnia ze dopóki jie zapytam o zdanie to nie Lwów ;)
    2/ mieszka 1500 km ode mnie....;)

zuzi_c, JustiJusti lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah no to na dobra sprawe moja bym tez mogla nazwac super :D
    Bylaby super gdyby nie incydenty falszywosci , pisanie o mnie zle do meza kiedys a jak zwrocilam uwage o to to sie obrazila na.pol roku :) co najlepsze , to nie jest Babka nawet po 50 tce :) daleko jej do tego wieku hehe .
    Pozniej bylo w porzadku , mieszkala u Nas pol roku bo zjezdzali do Polski i dom budowali . Niby ok pomocna byla , nie wtracala.sie a po alkoholu kiedys do mojej mamy powiedziala , ze nie pozwoli na to zeby jej syn mnie utrzynywal wiecej 😂😂😂 komedia bo Ja pracowalam a wczesniej z malym dzieckime w domu siedzialam majac zawsze pieniadze . Owszem nie takie jak maz ale mialam takze nooo ... smiala to powiedziec do mojej Mamy :D jebaniutka . Od tamtej pory mam do niej ogromny dystans , nie rozmawiamy na codzien . Ani razu sie mnie nie zapytala jak sie czuje w ciazy jak.maly czy cos . Jedynie z mezem czasem pisze na messengerze i tyle ale raczej o mnie nie pyta . Mieszka ponad 2000 km ode mnie i jest gitarka. W listopadzie na urlopie bylam u niej 3 dni i wystarczy . Pogadalysmy normalnie tak.jak.na codzien , zakupy jakies , urodziny syna i dowidzenia ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aprill Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te podklady do przewijania wielorazowe takie a'la ceratka przydadza sie?

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ