LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzy cc miałam podpaski te granatowe nanoc z belli (zależało mi żeby nie było waty), majtki siateczkowe z canpola lub babyono wielorazowe, je jednorazowe okazały sie beznadziejne i na łóżku podkład z canpola chyba 60x90. Majtki wzięłam rozmiar większe bo miałam dren z krwią i nosiłam w środku. Podkładów nie użyłam wszystkich, miałam jedna paczkę. W szpitalu dawali a w domu przestałam krwawić. Do kapieli delikatne mydło w płynie bez zapachu (po porodzie strasznie mnie odrzucało od tych zapachów) i BARDZO miękka gąbka do mycia bo całe ciało mnie bolało pare dni. Mąż mnie kapał przez jakiś tydzień i mu strasznie jeczalam ze mnie bolą mięśnie gorzej niż przy chorobie. Ogólnie to w szpitalu był sklep medyczny i apteka i tam bez problemu w normalnej cenie mąż dokupił co potrzeba
-
nick nieaktualny
-
Aguuu wspolczuje i doskonale Cie rozumiem . Mialam pare dni temu to samo , ledwo na oczy nagle widzialam , niedobrze mi sie zrobilo , zakret w glowie taki , ze w salonie z kanapy wstac nie moglam . Maz w pracy , Ja z synem ... zmierzylam sobie cisnienie a tam 142/94/113 puls . Wody napilam sie , polezalam i przeszlo 0lpo jakis 30 minutach .
-
My po wizycie. Maluch waży ok. 1800 g. Pewnie nie będzie za duży, ale pierwszy synek nie ważył więcej niż 3 kg, więc zupełnie się tym nie martwię.
Po rozmowie z położną zdecydowałam się jednak na drugą cesarkę, lekarz tak to widzi, a ja nie mam na tyle odważnej i walecznej natury, żeby sama decydować o VBAC.
Wczoraj zamówiłam większość brakujących rzeczy na Allegro, zmobilizowało mnie to, że miałam na miesiąc Smarta i wzięłam rzeczy od różnych sprzedawców. Podkłady i majtki siateczkowej Hartmann, podkłady na łóżko Seni, Waterwipes do pupki malucha w szpitalu plus mnóstwo płatków kosmetycznych Kindii Pure do domu. Jakoś spokojniejsza jestem, że te higieniczne zakupy zrobione, jak przyjdą, będę mogła spakować torbę do szpitala.
Jeśli chodzi o aspirator do nosa, to mamy i Fridę i katarek i różnych okresach czasu różne rzeczy się sprawdzały. Plusem Fridy jest to, że można ją zabrać ze sobą na wyjazdy, a nigdy nie wiadomo, kiedy może pojawić się katar.Darrika, Camilla33, Bożenka, Mysza, . Raga ., ZakręconaOna, Dafka, ss25, Fruzia85, Foto_Anna, zuzi_c, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Ja sobie kupiłam 2 paczki wkładek bella mamma takie jakieś pomarańczowe. Zobaczymy jak się sprawdzą.
A te wody plodowe są podawane też w jakiejś innej jednostce niż AFI? Bo ja nigdy gina o to nie pytałam, a patrzę na te wydruki z usg i praktycznie nic nie kumam33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
nick nieaktualnyDarrika wrote:Ja sobie kupiłam 2 paczki wkładek bella mamma takie jakieś pomarańczowe. Zobaczymy jak się sprawdzą.
A te wody plodowe są podawane też w jakiejś innej jednostce niż AFI? Bo ja nigdy gina o to nie pytałam, a patrzę na te wydruki z usg i praktycznie nic nie kumamWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 21:09
-
Mysza wrote:Na połówkowych podał mi objętość najgłębszej kieszonki. Chyba MVP się to nazywa. Mama ginekolog pisała o tej metodzie na swoim blogu.
Takiego czegoś też na wydruku z usg nie mam. No nic, zapytam go o to przy ostatnim usg tego 23 grudnia.
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
12 cs!🤞⏳️do marca
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Darrika wrote:Takiego czegoś też na wydruku z usg nie mam. No nic, zapytam go o to przy ostatnim usg tego 23 grudnia.
ZakręconaOna, Mysza, Dariah, Darrika lubią tę wiadomość
-
Nareszcie dzisiejszy dzien sie konczy , przeszlam go strasznie . Nie dosc , ze cala noc nie spalam z bolu glowy ale to taki bol mialam migrenowy , ze czlowiek mial ochote zasadzic barana w sciane z nadzieja , ze bedzie bardziej bolalo niz ta migrena 😂 o 13 zrobilam sobie dopiero kanapke na sniadanie , mala piętke od chlebla bo maz rano o 8 byl po swiezy chlebek specjalnie ... a wczesniej lezalam z okladami z zamrazarki , tone przeciwbolowych wzielam i nic ! Plakac sie az chcialo naprawde . Zjadlam pol tej piętki , wypilam pol herbaty i w szale bolu naszykowalam sobie juz ketonal sluchajcie . Mialam ostatnia tabletke i tak.siedzialam patrzylam czy Ja wziac bo Ja naprawde nie moglam juz wytrzymac az na oczy nie widzialam dobrze ! Ale mowie nie , nie biore . Schowalam Ja i jak nie zaczelam wymiotowac , boze dopomoz . Wyrzygalam chleb z wlasnej komuni 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 jak Boga kocham z wlasnej komuni ... polozylam sie , wzielam paracetamol kolejny i 30 min a mnie bol zniknal ! Mialam i mam do tej pory takie cos w glowie ze odczuwam nawrot tego bolu ale on jednak nie wraca . Dziwne bardzo ... w kazdym badz razie zrobilo mi sie lepiej to wstalam sie wykapac , upierdzielilam bitki z ziemniaczkami i mizeria. Zjadlam jak ptaszek ale zjadlam , wypilam herbate i tyle. Dzis wiecej zjesc nie moge abaolutnie !
Takze tym milym akcentem jestem w lozku juz i koncze na dzis . Dobrej nocy babeczki ! Oby jutro bylo.lepiej . -
P.S Wam tez tak zasuwa siara z piersi ? Fakt nie zalewa mnie jakos wiec wkladek nie musze zakladac jeszcze ale lekko dotkne piersi przy kapieli nawet a tam kropla za kropla !
dawno nie widzialam mleczka u siebie hahaha .
W ogole snilo mi sie ostatnio , ze mega duzo z Nas urodzilo w grudniu !!! Na koniec najwiecej , Ja urodzilam w styczniu po nowym roku
HahahahaDariah lubi tę wiadomość
-
Zakręcona a chorujesz na migrenowe bóle głowy? Ja od 9 lat, zaczęło się od silnego stresu po którym w 3 dobie świat zaczął falowac, migac, ściany się ruszaly, straciłam przytomność na godzinę, później wymioty. Mam takie migreny z aurą kilka razy w roku, ale naprawdę musi coś się wydarzyć albo muszę być skrajnie zmęczona. Przyjmuje wtedy cinie, ale 2 ciąży nie można, tylko paracetamol, leżenie, dużo płynów i cisza. Niby po 30 miały minąć, a już na bank po urodzeniu dziecka haha i co ? ..uj z tego.
A co do snu, może być proroczy 😋 Z tego co słyszę, co opowiada położna to sporo porodów jest zaraz po 34 tyg. -
Wiesz co nigdy nie mialam stwierdzonej migreny przez lekarza , napewno walcze z bolami ciaglymi glowy . To tak ! Od lat prawie codziennie , zdarza sie , ze mam je co 2 dni
ale czasami sa takie , ze rozrywa mnie wlasnie jak przy typowej migrenie . Nie moge wtedy najmniejszych dzwiekow slyszec , swiatlo kazde az pali w oczy , oklady , tabsy , woda , lezenie , rzyganko zdarzy sie i tak potrafi ze 2 dni trwac ale to naprawde takie jak dzis i wczoraj sa bardzo rzadko ale sa .
Ja tam sie nie pogniewam absolutnie jakby moj sen byl proroczy . Wiadomolepiej dzidzi w brzuszku dluzej posiedziec niz za krotko ale nie mowie tu o porodach w 32 czy 34 tygodniu ale 36 + to juz jak najbardziej . Wystarczy mi jedna ciaza przenoszona ( 42tc urodzilam ) , ta jeszcze mi tak daje w kosc ze Ja tam sie pisze na porod w styczniu hehehe. :Pchociaz przy mojej szyjce zelaznej to ciul wie , zapewne przenosze znow i bede ponownie witac dziecko jako jedna z ostatnich na forum hahahaha .
Tak jak kiedys , wszystkie pazdziernikowe porodzily a Ja az na listopad musialam zachaczyc hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 23:44
-
ZakręconaOna wrote:P.S Wam tez tak zasuwa siara z piersi ? Fakt nie zalewa mnie jakos wiec wkladek nie musze zakladac jeszcze ale lekko dotkne piersi przy kapieli nawet a tam kropla za kropla !
dawno nie widzialam mleczka u siebie hahaha .
W ogole snilo mi sie ostatnio , ze mega duzo z Nas urodzilo w grudniu !!! Na koniec najwiecej , Ja urodzilam w styczniu po nowym roku
Hahahaha
U mnie zależy, pierwsza siara pojawiła się w prawej piersi, jakoś w 6 miesiącu. Potem trochę było, potem nie było. Ale od jakiś 2 tygodni to są dni, że jak lekko naciska pierś to leci tak, że aż kapie na podłogę, A za chwilę np. 2 dni nic
Wkładki przez to zaczęłam nosić, bo jak się pora o coś, czy przytulne do męża to faktycznie leci
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
12 cs!🤞⏳️do marca
Edith wrote:Dziewczyny, urodziła któraś z Was dziecko przez planowaną cesarkę? Zastanawiam się, jak jest z laktacją, jak tak nagle kończy się ciążę i czy można sobie jakoś pomóc z tym karmieniem...
Ja mam odciągacz do odkurzacza jak dla mnie rewelacja. 3 sekundy i nosek czysty,stestowaliśmy tylko w przeziębieniu.Edith, JustiJusti lubią tę wiadomość