LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróciliśmy właśnie z zabawy choinkowej organizowanej przez żłobek do którego Piotruś będzie chodzić po nowym roku. Super miejsce, Fabryka Misia, dziecko wybawione tak, że po wyjściu zanim auto ruszyło to ten już spał 😋
Edith, zuzi_c, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Darrika
No co Ty, szkoda kasy na takie coś
Tak jak pisze Camilla - woreczki na pampersy, zawijasy szczelnie i do kosza
Z reszta nawet nie zdąży zacząć śmierdzieć w koszu bo z ilością pieluch zużywanych i tak będziesz wynosić kosz codziennie lub co dwa dni hehe
Camilla
No to super ! Czyli teren rozeznany, Piotruś poznał już ciocie i miejsce
Czyli po nowym roku zaczynacie adaptacje ?Darrika lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah wrote:Darrika
No co Ty, szkoda kasy na takie coś
Tak jak pisze Camilla - woreczki na pampersy, zawijasy szczelnie i do kosza
Z reszta nawet nie zdąży zacząć śmierdzieć w koszu bo z ilością pieluch zużywanych i tak będziesz wynosić kosz codziennie lub co dwa dni hehe
Camilla
No to super ! Czyli teren rozeznany, Piotruś poznał już ciocie i miejsce
Czyli po nowym roku zaczynacie adaptacje ?
Już teraz w grudniu zaczynamy, w każdy dzień gdy mąż będzie miał wolne, bo póki co mamy tylko jedno auto, mamy blisko do Żłobka bo 6 minut autem, ale komunikacja miejska do okola, 40 minut i taka opcja odpada. Dziewczyny fajne, energiczne 😊 Synkowi widać jak sie chce do dzieci, teraz zimno już jak cholera, na placu dzieci brak, w domu się nudzi. -
Camilla
No tak 6 min autem super ale 40 min komunikacja to już średnio
Fajnie ze już zaczynacie teraz to zanim będzie Maluszek to już będzie starym wyjadaczem w żłobku heheCamilla33 lubi tę wiadomość
-
Nasza dziś była z przedszkolem w muzeum 20 km od Poznaniia
Takie muzeum rolnictwa gdzie na święta jest żywa szopka, mieli warsztaty artystyczne, widzieli zwierzątka itd
Bardzo zadowolona
Edith, Camilla33, . Raga ., JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie z polozna .
Wszystko dla Niej cacy , brzuch i dziecko w normie . Stwierdzone poprzez miarke krawieckamoje cisnienie olala , dla nich to norma 147 na iles tam i ponad 120 puls
spoko , ze Ja z takim cisnieniem z synem w ciazy juz lezalam w szpitalu na obserwacji , 3 x
no coz . Krzywą mam w poniedzialek na 10.45 . Powiedzcie mi jak Ja mam wytrzymam do 13 bez jedzenia :o przeciez bede rzygac dalej niz widziec ... szalenstwo . A w srode znow polozna mam .
. Raga . lubi tę wiadomość
-
Kosze na pieluchy to zbedny wydatek i dla Mnie . Ja mialam woreczki zapachowe , rach ciach i nic nie smierdzialo
Camilia a no tak to u Ciebie tylko i wylacznie mozna brac pod uwage z prenatalnego usg termin . U mnie generalnie tez bo jest roznica 11 dni bodajze ... owulacji bylam pewna , ze nie bede miala a tu ona przyszla ok 30 dc :o wtedy kiedy Ja juz okres powinnam dostacCamilla33, Darrika, . Raga . lubią tę wiadomość
-
Dzisiejszego dnia wlasnie przestalam sie denerwowac na nich juz ... Ja nic nie wskoram a moje nerwy tez nie pomoga . Zrobie usg sobie po nowym roku odrazu , prywatnie i nie bede tu wiecej juz o nic sie prosic bo na nic to wszystko .
Musze sie z miesiac wstrzymac i zobacze swoje malenstwoCamilla33, . Raga . lubią tę wiadomość
-
Mam kosz na pieluchy, ale to ściema z tym że nie śmierdzi. To kwestia indywidualnej wrażliwości na zapachy. Ja wyczuwam nawet przesikane pieluchy, a o grubszych spawach nie mówiąc. To tak samo jak ze zwykłym koszem na bio.
Darrika, Camilla33, ppieguskaa, . Raga ., zuzi_c, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Jestem po wizycie z polozna .
Wszystko dla Niej cacy , brzuch i dziecko w normie . Stwierdzone poprzez miarke krawieckamoje cisnienie olala , dla nich to norma 147 na iles tam i ponad 120 puls
spoko , ze Ja z takim cisnieniem z synem w ciazy juz lezalam w szpitalu na obserwacji , 3 x
no coz . Krzywą mam w poniedzialek na 10.45 . Powiedzcie mi jak Ja mam wytrzymam do 13 bez jedzenia :o przeciez bede rzygac dalej niz widziec ... szalenstwo . A w srode znow polozna mam .
Ta miarka krawiecka to dla mnie kosmos.. 🤦
. Raga ., ZakręconaOna, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
My też używaliśmy woreczków zapachowych na pieluszki ale to w szczególności jak juz kupki były duże i niefajne czyli w czasie jak juz zaczął jeść inne rzeczy niż mleko. Dla mnie super rozwiązanie. W torbie tez nosiłam bo w gościach to słabo zostawić pampersa ze smrodkiem. Ja z wkładkami chyba z rossmana miałam problem ze bolaly mnie w nich sutki i to na bank od nich bo kilka razy sprawdzałam ale inne były super. Widocznie coś miały w składzie.
Termin porodu przy regularnych miesiaczkach z OM i to jest termin stały z USG to się zmienia w zależności od wagi dziecka. Wyjątkiem jest nie znany termin OM wtedy ustala się z USG ale to też w jednym z pierwszych.ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Ja sobie pomyłam zaległe naczynia, zrobiłam jajecznicę na śniadanie, teraz sobie odpoczywam trochę.
Wczoraj kupiłam na allegro świat dziecka poduszke do karmienia, organizer na łóżeczko, ochraniacz na łóżeczko, pokrowiec na przewijak, dwa smoczki 0-3, termometr do wanienki, gruszkę do noska na katar, takie do odkurzacza chyba kupię później i jeszcze kilka innych pierdółek.
Koszule do karmienia i porodu chyba też kupię na allegro ale to myślę, że w styczniu jakoś i wtedy też spakuje torbę do szpitala, bo właściwie poza koszulami to chyba wszystko już mam.Dariah, . Raga ., ZakręconaOna, JustiJusti lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
ppieguskaa wrote:Ja pije kawę.. Bo syn się wybudzal co chwilę.. Bo dostał wieczorem traktor ii musiał sprawdzać czy jest.. 🤦 od dziś prezenty będzie dostawał o 6rano.
A czy dostała 6 czy 7 w nocy to bez różnicy
A tak cały ranek dziś się bawi
. Raga ., Edith lubią tę wiadomość
-
gusiaa wrote:Kurde te całe śmietniki wydają mi si3 nie pptrzebnym gadżetem w domu .. zabiera tylko miejsca:)
To jest czysty biznes nic więcej ☺😉
Wiadomo, że komu jak komu ale kobiecie w ciąży - często gęsto tej pierwszej wszystko można wcisnąć ☺😊😉 no bo "na dziecko nie będę żałować " a później się okazuje, że wiele z tych rzeczy to czysty gadżet ☺ZakręconaOna, Darrika, Camilla33, Dariah, Edith, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Darrika wrote:Ja sobie pomyłam zaległe naczynia, zrobiłam jajecznicę na śniadanie, teraz sobie odpoczywam trochę.
Wczoraj kupiłam na allegro świat dziecka poduszke do karmienia, organizer na łóżeczko, ochraniacz na łóżeczko, pokrowiec na przewijak, dwa smoczki 0-3, termometr do wanienki, gruszkę do noska na katar, takie do odkurzacza chyba kupię później i jeszcze kilka innych pierdółek.
Koszule do karmienia i porodu chyba też kupię na allegro ale to myślę, że w styczniu jakoś i wtedy też spakuje torbę do szpitala, bo właściwie poza koszulami to chyba wszystko już mam.
Kolejna, która już ma prawie wszystko...a ja nadal w czarnej d.... 😉😊☺ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
W temacie terminu porodu....ja jestem pewna, że i tym razem przenoszę - tak jak córkę rowniutko 14 dni.
Mam stalową szyjkę 😉 która potrzebuje czasu.
Tak samo było kiedy dodwiedziłam się rok temu, że serduszko przestało bic....okropnie nie chciałam zabiegu łyżeczkowania na "zimno"...2 tygodnie "chodziłam" i czekałam na samoistne poronienie...mimo podawania tabletek poronnych w ilościach ogromnych nic to nie dało 😢 i skończyć się musiało zabiegiem...bardzo się bałam, że po tym może być ciężko w kolejnej możliwej ciąży.
Chwała Bogu jak widać jestem i wszystko ma się dobrze 😊😊😊Edith lubi tę wiadomość