X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankaa
    Powodzenia dziś na wizycie ;) oby Mała zdecydowała die zejść Niżne ;)
    Co do męża...współczuje bardzo ale rozumiem ze on zawodowo w wojsku pracuje ? Jeśli tak No to cóż..taki jego zawód...dasz radę Kochaa a podejrzewam ze i on nie robi tego „bo mam taka ochote” tylko mu każą.
    Będzie dobrze ;)

Aguuu
    Gratulacje biznesu!! Hihi
    Uwielbiam uszaki! Co prawda do karmienia z córka na się nic a nic niesprawdzol - może ze 2 razu użyłam ;)
    Ale w salonie chciałabym !! ;)

Camilla33, annkaa lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    Mam pytanko
    Bo Ty mówiłaś ze na butelce Jest data ważności zawsze ?
    Dla corki kupiłam Medala Calma - nawet jest zapakowana
    Ale jie widzę daty ważności nigdzie :/

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, ja dostałam jakąś butelkę nową zapakowaną i też nigdzie nie widzę daty ważności 🤷

Dariah lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mi nie dała spać pełnia i szalejąca córka w brzuchu🙈 Od wczoraj jej harce są wręcz bolesne, ale dzisiaj mamy wizytę to podejrzymy czy wszystko u niej dobrze ☺
    Miłego dnia ❤

Dariah, annkaa lubią tę wiadomość

• Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Obnizy ? Ale to chyba jak sie na odwrot dziecko wezmie a nie na plasko . Wtedy sie ksztusi bardziej niz jak ma glowke ciutke wyzej i leje sie lekko na bok a nie wszystko w sam srodek .
    Wiadomo klin poduszki nie sa jakies mega wysokie wiec nie uchroni nic nasze dzieci jezeli mialoby sie cos zlego zadziac ale to napewno asekuracja jakas . Bynajmniej takie moje zdanie jest
    Podniesione dziecko bez pomocy (samo nie odkrztusi gdy uleje. Na płasko przy niewielkim ulaniu czasem radzą sobie bez, czasem wystarcza, że samo obróci głowy na bok. A jak nie wystarcza, to trzeba i tak postępować zgodnie z zasadami pierwszej pomocy przy niemowlakach. Kiedyś zalecano układanie dzieci na boku do spania. Nowsze zalecenia od tego odeszły. Do roku dzieci powinny (albo gdy nauczy się raczkować) spać na plecach, jeśli nie jest pod nadzorem opiekuna. Choć wiadomo że nie zawsze da się to wyegzekwować od dziecka. Ja dodatkowo używałam monitora oddechu. U nas nie straciła nigdy przytomności, więc to było dmuchanie na zimne, ale znam dziecko które tak ulało i nie wiadomo ile trwało niedotlenienie (wystarczyło je poruszyć i samo złapało oddech, ale znam też takie, co do przyjazdu karetki było reanimowane... Oczywiście nikogo nie przekonuję, bo często zalecenia są takie, a po jakimś czasie się zmieniają. Każdy zrobi jak będzie czuł, bo życie mocno weryfikuje pierwotne założenia, a to co się sprawdza przy jednym, może być kompletna klapą przy kolejnym

8p3ovfxms5h3ke1x.png

Wysłany: 12 grudnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z butelek awaryjnie biorę lovi (ten najmniejszy rozmiar smoczka) polecana przez doradcę laktacyjnego (choć każda może zaburzyć ssanie itp). Smoczek biorę soothie (czy jak to się pisało). Przy starszakach okazjonalnie używałam avent. U 2 spowodował zaburzenia (u starszej szybko zrezygnowałam, młodsza jak byłam w szpitalu przez te 3 tyg i już było pozamiatane, co najwyżej w grę wchodziło kpi) Żadnym smoczkiem później nie udało się ponownie pogłębić chwytu sutka, mimo że butelka weszła jak miała 11 m-cy.

8p3ovfxms5h3ke1x.png

Wysłany: 12 grudnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kciuki za wizytujące. My idziemy jutro na co miesięczny przegląd ;) Obecnie mam rzut AZS, choć na początku bałam się że to cholestaza (ale ona by chyba się samoistnie nie zmniejszyła)

annkaa lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem wam że przy 1 córce nie czytałam nic w necie , nie radziłam się nikogo . Córka miałam ochraniacz w łóżeczku nigdy jej nie opadł nic się nie stało. Nigdy nie miałam tej poduszki klin . Zawsze spala ulozona na płasko czy raz na jednym bok raz ma drugim. Jak miała 2 msc dałam jej smoczka bo ciągle wisiała na piersi bez przerwy i to był strzał w 10 :) nie zaburzylo jej to wogole odruchu ssania . Także zobaczycie że każde dziecko jest inne co sprawdziło się u was możne nie sprawdzić się u drugiej osoby ..

No i moja też się tak wypycha bolesnie że czasem mam dość ponad wszystko . Lekarz mówił że ona może wlasni2 się próbuje silnie obrócić jak ciągle tak ćwiczy..

Darrika, Dariah, . Raga ., annkaa lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Camilla
    Mam pytanko
    Bo Ty mówiłaś ze na butelce Jest data ważności zawsze ?
    Dla corki kupiłam Medala Calma - nawet jest zapakowana
    Ale jie widzę daty ważności nigdzie :/
    A powinna być, ze względu może nie na sama butelkę ale smoczek.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dzisiaj coś jest ewidentnie nie tak z ciśnieniem w powietrzu... Tak mi się spać chce i mam taki brak mocy, że szok.

Siedzę właśnie u fryzjera i zasypiam :o

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ogarniam w miarę ale to dlatego, że jest słoneczko ;)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaaa
    Dokladnie
    ja tez z corka mialam normalnie ochraniacz - nikt mi nigdty nie mowil ze jest niebezpieczny, owszem musi byc dobrze przyczepiony, ale moj byl tak przyczepiiny ze potem tych peczkow odplatac nie moglam ehhe

Co do smoczka to corka nie miala
    nie dawalam jej - raz spróbowałami nie chciala wiec nie nalegałam
    wziela w wieku 19 msc ja jak od cycka odstawilam, i brala do spania czasami (raz na tydzien?), czasami na podroż do samochodu chciala, ale to bylo baaaaardzo sporadyczne i w sumie trwalo moze z 5-6 miesięcy? i koniec

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie.
    Moja łobuziara waży około 1900 gram. Grzecznie główką w dół, więc nie wiem jak ona robi tą gimnastykę i wypinanie😉
    Szyjka 28mm, ale twarda i zamknięta. Lekarz twierdzi, że na tym etapie jest to w normie. Przed pomiarem w usg badał mnie na fotelu i mówił, że to też może wpływać ma długość szyjki, w końcu mięsień ;)

Edith, Camilla33, Bożenka, Dafka, Dariah, ppieguskaa, ZakręconaOna, ss25, Fruzia85, KasiaM, annkaa lubią tę wiadomość

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, super że wszystko dobrze. Duża dziewczynka☺️☺️

Ja też dzisiaj po wizycie. Wszystko ok, ale mam liczne bakterie w moczu, dostałam jakiś lek i jak go wybiorę to mam zrobić posiew. Zobaczymy czy coś tam będzie.

Mysza lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny parę dni tu nie zaglądałam bo się wzięłam za porządki a wiadomo wszystko robię 2 razy wolniej. Po domu walają mi się same pudła bo co pochwalę kurier coś przynosi. Mam nadzieję że do świąt ogarnę pokoj małej.
    Wczoraj mieliśmy 3 prenatalne Alicja ma już 1500g i wszystko ok. Obróciła się głową w dół ale dzisiaj znowu czuję ja po prawej stronie więc kto wie jak teraz leży. No i niestety hemoglobina w dół i muszę brać żelazo. Oczywiście jest problem z tym zakazem co mi lekarz przepisał. Zamówiłam już chlorellę bo dobrze działa na hemoglobinę.

annkaa lubi tę wiadomość

• mj26 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja już po wizycie. Filipek nadal główka do dołu, wazy 1662 g. Szyjka twarda i zamknięta. Wszystko jest ok :) Lekarz szacuje, ze przy porodzie może ważyć tak 3700g, ale to wiecie wszystko wyjdzie w praniu.

gusiaa, Mysza, Darrika, Dariah, ZakręconaOna, KasiaM, annkaa lubią tę wiadomość

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Mysza, super że wszystko dobrze. Duża dziewczynka☺️☺️

Ja też dzisiaj po wizycie. Wszystko ok, ale mam liczne bakterie w moczu, dostałam jakiś lek i jak go wybiorę to mam zrobić posiew. Zobaczymy czy coś tam będzie.
    Na pomiary patrzę trochę z przymrużeniem oka, może być 200g +/- ale tak czy inaczej nie jest ani za duża, ani za mała :)
    A leukocyty też są w moczu czy tylko bakterie? Polecam popijać sok z żurawiny 😉 Fajnie, że wizyta udana :)

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pomiarami to też tak z przymrużeniem oka. Tydzień temu w środę miałam prenatalne to ważyła 1571g na dobrym sprzęcie, a dzisiaj ważyła też 1571🙈 a sprzęt zupełnie inny.
    Mam liczne bakterie, leukocyty 3-6, i liczne nabłonki płaskie. Dostałam antybiotyk monural. 🤷 Trochę mam stresa z tym antybiotykiem. On jakiś dziwny jest. Jedna saszetka do rozrobienia i wypicia i to tyle

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka
    Tez brałam Monural - można go brać w 2 i 3 trym jeśli dobrze pamietam ;)

Co do pomiarów to ja porównuje tylko tenis tego samego lekarza i na tym samym sprzęcie
    A i tak to są przybliżenia - bo tak jak osttanio pisałam, FL ostatnio było mniejsze niż 3 tyg wcześniej ;) wiec musiało się omsknąć lekarzowi - wiec i wynik wagi nie miarodajny

My po wizycie - oczywiście wagi nie podała itd
    Ale szyjka długa ale....miękka i rozwarcie zewnętrzne na opuszek - wiec więcej wypoczywać
    Reszta Ok ;)

Bożenka, Mysza, ss25, KasiaM, annkaa lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim .

Ciesze sie z waszych udanych wizyt .
    Dariah a Ty kochana ogarniaczaj wszystko do granic mozliwosci , co bys nie urodzila wczesniej niz chociaz w 36 tygodniu . To juz tak bezpieczniej bedzie . Chociaz sa przypadki , ze i z tak wczesna szyjka szykujaca sie do porodu babeczki przenosily ciaze :) bedzie dobrze . Tam dbaj o siebie ❤

Dariah, annkaa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ