LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ankaa
Powodzenia dziś na wizycieoby Mała zdecydowała die zejść Niżne
Co do męża...współczuje bardzo ale rozumiem ze on zawodowo w wojsku pracuje ? Jeśli tak No to cóż..taki jego zawód...dasz radę Kochaa a podejrzewam ze i on nie robi tego „bo mam taka ochote” tylko mu każą.
Będzie dobrze
Aguuu
Gratulacje biznesu!! Hihi
Uwielbiam uszaki! Co prawda do karmienia z córka na się nic a nic niesprawdzol - może ze 2 razu użyłam
Ale w salonie chciałabym !!Camilla33, annkaa lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Camilla
Mam pytanko
Bo Ty mówiłaś ze na butelce Jest data ważności zawsze ?
Dla corki kupiłam Medala Calma - nawet jest zapakowana
Ale jie widzę daty ważności nigdzie09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualny
-
ZakręconaOna wrote:Obnizy ? Ale to chyba jak sie na odwrot dziecko wezmie a nie na plasko . Wtedy sie ksztusi bardziej niz jak ma glowke ciutke wyzej i leje sie lekko na bok a nie wszystko w sam srodek .
Wiadomo klin poduszki nie sa jakies mega wysokie wiec nie uchroni nic nasze dzieci jezeli mialoby sie cos zlego zadziac ale to napewno asekuracja jakas . Bynajmniej takie moje zdanie jest -
Z butelek awaryjnie biorę lovi (ten najmniejszy rozmiar smoczka) polecana przez doradcę laktacyjnego (choć każda może zaburzyć ssanie itp). Smoczek biorę soothie (czy jak to się pisało). Przy starszakach okazjonalnie używałam avent. U 2 spowodował zaburzenia (u starszej szybko zrezygnowałam, młodsza jak byłam w szpitalu przez te 3 tyg i już było pozamiatane, co najwyżej w grę wchodziło kpi) Żadnym smoczkiem później nie udało się ponownie pogłębić chwytu sutka, mimo że butelka weszła jak miała 11 m-cy.
-
Ja powiem wam że przy 1 córce nie czytałam nic w necie , nie radziłam się nikogo . Córka miałam ochraniacz w łóżeczku nigdy jej nie opadł nic się nie stało. Nigdy nie miałam tej poduszki klin . Zawsze spala ulozona na płasko czy raz na jednym bok raz ma drugim. Jak miała 2 msc dałam jej smoczka bo ciągle wisiała na piersi bez przerwy i to był strzał w 10
nie zaburzylo jej to wogole odruchu ssania . Także zobaczycie że każde dziecko jest inne co sprawdziło się u was możne nie sprawdzić się u drugiej osoby ..
No i moja też się tak wypycha bolesnie że czasem mam dość ponad wszystko . Lekarz mówił że ona może wlasni2 się próbuje silnie obrócić jak ciągle tak ćwiczy..Darrika, Dariah, . Raga ., annkaa lubią tę wiadomość
-
Kurczę dzisiaj coś jest ewidentnie nie tak z ciśnieniem w powietrzu... Tak mi się spać chce i mam taki brak mocy, że szok.
Siedzę właśnie u fryzjera i zasypiam :o34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Gusiaaa
Dokladnie
ja tez z corka mialam normalnie ochraniacz - nikt mi nigdty nie mowil ze jest niebezpieczny, owszem musi byc dobrze przyczepiony, ale moj byl tak przyczepiiny ze potem tych peczkow odplatac nie moglam ehhe
Co do smoczka to corka nie miala
nie dawalam jej - raz spróbowałami nie chciala wiec nie nalegałam
wziela w wieku 19 msc ja jak od cycka odstawilam, i brala do spania czasami (raz na tydzien?), czasami na podroż do samochodu chciala, ale to bylo baaaaardzo sporadyczne i w sumie trwalo moze z 5-6 miesięcy? i koniec
-
nick nieaktualnyPo wizycie.
Moja łobuziara waży około 1900 gram. Grzecznie główką w dół, więc nie wiem jak ona robi tą gimnastykę i wypinanie😉
Szyjka 28mm, ale twarda i zamknięta. Lekarz twierdzi, że na tym etapie jest to w normie. Przed pomiarem w usg badał mnie na fotelu i mówił, że to też może wpływać ma długość szyjki, w końcu mięsieńEdith, Camilla33, Bożenka, Dafka, Dariah, ppieguskaa, ZakręconaOna, ss25, Fruzia85, KasiaM, annkaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny parę dni tu nie zaglądałam bo się wzięłam za porządki a wiadomo wszystko robię 2 razy wolniej. Po domu walają mi się same pudła bo co pochwalę kurier coś przynosi. Mam nadzieję że do świąt ogarnę pokoj małej.
Wczoraj mieliśmy 3 prenatalne Alicja ma już 1500g i wszystko ok. Obróciła się głową w dół ale dzisiaj znowu czuję ja po prawej stronie więc kto wie jak teraz leży. No i niestety hemoglobina w dół i muszę brać żelazo. Oczywiście jest problem z tym zakazem co mi lekarz przepisał. Zamówiłam już chlorellę bo dobrze działa na hemoglobinę.annkaa lubi tę wiadomość
-
Hejka, ja już po wizycie. Filipek nadal główka do dołu, wazy 1662 g. Szyjka twarda i zamknięta. Wszystko jest ok
Lekarz szacuje, ze przy porodzie może ważyć tak 3700g, ale to wiecie wszystko wyjdzie w praniu.
gusiaa, Mysza, Darrika, Dariah, ZakręconaOna, KasiaM, annkaa lubią tę wiadomość
28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
nick nieaktualnyBożenka wrote:Mysza, super że wszystko dobrze. Duża dziewczynka☺️☺️
Ja też dzisiaj po wizycie. Wszystko ok, ale mam liczne bakterie w moczu, dostałam jakiś lek i jak go wybiorę to mam zrobić posiew. Zobaczymy czy coś tam będzie.
A leukocyty też są w moczu czy tylko bakterie? Polecam popijać sok z żurawiny 😉 Fajnie, że wizyta udana
-
Z tymi pomiarami to też tak z przymrużeniem oka. Tydzień temu w środę miałam prenatalne to ważyła 1571g na dobrym sprzęcie, a dzisiaj ważyła też 1571🙈 a sprzęt zupełnie inny.
Mam liczne bakterie, leukocyty 3-6, i liczne nabłonki płaskie. Dostałam antybiotyk monural. 🤷 Trochę mam stresa z tym antybiotykiem. On jakiś dziwny jest. Jedna saszetka do rozrobienia i wypicia i to tyle
-
Bozenka
Tez brałam Monural - można go brać w 2 i 3 trym jeśli dobrze pamietam
Co do pomiarów to ja porównuje tylko tenis tego samego lekarza i na tym samym sprzęcie
A i tak to są przybliżenia - bo tak jak osttanio pisałam, FL ostatnio było mniejsze niż 3 tyg wcześniejwiec musiało się omsknąć lekarzowi - wiec i wynik wagi nie miarodajny
My po wizycie - oczywiście wagi nie podała itd
Ale szyjka długa ale....miękka i rozwarcie zewnętrzne na opuszek - wiec więcej wypoczywać
Reszta Ok
Bożenka, Mysza, ss25, KasiaM, annkaa lubią tę wiadomość
-
Czesc wszystkim .
Ciesze sie z waszych udanych wizyt .
Dariah a Ty kochana ogarniaczaj wszystko do granic mozliwosci , co bys nie urodzila wczesniej niz chociaz w 36 tygodniu . To juz tak bezpieczniej bedzie . Chociaz sa przypadki , ze i z tak wczesna szyjka szykujaca sie do porodu babeczki przenosily ciazebedzie dobrze . Tam dbaj o siebie ❤
Dariah, annkaa lubią tę wiadomość