LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyzuzi_c wrote:Dokładnie! Oby
Musi być dobrze u każdej z nas. Jeju to już niedługo
Czas tak szybko leci, że nie ogarniam😀
Ja też martwię się na zapas, zawsze tak było. Na szczęście mąż jest moim przeciwieństwem i stawia mnie do pionu. I dobrze, że mamy tutaj siebie dziewczyny,bo kto zrozumie ciężarówkę lepiej niż druga ciężarówka 😊Darrika, Camilla33, zuzi_c, Dafka, ZakręconaOna, JustiJusti, annkaa, Edith lubią tę wiadomość
-
Aaaa ja mam już do odbioru paczkę z paczkomatu
ochraniacz na łóżeczko, kocyk do fotelika samochodowego, smoczki, poducha do karmienia mam dzisiaj lenia ale zaraz jadę odebrać
Mysza, zuzi_c, Bożenka, gusiaa, Dariah, annkaa lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Darrika wrote:Aaaa ja mam już do odbioru paczkę z paczkomatu
ochraniacz na łóżeczko, kocyk do fotelika samochodowego, smoczki, poducha do karmienia mam dzisiaj lenia ale zaraz jadę odebrać
zuzi_c lubi tę wiadomość
-
Darrika wrote:Aaaa ja mam już do odbioru paczkę z paczkomatu
Pochwal się później!
Jaki kocyk kupiłaś? Takie ponczo ciepłe? Ja właśnie chcę kupić
-
Podobno lepiej żeby położna nacięła nas kontrolowanie niż mamy pęknąć losowo. Ja się nie będę przed tym wzbraniała, tym bardziej ze to pomoże dzieciaczkowi wyjść.
To będzie mój pierwszy poród i wole o tym nie myśleć, pójdę i urodzę jak miliony kobiet 🙂 Chyba mój mąż bardziej się boi ale obiecał że będziemy razem, ze mnie nie zostawi swoich kobietek samych 😀
Z ochraniacza do łóżeczka zrezygnowałam, widziałam jak one opadają , rozwiązują troczki itd. a moim zdaniem przed niczym nie chronią, jedynie zdobią wystrój łóżeczka i tym samaym całego pokoju.
Nie mam jesszcze smoczka i butelki, obstawianie jakieś konkretne firmy/modele ?annkaa lubi tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:Właśnie nie mam kocyka do fotelika, trzeba kupić. Ochraniacz na łóżeczko możesz zwrócić, lepiej go nie uzywac, zwłaszcza przez pierwsze miesiące, takie są zalecenia.
-
aprill wrote:A co jest zlego w ochraniaczu na lozeczko?
Bo dziecko może się przysunac ii się udusić..
Choć ja przy starszym synu miałam taki na pół łóżeczka..
Teraz stwierdzam, że on nee był potrzebny.. Ii przy tym nee mam zamiaru mieć..
Co do butelek.. Mam dwie kupione avent i mambaby
Ii smoczki też mam dwa bibs ii difraxCamilla33, zuzi_c, . Raga . lubią tę wiadomość
-
annkaa lubi tę wiadomość
-
Taki ochraniacz może się zsunąć na dziecko, albo dzieciaczek może złapać troczek do buzi a jest za malutki by odsunąć kawałek grubszego materiału z buzi i może się udusić. Mniejsza szkoda jak dziecko nabije sobie guza o szczebelek niż ma się poddusić. Tak samo z zabawkami, nie należy dawać dziecku przytulanki do łóżeczka bo jest to niebezpieczne dla jego zdrowia. Mi położna mówiła, że jak przykrywamy dziecko kocykiem to od pasa w dół, a na górę dać warstwę więcej ubranka- żeby dziecko nie miało przy rączkach i buzi luźnego materiału który może sobie wsadzić do pyśka.
Ja też u siebie chcę ograniczyć materiały w pokoju dziecka z powodu osadzania się kurzu, który wlatuje u nas chyba ze zdwojoną siłą z powodu mieszkania od ulicy.Camilla33, zuzi_c lubią tę wiadomość
-
Hej .
Zuzi nie Ty pierwsza i nie ostatnia , musisz zal sieJa ostatnio tez Wam duzo marudzilam heheh .
Co do ochraniacza mialam przy synu taki tez na pol loz3czka a teraz nie bede miala . Nie ma sensu:)
Co do butelek Ja kupilam jedna z calopola szklana . Butelka jak butelka . Wazniejszy wedlug mnie smoczek . Syn moj do 16 m nie vhcial nawet napoc sie wody z butli z silikonowym smoczkiem . Kupilam z nuka smoczek ten zolty zapomnialam nazwy :o i po czasie zaczal chwytac wode chociaz z niej . Teraz odrazu zolty kupilam przyoominajacy sutka w razie co ! Bo nigdy nie wiadomo co bedzie z kp chociaz zapewne uda mi sie w razie wu bede miala a szklana to jednak szklana nie smierdzsce plastikizuzi_c lubi tę wiadomość
-
Do fotelika kupiłam taki kocyk:
https://allegro.pl/oferta/babymam-kocyk-otulacz-do-nosidelka-wozka-fotelika-8225891734?snapshot=MjAxOS0xMi0wNlQxNTowMDo1Ny45MDhaO2J1eWVyO2NjMzFhZGNjZmNjMjZmZTExODUyN2U4YTZjY2EyZmNkYzE1YjkzMmMxYjQwZmY2NDI0ODVmNmE4Y2YwYzk5NzE%3D
A co do ochraniacza to nie wiedziałam, myślałam, że w łóżeczku ma być pusto, żadnych poduszek, kocykow itd ale myślałam właśnie, że ochraniacz jak jest przy barierce to nie jest groźny.
No nic albo zwrócę albo zostawię to na później, jak mała będzie miała trochę więcej miesięcy I to ryzyko kruszenia się już będzie prawie żadne34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Chyba, że z drugiej strony wtedy już będzie lato to faktycznie będzie się tam gotowała.
Z drugiej jednak strony mu w nowym domu robimy rekuperację, więc cały czas będzie w domu świeże powietrze, a latem temperatura w domu będzie też niższa niż na dworze hmmm no mysz pomyśleć na spokojnie, mam 14 dni na zwrot więc na luzie34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Bożenka wrote:Darrika, ja też właśnie zastanawiałam się nad tym otulaczem, tylko ciekawe czy jest ciepły bardziej jak kołderka, czy jak kocyk? Daj znać jak rozpakujesz 😃
Wiesz co on jest taki mix, wzorzysta część jest jak kołderka, a ta szara jest mieciutka jak kocyś. Jest takiej średniej grubości ale sprawia wrażenie cieplutkiego , takze myślę będzie ok i nie będzie trzeba dodatkowego kombinezonu przy wychodzeniu że szpitalaBożenka lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.