X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Dokładnie! Oby <3 Musi być dobrze u każdej z nas. Jeju to już niedługo :)
    Coraz bliżej :) Czas tak szybko leci, że nie ogarniam😀
    Ja też martwię się na zapas, zawsze tak było. Na szczęście mąż jest moim przeciwieństwem i stawia mnie do pionu. I dobrze, że mamy tutaj siebie dziewczyny,bo kto zrozumie ciężarówkę lepiej niż druga ciężarówka 😊

Darrika, Camilla33, zuzi_c, Dafka, ZakręconaOna, JustiJusti, annkaa, Edith lubią tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa ja mam już do odbioru paczkę z paczkomatu :) ochraniacz na łóżeczko, kocyk do fotelika samochodowego, smoczki, poducha do karmienia mam dzisiaj lenia ale zaraz jadę odebrać :D

Mysza, zuzi_c, Bożenka, gusiaa, Dariah, annkaa lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Aaaa ja mam już do odbioru paczkę z paczkomatu :) ochraniacz na łóżeczko, kocyk do fotelika samochodowego, smoczki, poducha do karmienia mam dzisiaj lenia ale zaraz jadę odebrać :D
    Właśnie nie mam kocyka do fotelika, trzeba kupić. Ochraniacz na łóżeczko możesz zwrócić, lepiej go nie uzywac, zwłaszcza przez pierwsze miesiące, takie są zalecenia.

zuzi_c lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek zaczął dziś adaptacje w żłobku, nie sądziłam że to będzie dla mnie taki stres buu

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:

Pochwal się później!

Jaki kocyk kupiłaś? Takie ponczo ciepłe? Ja właśnie chcę kupić :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno lepiej żeby położna nacięła nas kontrolowanie niż mamy pęknąć losowo. Ja się nie będę przed tym wzbraniała, tym bardziej ze to pomoże dzieciaczkowi wyjść.
    To będzie mój pierwszy poród i wole o tym nie myśleć, pójdę i urodzę jak miliony kobiet 🙂 Chyba mój mąż bardziej się boi ale obiecał że będziemy razem, ze mnie nie zostawi swoich kobietek samych 😀

Z ochraniacza do łóżeczka zrezygnowałam, widziałam jak one opadają , rozwiązują troczki itd. a moim zdaniem przed niczym nie chronią, jedynie zdobią wystrój łóżeczka i tym samaym całego pokoju.

Nie mam jesszcze smoczka i butelki, obstawianie jakieś konkretne firmy/modele ?

annkaa lubi tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • aprill Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Właśnie nie mam kocyka do fotelika, trzeba kupić. Ochraniacz na łóżeczko możesz zwrócić, lepiej go nie uzywac, zwłaszcza przez pierwsze miesiące, takie są zalecenia.
    A co jest zlego w ochraniaczu na lozeczko?

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprill wrote:

Bo dziecko może się przysunac ii się udusić..
    Choć ja przy starszym synu miałam taki na pół łóżeczka..
    Teraz stwierdzam, że on nee był potrzebny.. Ii przy tym nee mam zamiaru mieć..

Co do butelek.. Mam dwie kupione avent i mambaby
    Ii smoczki też mam dwa bibs ii difrax

Camilla33, zuzi_c, . Raga . lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprill wrote:
    Tak jak napisała Pieguska, ryzyko uduszenia się, dziecko może mocno docisnąć buzia, włożyć główkę pod ochraniacz, naprawdę różne sytuacje się dzieją, ogranicza cyrkulację powietrza, co nie jest dobre ani w sezonie grzewczym ani latem. Koleżance tłumaczyłam, że latem żywcem wedzi dziecko i żeby sama się tak położyła to oczywiście nie dotarło, bo lepiej jak cieplo, no faktycznie 40stopni full wypas.

annkaa lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprill wrote:

Taki ochraniacz może się zsunąć na dziecko, albo dzieciaczek może złapać troczek do buzi a jest za malutki by odsunąć kawałek grubszego materiału z buzi i może się udusić. Mniejsza szkoda jak dziecko nabije sobie guza o szczebelek niż ma się poddusić. Tak samo z zabawkami, nie należy dawać dziecku przytulanki do łóżeczka bo jest to niebezpieczne dla jego zdrowia. Mi położna mówiła, że jak przykrywamy dziecko kocykiem to od pasa w dół, a na górę dać warstwę więcej ubranka- żeby dziecko nie miało przy rączkach i buzi luźnego materiału który może sobie wsadzić do pyśka.

Ja też u siebie chcę ograniczyć materiały w pokoju dziecka z powodu osadzania się kurzu, który wlatuje u nas chyba ze zdwojoną siłą z powodu mieszkania od ulicy.

Camilla33, zuzi_c lubią tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się.

Też nie mam nic kompletnie do łóżeczka :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to znowu mnie uczono, że kocyk pod pachy.. Hmm
    Choć ii tak na początku u mnie się sprawdził rożek albo owijalam w kocyk.. Później miałam spiworek..

Dariah, . Raga . lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wyślijcie proszę linki do stron gdzie zamawiałyście koszule takie do karmienia :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Zuzi nie Ty pierwsza i nie ostatnia , musisz zal sie :) Ja ostatnio tez Wam duzo marudzilam heheh .

Co do ochraniacza mialam przy synu taki tez na pol loz3czka a teraz nie bede miala . Nie ma sensu:)
    Co do butelek Ja kupilam jedna z calopola szklana . Butelka jak butelka . Wazniejszy wedlug mnie smoczek . Syn moj do 16 m nie vhcial nawet napoc sie wody z butli z silikonowym smoczkiem . Kupilam z nuka smoczek ten zolty zapomnialam nazwy :o i po czasie zaczal chwytac wode chociaz z niej . Teraz odrazu zolty kupilam przyoominajacy sutka w razie co ! Bo nigdy nie wiadomo co bedzie z kp chociaz zapewne uda mi sie w razie wu bede miala a szklana to jednak szklana nie smierdzsce plastiki

zuzi_c lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-porodu-karmienia-a-roz-m-8661416315?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Ja kupiłam takie dwie, jedna mam różową, a drugą granatową. Wydają się ok 🙂

zuzi_c lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do fotelika kupiłam taki kocyk:
    https://allegro.pl/oferta/babymam-kocyk-otulacz-do-nosidelka-wozka-fotelika-8225891734?snapshot=MjAxOS0xMi0wNlQxNTowMDo1Ny45MDhaO2J1eWVyO2NjMzFhZGNjZmNjMjZmZTExODUyN2U4YTZjY2EyZmNkYzE1YjkzMmMxYjQwZmY2NDI0ODVmNmE4Y2YwYzk5NzE%3D

A co do ochraniacza to nie wiedziałam, myślałam, że w łóżeczku ma być pusto, żadnych poduszek, kocykow itd ale myślałam właśnie, że ochraniacz jak jest przy barierce to nie jest groźny.

No nic albo zwrócę albo zostawię to na później, jak mała będzie miała trochę więcej miesięcy I to ryzyko kruszenia się już będzie prawie żadne ;)

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Darrika Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba, że z drugiej strony wtedy już będzie lato to faktycznie będzie się tam gotowała.

Z drugiej jednak strony mu w nowym domu robimy rekuperację, więc cały czas będzie w domu świeże powietrze, a latem temperatura w domu będzie też niższa niż na dworze hmmm no mysz pomyśleć na spokojnie, mam 14 dni na zwrot więc na luzie

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika, ja też właśnie zastanawiałam się nad tym otulaczem, tylko ciekawe czy jest ciepły bardziej jak kołderka, czy jak kocyk? Daj znać jak rozpakujesz 😃

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam prześcieradełko do wózka właśnie w tym wzorze ☺️

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Darrika, ja też właśnie zastanawiałam się nad tym otulaczem, tylko ciekawe czy jest ciepły bardziej jak kołderka, czy jak kocyk? Daj znać jak rozpakujesz 😃

Wiesz co on jest taki mix, wzorzysta część jest jak kołderka, a ta szara jest mieciutka jak kocyś. Jest takiej średniej grubości ale sprawia wrażenie cieplutkiego , takze myślę będzie ok i nie będzie trzeba dodatkowego kombinezonu przy wychodzeniu że szpitala

Bożenka lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ