X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Zakręcona co do nacięcia, ja miałam wpisane że obowiązkowo mają zapytać mnie o zdanie nawet gdyby to była ostatnia chwila, później pożałowalam bo tak się na tym skupilam, że wszystko czułam brr
    Ja powiedzialam odrazu , ze maja ciac jak bedzie trzeba bo wole to niz popekac sama . Odrazu mialam przed oczami moja mame ktora jak pekla sama to od picki az po polowe posladka :/ pieprze takie zabawy .

Wiesz co napewno jak wiedzialas to skupulas sie na tym ale to musiala tez nie zbyt idealny moment naciecia wybrac bo nie powinnas nic czuc jak tna a ciac powinni miesien przy skurczu porzadnym partym .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja powiedzialam odrazu , ze maja ciac jak bedzie trzeba bo wole to niz popekac sama . Odrazu mialam przed oczami moja mame ktora jak pekla sama to od picki az po polowe posladka :/ pieprze takie zabawy .

Wiesz co napewno jak wiedzialas to skupulas sie na tym ale to musiala tez nie zbyt idealny moment naciecia wybrac bo nie powinnas nic czuc jak tna a ciac powinni miesien przy skurczu porzadnym partym .
    O jejku, ale musiała się biedna nameczyc. Skurcz w ogóle zignorowalam, powiedziała że tnie przy kolejnym A mnie tak sparalizowalo że nawet nie parlam wtedy, okropne to było.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja już po wizycie. Mała waży 1500 kg .. Szyjka 4.2 cm także długa i zamknięta
    Niestety dalej siedzi pośladkowo;( mam nadzieję że się obróci . No ale cóż jeżeli będzie trzeba będzie cc chodź nie chce ;(
    Gusiaa duża dziewczynka🥰 Trzymam mocno kciuki żeby na następnej wizycie była już obrócona 🤗✊✊

gusiaa lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    O jejku, ale musiała się biedna nameczyc. Skurcz w ogóle zignorowalam, powiedziała że tnie przy kolejnym A mnie tak sparalizowalo że nawet nie parlam wtedy, okropne to było.
    No to wiadomo czemu czulas . Ona nie powinna bez barcia cie przeciac ;( dlatego to czulas wszystko.

annkaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Mama do dzis odczuwa skutki popekania mimo , ze minely 22 lata od porodu mojej siostry . Najgorzej na zmiane pogody jak Ja cale krocze boli wlacznie z tylkiem plus blizna na pol posladka .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No to wiadomo czemu czulas . Ona nie powinna bez barcia cie przeciac ;( dlatego to czulas wszystko.
    Położna wszystko ok, skurcz mega ale to ja się tak zacielam na tej myśli i sama sobie źle zrobiłam.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    A moja Mama do dzis odczuwa skutki popekania mimo , ze minely 22 lata od porodu mojej siostry . Najgorzej na zmiane pogody jak Ja cale krocze boli wlacznie z tylkiem plus blizna na pol posladka .
    To aż straszne jest, jeszcze nie słyszałam o tak poważnym przypadku. Nie można z tym czegoś zrobić? Operacja plastyczna? Cierpiec tyle lat, to przerażające.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam akurat bardzo wysoki próg bólu, ale mimo to wiem, że poród mi da w kość :) wyć i krzyczeć na 99% nie będę bo nie jestem tym typem człowieka, raczej będę stękać jak parówka podgrzana w mikrofali, ja w ogóle krzyczeć nawet nie umiem, czy w klotni czy cokolwiek no tracę głos w gardle i tyle i tak mam od zawsze, jakby moje gardło nie umiała wydobyć takiego klasycznego krzyku :D

Mysza lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku znajomych mam relacje ze poród szybki i praktycznie bezbolesny a od niektórych że piekło. Nie wiem jak będzie wyglądać mój, na obecną chwilę planuję rodzic w wodzie i jeśli będzie ok to bez znieczulenia. Jeśli ból będzie duży to nie będę się upierać żeby cierpieć tylko poproszę o znieczulenie. Ale to się zobaczy na miejscu. Na obecną chwilę próbuje potęgi podświadomości i wmawiam sobie że wszystko pójdzie szybko i bezboleśnie haha😂

Bożenka, Dariah, annkaa lubią tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    To aż straszne jest, jeszcze nie słyszałam o tak poważnym przypadku. Nie można z tym czegoś zrobić? Operacja plastyczna? Cierpiec tyle lat, to przerażające.
    Co Ty , moja Mama nie ruszy tego . Nie przeszkadza jej na tyle by usunac ta blizne . Ona w ogole boi sie takich ingerencji chirurgicznych takze odpada .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No ja mam akurat bardzo wysoki próg bólu, ale mimo to wiem, że poród mi da w kość :) wyć i krzyczeć na 99% nie będę bo nie jestem tym typem człowieka, raczej będę stękać jak parówka podgrzana w mikrofali, ja w ogóle krzyczeć nawet nie umiem, czy w klotni czy cokolwiek no tracę głos w gardle i tyle i tak mam od zawsze, jakby moje gardło nie umiała wydobyć takiego klasycznego krzyku :D
    Hahahahaha smiesznie to zabrzmialo :D hahahahaha .
    Ja za to mam morde jak megafon stadionowy , jak sie wydre to slyszec moze mnie nawet drugie osiedle hahahaha ale.przy porodzie nawet n8e stekalam . Na mnie krzyk i placz w bolu sto razy gorzej dziala :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:
    Ja od kilku znajomych mam relacje ze poród szybki i praktycznie bezbolesny a od niektórych że piekło. Nie wiem jak będzie wyglądać mój, na obecną chwilę planuję rodzic w wodzie i jeśli będzie ok to bez znieczulenia. Jeśli ból będzie duży to nie będę się upierać żeby cierpieć tylko poproszę o znieczulenie. Ale to się zobaczy na miejscu. Na obecną chwilę próbuje potęgi podświadomości i wmawiam sobie że wszystko pójdzie szybko i bezboleśnie haha😂
    Raczej nastaw swoj organizm , ze bedzie dobrze , bedzie bolalo bo niestety bedzie i nie ma co sie oszukiwac ale.dasz rade bo jestes silna kobieta i robisz to by wydac na swiat swoj cud ukochany ❤

Generalnie w wodzie nie bedziesz mogla rodzic jak dadza Ci zastrzyk , Ja tez planuje teraz w wodzie rodzic i zostalam juz uprzedzona , ze jezeli chce byc nacinana badz wziac znieczulenie trzeba wyjsc w pewnym momencie z wody i juz na lezanke .
    Ja wlasnie juz mowilam , ze chce w wodzie rodzic i 3.01 mam rozmowe o porodzie i wspomne ponownie zeby mnie nie wychujal nikt :p
    O jednym marze , by woda za chlodna nie byla ! Bo z synem polowe porodu przestalam pod prysznicem pod wrzaca woda . Tylko taka dawala mi ulge

mj26, annkaa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu wlasnie zauwazylam, ze idziemy leb w leb z dniami ciazy hehe . Rozumiem , ze tp masz na 5.02 ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Co Ty , moja Mama nie ruszy tego . Nie przeszkadza jej na tyle by usunac ta blizne . Ona w ogole boi sie takich ingerencji chirurgicznych takze odpada .
    Pod tym względem doskonale ją rozumiem, miałam w życiu 3 operacje i to koszmar jakiś, właśnie przez strach. Tak samo jak nasze zwierzaki miały operację to ten sam strach. Ale jakbym żyła z bólem x lat to chyba bym rozwazyla różne opcje.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Pod tym względem doskonale ją rozumiem, miałam w życiu 3 operacje i to koszmar jakiś, właśnie przez strach. Tak samo jak nasze zwierzaki miały operację to ten sam strach. Ale jakbym żyła z bólem x lat to chyba bym rozwazyla różne opcje.
    Wiesz Ja nie boli na codzien to szycie , od swieta jak to sie mowi gdy zmiana pogody diametralna jest Ja rwie w tylku ale to samo ma z reka ktora kiedys zlamala . Caly nadgarstek ja boli na zmiane pogody :) taki.urok jej a reki nie ma co sobie zoperowac by byla zmiana wiec taki jej urok jak mowie chyba

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2019, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Agu wlasnie zauwazylam, ze idziemy leb w leb z dniami ciazy hehe . Rozumiem , ze tp masz na 5.02 ?
    Teoretycznie tak, zobaczymy jak w praktyce 😁
    Właśnie wiem że w wodzie bez znieczulenia dlatego też tak mentalnie się nastawiam ale tak jak powiedziałam nic na siłę jak nie będę dawać rady to wyjdę i tyle. Ogólnie to że tak panuje to jedno, a drugie może się okazać że nie ma położnej z ukończonym kursem i dupa będzie a nie rodzenie w wodzie. Więc muszę się wypytać ile położnych w moim szpitalu ma ten kurs ukończony i jakie jest prawdopodobieństwo na cały poród w wodzie.
    Wstałam z mężem jak szedł do pracy i teraz spowrotem już zasnąć od godziny nie mogę. Ah te uroki ciąży.

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej się na nic nie nastawiac bo w praktyce wychodzi zupełnie inaczej . Ja do porodu szlam zadaniowo. Może dlatego że mnie zaskoczył. Pojechałam ze skurczami na ktg się nic nie zapisało zostawili mnie na noc na patologi i mieli rano wypisać. Akcja zaczęła się po północy i nie było wyjścia. Bolalo mega, i boleć musi . Także dziewczyny damy radę ze znieczuleniem czy bez 💪💪💪💪

ZakręconaOna, zuzi_c, Camilla33, Mysza, annkaa, Edith lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

gusia masz rację trzeba podchodzić zadaniowo :) Ja będę miała CC ale naprawdę bardzo chciałam SN, mój neurochirurg wybił mi to z głowy.

Martwię się dziewczyny o tą wagę maluszka :( że będzie chciał wyjść wcześniej, a ja będę miała termin CC, zacznie się akcja i koniec końców poród będzie w innym szpitalu. Ech dzisiaj mam chyba dzień marudzenia trochę :) No ale czasem ja też mogę ponarzekać :D

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Cześć dziewczyny,

gusia masz rację trzeba podchodzić zadaniowo :) Ja będę miała CC ale naprawdę bardzo chciałam SN, mój neurochirurg wybił mi to z głowy.

Martwię się dziewczyny o tą wagę maluszka :( że będzie chciał wyjść wcześniej, a ja będę miała termin CC, zacznie się akcja i koniec końców poród będzie w innym szpitalu. Ech dzisiaj mam chyba dzień marudzenia trochę :) No ale czasem ja też mogę ponarzekać :D
    Nie martw się na zapas. Tak naprawdę dzidziuś może zechcieć szybciej wyjść u każdej z nas, niezależnie od wagi.
    Dlatego życzę wszystkim i sobie, żeby dzidzia mądrze wybrała termin przyjścia na świat☺

zuzi_c lubi tę wiadomość

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Nie martw się na zapas. Tak naprawdę dzidziuś może zechcieć szybciej wyjść u każdej z nas, niezależnie od wagi.
    Dlatego życzę wszystkim i sobie, żeby dzidzia mądrze wybrała termin przyjścia na świat☺

Dokładnie! Oby <3 Musi być dobrze u każdej z nas. Jeju to już niedługo :)

Mysza lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ