X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Z tymi pomiarami to też tak z przymrużeniem oka. Tydzień temu w środę miałam prenatalne to ważyła 1571g na dobrym sprzęcie, a dzisiaj ważyła też 1571🙈 a sprzęt zupełnie inny.
    Mam liczne bakterie, leukocyty 3-6, i liczne nabłonki płaskie. Dostałam antybiotyk monural. 🤷 Trochę mam stresa z tym antybiotykiem. On jakiś dziwny jest. Jedna saszetka do rozrobienia i wypicia i to tyle

Ja brałam monural jak miałam zapalenie pęcherza coś koło 7 tygodnia ciąży, zapisała mi rodzinna, której mama jest ginekologiem i przy mnie do niej dzwoniła czy na pewno mogę to wziąć. A wtedy była niezła jazda, nie wiem czy pamiętacie ale miałam nawet krew w moczu.

Monural wypiłam wieczorem, a rano na drugi dzien jeszcze zanosilam próbkę moczu do badania i wynik wyszedl zupelnie dobry, zadnego syfu w moczu.

Babka mi wtedy powiedziała, że monural to taka bomba na bakterie w moczu i jak jest infekcja to nawet dosyć duża jest w stanie zlikwidować właśnie w jedną noc :)

Bożenka, Camilla33 lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja brałam monural jak miałam zapalenie pęcherza coś koło 7 tygodnia ciąży, zapisała mi rodzinna, której mama jest ginekologiem i przy mnie do niej dzwoniła czy na pewno mogę to wziąć. A wtedy była niezła jazda, nie wiem czy pamiętacie ale miałam nawet krew w moczu.

Monural wypiłam wieczorem, a rano na drugi dzien jeszcze zanosilam próbkę moczu do badania i wynik wyszedl zupelnie dobry, zadnego syfu w moczu.

Babka mi wtedy powiedziała, że monural to taka bomba na bakterie w moczu i jak jest infekcja to nawet dosyć duża jest w stanie zlikwidować właśnie w jedną noc :)
    Boziu , Mnie takie cos by sie.przydalo bo Ja co.rusz infekcja i zapalenie jakies :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dzięki za odpowiedź dziewczyny. Zawsze można na was liczyć 😃❤️

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Z tymi pomiarami to też tak z przymrużeniem oka. Tydzień temu w środę miałam prenatalne to ważyła 1571g na dobrym sprzęcie, a dzisiaj ważyła też 1571🙈 a sprzęt zupełnie inny.
    Mam liczne bakterie, leukocyty 3-6, i liczne nabłonki płaskie. Dostałam antybiotyk monural. 🤷 Trochę mam stresa z tym antybiotykiem. On jakiś dziwny jest. Jedna saszetka do rozrobienia i wypicia i to tyle
    Brałam go 4 razy, w taki sposób się właśnie go stosuje, jest dobrze tolerowane i bezpieczny.

Bożenka lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Bozenka
    Tez brałam Monural - można go brać w 2 i 3 trym jeśli dobrze pamietam ;)

Co do pomiarów to ja porównuje tylko tenis tego samego lekarza i na tym samym sprzęcie
    A i tak to są przybliżenia - bo tak jak osttanio pisałam, FL ostatnio było mniejsze niż 3 tyg wcześniej ;) wiec musiało się omsknąć lekarzowi - wiec i wynik wagi nie miarodajny

My po wizycie - oczywiście wagi nie podała itd
    Ale szyjka długa ale....miękka i rozwarcie zewnętrzne na opuszek - wiec więcej wypoczywać
    Reszta Ok ;)
    Można stosować Monural na każdym etapie ciąży, sama stosowalam. Moj lekarz z kliniki po moich przejściach nie podały mi nic nieodpowiedniego chociażby w najmniejszym stopniu.

Bożenka lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam butelke avent natural i muszę dokupić medele bo rozmawiałam z neurologopeda.
    Smoczek mam bibs ale ona go nie poleca. Najlepiej kupić jak dziecko się urodzi bo różne są buzi a mu być dopasowany.
    Ochraniacz na pół łóżka u nas dopiero zaczął się przydając jak córka miała pół roku bo zaczęła szaleć w łóżeczku i strasznie waliła głowa o szczebelki. Wcześniej nie ma sensu. Teraz mały będzie miał poduszkę klin albo poduszkę heada, kocyk lub kołderkę. Na razie mu styknie :)

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przyszło moje zamownie z Gemini:)
    Zostało nam łóżeczko i wanienka ale to już kupimy w styczniu ..

Dziś się mi śniło, że córka mi się obróciła.. Boże mam nadzieję 🙏🙏🙏🙏😂

Dariah, Mysza, Darrika, ppieguskaa, Bożenka, ZakręconaOna, zuzi_c, Camilla33, annkaa lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    Ah to może coś pokręciłam z tym Monuralem
    Ale na bank można brać w ciąży ;)

Gusiaaa
    Trzymam kciuki żeby Mała się obróciła ;)

Zakręcona
    Tak będę starać się jak najwiecej odpoczywać
    Z córka tez milaam historie z szyjka ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka odprowadzona do orzedszkola
    Ale miała radochę na rowerku bo u nas cieniutka pokrywa śniegu jests hehe;)
    A ja wlanie jem śniadanko ;) pierwsze na L4 ! I nie trzeba się spieszyć heheh

Mysza, Dafka, Darrika, ppieguskaa, Edith, ZakręconaOna, Camilla33, annkaa lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie prenatalne miałam w poniedziałek i lekarz powiedział że nie ma zastrzeżeń i malutka jest bardzo ładna, tylko troszkę duża.
    Dzisiaj zaczęłam sobie przeglądać wymiary z tego usg i wychodzi że dziecko jest jakieś niewymiarowe. Jestem w 32tg, wg USG córcia główkę i brzuszek ma na 34tc a kość udową na 31tc a kość przedramienia 32tc. Trochę mnie to zmartwiło, czy taka rozbieżność jest w porządku? Czy u Was też są takie różnice?

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Badanie prenatalne miałam w poniedziałek i lekarz powiedział że nie ma zastrzeżeń i malutka jest bardzo ładna, tylko troszkę duża.
    Dzisiaj zaczęłam sobie przeglądać wymiary z tego usg i wychodzi że dziecko jest jakieś niewymiarowe. Jestem w 32tg, wg USG córcia główkę i brzuszek ma na 34tc a kość udową na 31tc a kość przedramienia 32tc. Trochę mnie to zmartwiło, czy taka rozbieżność jest w porządku? Czy u Was też są takie różnice?

To normalne.
    U mnie też są rozbieżności.. Przecież my też różnie rosniemy.. Póki lekarze nee mówią, że coś za bardzo z tylu to wszystko jest ok :)

ZakręconaOna, marlenaO, annkaa lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Dariah no to jak mialas przy corce problem z szyjka to nic dziwnego , ze masz i teraz . To lubi sie podobno powtarzac . A corke kiedy urodzilas ?

Marlena nie martw sie , bodajze do 2 tygodni biora taka roznice jako norme. Pozatym to mierzy lekarz , wystarczy 1 mm omsknie sie reka i juz wychodzi zupelnie co innego niz powinno .
    Moze bedziesz miala niska mala kluseczke :) spokojnie . Zwroc uwage przy nastepnym usg

marlenaO lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Są, na wczorajszym usg brzuch 32t6d, głowa 31t6d, kość udowa 31t. Na poprzednim róznice były większe.Na każdym usg są róznice i dwóch lekarzy nie widzi w tym nic złego. Te pomiary nie są aż tak precyzyjne by wierzyc im w 100%.
    Poza tym powinno się je nakładać na siatki centylowe i wtedy widać czy jest w normie czy powyżej/poniżej.
    Nie ma czym się martwić :)

ZakręconaOna, marlenaO lubią tę wiadomość

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    jak tam piątkowe nastroje?

U nas dobrze, wczoraj byliśmy u lekarza prowadzącego, wszystko ok, przepływy super, szyjka ok. Dostaliśmy skierowania na badania krwi i mocz. Następna wizyta w 33 tc, a potem już częściej :)

Byłam u tego diabetologa! Powiedział, że cukrzycy nie ma i mam się nie martwić. Jeść regularnie, nie szybko itp. więc trochę mi ulżyło bo już sobie wkręcałam, że Wojton taki duży przez cukrzycę czy coś :D

Dzisiaj jadę do H&M po pracy bo ponoć są wyprzedaże ciążowych rzeczy i dziecięcych

Edith, Bożenka, . Raga ., annkaa, ss25 lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi u Mnie duzo lepszy nastroj niz wczoraj, to na bank ;)
    Ja dzialam w domu , uziemiona jestem i czekam na paczke meza ( miala byc 10-11 ) :D i na zakupy z Polskiego sklepu .
    Takto od rana maseczka na wlosy , ogarnianie kuchni itp
    Maz wraca o 14 z pracy a Ja smigam do siostry i mamy na kawke wtedy . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Zuzi u Mnie duzo lepszy nastroj niz wczoraj, to na bank ;)
    Ja dzialam w domu , uziemiona jestem i czekam na paczke meza ( miala byc 10-11 ) :D i na zakupy z Polskiego sklepu .
    Takto od rana maseczka na wlosy , ogarnianie kuchni itp
    Maz wraca o 14 z pracy a Ja smigam do siostry i mamy na kawke wtedy . :)

o no to jest jakiś plan! Ja mam dzisiaj 2 paczuchy do odebrania :D
    A jak się czujesz fizycznie?

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poedzcie ze Ja nie zwariowałam. Robię w 8 msc ciąży kurs na prawo jazdy 😂🤦‍♀️🤦‍♀️ mam już za sobą 7.5 h wyjezdzonych . W co ja się wpakowalam

Bożenka, Darrika, mj26, Mysza, Fruzia85, ZakręconaOna, Edith, annkaa, ss25 lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona
    Córkę równo 2 tyg przed terminem (09.09 zamiast 23.09) ;)

Zuzi
    U mnie humoru bardzo dobry ;)
    Zrobiłam pranko, trochę popracowałam
    Pojechałam odebrać dwie paczki do zamykane z prezentami dla cieki
    Wracając zrobiłam zakupy ;)

zuzi_c lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa
    Kochana..zwariowałas hehe

annkaa lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Poedzcie ze Ja nie zwariowałam. Robię w 8 msc ciąży kurs na prawo jazdy 😂🤦‍♀️🤦‍♀️ mam już za sobą 7.5 h wyjezdzonych . W co ja się wpakowalam

cudo!!! Kocham takie zwariowane kobiety!!!! trzymam kciuki <3

. Raga . lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ