LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bożenka wrote:Z tymi pomiarami to też tak z przymrużeniem oka. Tydzień temu w środę miałam prenatalne to ważyła 1571g na dobrym sprzęcie, a dzisiaj ważyła też 1571🙈 a sprzęt zupełnie inny.
Mam liczne bakterie, leukocyty 3-6, i liczne nabłonki płaskie. Dostałam antybiotyk monural. 🤷 Trochę mam stresa z tym antybiotykiem. On jakiś dziwny jest. Jedna saszetka do rozrobienia i wypicia i to tyle
Ja brałam monural jak miałam zapalenie pęcherza coś koło 7 tygodnia ciąży, zapisała mi rodzinna, której mama jest ginekologiem i przy mnie do niej dzwoniła czy na pewno mogę to wziąć. A wtedy była niezła jazda, nie wiem czy pamiętacie ale miałam nawet krew w moczu.
Monural wypiłam wieczorem, a rano na drugi dzien jeszcze zanosilam próbkę moczu do badania i wynik wyszedl zupelnie dobry, zadnego syfu w moczu.
Babka mi wtedy powiedziała, że monural to taka bomba na bakterie w moczu i jak jest infekcja to nawet dosyć duża jest w stanie zlikwidować właśnie w jedną nocBożenka, Camilla33 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Darrika wrote:Ja brałam monural jak miałam zapalenie pęcherza coś koło 7 tygodnia ciąży, zapisała mi rodzinna, której mama jest ginekologiem i przy mnie do niej dzwoniła czy na pewno mogę to wziąć. A wtedy była niezła jazda, nie wiem czy pamiętacie ale miałam nawet krew w moczu.
Monural wypiłam wieczorem, a rano na drugi dzien jeszcze zanosilam próbkę moczu do badania i wynik wyszedl zupelnie dobry, zadnego syfu w moczu.
Babka mi wtedy powiedziała, że monural to taka bomba na bakterie w moczu i jak jest infekcja to nawet dosyć duża jest w stanie zlikwidować właśnie w jedną noc -
Bożenka wrote:Z tymi pomiarami to też tak z przymrużeniem oka. Tydzień temu w środę miałam prenatalne to ważyła 1571g na dobrym sprzęcie, a dzisiaj ważyła też 1571🙈 a sprzęt zupełnie inny.
Mam liczne bakterie, leukocyty 3-6, i liczne nabłonki płaskie. Dostałam antybiotyk monural. 🤷 Trochę mam stresa z tym antybiotykiem. On jakiś dziwny jest. Jedna saszetka do rozrobienia i wypicia i to tyleBożenka lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:Bozenka
Tez brałam Monural - można go brać w 2 i 3 trym jeśli dobrze pamietam
Co do pomiarów to ja porównuje tylko tenis tego samego lekarza i na tym samym sprzęcie
A i tak to są przybliżenia - bo tak jak osttanio pisałam, FL ostatnio było mniejsze niż 3 tyg wcześniejwiec musiało się omsknąć lekarzowi - wiec i wynik wagi nie miarodajny
My po wizycie - oczywiście wagi nie podała itd
Ale szyjka długa ale....miękka i rozwarcie zewnętrzne na opuszek - wiec więcej wypoczywać
Reszta OkBożenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam butelke avent natural i muszę dokupić medele bo rozmawiałam z neurologopeda.
Smoczek mam bibs ale ona go nie poleca. Najlepiej kupić jak dziecko się urodzi bo różne są buzi a mu być dopasowany.
Ochraniacz na pół łóżka u nas dopiero zaczął się przydając jak córka miała pół roku bo zaczęła szaleć w łóżeczku i strasznie waliła głowa o szczebelki. Wcześniej nie ma sensu. Teraz mały będzie miał poduszkę klin albo poduszkę heada, kocyk lub kołderkę. Na razie mu styknie -
Wczoraj przyszło moje zamownie z Gemini:)
Zostało nam łóżeczko i wanienka ale to już kupimy w styczniu ..
Dziś się mi śniło, że córka mi się obróciła.. Boże mam nadzieję 🙏🙏🙏🙏😂Dariah, Mysza, Darrika, ppieguskaa, Bożenka, ZakręconaOna, zuzi_c, Camilla33, annkaa lubią tę wiadomość
-
Camilla
Ah to może coś pokręciłam z tym Monuralem
Ale na bank można brać w ciąży
Gusiaaa
Trzymam kciuki żeby Mała się obróciła
Zakręcona
Tak będę starać się jak najwiecej odpoczywać
Z córka tez milaam historie z szyjka09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Córka odprowadzona do orzedszkola
Ale miała radochę na rowerku bo u nas cieniutka pokrywa śniegu jests hehe;)
A ja wlanie jem śniadankopierwsze na L4 ! I nie trzeba się spieszyć heheh
Mysza, Dafka, Darrika, ppieguskaa, Edith, ZakręconaOna, Camilla33, annkaa lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Badanie prenatalne miałam w poniedziałek i lekarz powiedział że nie ma zastrzeżeń i malutka jest bardzo ładna, tylko troszkę duża.
Dzisiaj zaczęłam sobie przeglądać wymiary z tego usg i wychodzi że dziecko jest jakieś niewymiarowe. Jestem w 32tg, wg USG córcia główkę i brzuszek ma na 34tc a kość udową na 31tc a kość przedramienia 32tc. Trochę mnie to zmartwiło, czy taka rozbieżność jest w porządku? Czy u Was też są takie różnice?
-
marlenaO wrote:Badanie prenatalne miałam w poniedziałek i lekarz powiedział że nie ma zastrzeżeń i malutka jest bardzo ładna, tylko troszkę duża.
Dzisiaj zaczęłam sobie przeglądać wymiary z tego usg i wychodzi że dziecko jest jakieś niewymiarowe. Jestem w 32tg, wg USG córcia główkę i brzuszek ma na 34tc a kość udową na 31tc a kość przedramienia 32tc. Trochę mnie to zmartwiło, czy taka rozbieżność jest w porządku? Czy u Was też są takie różnice?
To normalne.
U mnie też są rozbieżności.. Przecież my też różnie rosniemy.. Póki lekarze nee mówią, że coś za bardzo z tylu to wszystko jest okZakręconaOna, marlenaO, annkaa lubią tę wiadomość
-
Hej .
Dariah no to jak mialas przy corce problem z szyjka to nic dziwnego , ze masz i teraz . To lubi sie podobno powtarzac . A corke kiedy urodzilas ?
Marlena nie martw sie , bodajze do 2 tygodni biora taka roznice jako norme. Pozatym to mierzy lekarz , wystarczy 1 mm omsknie sie reka i juz wychodzi zupelnie co innego niz powinno .
Moze bedziesz miala niska mala kluseczkespokojnie . Zwroc uwage przy nastepnym usg
marlenaO lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarlenaO wrote:Badanie prenatalne miałam w poniedziałek i lekarz powiedział że nie ma zastrzeżeń i malutka jest bardzo ładna, tylko troszkę duża.
Poza tym powinno się je nakładać na siatki centylowe i wtedy widać czy jest w normie czy powyżej/poniżej.
Nie ma czym się martwićZakręconaOna, marlenaO lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
jak tam piątkowe nastroje?
U nas dobrze, wczoraj byliśmy u lekarza prowadzącego, wszystko ok, przepływy super, szyjka ok. Dostaliśmy skierowania na badania krwi i mocz. Następna wizyta w 33 tc, a potem już częściej
Byłam u tego diabetologa! Powiedział, że cukrzycy nie ma i mam się nie martwić. Jeść regularnie, nie szybko itp. więc trochę mi ulżyło bo już sobie wkręcałam, że Wojton taki duży przez cukrzycę czy coś
Dzisiaj jadę do H&M po pracy bo ponoć są wyprzedaże ciążowych rzeczy i dziecięcychEdith, Bożenka, . Raga ., annkaa, ss25 lubią tę wiadomość
-
Zuzi u Mnie duzo lepszy nastroj niz wczoraj, to na bank
Ja dzialam w domu , uziemiona jestem i czekam na paczke meza ( miala byc 10-11 )i na zakupy z Polskiego sklepu .
Takto od rana maseczka na wlosy , ogarnianie kuchni itp
Maz wraca o 14 z pracy a Ja smigam do siostry i mamy na kawke wtedy . -
ZakręconaOna wrote:Zuzi u Mnie duzo lepszy nastroj niz wczoraj, to na bank
Ja dzialam w domu , uziemiona jestem i czekam na paczke meza ( miala byc 10-11 )i na zakupy z Polskiego sklepu .
Takto od rana maseczka na wlosy , ogarnianie kuchni itp
Maz wraca o 14 z pracy a Ja smigam do siostry i mamy na kawke wtedy .
o no to jest jakiś plan! Ja mam dzisiaj 2 paczuchy do odebrania
A jak się czujesz fizycznie? -
Poedzcie ze Ja nie zwariowałam. Robię w 8 msc ciąży kurs na prawo jazdy 😂🤦♀️🤦♀️ mam już za sobą 7.5 h wyjezdzonych . W co ja się wpakowalam
Bożenka, Darrika, mj26, Mysza, Fruzia85, ZakręconaOna, Edith, annkaa, ss25 lubią tę wiadomość
-
Zakręcona
Córkę równo 2 tyg przed terminem (09.09 zamiast 23.09)
Zuzi
U mnie humoru bardzo dobry
Zrobiłam pranko, trochę popracowałam
Pojechałam odebrać dwie paczki do zamykane z prezentami dla cieki
Wracając zrobiłam zakupyzuzi_c lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡