X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Z tymi pomiarami to też tak z przymrużeniem oka. Tydzień temu w środę miałam prenatalne to ważyła 1571g na dobrym sprzęcie, a dzisiaj ważyła też 1571🙈 a sprzęt zupełnie inny.
    Mam liczne bakterie, leukocyty 3-6, i liczne nabłonki płaskie. Dostałam antybiotyk monural. 🤷 Trochę mam stresa z tym antybiotykiem. On jakiś dziwny jest. Jedna saszetka do rozrobienia i wypicia i to tyle

Ja brałam monural jak miałam zapalenie pęcherza coś koło 7 tygodnia ciąży, zapisała mi rodzinna, której mama jest ginekologiem i przy mnie do niej dzwoniła czy na pewno mogę to wziąć. A wtedy była niezła jazda, nie wiem czy pamiętacie ale miałam nawet krew w moczu.

Monural wypiłam wieczorem, a rano na drugi dzien jeszcze zanosilam próbkę moczu do badania i wynik wyszedl zupelnie dobry, zadnego syfu w moczu.

Babka mi wtedy powiedziała, że monural to taka bomba na bakterie w moczu i jak jest infekcja to nawet dosyć duża jest w stanie zlikwidować właśnie w jedną noc :)

Bożenka, Camilla33 lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja brałam monural jak miałam zapalenie pęcherza coś koło 7 tygodnia ciąży, zapisała mi rodzinna, której mama jest ginekologiem i przy mnie do niej dzwoniła czy na pewno mogę to wziąć. A wtedy była niezła jazda, nie wiem czy pamiętacie ale miałam nawet krew w moczu.

Monural wypiłam wieczorem, a rano na drugi dzien jeszcze zanosilam próbkę moczu do badania i wynik wyszedl zupelnie dobry, zadnego syfu w moczu.

Babka mi wtedy powiedziała, że monural to taka bomba na bakterie w moczu i jak jest infekcja to nawet dosyć duża jest w stanie zlikwidować właśnie w jedną noc :)
    Boziu , Mnie takie cos by sie.przydalo bo Ja co.rusz infekcja i zapalenie jakies :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dzięki za odpowiedź dziewczyny. Zawsze można na was liczyć 😃❤️

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Z tymi pomiarami to też tak z przymrużeniem oka. Tydzień temu w środę miałam prenatalne to ważyła 1571g na dobrym sprzęcie, a dzisiaj ważyła też 1571🙈 a sprzęt zupełnie inny.
    Mam liczne bakterie, leukocyty 3-6, i liczne nabłonki płaskie. Dostałam antybiotyk monural. 🤷 Trochę mam stresa z tym antybiotykiem. On jakiś dziwny jest. Jedna saszetka do rozrobienia i wypicia i to tyle
    Brałam go 4 razy, w taki sposób się właśnie go stosuje, jest dobrze tolerowane i bezpieczny.

Bożenka lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Bozenka
    Tez brałam Monural - można go brać w 2 i 3 trym jeśli dobrze pamietam ;)

Co do pomiarów to ja porównuje tylko tenis tego samego lekarza i na tym samym sprzęcie
    A i tak to są przybliżenia - bo tak jak osttanio pisałam, FL ostatnio było mniejsze niż 3 tyg wcześniej ;) wiec musiało się omsknąć lekarzowi - wiec i wynik wagi nie miarodajny

My po wizycie - oczywiście wagi nie podała itd
    Ale szyjka długa ale....miękka i rozwarcie zewnętrzne na opuszek - wiec więcej wypoczywać
    Reszta Ok ;)
    Można stosować Monural na każdym etapie ciąży, sama stosowalam. Moj lekarz z kliniki po moich przejściach nie podały mi nic nieodpowiedniego chociażby w najmniejszym stopniu.

Bożenka lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam butelke avent natural i muszę dokupić medele bo rozmawiałam z neurologopeda.
    Smoczek mam bibs ale ona go nie poleca. Najlepiej kupić jak dziecko się urodzi bo różne są buzi a mu być dopasowany.
    Ochraniacz na pół łóżka u nas dopiero zaczął się przydając jak córka miała pół roku bo zaczęła szaleć w łóżeczku i strasznie waliła głowa o szczebelki. Wcześniej nie ma sensu. Teraz mały będzie miał poduszkę klin albo poduszkę heada, kocyk lub kołderkę. Na razie mu styknie :)

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przyszło moje zamownie z Gemini:)
    Zostało nam łóżeczko i wanienka ale to już kupimy w styczniu ..

Dziś się mi śniło, że córka mi się obróciła.. Boże mam nadzieję 🙏🙏🙏🙏😂

Dariah, Mysza, Darrika, ppieguskaa, Bożenka, ZakręconaOna, zuzi_c, Camilla33, annkaa lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    Ah to może coś pokręciłam z tym Monuralem
    Ale na bank można brać w ciąży ;)

Gusiaaa
    Trzymam kciuki żeby Mała się obróciła ;)

Zakręcona
    Tak będę starać się jak najwiecej odpoczywać
    Z córka tez milaam historie z szyjka ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka odprowadzona do orzedszkola
    Ale miała radochę na rowerku bo u nas cieniutka pokrywa śniegu jests hehe;)
    A ja wlanie jem śniadanko ;) pierwsze na L4 ! I nie trzeba się spieszyć heheh

Mysza, Dafka, Darrika, ppieguskaa, Edith, ZakręconaOna, Camilla33, annkaa lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie prenatalne miałam w poniedziałek i lekarz powiedział że nie ma zastrzeżeń i malutka jest bardzo ładna, tylko troszkę duża.
    Dzisiaj zaczęłam sobie przeglądać wymiary z tego usg i wychodzi że dziecko jest jakieś niewymiarowe. Jestem w 32tg, wg USG córcia główkę i brzuszek ma na 34tc a kość udową na 31tc a kość przedramienia 32tc. Trochę mnie to zmartwiło, czy taka rozbieżność jest w porządku? Czy u Was też są takie różnice?

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Badanie prenatalne miałam w poniedziałek i lekarz powiedział że nie ma zastrzeżeń i malutka jest bardzo ładna, tylko troszkę duża.
    Dzisiaj zaczęłam sobie przeglądać wymiary z tego usg i wychodzi że dziecko jest jakieś niewymiarowe. Jestem w 32tg, wg USG córcia główkę i brzuszek ma na 34tc a kość udową na 31tc a kość przedramienia 32tc. Trochę mnie to zmartwiło, czy taka rozbieżność jest w porządku? Czy u Was też są takie różnice?

To normalne.
    U mnie też są rozbieżności.. Przecież my też różnie rosniemy.. Póki lekarze nee mówią, że coś za bardzo z tylu to wszystko jest ok :)

ZakręconaOna, marlenaO, annkaa lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Dariah no to jak mialas przy corce problem z szyjka to nic dziwnego , ze masz i teraz . To lubi sie podobno powtarzac . A corke kiedy urodzilas ?

Marlena nie martw sie , bodajze do 2 tygodni biora taka roznice jako norme. Pozatym to mierzy lekarz , wystarczy 1 mm omsknie sie reka i juz wychodzi zupelnie co innego niz powinno .
    Moze bedziesz miala niska mala kluseczke :) spokojnie . Zwroc uwage przy nastepnym usg

marlenaO lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Są, na wczorajszym usg brzuch 32t6d, głowa 31t6d, kość udowa 31t. Na poprzednim róznice były większe.Na każdym usg są róznice i dwóch lekarzy nie widzi w tym nic złego. Te pomiary nie są aż tak precyzyjne by wierzyc im w 100%.
    Poza tym powinno się je nakładać na siatki centylowe i wtedy widać czy jest w normie czy powyżej/poniżej.
    Nie ma czym się martwić :)

ZakręconaOna, marlenaO lubią tę wiadomość

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    jak tam piątkowe nastroje?

U nas dobrze, wczoraj byliśmy u lekarza prowadzącego, wszystko ok, przepływy super, szyjka ok. Dostaliśmy skierowania na badania krwi i mocz. Następna wizyta w 33 tc, a potem już częściej :)

Byłam u tego diabetologa! Powiedział, że cukrzycy nie ma i mam się nie martwić. Jeść regularnie, nie szybko itp. więc trochę mi ulżyło bo już sobie wkręcałam, że Wojton taki duży przez cukrzycę czy coś :D

Dzisiaj jadę do H&M po pracy bo ponoć są wyprzedaże ciążowych rzeczy i dziecięcych

Edith, Bożenka, . Raga ., annkaa, ss25 lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi u Mnie duzo lepszy nastroj niz wczoraj, to na bank ;)
    Ja dzialam w domu , uziemiona jestem i czekam na paczke meza ( miala byc 10-11 ) :D i na zakupy z Polskiego sklepu .
    Takto od rana maseczka na wlosy , ogarnianie kuchni itp
    Maz wraca o 14 z pracy a Ja smigam do siostry i mamy na kawke wtedy . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Zuzi u Mnie duzo lepszy nastroj niz wczoraj, to na bank ;)
    Ja dzialam w domu , uziemiona jestem i czekam na paczke meza ( miala byc 10-11 ) :D i na zakupy z Polskiego sklepu .
    Takto od rana maseczka na wlosy , ogarnianie kuchni itp
    Maz wraca o 14 z pracy a Ja smigam do siostry i mamy na kawke wtedy . :)

o no to jest jakiś plan! Ja mam dzisiaj 2 paczuchy do odebrania :D
    A jak się czujesz fizycznie?

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poedzcie ze Ja nie zwariowałam. Robię w 8 msc ciąży kurs na prawo jazdy 😂🤦‍♀️🤦‍♀️ mam już za sobą 7.5 h wyjezdzonych . W co ja się wpakowalam

Bożenka, Darrika, mj26, Mysza, Fruzia85, ZakręconaOna, Edith, annkaa, ss25 lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona
    Córkę równo 2 tyg przed terminem (09.09 zamiast 23.09) ;)

Zuzi
    U mnie humoru bardzo dobry ;)
    Zrobiłam pranko, trochę popracowałam
    Pojechałam odebrać dwie paczki do zamykane z prezentami dla cieki
    Wracając zrobiłam zakupy ;)

zuzi_c lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa
    Kochana..zwariowałas hehe

annkaa lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Poedzcie ze Ja nie zwariowałam. Robię w 8 msc ciąży kurs na prawo jazdy 😂🤦‍♀️🤦‍♀️ mam już za sobą 7.5 h wyjezdzonych . W co ja się wpakowalam

cudo!!! Kocham takie zwariowane kobiety!!!! trzymam kciuki <3

. Raga . lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ