LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry. Ja tak z rana o badaniach
Odczyn WR musi być badany 2 razy w ciąży?
Pytam bo mój gin nie zlecił mi go teraz, tylko HIV i Hbs. W karcie ciąży jest napisane, że w 3 trymestrze bada się go ponownie u kobiet ze zwiększonym ryzykiem, czyli rozumiem jest to nieobowiązkowe. Z kolei na stronie szpitala napisali, że chcą też wynik z 3 trymestru. I zastanawiam się czy badać, żeby potem się nie kłuć dodatkowo -
ZakręconaOna wrote:To fakt . Ja chetnie to bym walnela kielicha jak nie dwa przed hahahahaha
W zyciu takiego stresu nie mialam , w zyciu !
Ja się bardziej stresowalam przed maturą ustną z polskiego i angielskiego niż przed prawkiem
A najbardziej do dzisiaj mi się śmiać chce, że uwalilam teorie i zdałam dopiero za drugim razem, a praktyczny za pierwszym, gdzie zróbilam kilka błędów i egzaminator straszny gbur niesympatyczny, a ma koniec "wynik pozytywny, do widzenia"34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Darrika super, mnie Ci egzaminatorzy do szału doprowadzali. A matura to bzdura 😋 Ja jestem rocznikiem 86, który jako pierwszy szedł tym nowym już nieistniejący systemem, nikt nie wiedział co i jak ma wyglądać 😋 Do matury ustnej z polskiego byłam gotowa już w grudniu, ale uwielbiałam j.p.
-
Dzien dobry .
Camilia oj tak ! Egzaminator dobry to wazna sprawa . Ja akurat mialam takiego co mi normalnie otwarcie mowil teksty " ale pani pierdoli , stres to wymysl , nie ma czegos takiego jak stres to pani sobie ujebala " . Generalnie moglam na niego skarge zlozyc ale wtedy bylam taka zestresowana i na koniec musialam mu swoje 3 grosze powiedziec ze o.tej skardze nie pomyslalam . Walic to ale gbura mialam jak tra lala. Kolowal mna i oblal mnie na 5 minut przed powrotem do wordu
Pierdole ze stresu juz zrobilam wtedy , trudno . -
Mysza wrote:Dzień dobry. Ja tak z rana o badaniach
Odczyn WR musi być badany 2 razy w ciąży?
Pytam bo mój gin nie zlecił mi go teraz, tylko HIV i Hbs. W karcie ciąży jest napisane, że w 3 trymestrze bada się go ponownie u kobiet ze zwiększonym ryzykiem, czyli rozumiem jest to nieobowiązkowe. Z kolei na stronie szpitala napisali, że chcą też wynik z 3 trymestru. I zastanawiam się czy badać, żeby potem się nie kłuć dodatkowo
Mysza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam teraz zrobic WR, za to lekarz nie pobral wymazu na GBS 🤔 nastepna wizyta to bedzie juz 36tc, ciekawe czy pobierze i czy nie bedzie za pozno... wy mialyscie jakos teraz pobierany?
-
aprill wrote:Ja mam teraz zrobic WR, za to lekarz nie pobral wymazu na GBS 🤔 nastepna wizyta to bedzie juz 36tc, ciekawe czy pobierze i czy nie bedzie za pozno... wy mialyscie jakos teraz pobierany?
-
nick nieaktualny
-
aprill wrote:Ja mam teraz zrobic WR, za to lekarz nie pobral wymazu na GBS 🤔 nastepna wizyta to bedzie juz 36tc, ciekawe czy pobierze i czy nie bedzie za pozno... wy mialyscie jakos teraz pobierany?
Gbs koło 35tc się pobiera.. Bo tak to będzie za stary wynik jakby wyszedł ujemny.. Bo jeszcze zdążyłoby się zarazić.. -
Wiecie to do końca Nie jest tak że nie mam wiedzy. Ja robiłam kurs jakieś 6 lat temu 2 razy nie zdałam i olalam sprawę. Teraz wykupiła sobie 20h jazdy. Dziś zaliczyłam kolejne 2h więc zostało mi jeszcze 10 .
Oczywiście teorie musiałam zdać na nowo.bo wtedy była ta terminowa na pół roku .
Jak dobrze pójdzie do myślę że na początku stycznia skończę kurs i podejdę do egzaminu.
Ciąża to nie choroba ,a ja niechce się ograniczać za bardzo wymowkami bo jestem w ciąży.Darrika, Bożenka, ZakręconaOna, zuzi_c, annkaa, ss25 lubią tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:No i bardzo dobrze, toidealny czas będzie na pobranie wymazu, nie powinno się tego robić wcześniej.
Tak właśnie czytam w necie i ten wyjazd pobierany jest niby między 35-37 i w sumie dobrze, bo ja mam teraz wizytę w 32, ostatnie usg i potem następną wizyta znowu za 5 tygodni więc wypadnie na 37, a potem już niby wizyta raz w tygodniu34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Co tam kobitki ? Jak weekend mija ?
Ja od rana na zakupach, kawusia u Mamy i siostry poczym znow sklepy
Obiad , film i sprzatanko . Synek poszedl do siostry na noc , maz na trening wiec matka zabrala sie za pranie i sprzatanie calej chaty . Blysk jest to mamuska teraz wygrzewa sie w wannie
Jeszcze rozwiesze zaslonyy bo koncza sie prac i jesten wolna hahahaha .
-
My dziś ubraliśmy choinkę
Córka mega zadowolona
I padła o 19...mi na kolanach - maz ja przeniósł do łóżka i tak spi...a ja się modlę żeby się nie obudziła za chwile ehhe bo będziemy mieć imprezę do rana lol
annkaa lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
My też dzisiaj ubraliśmy choinkę 😀
Trochę się teraz zaczęłam martwić, bo moja dzidzia jakoś bardzo aktywna jest. W sumie cały dzień czułam, że się rusza i teraz od czterech godzin siedzę/leżę i też cały czas buszuje. Robi sobie tylko kilku minutowe przerwy. Nie wiem co myśleć. Wasze maluszki też tak miewają?
-
Bożenka wrote:My też dzisiaj ubraliśmy choinkę 😀
Trochę się teraz zaczęłam martwić, bo moja dzidzia jakoś bardzo aktywna jest. W sumie cały dzień czułam, że się rusza i teraz od czterech godzin siedzę/leżę i też cały czas buszuje. Robi sobie tylko kilku minutowe przerwy. Nie wiem co myśleć. Wasze maluszki też tak miewają?taaaak , moj syn tak ma w brzuchu prawie codziennie . Dzis to samo , czy stalam , czy siedzialam a nawet jak teraz leze to rozpycha sie wszedzie , kopie , wyciaga , rozciaga hahaha az boli momentami troche .
jedyna jaka przerwe sobie zrobil to jak odkurzalam wiec chyba go ululalam tym dzwiekiem :p i od nowa dawaj jak tylko do wanny wskoczylam .
annkaa lubi tę wiadomość
-
My mamy ozdobiony dom na zewnątrz i choinkę 😊 w domu za dużo morderczych kotów haha
Nasz mały szaleje większość czasu, boli co raz bardziej.
Mieliśmy fajny dzień, mimo okropnie nocy, synek nie spał do 2.30, co chwilę płakał, ale dziś mamy kolejną czwórkę, ząbkowanie to ciężki czas. Najpierw pojechaliśmy na zakupy, później wieczór u sąsiadów, synek jak zobaczył swojego małego sąsiada to co chwilę do niego biegł, oj będziemy musieli się mocno pilnować. Dziś prawie padlam jak zobaczyłam, że nie stanowi dla Piotrusia żadnego problemu postawienie do pionu wózka!