X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednio miałam 3 torby). Podzieliłam to na rzeczy do porodu, rzeczy po porodzie, torbę męża, rzeczy na wyjście (dla dziecka).
    -Na porodówkę przydają się zapasowe ciuchy, dokumenty (o ile nie były wypełnione wcześniej), jedzenie dla siebie i męża (reszta w aucie).
    - Cz2 rzeczy na pobyt na oddziale.
    - Rzeczy na wyjście (dowozi mąż). Leżą spakowane w komodzie i podpisane). Zwykle mam rozmiar 56 i 62 i tylko każe przywieźć ten potrzebny. Fotelik, śpiworek, pieluchy, środki hig.

Po porodzie mąż zabierał brudne rzeczy i inne niepotrzebne. I ewentualnie dowozi brakujące. Teraz będę raczej myśleć nad spakowaniem siebie na wypadek nagłej wizyty w szpitalu (bo jak coś i tak będą próbować zatrzymać by dotrwać do terminu. Przy odnoszonej ciąży, to już trzeba być gotowym na powrót z dzieckiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 03:46

Edith lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png

Wysłany: 16 grudnia 2019, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dziewczyny jestem przerazona !!! Jak nigdy nie jestem tak teraz owszem przyznaje juz mam kupe w gaciach !!!
    Wczoraj wyczulam podczas mycia kroski na sciankach pochwy , po lewej jedna a na prawej ze 3 . W dotyku jak male pryszcze ! Dzis sprawdzajac to scisnelam mocniej i jakby wyszlo ... polala sie krew z tego . Tyle , ze az na bieliznie mialam ... zaraz wyczulam jedna taka sama krostke przy odbycie ! Lekko palcem chcialam sprawdzic jak peklo to krew leje mi sie z tego od 15 min juz . Teraz troszke mniej juz ale wczesniej to z malej kropeczki krwi mialam na cala dlon , pol rolki papieru zlozyte i az kapalo mi do wc samoczynnie . Oczywiscie na neta weszlam czego nie powinnam robic niby alw skad mam wiedziec co to a tam mi wyszlo ze to jakie klyciny bankowo czy cos takiego . Ten wirus hpv ... ale przeciez mialam CYTOLOGIE robiona bylo czysto , ginekolog w 28 tygodniu nnie badala nic nie mialam dopiero od 2 dni to mam a z mezem nawet dawno nie spalam bo moje libido siega zera wiec skad to gowno mialoby sie przypaletac ? Mozna sie tym jakos zarazic inaczej ???
    No jestem zalamana dziewczyny i nie wiem co robic bo wiem ze mnie tu oleja znow a to niebezpieczne i wszedzie pisza ze przy hpv nie mozna dziecka naturalnie rodzic bo sie zarazi tym !
    A czy to przypadkiem nie hemoroidy? Wtedy krew się potrafi długo lać, bo są mocno unaczynione. To mogą też być zwykle pryszcze (może czymś zatykasz sobie gruczoły łojowe (nic groźnego, może używasz jakich żeli na silikonie itp. Hpv to wirus brodawczaka, nie wyciśniesz , a robiąc zwiększasz ryzyko przeniesienia w inne miejsca.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego dziewczyny nie trzeba wyciskac a lekko tylko jakby podwazyc i nagle buuuum ! Raczej z pryszczy nie leje sie krew 2 h ;( zapalenie mieszkow wlosowych ? Nie , raczej nie bo nie ma tego nigdzie indziej jak tylko obok odbytu ta krostka i na wargach sromowych tak na wejsciu /zamknieciu juz pochwy .
    Hemoroida mam jednego i wiem , ze to bankowo nie jest on . Mam takie wewnetrznie schowanego ktory czasem wyjdzie i krwawi , pamiatka z pierwszego porodu :)
    Krocze myje szarym mydlem , bialy jelen od dawien dawna szczegolnie 9d wtedy co zaczely mi.sie te akcje z plamieniem dziwnym co myslalam , ze z blizny .
    Wiecie Ja bym nie pytala Was , nie pisala czy ktoras cos zna wie gdyby nie to jaka jebana sluzba zdrowia tu jest :/ zadzwonie dzis do poloznej i jej powiem co i jak , zobaczymy co mi powie na to ... niestety ginekolog polski jest ode mnie kilometrow tyle , ze wooooow i nie doatane sie na wizyte z dnia na dzien ;( zostaje mi tutejszy nhs

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 16 grudnia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcesz zobaczyć jak wyglàdaja, to na necie jest sporo zdjęć. Samo nie zejdzie (jeśli to to), przy niewielkiej ilości zmian czasem wystarczają leki antywirusowe, a jak nie, to brodawki usuwa się zwykle ciekłym azotem lub laserem. Nie wiem czy w uk potrzebne skierowanie czy nie.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejsciach wlasnie juz dzis rano sie naogladalam zdjec tylko jedno mnie zastanawia ... jezeli to by bylo to to.skad kuzwa !!!?
    Nie bede sama oceniac i stawiac diagnoz , oni zapewne nic tu nie zrobia :/ zaraz bede dzwonic do poloznej .
    Czytalam , ze wiele odmian hpv jest i niekoniecznie trzeba sie zarazic poprzez droge seksualna . Mozna nawet na basenie gowna tego sie nabawic ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 11:30

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Zakręcona i znowu coś się Ciebie czepiło. Kurde ale jak to HPV to może tego nie zbagatelizują. Dawaj koniecznie znać jak zadzwonisz do położnej. A możesz prywatnie zrobić badanie z krwi?

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka nie mam gdzie , najblizej u pl ginekologa ponad 100 km ode mnie a Ja bez auta jestem :/ takze odpada .
    Dzwonilismy do poloznej ona na urlopie to nam nie pomoze , dzwonilismy na taka dorazna pomoc ciezarnych oni nie beda sprawdzac takiego czegos a przy okazji im powiedzielismy ze mam bole okresowe z twardnieniem coraz czesciej . Mam sobie isc do zwyklej przychodni .... czujecie ?!
    Dodzwonilismy sie do glownego szpitala i tam dopiero powiedzieli ze mamy przyjechac . Wiec ide sie ogarniac i jade .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to już coś, zawsze to w szpitalu chyba lepiej, bo mają USG i laboratorium. To trzymam kciuki, żeby Ci tam pomogli. I czekam na wieści

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam kciuki i też czekam na wieści, Zakręcona!
    Mam pytanie o kocyk/rożek do szpitala. Chyba kocyk będzie praktyczniejszy. Zabieracie? Jaki najlepszy? Polarowy ciepły czy lepiej jakiś bawełniany/bambusowy otulacz? Oglądam te kocyki i już sama nie wiem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    256832b2cb08.jpg

Tak wypycha się po parę razy dziennie od kilku dni. Na początku mnie to przerażało, już się przyzwyczajam 😀

Camilla33, mj26, zuzi_c, Dafka, Bożenka, ZakręconaOna, gusiaa, annkaa, Dariah, Fruzia85 lubią tę wiadomość

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Ja też trzymam kciuki i też czekam na wieści, Zakręcona!
    Mam pytanie o kocyk/rożek do szpitala. Chyba kocyk będzie praktyczniejszy. Zabieracie? Jaki najlepszy? Polarowy ciepły czy lepiej jakiś bawełniany/bambusowy otulacz? Oglądam te kocyki i już sama nie wiem ;)

W szpitalu jest ciepło.. Wiec nee jakiś gruby kocyk..

Mysza lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona trzymam kciuki i czekam na wiesci! Na pewno będzie wszystko dobrze, w szpitalu Cię zjadają i wszystko powiedzą.

Ja do szpitala kocyka nie biorę ani rożka. Kocyk to tylko do fotelika na wyjście że szpitala.

Ja dzisiaj załatwiła krew kartę i od razu drugi raz te antygeny czy tam przeciwciała z krwi i już temat grupy krwi itd. Mam z głowy, jutro pojadę po wyniki.

No i zamówiłam też wózek, max. termin na jaki powinien już u nas być to koniec stycznia, ale może być wcześniej. Dobrze, że już teraz złożyliśmy zamówienie, jak tyle czekania.

A fotelik z bazą był od ręki więc już to mamy i siebie :)

Bożenka, Dariah lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza tylko nie polar, poliester itp bo dziecko tylko całe spocone będzie, sztuczne włókna to zły wybór. Bawełna i bambus to najlepsze rozwiązanie.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.medicover.pl/o-zdrowiu/dlaczego-nie-wolno-przegrzewac-dzieci,4975,n,2666

Dla tych z Was, którzy pierwszy raz zostaną rodzicami. Przystepny artykuł, wszystkie informacje zebrane w jedno.

Darrika, Mysza, Dariah, JustiJusti lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    https://www.medicover.pl/o-zdrowiu/dlaczego-nie-wolno-przegrzewac-dzieci,4975,n,2666

Dla tych z Was, którzy pierwszy raz zostaną rodzicami. Przystepny artykuł, wszystkie informacje zebrane w jedno.
    Dzięki :)

Camilla33 lubi tę wiadomość

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Zakręcona trzymam mocno kciuki za Ciebie, dawaj znać jak w szpitalu!

Ja miałam średni weekend, wczoraj przeryczałam pół dnia. Drukarka przestała działać, coś się działo w ustawieniach i nie mogłam dokończyć projektów, które mam do końca tygodnia oddać klientom. Masakra. Ale uspokoiłam się, wzięłam kąpiel podeszłam jeszcze raz do tematu i chyba się udało. Ale dzień był ciężki.

W ogóle zauważam, że już emocjonalnie czasem nie wyrabiam. Raczej należę do osób, które się nie nakręcają i nie wymyślają sobie problemów tzw. "z dupy" :D więc każda taka sytuacja teraz doprowadza mnie do szaleństwa. Hormony:)

Dzisiaj odbieram paczkę z koszulami i w zasadzie będę miała już gotową torbę do szpitala chociaż jeszcze jej nie naszykowałam.

9 stycznia idę do mojego lekarza i już oficjalnie będę na L4

Dariah lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze dorzucę artykuł z bloga Mamy Ginekolog, w środku pisze o noworodku i jak ubrać malucha na wyjście ze szpitala.

https://mamaginekolog.pl/jak-ubierac-dzieci-na-spacer/

Swoją drogą dla mnie to mega trudny temat, bo ja wiecznie marznę, a więc ciągle wydaje mi się, że mojemu dziecku jest zimno. Ale nauczyłam się już, że synkowi wystarczy jedna warstwa mniej niż mi (czyli całkiem na odwrót do złotej zasady, że dziecku nakłada się jedną warstwę więcej :)

JustiJusti lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:

Nie wyobrażam sobie przegrzewać dziecka, nie wiem skąd to się wzięło. Ale już widzę moją teściową jak nawet teraz mnie zakrywa "bo brzuch sobie przeziębię"...

My z mężem raczej wolimy chłodniej i tak będziemy postępować z dzieckiem. Od początku spacer i werandowanie.

Szczerze to nawet nie myślałam o zabraniu kocyka, biorę tylko bawełniany rożek, a na wyjście mąż przywiezie z fotelikiem otulacz ciepły do fotelika.

Mysza lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Zuzi, podziwiam Cię, że dałaś radę w ciąży pracować 😊

zuzi_c lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Wow Zuzi, podziwiam Cię, że dałaś radę w ciąży pracować 😊

Nie ma co podziwiać Edith :) Dobrze się czułam, a pracę swoją lubię i miałam do tego dobre warunki żeby normalnie pracować więc nic tylko korzystać hehe. A było warto bo od listopada mam podwyżkę w pensji, zawsze to więcej do macierzyńskiego :P

Edith, annkaa, Dariah lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ