X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena
    To normalne
    Każdy z nas jest „niewymiarowe” to ma większe ton krótsze itd
    Dziecko to nie wydruk w 3D według precyzyjnych parametrów ;)
    Jeśli nie sa to ekstremalne różnice to jest wszystko ok ;)

Mysza, marlenaO lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Gusiaa
    Kochana..zwariowałas hehe

Ale pozytywnie oczywiście ;)
    Zazdroszczę ze Ci się chce ;)
    Powodzenia !!

gusiaa lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia podziwiam że Ci się chce i trzymam kciuki oczywiście ☺☺
    Ja to ostatnio coraz gorzej sypiam, ciężko mi się przewrócić z boku na bok, bola biodra, stękam jak staruszka, szybko się męczę i generalnie wszystko muszę robić nna raty.
    Poza tym samopoczucie też takie sobie. Czasu coraz mniej i wszystko staje się pomału takie realne.
    Nim się obejrzymy będziemy rodzić🙂

gusiaa, annkaa lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka
    Oj o spaniu nic mi nie mów...
    Owszem..jak już zasnę to śpie super
    Ale...najpierw trzeba zasnąć... a to trwa wieki, przewracam się z boku na bok przy akompaniamencie stęków :/
    Nogi mnie wkurzają
    Młody kopie
    Ejhhh

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj obudziłam o 1:50, myśląc, że już jest jakaś 5 i potem się tylko przekręcałam z boku na bok :/

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje robienia prawka! Abosoltunie fantastyczny pomysł! Samochód to naprawdę mega wygoda, a przy dziecku to już w ogóle :)

U mnie dzisiaj nastrój ok, musiałam od rana czatować na budowie bo przyjeżdżał serwisant od zmiekczacza wody.

Byłam też w zusie bo powoli muszę składać wniosek o wcześniejszy macierzyński, A jak pamiętacie z moim pracodawca jest lipa sytuacja i muszę wszystko ogarniać sama.

Co do różnic na usg to ja też na nie zwrocilam uwagę po polowkowych, ale nie są większe niż 2 tygodnie więc się nie martwię ;) lekarz by powiedział, jak coś by było nie halo

gusiaa lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu. Dziecko mocno skoczyło w centylach z okruszka poniżej normy na 50... Dwa dni temu skóra zaczęła mnie swędzieć wiec muszę wykluczyć cholestazę. White spot się zmniejsza, wiec super. U mnie infekcja goni kolejną, młode maja skoki rozwojowe i normalnie padam. Poza tym chce wziąć udział w badaniu flory jelitowej u dzieci w 1 r. Na koniec mam dostać wyniki, wiec super, zwłaszcza że pierwsze dziecko było alergikiem. Mam miesiąc by podciągnąć żelazo inaczej będą zastrzyki, więc trochę słabo, się przy ciągłych infekcjach to walka z wiatrakami...

ss25 lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że z moimi checiami to tak średnio:) ale czuje się ubogo przy mężu jak sama nie mogę wsiąść za kierownice. Na szczęście ciążowy budyń jeszcze mi nie zasłania części mózgu więc Czerowne to Czerwone 😂😂😂😂

annkaa lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia Ja uwazam , ze super !!! :D
    Ja prawko robilam ale nie zdalam praktyki bo teorie zdalam za pierwszym 100% , nie podeszlam ponownie bo musialam wracac do domu i do pracy . Teraz jakbym mogla bym dzis poszla na egzamin znow zdac nawet w tym 8 miesiacu ale nie mam mozliwosci lotu wiec czekam az w kwietniu przed swietami bede w Polsce . Odrazu smigam ;) do upadlego bo juz mam zamiar zostac hehe .

Zuzi czuje sie dobrze , dziekuje , ze pytasz . :) mam twardnienia non toper . To sie nie zmienia . Wymiotuje po wszystkim prawie . Dzis zjadlam 3 pierogi ruskie i wymiotowalam jak kot . Gdyby nie to wszystko to czuje sie ogolnie naprawde dobrze .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Ja już po badaniu. Dziecko mocno skoczyło w centylach z okruszka poniżej normy na 50... Dwa dni temu skóra zaczęła mnie swędzieć wiec muszę wykluczyć cholestazę. White spot się zmniejsza, wiec super. U mnie infekcja goni kolejną, młode maja skoki rozwojowe i normalnie padam. Poza tym chce wziąć udział w badaniu flory jelitowej u dzieci w 1 r. Na koniec mam dostać wyniki, wiec super, zwłaszcza że pierwsze dziecko było alergikiem. Mam miesiąc by podciągnąć żelazo inaczej będą zastrzyki, więc trochę słabo, się przy ciągłych infekcjach to walka z wiatrakami...
    A skora gdzie Cie swedziala ? Bo Mnie mowili , ze cholestaza objawia sie swedzeniem rak i nog na poczatek

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    A skora gdzie Cie swedziala ? Bo Mnie mowili , ze cholestaza objawia sie swedzeniem rak i nog na poczatek
    Najpierw 2 miejsca z tylu pleców. A później jeszcze stopy i dłonie, a dalej rozszerzyło się na całe ręce i nogi. Swędzi głównie wieczorem, w nocy, czasem jeszcze wcześnie rano. Później mija. W sumie nie wiem co to, bo nie pasuje mi ani do AZS ani cholestazy, ale u mnie mało co ma typowy przebieg, więc wszystko jest możliwe;)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Najpierw 2 miejsca z tylu pleców. A później jeszcze stopy i dłonie, a dalej rozszerzyło się na całe ręce i nogi. Swędzi głównie wieczorem, w nocy, czasem jeszcze wcześnie rano. Później mija. W sumie nie wiem co to, bo nie pasuje mi ani do AZS ani cholestazy, ale u mnie mało co ma typowy przebieg, więc wszystko jest możliwe;)
    Z tego co wiem to cholestaza właśnie najwięcej objawia się w nocy i wieczorami. Swedza najbardziej ręce i stopy

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero teraz miałam czas odpalić net, mąż o 23 wrócił ze służby, pogoda okropna, wstałam z takim bólem głowy że żyć się nie chciało. O 11 była położna, bobas miał taką czkawke, że szok. Piotruś nie miał nigdy. A dziś nasz kochany starszak skończył 15 miesięcy 😊 Zaliczył 3 dni w żłobku po dwie godzinki, póki co jest ok 😋

annkaa lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym prawkiem teraz to trochę słabo, raz że zima za pasem, dwa ryzyko wpakowania się w kolizję dużo większe, trzy raczej nie zdążysz ukończyć kursu przed rozwiązaniem i zaliczyć egzaminu. Oczywiście kibicuje Ci żeby wszystko poszło szybko i pomyślnie, ale ja bym przerwała teraz kurs, nie marnowala godzin bo jak sie ogarniesz po porodzie, przyjdzie wiosna to będziesz musiała wyłożyć kolejne pieniądze na opłacenie dodatkowych godzin, a to jak odgrzewany kotlet. A sam egzamin to duży stres, nawet jeśli ktoś mówi że podchodzi do tematu na luzie.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Z tym prawkiem teraz to trochę słabo, raz że zima za pasem, dwa ryzyko wpakowania się w kolizję dużo większe, trzy raczej nie zdążysz ukończyć kursu przed rozwiązaniem i zaliczyć egzaminu. Oczywiście kibicuje Ci żeby wszystko poszło szybko i pomyślnie, ale ja bym przerwała teraz kurs, nie marnowala godzin bo jak sie ogarniesz po porodzie, przyjdzie wiosna to będziesz musiała wyłożyć kolejne pieniądze na opłacenie dodatkowych godzin, a to jak odgrzewany kotlet. A sam egzamin to duży stres, nawet jeśli ktoś mówi że podchodzi do tematu na luzie.
    To fakt . Ja chetnie to bym walnela kielicha jak nie dwa przed hahahahaha
    W zyciu takiego stresu nie mialam , w zyciu !

Camilla33 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2019, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z jednej strony super dzień dziś bo byłam zobaczyć malutką od przyjaciółki i z siostrami pierogi ruskie lepiłam, a z drugiej tragedia. mój Mąż prawdopodobnie na prawie cały styczeń luty na szkolenie będzie musiał w pracy jechać więc nie wiadomo wgl jak to wszystko będzie wyglądać.. czy będzie mógł jakiekolwiek wolne wziąć na poród na pierwsze dni w domu... Ja jestem przerażona i zrozpaczona. Wiem że na pewno nie zostanę całkiem sama bo najwyżej moja mama weźmie urlop i ten pierwszy tydzień ze mną będzie ale to jednak ojca dziecka chce mieć przy sobie w czasie porodu i przez pierwsze chwile życia małej... W poniedziałek dopiero będzie w pracy rozmawiać czy cokolwiek da się zrobić a ja już dzisiaj 3 razy ryczałam jak głupia...

annkaa lubi tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2019, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prawka to szacun, ja bym się nie odważyła teraz iść na kurs. Mam prawo jazdy ponad 8 lat już ale obecnie gdziekolwiek jedziemy to wolę żeby mąż prowadził bo raz że ciężko mi się skupić s dwa niewygodnie i do tego młoda zawsze ale to zawsze w aucie szaleje (ciekawe czy rośnie na kierowcę rajdowego czy ma chorobę lokomocyjna 😂) i to mnie dodatkowo dekoncetruje. Ale jak jesteś w domu i masz teraz więcej czasu to może nawet zdążysz zdać egzamin przed rozwiązaniem:) trzymam kciuki!

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    To fakt . Ja chetnie to bym walnela kielicha jak nie dwa przed hahahahaha
    W zyciu takiego stresu nie mialam , w zyciu !
    Haha 😋 Ja zdałam za 3 razem wrr ale tu naprawdę bardzo dużo zależy od egzaminatora, od jego nastwienia. Dwóch pierwszych to stare dziady takie, że aż na pawia człowieka rwie haha A ten 3 był ciut starszy niż ja, bardzo sympatyczny, nie wskazywał tras na których w naszym mieście faktycznie można się wyłożyć, ale nie ze względu na brak umiejętności a ze względu na innych kierowców którzy umyślnie łamią tam przepisy A Ty jak chcesz wykonać wszytko prawidłowo wychodzi na to, że możesz stwarzać zagrożenie 😡 A ten śmiał się ze mnie na całego, bo na rondzie przy operze przy dużym parku jakiś..uj potrącił wiewiórke a ja zwierzolub wszelkiej maści od razu w krzyk, o Boże biedna wiewiórka, może jeszcze żyje"! Niestety nie żyła.
    A na kolejne egzaminy szłam raz za razem, pierwszy wolny termin to chyba w 1,5 tygodnia ogarnęłam. Najlepsza była nagła zima chwilę po odebraniu prawka, byłam na służbie 12 godzin, trasa do miasta 60 km, zablokowana na maksa przez pojazdy ciężarowe, nie widać gdzie droga gdzie pobocze, BMW z napędem na tył, no bajka haha Po 15 km szybka decyzja, jade na wioske do domu rodzinnego bo akurat była babcia 😋 Najlepsza decyzja, Ci co musieli wrócić do domu do miasta, jechali ponad 3 godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 01:52

Mysza, annkaa lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa ekstra, że się zdecydowałaś. Ja jak robiłam prawko to jazdy musiałam wyrobić w dwa tygodnie, bo mój instruktor się wyprowadzał i pamiętam, że codziennie po szkole jeździłam busem 50 km do większego miasta na jazdy.
    Myślę, że może Ci się uda wyrobić te godziny do rozwiązania 😃
    Ja zrobiłam prawko a i tak nie jeżdżę, bo zaniechałam jazdy po zdaniu egzaminu, a teraz się boję 🤪

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny. Wczoraj miałam fajny dzień.
    Najpierw pospałam do 11, później jakieś sprzątanie, obiad na mieście, małe zakupki. I o 17 przyszła przyjaciółka z narzeczonym i 3 miesięcznym maleństwem 🥰 duży i silny chłopak z niego. Najadłam się tyle ciasta, że chyba mi na tydzień wystarczy.😃
    Oczywiście przegladałysmy po raz kolejny moją wyprawkę i wychodzi na to, że już praktycznie wszystko mam. Brakuje tylko czegoś ciepłego do fotelika, probiotyku i awaryjnego mleka modyfikowanego. Także ekstra. Mogę powiedzieć, że finito z wyprawką😂
    A dzisiaj jedziemy kupić choinkę 😀 zawsze się tym jaram jak dziecko.

Dariah, Edith, annkaa lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ