WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Ss25
    Pięknie rośnie Dzidzia !!!
    Ciekawe czy się obróci czy nie ;) ale jelsi dobrze pamietam to Ty i tak cc, cyz coś mieszam ?

Tak cc ale gin mówił ze gdybym się uparła na SN to można pomyśleć. Zobaczymy za 4 tyg co zadecydujemy 😳 przeraża mnie ta data, tak szybko leci czas ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin powiedział ze nie ma określonego terminu do kiedy musi się obrócić. Tak naprawdę do porodu ma czas. Znam przypadki ze w dniu porodu dziecko się obróciło ale tez przy tym zaplątało się w pępowinę.
    Planowane cc robią w 39tc także ma jeszcze czasu a czasu.
    Jesli stopy są Ok to próbują żeby poród był SN ale jak już stopa wejdzie to trzeba cc

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• Assssia88 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak dziś na ludzi napsioczyłam, a spotkała mnie miła sytuacja. Poszłam do smyka po odbiór zamówienia, stanęłam grzecznie w kolejce, przede mną z 10 osób. Babka przede mną, może z 5 lat starsza odwraca się i mówi: ale pani w ciąży, proszę bez kolejki. Ja na to, że wolę się tym wszystkim ludziom nie narażać i poczekam ;) (naprawdę dobrze się czułam). A ona na to, że nie szkodzi, ona może się narazić i na cały sklep, ale tak, że wszyscy się odwrócili: przepraszam, mamy tu panią w zaawansowanej ciąży, proszę przepuścić. Kasjer cały czerwony, zaczął przepraszać, że nie widział, a przecież to moje prawo ;) ludzie w kolejce: tak, proszę proszę, oczywiście. Normalnie komedia ;) no ale to była pierwsza taka sytuacja

ppieguskaa, Dariah, mj26, Darrika, . Raga ., Camilla33, Foto_Anna, annkaa, KasiaM lubią tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie ;)
    Teos wazy 1700g
    Ułożony główka w dół
    Pokazał nawet buźkę i doktor zrobił w 3D co by córka lepiej widizla ;)

119142e4ee8a.jpg

Dafka, mj26, Darrika, Mysza, ZakręconaOna, Foto_Anna, Assssia88, ppieguskaa, Bożenka, . Raga ., Camilla33, ss25, annkaa, Edith, KasiaM, zulka lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękności 🥰🥰

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 😊
    I my dziś po wizycie, mój Synek Henio idzie na rekord: 33+1 tc, termin 3 luty 2020.
    Waga 2773 g 😍
    Wszystko ok, lecz pomiary waga, główka, brzuszek w górnej granicy lub nawet minimalnie ponad normę. (naniosłam na wykres w kalendarzu) Lekarz powiedział, że na granicy makrosomii płodu. Aha, i ułożenie teraz podłużne miednicowe.
    Jakaś smutna jestem, zaniepokoiło mnie to, czy wszystko ok. Jestem drobna, 160 wzrostu, 51 kg przed ciążą. Mąż 182, szczupły.
    Lekarz mówi, że jest wszystko dobrze, tyle że dzidziuś duży. Zaczęłam się obwiniać o moje podjadanie słodyczy w....dużych ilościach.
    A oto i On <3 :)
    3cb5f89863221d1bmed.jpg

ppieguskaa, gusiaa, Bożenka, ss25, Darrika, Edith, Dariah, KasiaM lubią tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piekne dzieci !!! Matko , one sa tak realne , tak bobasowe juz !!! *_* juz tak nie wiele czasu Nas dzieli do witania ich na swiecie . Cudownoe !!!!

Foto Anna Twoje podjadanie slodyczy nie ma tu absolutnie nic wspolnego z waga dxiecka ;) uwierz !
    Bedziesz miala galantego chlopaka nooo

Foto_Anna, Camilla33, Darrika, annkaa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj na maksa bolace ruchy , maly bardzo rzadko od rana sie ruszal za to.poludniem dawal taki cyrk , ze az bolalo mnie w nerce prawej a teraz cala.lewa strona ale to nie kopy a ciasne takie przesuwanie sie . Normalnie koszmarne to dzis jest . No coz , przezyje :D hehehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam, że buzie tych naszych bobasów są już takie realne <3

Wystraszyłam się się trochę, bo lekarz użył określenia "na pograniczu makrosomii płodu" i zaznaczył tak w karcie ciąży.

Dariah, bardzo te nasze dzieciaki podobne! :D

zem3anlikdzagrk5.png

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No uzyl takiego " lekarskiego " slowa ktore malo przyjemnie brzmi a zwyczajnie oznacza wiekszego bobasa ... a wiadomo , ze jezeli.jest wieksze wagowo bedzie wykraczal poza swoi/twoj tydzien ciazy ;)
    Nie martw sie , to nie znaczy przeciez ze jest chore czy cos zlego sie dzieje . Nie kazdy bobas rodzi sie 3-3.5 kg :) hehe
    Spokojnie kochana

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nochalki maja podobne ! Takie PORZADNE :P

Mysza, Dariah lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze na te Wasze foteczki i cholercia az zazdroszcze , ze mozecie sobie maluszki podejrzec jak rosna , jak wygladaja :)
    Nie moge sie doczekac swojego usg ale dopiero w piatek sie umowie po nowym roku .
    Tak planuje na 6-8 stycznia . Akurat strzelimy wizyte moze w moje urodziny 8.01 hehe . Mamuska bedzie miala.foteczke urodzinowa ♡♡♡♡

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne bobasy 😊😊😊
    Powiem Wam że faktycznie pomału wszystko staje się takie realne i coraz bliżej nam do terminów. Święta zleca, nowy rok i będziemy zaraz rozmawiać czy to już.
    Foto Anna nie przejmuj się. Jak pisała zakręcona lekarze używają takich terminologii A maluszek poprostu ciut większy. Poza tym teraz może mniej przybierać i w ostateczności nie będzie aż tak duzo. To sprawa indywidualna. Zresztą mój mały też idzie na masę.w tym tyg wizyta i obstawiam wagę podobną jak u Ciebie.

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Cześć Dziewczyny 😊
    I my dziś po wizycie, mój Synek Henio idzie na rekord: 33+1 tc, termin 3 luty 2020.
    Waga 2773 g 😍
    Wszystko ok, lecz pomiary waga, główka, brzuszek w górnej granicy lub nawet minimalnie ponad normę. (naniosłam na wykres w kalendarzu) Lekarz powiedział, że na granicy makrosomii płodu. Aha, i ułożenie teraz podłużne miednicowe.
    Jakaś smutna jestem, zaniepokoiło mnie to, czy wszystko ok. Jestem drobna, 160 wzrostu, 51 kg przed ciążą. Mąż 182, szczupły.
    Lekarz mówi, że jest wszystko dobrze, tyle że dzidziuś duży. Zaczęłam się obwiniać o moje podjadanie słodyczy w....dużych ilościach.
    A oto i On <3 :)
    3cb5f89863221d1bmed.jpg

To, że podjadasz to nee ma wpływu na wagę dziecka..
    Zazwyczaj jest 500g błędu.. Wiec wcale nee musi być taki duży..
    Zobaczysz na kolejnym usg.. Może po prostu po tatusiu będzie duży

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:
    Cudne bobasy 😊😊😊
    Powiem Wam że faktycznie pomału wszystko staje się takie realne i coraz bliżej nam do terminów. Święta zleca, nowy rok i będziemy zaraz rozmawiać czy to już.
    Foto Anna nie przejmuj się. Jak pisała zakręcona lekarze używają takich terminologii A maluszek poprostu ciut większy. Poza tym teraz może mniej przybierać i w ostateczności nie będzie aż tak duzo. To sprawa indywidualna. Zresztą mój mały też idzie na masę.w tym tyg wizyta i obstawiam wagę podobną jak u Ciebie.
    Dokladnie !!! On moze lada dzien wolniej juz rosnac i rsptem ze 3.5 kg sie urodzi :) a jak nie to luzik . 4 -4,5 kg to tez bez tragedii wiekszej . ;)

Noooo , po nowym roku bedziemy wyczekiwac juz tych pierwszych styczniowo/lutowych dzieciaczkow . ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:

Noooo , po nowym roku bedziemy wyczekiwac juz tych pierwszych styczniowo/lutowych dzieciaczkow . ;)

Czasami podczytuję sobie fora np listopadowe mamusie 2019, teraz grudniowe 2019 i czytam jak się po kolei rozpakowują... wzruszam się i ryczę, to takie piękne i niesamowite <3 :)
    Jeszcze styczeń i .... my też rozwiążemy worek :D :)

Bożenka, Camilla33, mj26, ZakręconaOna, annkaa, Dariah lubią tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratulacje dzisiejszych wizyt;)
    Każdy dzidziuś rośnie inaczej każdy w swoim tempie;) Najważniejsze aby były zdrowe 💪💪💪

Ja czuje znowu ,że to będzie nie przespana nocka :/ wczoraj się położyłam przed 23 zasnęłam ok 2 . A dziś zgaga nie daje mi żyć..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tak, ja podczytuje styczniowe mamuśki i tam też już się zaczęło 😅 Niesamowite to wszystko ❤️

Foto Anna, cudny maluch, nie przejmuj się teraz wagą. Najważniejsze, że mu dobrze u mamusi w brzuszku 🤗

Foto_Anna lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naoglądałam się waszych przesłodkich maluszków i aż sama dałam moją małą na profilówke 😂🥰

Foto_Anna lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa łącze się z tobą w bólu.. zgaga nie daje mi żyć już od dawna. Nic nie pomaga. Nie da się leżeć A o spaniu nie ma mowy. W dodatku biodra mnie bolą i zanim się rozchodze to jakaś masakra. Chodzę jak kaczka 😓
    Jak tu przetrwać te ostatnie tygodnie🤔

16ud3e3kk2d2d97e.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ