LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDariah wrote:Ss25
Pięknie rośnie Dzidzia !!!
Ciekawe czy się obróci czy nieale jelsi dobrze pamietam to Ty i tak cc, cyz coś mieszam ?
Tak cc ale gin mówił ze gdybym się uparła na SN to można pomyśleć. Zobaczymy za 4 tyg co zadecydujemy 😳 przeraża mnie ta data, tak szybko leci czas ehh -
nick nieaktualnyMój gin powiedział ze nie ma określonego terminu do kiedy musi się obrócić. Tak naprawdę do porodu ma czas. Znam przypadki ze w dniu porodu dziecko się obróciło ale tez przy tym zaplątało się w pępowinę.
Planowane cc robią w 39tc także ma jeszcze czasu a czasu.
Jesli stopy są Ok to próbują żeby poród był SN ale jak już stopa wejdzie to trzeba ccZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
A ja tak dziś na ludzi napsioczyłam, a spotkała mnie miła sytuacja. Poszłam do smyka po odbiór zamówienia, stanęłam grzecznie w kolejce, przede mną z 10 osób. Babka przede mną, może z 5 lat starsza odwraca się i mówi: ale pani w ciąży, proszę bez kolejki. Ja na to, że wolę się tym wszystkim ludziom nie narażać i poczekam
(naprawdę dobrze się czułam). A ona na to, że nie szkodzi, ona może się narazić i na cały sklep, ale tak, że wszyscy się odwrócili: przepraszam, mamy tu panią w zaawansowanej ciąży, proszę przepuścić. Kasjer cały czerwony, zaczął przepraszać, że nie widział, a przecież to moje prawo
ludzie w kolejce: tak, proszę proszę, oczywiście. Normalnie komedia
no ale to była pierwsza taka sytuacja
ppieguskaa, Dariah, mj26, Darrika, . Raga ., Camilla33, Foto_Anna, annkaa, KasiaM lubią tę wiadomość
-
My po wizycie
Teos wazy 1700g
Ułożony główka w dół
Pokazał nawet buźkę i doktor zrobił w 3D co by córka lepiej widizla
Dafka, mj26, Darrika, Mysza, ZakręconaOna, Foto_Anna, Assssia88, ppieguskaa, Bożenka, . Raga ., Camilla33, ss25, annkaa, Edith, KasiaM, zulka lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Cześć Dziewczyny 😊
I my dziś po wizycie, mój Synek Henio idzie na rekord: 33+1 tc, termin 3 luty 2020.
Waga 2773 g 😍
Wszystko ok, lecz pomiary waga, główka, brzuszek w górnej granicy lub nawet minimalnie ponad normę. (naniosłam na wykres w kalendarzu) Lekarz powiedział, że na granicy makrosomii płodu. Aha, i ułożenie teraz podłużne miednicowe.
Jakaś smutna jestem, zaniepokoiło mnie to, czy wszystko ok. Jestem drobna, 160 wzrostu, 51 kg przed ciążą. Mąż 182, szczupły.
Lekarz mówi, że jest wszystko dobrze, tyle że dzidziuś duży. Zaczęłam się obwiniać o moje podjadanie słodyczy w....dużych ilościach.
A oto i On
ppieguskaa, gusiaa, Bożenka, ss25, Darrika, Edith, Dariah, KasiaM lubią tę wiadomość
-
Jakie piekne dzieci !!! Matko , one sa tak realne , tak bobasowe juz !!! *_* juz tak nie wiele czasu Nas dzieli do witania ich na swiecie . Cudownoe !!!!
Foto Anna Twoje podjadanie slodyczy nie ma tu absolutnie nic wspolnego z waga dxieckauwierz !
Bedziesz miala galantego chlopaka noooFoto_Anna, Camilla33, Darrika, annkaa lubią tę wiadomość
-
Ale mam dzisiaj na maksa bolace ruchy , maly bardzo rzadko od rana sie ruszal za to.poludniem dawal taki cyrk , ze az bolalo mnie w nerce prawej a teraz cala.lewa strona ale to nie kopy a ciasne takie przesuwanie sie . Normalnie koszmarne to dzis jest . No coz , przezyje
hehehe
-
Ja też uważam, że buzie tych naszych bobasów są już takie realne
Wystraszyłam się się trochę, bo lekarz użył określenia "na pograniczu makrosomii płodu" i zaznaczył tak w karcie ciąży.
Dariah, bardzo te nasze dzieciaki podobne! -
No uzyl takiego " lekarskiego " slowa ktore malo przyjemnie brzmi a zwyczajnie oznacza wiekszego bobasa ... a wiadomo , ze jezeli.jest wieksze wagowo bedzie wykraczal poza swoi/twoj tydzien ciazy
Nie martw sie , to nie znaczy przeciez ze jest chore czy cos zlego sie dzieje . Nie kazdy bobas rodzi sie 3-3.5 kghehe
Spokojnie kochana -
Patrze na te Wasze foteczki i cholercia az zazdroszcze , ze mozecie sobie maluszki podejrzec jak rosna , jak wygladaja
Nie moge sie doczekac swojego usg ale dopiero w piatek sie umowie po nowym roku .
Tak planuje na 6-8 stycznia . Akurat strzelimy wizyte moze w moje urodziny 8.01 hehe . Mamuska bedzie miala.foteczke urodzinowa ♡♡♡♡ -
Cudne bobasy 😊😊😊
Powiem Wam że faktycznie pomału wszystko staje się takie realne i coraz bliżej nam do terminów. Święta zleca, nowy rok i będziemy zaraz rozmawiać czy to już.
Foto Anna nie przejmuj się. Jak pisała zakręcona lekarze używają takich terminologii A maluszek poprostu ciut większy. Poza tym teraz może mniej przybierać i w ostateczności nie będzie aż tak duzo. To sprawa indywidualna. Zresztą mój mały też idzie na masę.w tym tyg wizyta i obstawiam wagę podobną jak u Ciebie. -
Foto_Anna wrote:Cześć Dziewczyny 😊
I my dziś po wizycie, mój Synek Henio idzie na rekord: 33+1 tc, termin 3 luty 2020.
Waga 2773 g 😍
Wszystko ok, lecz pomiary waga, główka, brzuszek w górnej granicy lub nawet minimalnie ponad normę. (naniosłam na wykres w kalendarzu) Lekarz powiedział, że na granicy makrosomii płodu. Aha, i ułożenie teraz podłużne miednicowe.
Jakaś smutna jestem, zaniepokoiło mnie to, czy wszystko ok. Jestem drobna, 160 wzrostu, 51 kg przed ciążą. Mąż 182, szczupły.
Lekarz mówi, że jest wszystko dobrze, tyle że dzidziuś duży. Zaczęłam się obwiniać o moje podjadanie słodyczy w....dużych ilościach.
A oto i On
To, że podjadasz to nee ma wpływu na wagę dziecka..
Zazwyczaj jest 500g błędu.. Wiec wcale nee musi być taki duży..
Zobaczysz na kolejnym usg.. Może po prostu po tatusiu będzie dużyZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Dafka wrote:Cudne bobasy 😊😊😊
Powiem Wam że faktycznie pomału wszystko staje się takie realne i coraz bliżej nam do terminów. Święta zleca, nowy rok i będziemy zaraz rozmawiać czy to już.
Foto Anna nie przejmuj się. Jak pisała zakręcona lekarze używają takich terminologii A maluszek poprostu ciut większy. Poza tym teraz może mniej przybierać i w ostateczności nie będzie aż tak duzo. To sprawa indywidualna. Zresztą mój mały też idzie na masę.w tym tyg wizyta i obstawiam wagę podobną jak u Ciebie.a jak nie to luzik . 4 -4,5 kg to tez bez tragedii wiekszej .
Noooo , po nowym roku bedziemy wyczekiwac juz tych pierwszych styczniowo/lutowych dzieciaczkow . -
ZakręconaOna wrote:
Noooo , po nowym roku bedziemy wyczekiwac juz tych pierwszych styczniowo/lutowych dzieciaczkow .
Czasami podczytuję sobie fora np listopadowe mamusie 2019, teraz grudniowe 2019 i czytam jak się po kolei rozpakowują... wzruszam się i ryczę, to takie piękne i niesamowite
Jeszcze styczeń i .... my też rozwiążemy worekBożenka, Camilla33, mj26, ZakręconaOna, annkaa, Dariah lubią tę wiadomość
-
Super gratulacje dzisiejszych wizyt;)
Każdy dzidziuś rośnie inaczej każdy w swoim tempie;) Najważniejsze aby były zdrowe 💪💪💪
Ja czuje znowu ,że to będzie nie przespana nockawczoraj się położyłam przed 23 zasnęłam ok 2 . A dziś zgaga nie daje mi żyć..
-
Gusiaa łącze się z tobą w bólu.. zgaga nie daje mi żyć już od dawna. Nic nie pomaga. Nie da się leżeć A o spaniu nie ma mowy. W dodatku biodra mnie bolą i zanim się rozchodze to jakaś masakra. Chodzę jak kaczka 😓
Jak tu przetrwać te ostatnie tygodnie🤔