LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam dzisiaj fatalny dzień, jestem niewyspana i psychicznie się czuje jak gówno, ale jutro też jest dzień i myślę, że będzie lepiej.
Ja używam jakiegoś żelu z biedronki, ogólnie jestem zupełnie niewrażliwa w miejscach intymnych więc tak naprawdę mogę się myć czymkolwiekA po porodzie planuje pójść za radą mamy i moczyć tyłek w korze dębu ale jeszcze w jej nie kupiłam.
Z wózkiem też nie za bardzo pomogę, bo ja również jak dziewczyny wyżej zamówiłam Bebetto Holland no i ma być na koniec stycznia albo wcześniej. Nie mniej najważniejszy był dla nas fotelik do samochodu więc na wózek możemy poczekać.. Raga ., Assssia88, annkaa lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Ale jestem wkurzona, ci ludzie są okropni... ani Cię nie przepuszcza w kolejce, chociaż brzuch na kilometr widać, ani nic... Dzisiaj na parkingu w centrum handlowym facet tak zaparkował, ze on mądry wysiadł sobie przez miejsce pasażera, no ale mi tak już średnio z przeskakiwaniem, wiec wezwałam ochronę. Facet przyszedł oburzony z tekstem, ze może warto by było sobie kierowcę znaleźć ? No k**** to mam teraz siedzieć w domu, bo ani zaparkować, ani stać w kolejce, bo przecież może ktoś za mnie iść na zakupy, nikt mi nie kazał wychodzić z domu...28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
No niestety, znieczulica jest straszna. Ja co prawda nie doświadczyłam jakichś negatywnych zachowań, ale na te miłe też nie mogłam liczyć. Na szczęście nie mam jeszcze problemu ze staniem w kolejce, bo ani razu w żadnym miejscu nie zostałam przepuszczona. Ale że w większości ludzie są egoistami tego już dawno się nauczyłam
Widzę, że bebetto holland królujewidocznie jakiś fajny model, akurat nie miałam okazji oglądać. Ja raczej zdecyduje się na jeden z tych dostępnych kolorów, bo trochę bym się niepokoiła czekając do stycznia, tym bardziej, że te daty takie orientacyjne i równie dobrze mógłby przyjść w lutym. Tylko teraz wielki dylemat, bo miał być granatowy, a teraz mam do wyboru szaro-brązowy lub czarno-srebrny
-
Mnie ostatnio na poczcie przepuszczono - sama babeczka mnie zaczepiła żebym weszła bez kolejki !!!
Szok !
A w sklepie ajakos akurat nie trafiłam na mega kolejkę ale ja bym się nie krępowała pójść bez kolejki do kasjera i zakomunikować ze korzystam z przywileju pierwszenstwa obsługi
Tak my na Holland się zdecydowaliśmy z wielu powodów
1/ nasz fotelik fo niego pasuje (co okazało die nie taka łatwa sprawa)
2/ amortyzacja
3/ cena
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ja często tez tak robię, ze idę na przód kolejki i mówię ze jestem w ciąży. Tylko czasami ludzie tez powinni trochę życzliwości okazać. Raz jak poszłam na przód kolejki i zapytałam kasjera, czy mogę zostać obsłużona,bo jestem w ciąży, to on na to ze chwileczkę zapytam czy mogę Panią przepuścić ??? Ludzie ...28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
Mj26 ale bym dała temu typowi! Ja w słowach nie przebieram, facet w ułamku sekundy by żałował swojego kretynskiego komentarza.
Ja w sklepie od razu podchodzę do kasjera, nikt mi łaski nie robi że będę obsluzona bez kolejki.
Nie mówcie nic o zmęczeniu. Dziś synek płakał nam non stop do 2, po czym wstał znowu o 4, ja nawet nie zdążyłam zasnąć bo tak brzuch bolał, nosilismy go przez 3 godziny na zmianę. Mąż poszedł spróbować podać mleko, jakoś się udało ale sam biedny zasnął z głową na łóżku synka. Wróci i do sypialni przed 6, a o 6.30 budzik, synek wstał o 7 znowu z płaczem. Ledwo dziś żyjemy. Znalazłam dziś dwie czwórki, ząbkowanie to jakiś koszmar. Mąż odebrał nagodziny, wrócił wcześniej, zjedliśmy właśnie obiad, kładzie Piotrusia na drzemkę i sami też się kładziemy, chociaż na godzinę.
Jutro Piotrek idzie na 4 godziny do żłobka, a my lecimy załatwić kilka spraw i może wypić kawkę na mieście 😊annkaa lubi tę wiadomość
-
mj26 wrote:Ale jestem wkurzona, ci ludzie są okropni... ani Cię nie przepuszcza w kolejce, chociaż brzuch na kilometr widać, ani nic... Dzisiaj na parkingu w centrum handlowym facet tak zaparkował, ze on mądry wysiadł sobie przez miejsce pasażera, no ale mi tak już średnio z przeskakiwaniem, wiec wezwałam ochronę. Facet przyszedł oburzony z tekstem, ze może warto by było sobie kierowcę znaleźć ? No k**** to mam teraz siedzieć w domu, bo ani zaparkować, ani stać w kolejce, bo przecież może ktoś za mnie iść na zakupy, nikt mi nie kazał wychodzić z domu...
Co za pacafan.. Ten ochroniarz.. -
Wiecie, w sklepach itd nie ma obowiązku puszczania ciężarnych poza kolejką, bo to jest zwykła uprzejmość i kultura osobista, a że jej u ludzi brakuje to cóż 🤷♀️
Ja dzięki Bogu czuje się dobrze, w kolejkach sobie mogę stać, ba nawet sobie nie wyobrażam w takim Lidlu jak mam pełny wózek, że mnie wołają na początek, jak przede mną ludzie już mają wyłożone na taśmę wszystko.
Aczkolwiek w Ikei czy stokrotce to mnie sami wepchneli na początek kolejki więc jeszcze dobrze wychowani ludzie są34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Mama_po_przejściach wrote:Jeszcze macie dużo czasu. U mnie obroty pod kontrola usg robią od 36+0. Ta możliwość obrócenia mega mnie uspokaja, bo w każdej chwili może się z tej „
pożądanej pozycji” obrócić...Camilla33 lubi tę wiadomość
-
Tak w ogole dzien doberek . Przezylam dzis w pracy po zwolnieniu chociaz nogi moje wolaja o pomoc ! Dzis moczenie w wannie murowane . Ostatnie 1.5 h mimo ze nie powinnam stalam bez butow roboczych , w samych skarpetach na takiej macie bo nie szlo kuzwa juz mi wyrobic . Takto wszystko super
Darrika, Mysza lubią tę wiadomość
-
Ja pamiętam jak rozmawiałam z moim ginem, to mówił mi, że jak w okolicach tego 32 tygodnia dziecko jest głowa w dół, to jest zaledwie 1% szans, że się orzed porodem jeszcze obrócił tylkiem do dołu.
A w ogóle to się tak zastanawiam, jak jest dziecko główka do góry, to od razu robią cesarkę czy trzeba próbować urodzić pośladkowo?34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Darrika wrote:Ja pamiętam jak rozmawiałam z moim ginem, to mówił mi, że jak w okolicach tego 32 tygodnia dziecko jest głowa w dół, to jest zaledwie 1% szans, że się orzed porodem jeszcze obrócił tylkiem do dołu.
A w ogóle to się tak zastanawiam, jak jest dziecko główka do góry, to od razu robią cesarkę czy trzeba próbować urodzić pośladkowo?annkaa lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Z tego co wiem to nie jest spoko opcja , jak kto woli . Nie neguje niczyjej decyzji ale 90% dzieci wraca zaraz w te sama swoja pozycje co bylo plus grozic moze przy takim przekrecaniu oderwanie lozyska itp osobiscie bym odmowila i wolala cc emergency
-
Mama po przejsciach , zapytaj koniecznie . Uk jest jakie jest ale nawet Oni przed tym uprzedzaja , ze wszystko moze sie zdarzyc mimo obkrecania pod znieczuleniem i podczas usg lecz ma sie prawo wyboru i nie zgodzic wtedy cc albo obrot i probowac . Tyle ile kobiet sie wypowiadalo po przekrecaniu dzieci , ze obrot byl w chwile zaraz znow i juz mega bolesny wiadomo ! Albo wlasnie , ze lozysko poszlo i na cito cc bylo . Osobiscie bym sie bala i NIE zgodzila .
Dariah lubi tę wiadomość