WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj fatalny dzień, jestem niewyspana i psychicznie się czuje jak gówno, ale jutro też jest dzień i myślę, że będzie lepiej.

Ja używam jakiegoś żelu z biedronki, ogólnie jestem zupełnie niewrażliwa w miejscach intymnych więc tak naprawdę mogę się myć czymkolwiek :) A po porodzie planuje pójść za radą mamy i moczyć tyłek w korze dębu ale jeszcze w jej nie kupiłam.

Z wózkiem też nie za bardzo pomogę, bo ja również jak dziewczyny wyżej zamówiłam Bebetto Holland no i ma być na koniec stycznia albo wcześniej. Nie mniej najważniejszy był dla nas fotelik do samochodu więc na wózek możemy poczekać.

. Raga ., Assssia88, annkaa lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem wkurzona, ci ludzie są okropni... ani Cię nie przepuszcza w kolejce, chociaż brzuch na kilometr widać, ani nic... Dzisiaj na parkingu w centrum handlowym facet tak zaparkował, ze on mądry wysiadł sobie przez miejsce pasażera, no ale mi tak już średnio z przeskakiwaniem, wiec wezwałam ochronę. Facet przyszedł oburzony z tekstem, ze może warto by było sobie kierowcę znaleźć ? No k**** to mam teraz siedzieć w domu, bo ani zaparkować, ani stać w kolejce, bo przecież może ktoś za mnie iść na zakupy, nikt mi nie kazał wychodzić z domu...

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Assssia88 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, znieczulica jest straszna. Ja co prawda nie doświadczyłam jakichś negatywnych zachowań, ale na te miłe też nie mogłam liczyć. Na szczęście nie mam jeszcze problemu ze staniem w kolejce, bo ani razu w żadnym miejscu nie zostałam przepuszczona. Ale że w większości ludzie są egoistami tego już dawno się nauczyłam :/

Widzę, że bebetto holland króluje :) widocznie jakiś fajny model, akurat nie miałam okazji oglądać. Ja raczej zdecyduje się na jeden z tych dostępnych kolorów, bo trochę bym się niepokoiła czekając do stycznia, tym bardziej, że te daty takie orientacyjne i równie dobrze mógłby przyjść w lutym. Tylko teraz wielki dylemat, bo miał być granatowy, a teraz mam do wyboru szaro-brązowy lub czarno-srebrny ;)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio na poczcie przepuszczono - sama babeczka mnie zaczepiła żebym weszła bez kolejki !!!
    Szok !

A w sklepie ajakos akurat nie trafiłam na mega kolejkę ale ja bym się nie krępowała pójść bez kolejki do kasjera i zakomunikować ze korzystam z przywileju pierwszenstwa obsługi
    ;)

Tak my na Holland się zdecydowaliśmy z wielu powodów ;)
    1/ nasz fotelik fo niego pasuje (co okazało die nie taka łatwa sprawa)
    2/ amortyzacja
    3/ cena
    ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często tez tak robię, ze idę na przód kolejki i mówię ze jestem w ciąży. Tylko czasami ludzie tez powinni trochę życzliwości okazać. Raz jak poszłam na przód kolejki i zapytałam kasjera, czy mogę zostać obsłużona,bo jestem w ciąży, to on na to ze chwileczkę zapytam czy mogę Panią przepuścić ??? Ludzie ...

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj26 ale bym dała temu typowi! Ja w słowach nie przebieram, facet w ułamku sekundy by żałował swojego kretynskiego komentarza.

Ja w sklepie od razu podchodzę do kasjera, nikt mi łaski nie robi że będę obsluzona bez kolejki.

Nie mówcie nic o zmęczeniu. Dziś synek płakał nam non stop do 2, po czym wstał znowu o 4, ja nawet nie zdążyłam zasnąć bo tak brzuch bolał, nosilismy go przez 3 godziny na zmianę. Mąż poszedł spróbować podać mleko, jakoś się udało ale sam biedny zasnął z głową na łóżku synka. Wróci i do sypialni przed 6, a o 6.30 budzik, synek wstał o 7 znowu z płaczem. Ledwo dziś żyjemy. Znalazłam dziś dwie czwórki, ząbkowanie to jakiś koszmar. Mąż odebrał nagodziny, wrócił wcześniej, zjedliśmy właśnie obiad, kładzie Piotrusia na drzemkę i sami też się kładziemy, chociaż na godzinę.

Jutro Piotrek idzie na 4 godziny do żłobka, a my lecimy załatwić kilka spraw i może wypić kawkę na mieście 😊

annkaa lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Ale jestem wkurzona, ci ludzie są okropni... ani Cię nie przepuszcza w kolejce, chociaż brzuch na kilometr widać, ani nic... Dzisiaj na parkingu w centrum handlowym facet tak zaparkował, ze on mądry wysiadł sobie przez miejsce pasażera, no ale mi tak już średnio z przeskakiwaniem, wiec wezwałam ochronę. Facet przyszedł oburzony z tekstem, ze może warto by było sobie kierowcę znaleźć ? No k**** to mam teraz siedzieć w domu, bo ani zaparkować, ani stać w kolejce, bo przecież może ktoś za mnie iść na zakupy, nikt mi nie kazał wychodzić z domu...

Co za pacafan.. Ten ochroniarz..

4018d16ae9.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, w sklepach itd nie ma obowiązku puszczania ciężarnych poza kolejką, bo to jest zwykła uprzejmość i kultura osobista, a że jej u ludzi brakuje to cóż 🤷‍♀️

Ja dzięki Bogu czuje się dobrze, w kolejkach sobie mogę stać, ba nawet sobie nie wyobrażam w takim Lidlu jak mam pełny wózek, że mnie wołają na początek, jak przede mną ludzie już mają wyłożone na taśmę wszystko.

Aczkolwiek w Ikei czy stokrotce to mnie sami wepchneli na początek kolejki więc jeszcze dobrze wychowani ludzie są :)

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• mj26 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Co za pacafan.. Ten ochroniarz..
    Ochroniarz bardzo miły od razu zareagował, to ten kierowca taki porąbany...

• Edith Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno pierwszeństwo dla kobiet w ciąży jest w placówkach medycznych i aptekach - jest to unormowane prawnie ustawą z 2017 roku. Szkoda tylko, że nie wszyscy pracownicy tych placówek o tym wiedzą, czasem robią łaskę...

aZzmp1.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, współczuję ciężkich nocy. U nas synek nie miał żadnych problemów z ząbkowaniem, do tego stopnia, że czasem znajdowaliśmy nowe zęby już po fakcie 😀 Ale wiem, że u wielu dzieci to koszmar...

Dariah, Camilla33 lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Jeszcze macie dużo czasu. U mnie obroty pod kontrola usg robią od 36+0. Ta możliwość obrócenia mega mnie uspokaja, bo w każdej chwili może się z tej „
    pożądanej pozycji” obrócić...
    Z tego co wiem to nie jest spoko opcja , jak kto woli . Nie neguje niczyjej decyzji ale 90% dzieci wraca zaraz w te sama swoja pozycje co bylo plus grozic moze przy takim przekrecaniu oderwanie lozyska itp osobiscie bym odmowila i wolala cc emergency

Camilla33 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas tez nie bylo problemu z zabkowaniem , przechodzil naprawde dobrze . Takze wspolczuje ;(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogole dzien doberek . Przezylam dzis w pracy po zwolnieniu chociaz nogi moje wolaja o pomoc ! Dzis moczenie w wannie murowane . Ostatnie 1.5 h mimo ze nie powinnam stalam bez butow roboczych , w samych skarpetach na takiej macie bo nie szlo kuzwa juz mi wyrobic . Takto wszystko super :)

Darrika, Mysza lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak rozmawiałam z moim ginem, to mówił mi, że jak w okolicach tego 32 tygodnia dziecko jest głowa w dół, to jest zaledwie 1% szans, że się orzed porodem jeszcze obrócił tylkiem do dołu.

A w ogóle to się tak zastanawiam, jak jest dziecko główka do góry, to od razu robią cesarkę czy trzeba próbować urodzić pośladkowo?

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja pamiętam jak rozmawiałam z moim ginem, to mówił mi, że jak w okolicach tego 32 tygodnia dziecko jest głowa w dół, to jest zaledwie 1% szans, że się orzed porodem jeszcze obrócił tylkiem do dołu.

A w ogóle to się tak zastanawiam, jak jest dziecko główka do góry, to od razu robią cesarkę czy trzeba próbować urodzić pośladkowo?
    Nie no rodza sie dzieci posladkowo czasem ale to rzadko , jak widza ze nie obrocone t9 raczej nie narazaja matki ani dziecka na niebezpieczenstwo .

annkaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Ochroniarz bardzo miły od razu zareagował, to ten kierowca taki porąbany...

Aaa.. Źle zrozumiałam.. Bo myślałam, że to ochroniarz powiedział o tym żebyś miała kierowcę..

4018d16ae9.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Z tego co wiem to nie jest spoko opcja , jak kto woli . Nie neguje niczyjej decyzji ale 90% dzieci wraca zaraz w te sama swoja pozycje co bylo plus grozic moze przy takim przekrecaniu oderwanie lozyska itp osobiscie bym odmowila i wolala cc emergency
    Aż zapytam na następnej wizycie, bo wydaje mi się że lekarze twierdzili że po to obroty robi się po 36 tc, żeby nie były zbyt łatwe dla dziecka do powtórzenia. Co do samego szpitala, mój ostatni pobyt był tak traumatyczny, że gdyby chodziło tylko o moje życie, to wcale bym do niego nie pojechała. Na ten moment nie mogę sobie wyobrazić zgody na pełną narkozę, łatwiej mi sobie wyobrazić cięcie na żywca (choć masochistką nie jestem)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegusek !!! Toz Ty jestes w polowie 35 tygodnia . Widze te 39 dni do tp i normalnie mna " WCZĄSNEŁO " :P
    Hahahaha to tak blisko , tak za chwile !!!!

Dariah, annkaa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejsciach , zapytaj koniecznie . Uk jest jakie jest ale nawet Oni przed tym uprzedzaja , ze wszystko moze sie zdarzyc mimo obkrecania pod znieczuleniem i podczas usg lecz ma sie prawo wyboru i nie zgodzic wtedy cc albo obrot i probowac . Tyle ile kobiet sie wypowiadalo po przekrecaniu dzieci , ze obrot byl w chwile zaraz znow i juz mega bolesny wiadomo ! Albo wlasnie , ze lozysko poszlo i na cito cc bylo . Osobiscie bym sie bala i NIE zgodzila .

Dariah lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ