X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .
    Wychodze do pracy ! Wracam niczym z wiezienia hahahahah :P jak kolwiek to brzmi :p

Camilia Ja juz mialam taki zamiar ale terminow brak przed swietami . Co do jednego !!! Najblizszy ode mnie 100 km jest najdalej Londyn 300 ponad ... nie da rady przed swietami ;( a po nowym roku jade na 100 % .

Megi nie ma raczej ale zobacze na necie jeszcze , Ja mieszkam w Uk niestety i nie wszystko to co w Pl mam dostepne .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mycia i polewania biorę wodę (butelka z dziubkiem, za każdym razem przed i po wizycie w wc. Do mycia od dawna używam lactovaginal płyn gin. Mam tendencje do infekcji ukł.moczowo płuciowego i dzięki niemu względnie udawało mi się przetrwać okres ciąży (w tym podrażnienia od progesteronu) i połogu

Z moich odkryć, po 2 porodach tyłek ratowała mi herbata z tasznika lekarskiego. Przyspiesza obkurczanie macicy po porodzie (u mnie ta dolegliwość przypominała zapalenie pęcherza i byłam w szoku że to właśnie wpływ macicy a nie infekcji. Pic miałam przez1 dzień (3 razy dziennie po 1 saszetce i ulga od razu.)

8p3ovfxms5h3ke1x.png

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze pamiętam że to teraz już normalne, że są skurcze próbne? Bo ostatnio coraz częściej jak mnie złapie, to się wyprostować nie mogę i tak mnie męczą przez kilkadziesiąt min, że czasem mam ochotę wbić paznokcie w rączkę od wózka (najgorzej jest gdy jestem poza domem i jeszcze młode świrują...)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Dobrze pamiętam że to teraz już normalne, że są skurcze próbne? Bo ostatnio coraz częściej jak mnie złapie, to się wyprostować nie mogę i tak mnie męczą przez kilkadziesiąt min, że czasem mam ochotę wbić paznokcie w rączkę od wózka (najgorzej jest gdy jestem poza domem i jeszcze młode świrują...)

Normalne ii nienormalne.. Najlepiej sprawdzić u ginekologa czy te skurcze u Ciebie nee powodują skracanie się szyjki..

Mysza, annkaa lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wam :) dobrze że to ostatnie dni w pracy . Łapie mnie taka bez senność że mecze się z 2h nim zasnę;/

Do tego cały czas martwię się, aby księżniczka się wkoncu obróciła..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Normalne ii nienormalne.. Najlepiej sprawdzić u ginekologa czy te skurcze u Ciebie nee powodują skracanie się szyjki..
    Ostatnio szyjka była ponad 4 cm. Do świąt się nie dostanę do gina, zostaje szpital, a dla mnie to ostateczność przy 2, zwłaszcza że mieszkam na zadupiu, a ja potrzebuje szofera ;)

8p3ovfxms5h3ke1x.png

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Dobry wam :) dobrze że to ostatnie dni w pracy . Łapie mnie taka bez senność że mecze się z 2h nim zasnę;/

Do tego cały czas martwię się, aby księżniczka się wkoncu obróciła..
    Jeszcze macie dużo czasu. U mnie obroty pod kontrola usg robią od 36+0. Ta możliwość obrócenia mega mnie uspokaja, bo w każdej chwili może się z tej „
    pożądanej pozycji” obrócić...

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze macie dużo czasu. U mnie obroty pod kontrola usg robią od 36+0. Ta możliwość obrócenia mega mnie uspokaja, bo w każdej chwili może się z tej „
    pożądanej pozycji” obrócić...
    Niby tak i ja na to liczę, że się obróci.

Ale przed wczoraj moja przyjaciółka podniosła mi ciśnienie;/ dawała mi złote rady. Ze ja już dawno powinnam być na l4 że mam wypoczywac bo ona się nie obróci. Ze powinnam już skakac na piłce bo to zbawienie na wszystko ze tak pomogę młodej . Ze ona jest długa i może się już nie obrócić itp . No ciśnienie miałam chyba że 200 .. ;/

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio szyjka była ponad 4 cm. Do świąt się nie dostanę do gina, zostaje szpital, a dla mnie to ostateczność przy 2, zwłaszcza że mieszkam na zadupiu, a ja potrzebuje szofera ;)

Ewentualnie możesz wdrożyć magnez.. Albo zwiększyć dawkę.. Jeśli Cię niepokoja te skurcze..

4018d16ae9.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    czytam czytam ael czasu brak na pisanie ;)

Zakrecona
    kurcze nie zla historia ! mam nadzieje ze to faktycznie zmiany hormonalne!
    ale swoja droga podjescie do sprawy/ opieka / diagniostyka - kpina!
    chociaz juz ot pisalysmy wielokrotnie...masakra!
    powodzenia dzis w pracy!! ;)

Mama po przejsciach
    Tak jak mowi PIeguska - to normalne i nienormalne
    jelsi powoduje to skracanie / otwieranie sie szyjki to nie dobrze.

GUsiaa
    a wez KOchana nie sluchja tych dobrych rad!!
    taka przyjaciolka to o kant d****....
    zamiast Cie wspierac to tylko stresuje i to bezpodstawnie!

My dzis wizytujemy - usg 3 trym
    udziemy z corka ;)

Mysza, . Raga ., KasiaM, annkaa lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Assssia88 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Dodać Cię do listy na pierwszej stronie? 😊

Tak, poproszę o dodanie :)

To moja pierwsza ciąża, nie mam więc żadnego doświadczenia i raczej w kwestii porodu polegam na szkole rodzenia (ponoć najlepsza w miescie), trochę intuicji i ewentualnie co doczytam w internecie. Ale powiem Wam, że z tym kroczem i podmywaniem to ciekawa sprawa, bo widzę, że prawie każdej z Was polecani coś innego ;) u mnie z kolei położna słowem nie wspomniała o szarym mydle czy octenisepcie, wręcz zalecala standardową higienę, jakiekolwiek inne specyfiki dopiero jeśli coś by się działo albo nie tak goiło. Ale dobrze poczytać różne opcje, będę przygotowana w razie czego ;)

. Raga ., Camilla33 lubią tę wiadomość

• mj26 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Dzisiaj się jakoś dziwnie czuje, ok ale jakoś tak słabo. Ciężko rano mi było się wybudzić i mam drganie powieki, chyba musze brać więcej magnezu ? Do tego dłonie czuje jakby takie sztywniejsze 🧐

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Hmm tak samą wodą się podmywać to jak dla mnie chyba za mało. Może faktycznie szare mydło kupię. Najdelikatniejsze się wydaje. Płyn do higieny intymnej używam ten sam od pół roku i niedawno strasznie zaczęło mnie piec tam na dole po zastosowaniu, więc on chyba odpada. Kiedyś też stosowałam lactacyd ten pomarańczowy i był super. Może spróbuję znowu.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Hmm tak samą wodą się podmywać to jak dla mnie chyba za mało. Może faktycznie szare mydło kupię. Najdelikatniejsze się wydaje. Płyn do higieny intymnej używam ten sam od pół roku i niedawno strasznie zaczęło mnie piec tam na dole po zastosowaniu, więc on chyba odpada. Kiedyś też stosowałam lactacyd ten pomarańczowy i był super. Może spróbuję znowu.
    Pamiętam wypowiedź mamyginekolog że tam na dole powinnyśmy się myć tym samym co myjemy całe ciało..

Bożenka, Dariah, . Raga ., ZakręconaOna lubią tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa ja dzisiaj chodzę jakaś połamana.. Chyba się zdrzemnę jaj syn będzie miał drzemkę.. Bo nee daje rady..
    Bałagan w domu musi poczekać..

4018d16ae9.png
  • Assssia88 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei od wczoraj jakieś ćmienie w głowie, też nieciekawie.

Trochę z innej beczki. Czy może któraś z Was zamawiała wózek Tutis? Ja zamówiłam miesiąc temu, miał być przed świętami, a przed chwilą się dowiedziałam, że w połowie albo pod koniec stycznia :/ sprzedawca niby tłumaczy się, że firma ma jakieś przestoje i opóźnienia, ale ciekawa jestem czy u innych sprzedających też takie problemy. Zaproponował jakieś inne 2 kolory, które mają na stanie, a mi już chyba wszystko jedno jaki kolor i któryś wybiorę, bo ten niepewny termin styczniowy do mnie nie przemawia.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei dziś zasypiam...kolejna z rzędu noc do d****!
    Ja już nie wime jak spać j ck robić żeby zasnąć
    Masakra

Co dk płynów to moja gin mówi żeby myc tym samym co ciało i najlepiej j najproszytm składzie
    Ja osobiście używam tylko mydła Marsylskiego i raczej unikam zeli wszelkiego rodzaju

Asiaaa
    Niestety nie pomogę - my kupilismy stacjonarnie Bebetto holand
    Jedynie mogę powiedzieć co ja bym zrobiła - brałabym inny kolor który jest na stanie, byleby już go mieć w domu ;) nie wiadomo cobyście wydarzy w styczniu ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg 3 trym zaliczone. Wszystko super. 31+4 i mały wazy 1800g. Dalej dupka w dół wiec mój pęcherz płacze.
    Za 4 tyg następna wizyta i chyba ostatnia. Będziemy myśleć co dalej :) nie chciał pokazać dzisiaj twarzy :(

Dariah, ppieguskaa, Darrika, mj26, . Raga ., Bożenka, Camilla33, Dafka, Edith, KasiaM, Mysza, annkaa, zuzi_c, zulka lubią tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss25
    Pięknie rośnie Dzidzia !!!
    Ciekawe czy się obróci czy nie ;) ale jelsi dobrze pamietam to Ty i tak cc, cyz coś mieszam ?

ss25 lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assssia88 wrote:
    U mnie z kolei od wczoraj jakieś ćmienie w głowie, też nieciekawie.

Trochę z innej beczki. Czy może któraś z Was zamawiała wózek Tutis? Ja zamówiłam miesiąc temu, miał być przed świętami, a przed chwilą się dowiedziałam, że w połowie albo pod koniec stycznia :/ sprzedawca niby tłumaczy się, że firma ma jakieś przestoje i opóźnienia, ale ciekawa jestem czy u innych sprzedających też takie problemy. Zaproponował jakieś inne 2 kolory, które mają na stanie, a mi już chyba wszystko jedno jaki kolor i któryś wybiorę, bo ten niepewny termin styczniowy do mnie nie przemawia.
    Ja zamówiłam holanda, ale też czekałam na kolor. Miał być do 4 tyg, a wózek był do odbioru po 2 tyg ..

tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ