WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doświadczenia przyjaciółek i informacji zebranych podczas pierwszej ciąży gdzie swirowalam na maksa, musiałam wiedziec wszystko o wszystkim. Kontrolowane obrocenie płodu jeśli się już wykonuje to tylko w sytuacji gdy lekarz i matka wyrażają na to zgodę i nigdy nie dotyczy to pierworodek. Ten rodzaj zabiegu nie jest też zalecany jak wspomniała Zakręcona ze względu na duże ryzyko uszkodzenia łożyska. Porody posladkowe, przynajmniej w cywilizowanych krajach to skrajna rzadkość, występują w sytuacji gdzie nie było wykonywane usg A lekarz badajacy pacjentek zgłaszająca się do porodu nie ma zbyt dużego doświadczenia.

Dziewczyny śliczne bobaski 🥰 Już tak mało zostało do spotkania z tymi małymi istotkami.

Co do wagi dzidzi, słodycze nie mają tu nic do rzeczy, w przeciwnym razie nasi synowie musieliby ważyć po 5 kg 😋 Teraz kilka dni temu położna mówiła, że jedna z jej pacjentek urodziła synka 4800g sama, bez nacięcia, a starszy syn 3500g i z nacieciem. Każde naprawdę jest inne 😊

ZakręconaOna, annkaa, . Raga . lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:
    Gusiaa łącze się z tobą w bólu.. zgaga nie daje mi żyć już od dawna. Nic nie pomaga. Nie da się leżeć A o spaniu nie ma mowy. W dodatku biodra mnie bolą i zanim się rozchodze to jakaś masakra. Chodzę jak kaczka 😓
    Jak tu przetrwać te ostatnie tygodnie🤔
    A ja mam uczucie jak bym miała zespół nie spokojnych nóg;/ kładę się chce się spać ale nie mogę zasnąć za chiny. I co? Czuje jakieś ciężkie nogi trochę bolace

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kolana bolą w nocy. Strasznie tk jest dziwne prostuje wyginam kombinuje... sikać mi się chce ale jak idę to mi się nie chce... ale lepsze takie problemy

• Darrika Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piękne bobaski i faktycznie noski takie podobne :D

Ja też nie mogę zasnąć, trochę zgaga, a trochę fakt, że spałam z 2 godziny w ciągu dnia. No i w ogóle ostatnie kilka nocy potwornie mi gorąca i kołdra poszła w odstawkę.

Kurczę już tak coraz bliżej, a ja zamiast się cieszyć to się chyba bardziej tego wszystkiego boję :p

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2019, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa jak się ma obrócić, to się obróci! Nie stresuj się
    Z tymi złotymi radami to wiesz... Nasza w październiku się właśnie przy zamieszaniu rocznicowym obróciła, bo się nieźle ulatałam i nadźwigałam przed imprezą i w trakcie też.
    A teraz też się dalej kręci i wypina i choć z powrotem wróciła główką na dół, to nie zdziwi mnie, jak nam jakieś numery jeszcze do lutego wytnie.
    Dziś rano to mało, że na brzuchu miałam góry i fdoliny (skośne), to jeszcze nie wiedziałam, jak mam się ułożyć, żeby jej nic nie zrobić, a żeby i mnie tak nie bolało.
    Nie wiem, co ona tam odstawiała.
    Wczoraj 4 czekoladki zjadłam na wieczór i Młoda jak koło 20:00 się rozkręciła, to do północy świrowała... :O Kosmos

Ja kupiłam wprawdzie szare mydło, teraz używam faktycznie laktacydu, ale to dlatego, że długo nie mogłam nabyć Lactovaginal Pregna - taki w różowym podajniku. I on mi pasował.
    Z probiotyków w tamtym tygodniu właśnie nawet brałam "PROBIOTYK". Różnie z jego dostępnością, ale lepszy był dla mnie, niż te wszystkie reklamowane tabletki.

mj26 - więcej wody pij
    Hmmm z tym facetem... to ja bym go zjechała tam przy wszystkich z góry na dół. Żeby się następnym razem zastanowił 100x, nim zaparkuje jak osioł!!
    Masakra, co za brak kultury wśród ludzi.
    On se może i przez bagażnik wychodzić. Ale ma tak parkować, żeby innym nie przeszkadzać, bo nie jest sam na tym świecie do jasnej anielki
    Kiedyś serio zainwestuję w karne ku.t.asy, jak mi się choć jeden taki baran trafi... Raz sobie gościa wypożyczyłam... Przyleciał i szybko bez gadania przeparkowywał.
    Ja przez pasażera nie zamierzam wsiadać.!

Foto_Anna no duży chłopak, po tatusiu pewnie
    Ale za moment może przystopować z tą wagą, nie denerwuj się niepotrzebnie
    A moja też była w poprzek i właśnie tak sie obróciła na dół główką :)

Respekt dla tych, co jeszcze mają siłę i chęć przede wszystkim, by pracować. Ja ostatnio jestem wykończona.

mj26 lubi tę wiadomość

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę coś spać, mąż mnie wybudził bo się kręcił, a mi jest mega gorąco 😕

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Ja od 2 w nocy walcze z okropnym bolem spojenia lonowego , chodze jak kaczor . Kluja mnie pachwiny , podbrzuszek ... zalatwic sie nie idzie az bo kazde napiecie sprawia mi mega bol krocza .
    Cudownie :_] szkods , ze krocza nie moge mascia przeciebolowa wysmarowac 😂😂😂😂😂
    Byloby duzo latwiej takto lece na nospie ale nie wiele daje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hej .
    Ja od 2 w nocy walcze z okropnym bolem spojenia lonowego , chodze jak kaczor . Kluja mnie pachwiny , podbrzuszek ... zalatwic sie nie idzie az bo kazde napiecie sprawia mi mega bol krocza .
    Cudownie :_] szkods , ze krocza nie moge mascia przeciebolowa wysmarowac 😂😂😂😂😂
    Byloby duzo latwiej takto lece na nospie ale nie wiele daje .

Weź apap. Hmm choć to też może nee pomoc

4018d16ae9.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto Anna
    Hihi faktycznie podobne dzieciaczki - zwłaszcza noski ;)
    Swoją droga ciekawe po kim mój ma taki duzy nosek heheh
    Waga się nie przejmuj, bo po pierwsze może zaraz wyhamować ze wzrostem a pp drugie są des granice nlwdunpomiaru ;)
    A Twoje słodycze nic tu nie maja !!!

Zakręcona
    Kurczę nie wiem, może faktycznie Apap / paracetamol troszke zadziała przeciwbólowo ?

Gusiaa
    Ty pisałaś o niespokojnych nogach?
    Nic mi nie mów...tragedia jakaś...
    Mam to samo...człowiek zmęczony a spać nie może ;(

Foto_Anna lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Foto Anna
    Hihi faktycznie podobne dzieciaczki - zwłaszcza noski ;)
    Swoją droga ciekawe po kim mój ma taki duzy nosek heheh
    Waga się nie przejmuj, bo po pierwsze może zaraz wyhamować ze wzrostem a pp drugie są des granice nlwdunpomiaru ;)
    A Twoje słodycze nic tu nie maja !!!

Zakręcona
    Kurczę nie wiem, może faktycznie Apap / paracetamol troszke zadziała przeciwbólowo ?

Gusiaa
    Ty pisałaś o niespokojnych nogach?
    Nic mi nie mów...tragedia jakaś...
    Mam to samo...człowiek zmęczony a spać nie może ;(

Tak tak ja .. No daj spokój czujesz ,że oczy lecą, a mimio wszystko zasnąć nie można;/;/

Ja ostatnie 2 dni pracy 💪💪💪💪 jeszcze dziś muszę skoczyć po resztę prezentów.

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa
    Oo to jesCze 2 dni i wolne ! Super ;)
    No te nogi mnie fo szału doprowadzają :/ człowiek mega zmęczony a spać jie może..

Camila
    Jak tam się podoba Piotrusiowi w żłobku? Nie ma problemu, nie płacze itd ?
    Ładnie już zostaje 4h ! Super !

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Mnie kolana bolą w nocy. Strasznie tk jest dziwne prostuje wyginam kombinuje... sikać mi się chce ale jak idę to mi się nie chce... ale lepsze takie problemy
    Mi pomaga poduszka, taka zwykła podłużna z Ikei, między kolana i jest lepiej :)

• Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U siebie widzę zależność między dietą a kg (ale moimi). Jak wyjeżdżam na święta mam +5 kg. W domu raczej pilnuję tego co jem i unikam pustych kalorii (nie chodzi mi o aspekt wizualny, ale gorzej mi się wtedy funkcjonuje. No i te kg szybko mi schodzą (nie mylić z obrzękami, bo przez nie długo wyglądałam jak słoń). Prognoza pierwszego dziecka była na 3 kg, drugiego na 3,3 (choć w dniu porodu mnie zestresowali że będzie większe o 0,5 kg). Pierwsza faktycznie miała niecałe 2,9, druga 3,5 kg. Mniejsza miała główkę 34 cm, większa 35 no i ten cm ( albo inne ułożenie) dał mi w kość.

Ostatnio źle sypiam, wstaje nieprzytomna, wiec zaczęłam pic herbatę lawendową i faktycznie jest trochę lepiej. Poduszkę ciążowa używałam tylko w 1 ciąży. W kolejnych mi tylko przeszkadzały.

annkaa lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Nadrobiłam Was

No piękne mamy te forumowe dzieciaczki co tu dużo mówić <3

Wczoraj mieliśmy ostatnie zajęcia szkoły rodzenia, trochę smutno bo było fajnie ale ten czas leci! Dzisiaj mam jeszcze u siebie w przychodni te zajęcia z położną więc pracuję do 11 :)

Ciężki tydzień mam bo kończę ostatnie zaproszenia dla klientów, oprócz tego praca, a wczoraj jeszcze wizyta w Ikei :D pokupowaliśmy już wszystko do sypialni więc mąż dzisiaj będzie też składał.

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejsciach bo to wlasnie to jest najwazniejsze . Wielkosc glowki wplywa najwiecej na porod a nie waga czy wzrost dziecka . Taka prawda :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis chcial nie chcial nie dalam rady isc do pracy , trudno ... Ja chodzic nie moglam ! Wzielam nospe , wypilam herbate i po 6 zasnelam znow i wstalam przed 9 . Jakos troche mi lepiej , nie kluje , chodze ciezej tak ale w miare ok . Wazne , ze nie boli bardzo chociaz chwile ! Nigdy nie mialam problemu z takimi bolami nawet w pierwszej ciazy . Ciekawe skad to , czy dziecko w kanal rodny sie wstawia czy dziecko tam cos majstruje czy natura

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze , wlasnie podczytalam Styczniowki i tam 5 babek wczoraj sie rozpakowalo juz !!!
    Okolice 37 tygodnia wiekszosc :○ a jednej odeszly wody w 35 . Szalenstwo . Ciekawe jak u Nas w styczniu bedzie sie dzialo ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona nie strasz :p Ka mam nadzieję że nam mała psikusa nie zrobi i górą tydzień wcześniej wyskoczy :D Niech nam da czas chociaż do końca stycznia!

annkaa, Mysza lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam podobne nadzieje... Nie chciałabym w połowie stycznia lecieć na prędce do szpitala... Grrrr

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie bym chciała, żeby mnie wzięło z zaskoczenia, bo im bliżej terminu będzie tym stres będzie większy. Oczywiście to nie koncert życzeń, ale wolałabym w 37/38tc niż 40/41tc. 😅

ZakręconaOna, mj26 lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ