LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Z doświadczenia przyjaciółek i informacji zebranych podczas pierwszej ciąży gdzie swirowalam na maksa, musiałam wiedziec wszystko o wszystkim. Kontrolowane obrocenie płodu jeśli się już wykonuje to tylko w sytuacji gdy lekarz i matka wyrażają na to zgodę i nigdy nie dotyczy to pierworodek. Ten rodzaj zabiegu nie jest też zalecany jak wspomniała Zakręcona ze względu na duże ryzyko uszkodzenia łożyska. Porody posladkowe, przynajmniej w cywilizowanych krajach to skrajna rzadkość, występują w sytuacji gdzie nie było wykonywane usg A lekarz badajacy pacjentek zgłaszająca się do porodu nie ma zbyt dużego doświadczenia.
Dziewczyny śliczne bobaski 🥰 Już tak mało zostało do spotkania z tymi małymi istotkami.
Co do wagi dzidzi, słodycze nie mają tu nic do rzeczy, w przeciwnym razie nasi synowie musieliby ważyć po 5 kg 😋 Teraz kilka dni temu położna mówiła, że jedna z jej pacjentek urodziła synka 4800g sama, bez nacięcia, a starszy syn 3500g i z nacieciem. Każde naprawdę jest inne 😊
ZakręconaOna, annkaa, . Raga . lubią tę wiadomość
-
Dafka wrote:Gusiaa łącze się z tobą w bólu.. zgaga nie daje mi żyć już od dawna. Nic nie pomaga. Nie da się leżeć A o spaniu nie ma mowy. W dodatku biodra mnie bolą i zanim się rozchodze to jakaś masakra. Chodzę jak kaczka 😓
Jak tu przetrwać te ostatnie tygodnie🤔 -
nick nieaktualny
-
Jakie piękne bobaski i faktycznie noski takie podobne
Ja też nie mogę zasnąć, trochę zgaga, a trochę fakt, że spałam z 2 godziny w ciągu dnia. No i w ogóle ostatnie kilka nocy potwornie mi gorąca i kołdra poszła w odstawkę.
Kurczę już tak coraz bliżej, a ja zamiast się cieszyć to się chyba bardziej tego wszystkiego boję :p34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Gusiaa jak się ma obrócić, to się obróci! Nie stresuj się
Z tymi złotymi radami to wiesz... Nasza w październiku się właśnie przy zamieszaniu rocznicowym obróciła, bo się nieźle ulatałam i nadźwigałam przed imprezą i w trakcie też.
A teraz też się dalej kręci i wypina i choć z powrotem wróciła główką na dół, to nie zdziwi mnie, jak nam jakieś numery jeszcze do lutego wytnie.
Dziś rano to mało, że na brzuchu miałam góry i fdoliny (skośne), to jeszcze nie wiedziałam, jak mam się ułożyć, żeby jej nic nie zrobić, a żeby i mnie tak nie bolało.
Nie wiem, co ona tam odstawiała.
Wczoraj 4 czekoladki zjadłam na wieczór i Młoda jak koło 20:00 się rozkręciła, to do północy świrowała...Kosmos
Ja kupiłam wprawdzie szare mydło, teraz używam faktycznie laktacydu, ale to dlatego, że długo nie mogłam nabyć Lactovaginal Pregna - taki w różowym podajniku. I on mi pasował.
Z probiotyków w tamtym tygodniu właśnie nawet brałam "PROBIOTYK". Różnie z jego dostępnością, ale lepszy był dla mnie, niż te wszystkie reklamowane tabletki.
mj26 - więcej wody pij
Hmmm z tym facetem... to ja bym go zjechała tam przy wszystkich z góry na dół. Żeby się następnym razem zastanowił 100x, nim zaparkuje jak osioł!!
Masakra, co za brak kultury wśród ludzi.
On se może i przez bagażnik wychodzić. Ale ma tak parkować, żeby innym nie przeszkadzać, bo nie jest sam na tym świecie do jasnej anielki
Kiedyś serio zainwestuję w karne ku.t.asy, jak mi się choć jeden taki baran trafi... Raz sobie gościa wypożyczyłam... Przyleciał i szybko bez gadania przeparkowywał.
Ja przez pasażera nie zamierzam wsiadać.!
Foto_Anna no duży chłopak, po tatusiu pewnie
Ale za moment może przystopować z tą wagą, nie denerwuj się niepotrzebnie
A moja też była w poprzek i właśnie tak sie obróciła na dół główką
Respekt dla tych, co jeszcze mają siłę i chęć przede wszystkim, by pracować. Ja ostatnio jestem wykończona.mj26 lubi tę wiadomość
-
Hej .
Ja od 2 w nocy walcze z okropnym bolem spojenia lonowego , chodze jak kaczor . Kluja mnie pachwiny , podbrzuszek ... zalatwic sie nie idzie az bo kazde napiecie sprawia mi mega bol krocza .
Cudownie :_] szkods , ze krocza nie moge mascia przeciebolowa wysmarowac 😂😂😂😂😂
Byloby duzo latwiej takto lece na nospie ale nie wiele daje . -
ZakręconaOna wrote:Hej .
Ja od 2 w nocy walcze z okropnym bolem spojenia lonowego , chodze jak kaczor . Kluja mnie pachwiny , podbrzuszek ... zalatwic sie nie idzie az bo kazde napiecie sprawia mi mega bol krocza .
Cudownie :_] szkods , ze krocza nie moge mascia przeciebolowa wysmarowac 😂😂😂😂😂
Byloby duzo latwiej takto lece na nospie ale nie wiele daje .
Weź apap. Hmm choć to też może nee pomoc -
Foto Anna
Hihi faktycznie podobne dzieciaczki - zwłaszcza noski
Swoją droga ciekawe po kim mój ma taki duzy nosek heheh
Waga się nie przejmuj, bo po pierwsze może zaraz wyhamować ze wzrostem a pp drugie są des granice nlwdunpomiaru
A Twoje słodycze nic tu nie maja !!!
Zakręcona
Kurczę nie wiem, może faktycznie Apap / paracetamol troszke zadziała przeciwbólowo ?
Gusiaa
Ty pisałaś o niespokojnych nogach?
Nic mi nie mów...tragedia jakaś...
Mam to samo...człowiek zmęczony a spać nie może ;(
Foto_Anna lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah wrote:Foto Anna
Hihi faktycznie podobne dzieciaczki - zwłaszcza noski
Swoją droga ciekawe po kim mój ma taki duzy nosek heheh
Waga się nie przejmuj, bo po pierwsze może zaraz wyhamować ze wzrostem a pp drugie są des granice nlwdunpomiaru
A Twoje słodycze nic tu nie maja !!!
Zakręcona
Kurczę nie wiem, może faktycznie Apap / paracetamol troszke zadziała przeciwbólowo ?
Gusiaa
Ty pisałaś o niespokojnych nogach?
Nic mi nie mów...tragedia jakaś...
Mam to samo...człowiek zmęczony a spać nie może ;(
Tak tak ja .. No daj spokój czujesz ,że oczy lecą, a mimio wszystko zasnąć nie można;/;/
Ja ostatnie 2 dni pracy 💪💪💪💪 jeszcze dziś muszę skoczyć po resztę prezentów. -
Gusiaa
Oo to jesCze 2 dni i wolne ! Super
No te nogi mnie fo szału doprowadzajączłowiek mega zmęczony a spać jie może..
Camila
Jak tam się podoba Piotrusiowi w żłobku? Nie ma problemu, nie płacze itd ?
Ładnie już zostaje 4h ! Super !09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyss25 wrote:Mnie kolana bolą w nocy. Strasznie tk jest dziwne prostuje wyginam kombinuje... sikać mi się chce ale jak idę to mi się nie chce... ale lepsze takie problemy
-
U siebie widzę zależność między dietą a kg (ale moimi). Jak wyjeżdżam na święta mam +5 kg. W domu raczej pilnuję tego co jem i unikam pustych kalorii (nie chodzi mi o aspekt wizualny, ale gorzej mi się wtedy funkcjonuje. No i te kg szybko mi schodzą (nie mylić z obrzękami, bo przez nie długo wyglądałam jak słoń). Prognoza pierwszego dziecka była na 3 kg, drugiego na 3,3 (choć w dniu porodu mnie zestresowali że będzie większe o 0,5 kg). Pierwsza faktycznie miała niecałe 2,9, druga 3,5 kg. Mniejsza miała główkę 34 cm, większa 35 no i ten cm ( albo inne ułożenie) dał mi w kość.
Ostatnio źle sypiam, wstaje nieprzytomna, wiec zaczęłam pic herbatę lawendową i faktycznie jest trochę lepiej. Poduszkę ciążowa używałam tylko w 1 ciąży. W kolejnych mi tylko przeszkadzały.annkaa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! Nadrobiłam Was
No piękne mamy te forumowe dzieciaczki co tu dużo mówić
Wczoraj mieliśmy ostatnie zajęcia szkoły rodzenia, trochę smutno bo było fajnie ale ten czas leci! Dzisiaj mam jeszcze u siebie w przychodni te zajęcia z położną więc pracuję do 11
Ciężki tydzień mam bo kończę ostatnie zaproszenia dla klientów, oprócz tego praca, a wczoraj jeszcze wizyta w Ikeipokupowaliśmy już wszystko do sypialni więc mąż dzisiaj będzie też składał.
-
Ja dzis chcial nie chcial nie dalam rady isc do pracy , trudno ... Ja chodzic nie moglam ! Wzielam nospe , wypilam herbate i po 6 zasnelam znow i wstalam przed 9 . Jakos troche mi lepiej , nie kluje , chodze ciezej tak ale w miare ok . Wazne , ze nie boli bardzo chociaz chwile ! Nigdy nie mialam problemu z takimi bolami nawet w pierwszej ciazy . Ciekawe skad to , czy dziecko w kanal rodny sie wstawia czy dziecko tam cos majstruje czy natura
-
Zakręcona nie strasz :p Ka mam nadzieję że nam mała psikusa nie zrobi i górą tydzień wcześniej wyskoczy
Niech nam da czas chociaż do końca stycznia!
annkaa, Mysza lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.