LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika
Hehe Nie no teraz ro już raczej Zuzia będzie Zuziaa przynajmniej trzymam za to kciuki
Fajnie ze tak szybko wózek przyszedł !
Ja wlansie ogarnęłam co mam a czego nie mam z listy do torby do szpitala
W zasadzie brakuje mi kilka rzeczy ale tk takie pierdol, poza koszula do porodu - myślałam ze mam te w której rodziłam córkę a nie ma jej..pewnie przy orzeprowdzce została wyrzucona
Wiec to muszę kupić + kapcie / klapki + kosmetyki + podkład 90x60Darrika lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Assssia88 wrote:Masz na myśli elektrostymulator? Bo szczerze mówiąc wcześniej o tym nie słyszałam a to się wyświetliło jak szukałam w necie. Można używać w trakcie porodu? Nie zakłóca pracy np. podpiętego KTG?
-
nick nieaktualny
-
gusiaa wrote:nie powiem Ci jak jest pod ktg ale wiem że częstotliwość tego możesz sobie sama ustawiać czy mąż jak ma Cię to masować nie musi być do tego potrzebna położna. Mozma już przyjechać z tym nakolejnonym.28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
marlenaO wrote:Nie podoba mi się to...w końcu to jest ponad 3 tyg wcześniej dla malutkiej to mega duza, jak będzie za duże żeby wyjść to juz wole cc. Nie chce już zmieniać lekarza, on odbiera porody w szpitalu w którym chce rodzic ale po prostu nie zgodzę się na ten masaż.
Co to się wyprawia, o ja cię...
Jak.to nie umie
Przecież to sprawdzają po obwodzie brzuszka i chyba główki, stosunku jeden do drugiego zdaje się, na USG.
5 latek by to ogarnął na kompie, gdyby mu raz czy dwa pokazać, JAK się to robi...
To jak on przyjmuje porody. -
Cześć laseczki, cały czas Was podczytuję dzisiaj ale jakoś ciężko mi się było zebrać żeby coś sensownego napisać
Dzisiaj zdecydowanie dzień na "nie". Poziom nastawienia wrogo do innych ludzi LEVEL HARD
Nie no z tym ginem to jakaś masakra i z tym wywołaniem porodu...to jest niewiarygodne, że są jeszcze tacy ludzie! Ale chyba nic mnie już nie zdziwi. Dzisiaj na grupie facebookowej jedna dziewczyna pisała o lekarzu, który nie stwierdził płci jeszcze w 33tc bo raczej nie jest chętny do robienia USG bo ma kiepski sprzęt czy coś takiego.
Tzn ja staram się zrozumieć ale podziwiam te dziewczyny, że przystają przy tych lekarzach, już kij z płcią ale bez żadnych prenatalnych itp.
Dariah, annkaa, . Raga . lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo za lekarz... przecież może się okazać ze dziecko przestanie rosnąć i do terminu waga zwolni.. tak było u nas. Masakra nie chciałabym żeby taki ktoś odebrał mój poród 😳 ja ogólnie jestem za tym ze jeśli nic złego się nie dzieje to czekać do tp, dziecko wyjdzie kiedy będzie gotowe. Jeśli będzie przenoszone to wiadomo ale wcześniej nie rozumiem po co wyganiać dzidziusia...
Muszę dzisiaj spakować prezenty i ogarnąć listę zakupów na wypieki świąteczne.zuzi_c, . Raga . lubią tę wiadomość
-
Ja tak samo za żadne skarby nie pozwoliłaby rozwiązać ciąży tam wcześnie bo waga. Jak 2aga będzie duża zrobia cc najwyzej ,a maluch wyjdzie na świat szybciej i będzie nie gotowy będą problemy z oddychaniem albo z plucami i co wtedy ? Co powie lekarz.
Kochana jak nie masz pewności idź nawet do 2 innych ginekologw -
Wzięłam dwie nospy, później kąpiel i kimnęło mi się prawie dwie godzinki. Nie czuję tak mocnego bólu, jest trochę lepiej ☺️
Ale chętnie bym poszła do mojego lekarza. Spróbuję się do niego dostać jutro, bo później ma urlop do 10go stycznia i wtedy musiałabym iść do jego ,, kolegi" którego polecił.Mysza, Darrika, annkaa, ss25, zuzi_c lubią tę wiadomość
-
Dafka wrote:Ja to po dzisiejszej nocy czuje się jakby mnie walec przejechał 😐
Mało snu... zgaga.. ból bioder i nóg... mały sobie pół nocy w dodatku imprezował.
Masakra jeszcze rano krew z nosa mi poleciała. Którejś też zdarza się krwawić?
Ostatnio więcej narzekam. Chyba jakieś gorsze dni mam.
No nic... zbieram się na wizytę.. zobaczymy co mój doktor ciekawego powie🤔
Mnie też leci krew z nosa, od około 2 tygodni prawie codziennie, nie mocno ale jednak. Ciśnienie i wyniki krwi w normie, lekarz powiedział, że w ciąży tak się zdarza.
A u mnie dziś łazienka lśni, a matka chodzić nie może... zaszalałam z łazienką, myłam nawet podłogę na kolanach i było ok... dopóki nie wstałam - napina mi się brzuch. Przegięłam! -
Foto Anna witam w klubie . Ja dzis w robocie sie troche nadzwigalam az super visorka powiedziala dosc i kazala mi isc godzine wczesniej do domu bo nie maja pracy lzejszej zeby mi dac a nie moze mi pozwolic nawet powoli innej pracy .
Brzuch sie napina a w pachwinie cos prawej tak boli ze z bolu mnie ciagnie do kolana . Ale tak czasem jak chodze , nie ciagle .Foto_Anna lubi tę wiadomość
-
Foto Anna to zaszalalaś że sprzątaniem. Odpoczywaj 😊
Zakręcona dobrze, że Cię puściła do domu. A jutro masz iść normalnie do pracy?.
Widziałam, że kolejna styczniówka urodziła w 36tc.😀
Idę w końcu jakieś pranie wstawić z koszulami porodowymi i później z ciuszkami maleństwa.Foto_Anna, annkaa lubią tę wiadomość
-
Bożenka wrote:Foto Anna to zaszalalaś że sprzątaniem. Odpoczywaj 😊
Zakręcona dobrze, że Cię puściła do domu. A jutro masz iść normalnie do pracy?.
Widziałam, że kolejna styczniówka urodziła w 36tc.😀
Idę w końcu jakieś pranie wstawić z koszulami porodowymi i później z ciuszkami maleństwa.
No nieee to ja siadam do kompa i zamawiam te koszule do porodu z allegro, co tu któraś z Was wrzuciła link :p
I kurczę jakieś że dwa staniki też by się przydały i termometru jeszcze i nie mam aaaaaa no o łóżeczko i komoda chociaż jakas:Oannkaa lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.