X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Camila
    Ni to faktycznie mała torba ;)
    Chcioaz powiem ze jak nie będę mieć szlafroka to na upartego tez bym się w taka zmieściła ;)
    A powiedz mi, skąd masz taki cienki szlafrok? Z Allegro?
    Czy gdzieś kupowałas ?
    Muszę mamę się podpytać czy nie ma jakiegoś cienkiego w domu ;)
    I mam w torbie jeszcze paczkę pampersow 😋 Cieniutkich, jedwabnych mam 3 😋 Kupisz wszedzie, w każdej sieciowce, tylko to raczej poliester będzie, jeden mam taki właśnie z hm. Jest bardzo fajny 😊

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry . Ja sie czuje nijako ... cala noc nie spalam bo katar okropnie meczyl Mnie . O 5 rano dalam sobie mega dawke witaminy c i wypilam syrop prawoslazowy .
    Przelozylam swoja polozna na 3.01 (tego dnia bede miec wizyte z polozna jak i w szpitalu rozmowe o porodzie ) bo nie mialam sily nawet sie zebrac do Niej . Wykapalam sie i leze w salonie przed tv . Maz z synkiem poszedl na male zakupy wiec za chwile wstawiam rosolek :)
    Bede zyc to najwazniejsze hehehe .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz w sumie nie wiem co bede brala jeszcze bo jak bedzie ok wszystko to pare h tylko spedze w szpitalu . Ja dowiem sie 3.01 od tej kobitki z ktora bede rozmawiac o porodzie .
    Jak syna rodzilam w Polsce to napewno bralam pampersy ze soba , ciuszkow troszke dla malego , dla mnie ze 2 komplety na zmiane i takto pidzamy mialam 3 a dokladnie koszule takie do karmienia typowo tez . :) masci , octenistept , zel , szampon itp wiadomo.podstawy . Podklady poporodowe itp . Teraz mam w wiekszosci to samo ale nie wiem ile sie przyda bo wlasnie przy pierwszym porodzie ciuszkow dziecka uzylam i kosmetykow na sam koniec na wyjscie bo wszysyko w szpitalu dawali sami .

Ja rodzilam 12 h malego i po porodzie mialam 2 h skora do skory poczym poszlam na sale ... i odrazu prysznic byl i do lozka .

Aaa no i szlafroka nie bralam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 17:38

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/szlafrok-ciaza-100-bawelna-rozm-l-xl-producent-5783628444

Ja kupiłam taki szlafrok. Cienki, bawełniany. Pewnie go w szpitalu nie założę, ale wolę mieć w torbie :)

• Edith Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. mały rośnie dobrze, waży około 2500 g, tętno wzorcowe, szyjka ładnie trzyma (cieszę się, bo miałam ostatnio dużo akrobacji przy moim chorym dwulatku), wód wystarczająco. Mam już termin rozwiązania, dokładnie za 4 tygodnie, czyli 24 stycznia (planowana cesarka). Niestety nie będzie jej wykonywał mój lekarz prowadzący, bo jest wtedy na urlopie, ale będę w jego szpitalu. To będzie skończony 38 tydzień plus pare dni, co prawda chciałabym donosić malucha jak najdłużej, ale lekarz chce uniknąć skurczy i wg niego koło 40 to już za późno. Ufam mu w jego diagnozach, no i mentalnie szykuję się na rozwiązanie. Moja torba jest już prawie spakowana, ciuszki dla malucha muszę wyprać, ale wciąż nadziwić się nie mogę, że są takie malutkie... szczególnie czapeczka, a to przecież mała głowa jest! 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 18:15

Camilla33, Dariah, Dafka, annkaa, Darrika, Bożenka, Mysza, ss25, . Raga ., KasiaM lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    https://allegro.pl/oferta/szlafrok-ciaza-100-bawelna-rozm-l-xl-producent-5783628444

Ja kupiłam taki szlafrok. Cienki, bawełniany. Pewnie go w szpitalu nie założę, ale wolę mieć w torbie :)
    Fajny ten szlafrok, chyba sobie go zamówię. Mama mi kupiła w triumphie ale taki gruby, ze 1/3 walizki mi zajmuje. Dziewczyny dzięki za poporodowe informacje, czyli umyje sie wtedy kiedy będzie na to odpowiednia pora :)

Dariah, ZakręconaOna, Mysza lubią tę wiadomość

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam bóle jak na miesiączke, brzuch się spina ;/ dosyć mocno ..

Ja zaczęłam dziś prać ciuszki dla malutkiej

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj dokladnie !:)

Gusia wez nospe i wejdz do wanny , jak nie przestanie bolec jedz na ip koniecznie .
    Mialam ostatnio to samo wlasnie , 4 h boli ciaglych takich samych twardnien plus miesiaczkowy ale po konskiej dawce nospy przeszlo a juz do wanny sie szykowalam ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez też powinien łagodzić twardnienia brzucha i wyciszać ewentualne skurcze. I odpoczynek oczywiście.
    Wasze bobasy też mają takie momenty, że mocno się ruszają? Dla mnie to z zewnątz wygląda jakby w brzuchu było trzęsienie ziemi. I po takim czymś wyczekuję aż znowu zacznie się ruszać i da mi zwykłego kopniaka albo się przesunie. Do tej pory zdarzyło się to 2 lub 3 razy, ale nie powiem, trochę mnie wystraszyło😕

• Dariah Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia
    Tak jak mówią dziewczyny - nospa, magnez, kapiel, odpoczynek !

Mysza
    Mój tak od daaaawna ma
    Nagle zaczyna się ruszać jak szalony
    Na początku się mega bałam, czkemalam na każdy kolejny ruch
    Teraz się juz przyzwyczaiłam ze on ma taki tryb ;) często takie mega ruchu są jak dużo się ruszam / chodzę i usiądę lub bajlepiej położę się ;)

Mysza lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak , ma takie ruchy i moj maly . ;) przyzwyczailam sie juz ...
    Chociaz ostatnio a szczegolnie dzis bywaja bolesne . Duzo ich mniej a moge bolesne jakby caaaaaalusienki sie tam przesuwal w inna strone .

Tak , magnez tez ok na skurcze

Mysza lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Gusia
    Tak jak mówią dziewczyny - nospa, magnez, kapiel, odpoczynek !

Mysza
    Mój tak od daaaawna ma
    Nagle zaczyna się ruszać jak szalony
    Na początku się mega bałam, czkemalam na każdy kolejny ruch
    Teraz się juz przyzwyczaiłam ze on ma taki tryb ;) często takie mega ruchu są jak dużo się ruszam / chodzę i usiądę lub bajlepiej położę się ;)
    Uff, ulżyło mi :) Dzięki :)
    W przyszłym tygodniu mam usg, to podejrzę tego skrzata co matkę straszy ;)

Dariah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Tak , ma takie ruchy i moj maly . ;) przyzwyczailam sie juz ...
    Chociaz ostatnio a szczegolnie dzis bywaja bolesne . Duzo ich mniej a moge bolesne jakby caaaaaalusienki sie tam przesuwal w inna strone .

Tak , magnez tez ok na skurcze
    Dzięki :)
    Masz już ustalony termin usg?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie , jeszcze niestety nie .
    Ostatnio patrzylam na terminy po nowym roku to do 10.01 zero totalnie ... a po 10.01 juz mi nie zrobia bo bedzie to 36 + prawie 37 ... a tu robia usg prywatnie tylko do 36+0 takze zbytnio nie wiem co wykombinowac . Przemysle ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:

O też muszę zobaczyć te szlafroki. Ja mam taki, który mama mi przywiozła z Dubaju, gruby, puchaty, cieplutki w misie koala. Pewnie by mi zajął cała torbę, a chce wziąć zwykłą taka nie dużą sportową.

I powiem Wam, że zamówiłam te koszule co któraś z Was wrzucała z allegro j widzę ten sam sprzedawca co ma szlafroki, za niecałe 30 zł i faktycznie są rewelacyjne. Kupiłam 2 i chyba jeszcze 2 dokupie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 21:21

Mysza lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    Też witam się dopiero po Świętach
    Trzymam kciuki, za siebie i za Was, żeby nas jednak nic nie rozłożyło w tych ostatnich tygodniach przed porodem, bo siły się przydadzą na potem.

Mnie wczoraj się farba z nosa puściła rano. Mało bielizny nie zakrwawilam.
    A po 5ej czy 6ej wspaniałomyślnie zaaplikowałam sobie podwójną dawkę magnezu, bo mi tak prawa strona cała od miednicy w dół promieniowała,że nie szło wytrzymać.
    I w ogóle od kilku ostatnich dni tak strasznie mnie boli, nie wiem, czy to miednicowe kości, czy co... Tak jakby pochwa. Że ledwie chodzę, a nie daj Boże, żebym sie krzywo przekręciła, albo dziwnie schyliła. Nie wiem, jak ja tu jeszcze półtorej miesiąca wytrzynam... Kosmos.
    I jeszcze całe ciało opuchniete. Nogi. Ręce.
    Pojechałam dziś po 2 sukienki ciążowe i nawet adidasy mnie zaczęły obcierać po spacerze w galerii. Grrrr

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika, ten szlafrok zamawiałam właśnie z koszulami. Wrzucałam tu link :) Dla mnie też są super, dobra jakość, wygodne i mega tanie :)

Darrika lubi tę wiadomość

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    My po wizycie. mały rośnie dobrze, waży około 2500 g, tętno wzorcowe, szyjka ładnie trzyma (cieszę się, bo miałam ostatnio dużo akrobacji przy moim chorym dwulatku), wód wystarczająco. Mam już termin rozwiązania, dokładnie za 4 tygodnie, czyli 24 stycznia (planowana cesarka). Niestety nie będzie jej wykonywał mój lekarz prowadzący, bo jest wtedy na urlopie, ale będę w jego szpitalu. To będzie skończony 38 tydzień plus pare dni, co prawda chciałabym donosić malucha jak najdłużej, ale lekarz chce uniknąć skurczy i wg niego koło 40 to już za późno. Ufam mu w jego diagnozach, no i mentalnie szykuję się na rozwiązanie. Moja torba jest już prawie spakowana, ciuszki dla malucha muszę wyprać, ale wciąż nadziwić się nie mogę, że są takie malutkie... szczególnie czapeczka, a to przecież mała głowa jest! 😊
    Suoer, że wszystko dobrze. Czyli teoretycznie już znasz datę urodzin maluszka ❤️ to już za chwilę!😃
    Dobrze, że napisałaś o tej czapeczce, bo nie mam żadnej maleńkiej cienkiej czapki, zapomniałam się zaopatrzyć 🤦

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Nie , jeszcze niestety nie .
    Ostatnio patrzylam na terminy po nowym roku to do 10.01 zero totalnie ... a po 10.01 juz mi nie zrobia bo bedzie to 36 + prawie 37 ... a tu robia usg prywatnie tylko do 36+0 takze zbytnio nie wiem co wykombinowac . Przemysle ;)
    Rozumiem. To znaczy nie rozumiem tego, że usg robią prywatnie tylko do 36 tc. Jednak wolę naszą polską ginekologię 🙈

Camilla33 lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Rozumiem. To znaczy nie rozumiem tego, że usg robią prywatnie tylko do 36 tc. Jednak wolę naszą polską ginekologię 🙈
    No Ja tez tego nie rozumiem , jak raz dzwonilismy sie dowiedziec to Oni ze dziecko juz za duze na pomiary i nie robia ...
    Ja tez zdecydowanie wole Polska sluzbe zdrowia ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ