X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith zazdroszcze , ze znasz juz date narodzin malenstwa ! *_*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tak co to kopniakow to moja lata po całym brzuchu chociaż od 2 dni okupuje lewą stronę i typowo pod zebrami. Skóra boli jakbym śliniaki miała. Wogole nie jest to przyjemne ,a wszystkie ruchy sprawiają ból.

Tak poza tym dzięki wzięłam nospe i aspargin. Póki co przeszło . Ale mój mąż cały czas mówi, że czuje ,że urodze szybko .

annkaa lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa
    Dobrze ze przeszło ;)
    No mój tez mówi ze pewnie ostatni miesiąc przed nami - zobaczymh ;)

Co do szlafroków - napisałam do mamy żeby przejrzała w domu j wzięła co znajdzie za tydzień (bo będą h nas) ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas tez juz mysli , ze to ostatni miesiac zostal :P
    Hahaha

Gusia polubilam za to , ze przeszlo.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie nie jest inaczej. Ale się śmieję, że muszę mu dać fory, bo się nie wyrobi z wykonaniem wszystkich zadań, jakie na siebie wziął :-D
    Wstępnie zdecydowaliśmy się na łóżeczko z Klupś, Lunę. Ale chcemy je jeszcze trochę przerobić, w sklepie mają teraz inwentaryzacje i musimy się wstrzymać z zakupem do 7 stycznia...

Tak a propos tematów intymnych ;)
    U nas najlepiej było w zasadzie w 2 trymestrze. Najintensywniej.
    Teraz właśnie mi się wydaje nawet ostatnio, że mam jakby momentami więcej śluzu. Ale mimo to już musimy uważać, bo nie wszystko mi sprawia taką przyjemność, jak zazwyczaj. No i brzuszek też już dość przeszkadza.
    Najlepszy był 5-6 miesiąc pod tym względem ;)
    Teraz jednak już każdemu mojemu ruchowi towarzyszy mniejszy lub większy dyskomfort. Czasem to aż irytujące. Czuję się, jak stara babcia... Dosłownie.

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie...
    Może te z Was, które już są mamami z doświadczeniem, coś mi podpowiedzą
    Ostatnio dwa trzy dni pod rząd mam takie dziwne uczucie, jakby mnie szczupła coś w prawym sutku. W lewym nic takiego.
    A prawy tak jakby coś się tam w środku działo.
    Ale nie ma żadnej wydzieliny przy tym.
    Wizytę u ginekologa mam dopiero na 7.stycznia... A nie było to zbyt przyjemne uczucie.

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie każdy mówił aaaa jesteś pierworodka to urodzisz pewnie sporo po terminie i tak myślałam, żyłam z takim przekonaniem,tym bardziej ,że nic nie przepowiadalo porodu .. A tu bahhh 37+6 wieczorem pierwsze skurcze w ciąży i w nocy równo w 38 urodziłam . Dlatego wiem że można spodziewać sie wszystkiego.

ZakręconaOna, Dariah lubią tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od kilku godzin w stresie jestem, mam bóle w krzyżu, nad i pod brzuchem. Ale nie wiem czy to nie efekt rwy, bo wszystkie nerwy mocno ucisniete. Jak nie przejdzie albo nie daj Boże się nasili to jadę na IP. Dobrze, że torba spakowana, kąpiel zaliczona no i włosy i paznokcie zrobione haha

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    A ja od kilku godzin w stresie jestem, mam bóle w krzyżu, nad i pod brzuchem. Ale nie wiem czy to nie efekt rwy, bo wszystkie nerwy mocno ucisniete. Jak nie przejdzie albo nie daj Boże się nasili to jadę na IP. Dobrze, że torba spakowana, kąpiel zaliczona no i włosy i paznokcie zrobione haha
    Hahahahahaha pazurki i wlosy najwazniejsze :D
    A tak powaznie to tez wez nospe kochana i odpoczywaj . Dawaj znac koniecznie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    U mnie każdy mówił aaaa jesteś pierworodka to urodzisz pewnie sporo po terminie i tak myślałam, żyłam z takim przekonaniem,tym bardziej ,że nic nie przepowiadalo porodu .. A tu bahhh 37+6 wieczorem pierwsze skurcze w ciąży i w nocy równo w 38 urodziłam . Dlatego wiem że można spodziewać sie wszystkiego.
    Ale jasne , ze moze byc roznie . Moja znajoma pierworodka urodzila normalnie nagle w 35 tygodniu . Ja akurat 42 ale to mowie roznie bywa

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annkaa wrote:
    A właśnie...
    Może te z Was, które już są mamami z doświadczeniem, coś mi podpowiedzą
    Ostatnio dwa trzy dni pod rząd mam takie dziwne uczucie, jakby mnie szczupła coś w prawym sutku. W lewym nic takiego.
    A prawy tak jakby coś się tam w środku działo.
    Ale nie ma żadnej wydzieliny przy tym.
    Wizytę u ginekologa mam dopiero na 7.stycznia... A nie było to zbyt przyjemne uczucie.
    Kochana moze to byc takie uczucie bo mleczko tam w kanaliku sie zbiera a moze to byc czysty przypadek . Mnie tez czesto tylko prawy sutek boli , tak dziwnie jakby ktos mi go wyciagal ... ale tez czuje doslownie prady przez kanaliki jak mi sie tam przelewa . Doslownie

annkaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalej załatwiamy wykańczanie domku. Do końca grudnia chce mieć wszystko kupione i od stycznia leżę i pakuje torbe. Zostały nam duperele typu bateria do łazienki, lustro, lampa na korytarz...
    W pierwszej ciąży tak się skupiłam na liście ze zapomniałam o zwykłych rzeczach: pasta + szczoteczka, suszarka do włosów 🙈 i oczywiście wzięłam klapeczki basenowe których nie mogłam założyć bo takie miałam opuchnięte nogi ehh

Darrika, Dariah lubią tę wiadomość

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camila i jak tam u was ,jak się czujecie??

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero się zwloklam z łóżka, do 6 nie spałam ani minuty, ból samego brzucha ustal ale kręgosłup boli do granic możliwości. Płakać się chce

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    W sumie to niewiele, koszule do karmienia, szlafrok, klapki, kapcie, skarpetki, ręczniki, staniki, majtki poporodowe, chusteczki nawilżane i wkładki laktacyjne. Dla dziecka nic do ubrania, pieluszki i podkłady dla mamy są w szpitalu. Ja i tak wzięłam kilka podkładów I pieluszek swoich ...itd. bo jak się skończą to tam nie wiem jak z uzupełnieniem to wygląda. Ogólnie ledwo się mieszczę w ta walizkę 😆 zestaw do porodu pakuje osobno. Mam pytanie do dziewczyn co rodziły naturalnie, czy po porodzie ja się normalnie mogę umyc pod prysznicem i mogę przebrać w koszule, czy dopiero za ileś godzin i taka spocona leżę 😆 czy jak ?
    Szybki prysznic miałam od razu. Później jeszcze na porodówce (w 2 sali, bo pierwsza sprzątali) był kontakt skóra do skóry, tam wcinałam batony, bo byłam mega głodna i robiliśmy pierwsze zdjęcia). Po przewiezieniu na salę dzieci dostawały ciuchy, mąż ubierał, a ja miałam czas na kąpiel, mycie włosów itp. Później posiłek, a ponieważ była noc, jak byłyśmy gotowe mąż zostawiał nas same (nie wykupiłam sali rodzinnej, ale przez przypadek za to miałam salę 1 os. bo w 2 nie było miejsc wiec starsza mogła się swobodnie zachowywać.

mj26 lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo tym razem zdarza mi się ochota na seks, choć często później boli mnie mocno brzuch i później mam trochę wyrzutów sumienia. Z lubrykacja zawsze mam problem, więc przywykłam. Co dziwne po każdym porodzie jest ciaśniej a teraz gdy wszystko jest bardzo delikatne muszę uważać, żeby sobie krzywdy nie zrobić...
    Moja kondycja tez coraz słabsza (Wchodzenie po schodach czy pod górę jest już mega męczące) Młody strasznie jest aktywny, kopie cały czas konkretnie, że spać nie mogę (córki były dużo spokojniejsze)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach, a Ty masz jakieś patenty, jak oswoić starszaka z maluszkiem, jak już przywieziemy go ze szpitala? Mój synek ma dwa latka, zastanawiam się, jak to będzie... Czy warto brać starszaka do szpitala? Czy jednak lepiej unikać zarazków i nowego miejsca? Co, gdyby mój pobyt w szpitalu się przedłużał (i tak w najbardziej optymistycznej wersji będę tam 4 dni)?

aZzmp1.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    O dziwo tym razem zdarza mi się ochota na seks, choć często później boli mnie mocno brzuch i później mam trochę wyrzutów sumienia. Z lubrykacja zawsze mam problem, więc przywykłam. Co dziwne po każdym porodzie jest ciaśniej a teraz gdy wszystko jest bardzo delikatne muszę uważać, żeby sobie krzywdy nie zrobić...
    Moja kondycja tez coraz słabsza (Wchodzenie po schodach czy pod górę jest już mega męczące) Młody strasznie jest aktywny, kopie cały czas konkretnie, że spać nie mogę (córki były dużo spokojniejsze)
    Mam podobnie po, tez mam wyrzuty sumienia i napiety brzuch, ale ochota jest. Teraz z mężem czekamy na nowy rok, bo się boi, ze jak będziemy działać to mały jeszcze w tym roku wyskoczy 🙄😁

annkaa lubi tę wiadomość

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal funkcjonuje w trybie świątecznym i nic nie robie choć powinnam posprzątać. W sumie to udało mi się wstawić pierwsze pranie dzidziusiowe bo juz czas najwyższy no i zamówiłam torbę do wozka.

Dariah, Bożenka lubią tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez się zastanawiam jak oswoić starszaka z młodym ;)
    Mamy już prezent od Małego dla Dużej
    Do szpitala i tak nie wezmę jej z wielu powodów
    1/ szpital nr 1 - zakaz dzieci do 10 roku życia
    2/ tk nie jest wg mnie miejsce dla niej
    3/ już widzę histeria jak będzie musiała wyjść z mojej sali j jechać do domu a ja zostaje w szpitalu....wszystkie noworodki razem wzięte z oddziału to nic!!! ;)

Wiec ten temat dla nas jest prosty : albo moja mama ja weźmie do siebie nabyte kilka dni albo przyjedzie do nas i u nas z nią będzie ;)

Edith, ss25 lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ