LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z Wami po świętach🙂
Zakręcona jak się czujesz dzisiaj? Mam nadzieję że coś lepiej.
Współczuję Ci że na tym etapie ciąży jeszcze musisz pracować. Powinni tam ciężarnej chociaż ten ostatni trymestr odpuścić. Podziwiam Cię bo ja bym chyba teraz w pracy nie wytrzymała jak tu ciągle coś teraz dolega. -
Cześć dziewczyny po świętach!
Nie odzywałam się bo nawet nie chciało mi się sięgać do tel.
Camilla i Zakręcona duuużo zdrówka dla Was kochane!
U mnie święta na spokojnie, chociaż wigilie były oczywiście dwie. O północy wróciliśmy więc już odczuwałam ciągnięcie. W wigilię jeszcze pracowałam i nie spałam od 4.30 więc zmęczenie dało się we znaki. Pierwszego dnia przeleżałam w łóżeczku przed tv, a drugiego dnia jeszcze szybkie odwiedziny i na koniec dnia basen
Na szczęście dzisiaj jestem w pracy więc wróciłam do normalnego rytmu dnia. Jutro wyjeżdżamy w góry na Sylwestra więc dzisiaj pakowanie i ogarnianie ostatnich rzeczy. Jutro jeszcze rano idę na badania krwi żeby mieć to z głowy do następnej wizyty.
Camilla33, Dariah lubią tę wiadomość
-
Piotruś dziś zaliczył pierwszy długi dzień w żłobku, właśnie go odebralismy 😊 Nawet godzinę spał, ładnie zjadł, był na spacerku, jestem dumna 😊 A mamusia ma zrobione paznokcie i włosy 😋 Mogę zaczynać nowy rok 😊
ZakręconaOna, Dariah, mj26, Dafka, Fruzia85, Edith, annkaa, Darrika lubią tę wiadomość
-
Hej Dzierxzyny
Witam se po Świętach
Wczoraj wzorilcimsy po 21, wyjechaliśmy o 20, Młoda w piżamę, zasnęła w aucie i potem tylko ja przełożyć i spała do 8 rano hehe
Święta dla mnie mega męczące - od stołu do stołu, plecy bolą, brzuch boli, człowiek k jedzony jak świnka...
No ale ma to swój urok to całe zamieszanie hehe
Córka bardzo zadowolona z prezentówbył Mikołaj
Dziś leniwy dzień
Maz pracuje w ogrodzie
Ja zrobiłam dwa prania.
Czytałam Was, ale nie odniosę się do wsyztskoego
1/ seksik
Ja tam akurat mam dość wysokie libido w drugiej połowie ciąży (ścieka bulo tak samo)
Bardziej siły na niższym poziomie heeh
Ale nie narzekamy
2/ Zakręcona
Jak dziś się czujesz ?
Mam nadzieje ze Cię nie rozłożyło całkowicie !
3/ Camilla
Brawa dla Piotrusia ! Dzielny chłopak !!
Widzisz jak sobie pięknie radziteraz to już z górki
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
No j powiem Wma ze spakowałam walizkę !
Brakuje mk jedynie kremu Maltan i szlafroka
Powiem szczerze ze ja nie używam wiec nawet jie mam - od mamy pożyczę
Ale z tego co pamietam tk z córka chhbanawet nie maialm ze sobą szlafroka
zuzi_c lubi tę wiadomość
-
Bożenka wrote:Zuzi Ty to masz tej energii w sobie 😃 sylwester zapowiada się super😋
Korzystam póki mogę bo zaraz się skończy
Dariah też muszę zacząć, kurczę tylko tych list z rzeczami do szpitala jest tyle różnych... niby też patrzę na stronę swojego szpitala i chyba jej będę się trzymaćannkaa lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:No j powiem Wma ze spakowałam walizkę !
Brakuje mk jedynie kremu Maltan i szlafroka
Powiem szczerze ze ja nie używam wiec nawet jie mam - od mamy pożyczę
Ale z tego co pamietam tk z córka chhbanawet nie maialm ze sobą szlafroka28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
Zuzi
Ja wybrałam 2 szpitale i listy są podobne
Jedynie w tym Plan B to muszę mieć podkłady 90x60 chłonne, a w tym Plan A - nie
Ale to szczegół
Generalnie w tym Plan A jest dużo dłuższa lista wiec jak będę gotowa do tego to i do drugiego równieżzuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość
-
Camilla
Teraz pisze z głowy co jest na liście wiec mogę coś pominąć
- ręcznik mały i duzy
- koszula do porodu
- koszula do karmienia na pobyt w szpitalu
- szlafrok
- klapki pod prysznic
- kapcie
- stanik do karmienia (to raczej na wyjście)
- wkładki laktacyjne
- majtki poporodowe
- kosmetyki (ja mam wsyztskie takie mini jak podróżne poza żelem pod prysznic bo jak się korzysta z wanny to oni tam robią mega pianę z twojego żelu - wiec żel akurat biorę noranej wielkości)
I to chhba wsyztsko09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Camilla33 wrote:Hehe walizki 😋 Jak wrócę do domu wstawię zdjęcie swojej już spakowanej torby to padniecie i powiecie że chyba tylko majtki biorę na zmianę 😋
Czego wymagają w Waszych szpitalach?28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
Mój
Ja rodziłam k 00:05 i potem 2-3 h na kontakt skóra do skory na sali porodowej, dopiero potem mnie na sale poporodowa przewieźli, a mycie, wstawanie itd było o 6 jeśli dobrze pameitam
Wiec 6h po porodzie
-
Zuzi
No właśnie ja tez jie wiem po choinkęi szlafrok...
Zwłaszcza ze to zabierze mi 3/4 walizki...
A sale są z łazienkami
A do tego jestem przekonana ze z córka nie miałam - co prawda był początek września j upał 36C wiec na bank bym go nie użyła...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
mj26 wrote:W sumie to niewiele, koszule do karmienia, szlafrok, klapki, kapcie, skarpetki, ręczniki, staniki, majtki poporodowe, chusteczki nawilżane i wkładki laktacyjne. Dla dziecka nic do ubrania, pieluszki i podkłady dla mamy są w szpitalu. Ja i tak wzięłam kilka podkładów I pieluszek swoich ...itd. bo jak się skończą to tam nie wiem jak z uzupełnieniem to wygląda. Ogólnie ledwo się mieszczę w ta walizkę 😆 zestaw do porodu pakuje osobno. Mam pytanie do dziewczyn co rodziły naturalnie, czy po porodzie ja się normalnie mogę umyc pod prysznicem i mogę przebrać w koszule, czy dopiero za ileś godzin i taka spocona leżę 😆 czy jak ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 15:50
mj26, annkaa lubią tę wiadomość
-
Mój
Dokładnie
Ja miałam bardzo syzbki jak na pierworodne porod (w szpitali po 19, przed 20, urodziłam o 00:05)
I tez jakos o tej 3 w nocy jak mnie przywieźli na sale poporodowa to nie w głowie mi bulo mycie i prysznice
Za to jak o 6 przyszła pielęgniarka j kazała iść się umyć to poszłam...
Ochoczo, zel, szkodnik, odżywka, potem balsamu
Otwieram drzwi a pielęgniarka stoi cały czas pod drzwiami - okazało się ze one tak stoją przy pierwszym prysznicu na w razie co..
J się śmieje ze sobie spa urządzam w szpitalumj26, annkaa lubią tę wiadomość
-
Camila
Ni to faktycznie mała torba
Chcioaz powiem ze jak nie będę mieć szlafroka to na upartego tez bym się w taka zmieściła
A powiedz mi, skąd masz taki cienki szlafrok? Z Allegro?
Czy gdzieś kupowałas ?
Muszę mamę się podpytać czy nie ma jakiegoś cienkiego w domu09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Mój
Dokładnie
Ja miałam bardzo syzbki jak na pierworodne porod (w szpitali po 19, przed 20, urodziłam o 00:05)
I tez jakos o tej 3 w nocy jak mnie przywieźli na sale poporodowa to nie w głowie mi bulo mycie i prysznice
Za to jak o 6 przyszła pielęgniarka j kazała iść się umyć to poszłam...
Ochoczo, zel, szkodnik, odżywka, potem balsamu
Otwieram drzwi a pielęgniarka stoi cały czas pod drzwiami - okazało się ze one tak stoją przy pierwszym prysznicu na w razie co..
J się śmieje ze sobie spa urządzam w szpitalu