X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak najlepiej gardło można plukac woda z solą albo można octaniseptem ale żeby nie polykac .

Czosnek w każdej postaci. Najlepiej pokroic sobie na chlebek i szybko zjeść..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • RudyLis Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Matulu laski jaka Ja jestem chora ...
    Boje sie , ze grypa mnie rozklada . Raz mialam i byl koszmar . 3 tygodnie z zycia wyjete ale wtedy mialam ponad 40 stopni goraczki i drgawki az od niej .
    Niebezpieczna grypa jest raczej prawda ??? :/ mam nadzieje ze to nie to ale objawy mm jak wtedy a jeszxze mnie kazda chrzastka w ciele boli na maksa .
    Jutro do pracy ide dodatkowo . Wrrr

A szczepilas się przeciwko grypie?

02.10.2019 - chłopcy po 550g 💪
    06.11.2019 - 1146 i 1166g 🤩
    19.12.2019 - 2160 i 2140 👶👶
    pwu8fzk.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze można w ciąży psikac gardło tantum verde. Wodę z solą zastosowałam ale może pojawić się odruch wymiotny no i podrażnia śluzówkę gardła. Ja później jak odkrztuszałam flegmę to już nawet krwią plułam, tak samo krew z nosa, wszystko mega delikatne w ciąży.

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj no wlasnie Ja bez ciazy probowalam woda z sola plukac i dramat byl . Cofka na maksa ... rudyLis nie :)
    Proponowali mi w 28 tygodniu ciazy ale szczeoienie na przeziebienie , Ja sie w ciazy nie szczepie ani tamtej ani tej .

W Pl sklepach u Mnie nie wszystkie leki sa wiec lipa ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • RudyLis Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Mj no wlasnie Ja bez ciazy probowalam woda z sola plukac i dramat byl . Cofka na maksa ... rudyLis nie :)
    Proponowali mi w 28 tygodniu ciazy ale szczeoienie na przeziebienie , Ja sie w ciazy nie szczepie ani tamtej ani tej .

W Pl sklepach u Mnie nie wszystkie leki sa wiec lipa ...

No to jaki sens teraz marudzić skoro byłaś mądrzejsza i zrezygnowałas ze szczepienia? Fakt nie chronią one w 100% przed każdym wirusem ale znacznie skracają okres choroby jak już coś się złapie - wiele badań to potwierdza. A 3 tygodniowa choroba przy 40°C może się naprawdę nieciekawie skończyć. Ale każdy decyduje za siebie.

02.10.2019 - chłopcy po 550g 💪
    06.11.2019 - 1146 i 1166g 🤩
    19.12.2019 - 2160 i 2140 👶👶
    pwu8fzk.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyLis wrote:
    No to jaki sens teraz marudzić skoro byłaś mądrzejsza i zrezygnowałas ze szczepienia? Fakt nie chronią one w 100% przed każdym wirusem ale znacznie skracają okres choroby jak już coś się złapie - wiele badań to potwierdza. A 3 tygodniowa choroba przy 40°C może się naprawdę nieciekawie skończyć. Ale każdy decyduje za siebie.
    Jakiekolwiek szczepienia powinny być jeśli już to wykonane przed planowaną ciąża a nie w trakcie jej trwania. Nikt nie choruje przez 3 tyg z 40° gorączką. Organizm osoby w 99,9% zdrowej, nie w okresie ciąży, bez innych czynników wpływających na układ immunologiczny po szczepieniu na grypę czy przeziębienie w dużym odsetku zaczyna chorować, w tym długo i powikłanie. Nie ma co się mądrzyć i być uszczypliwemu a każdy kij ma dwa końce.

ZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyLis wrote:
    Sorry za marudzenie 😂😂
    Po 1 . Nie mialam proponowanego na grype szczepienia ! Napisalam wyraznie , ze na przeziebienie a Oni tu dla Mnie to by na wszystko szczepili ciezarne a Ja ani moje dziecko nie jestesmy krolikami doswiadczalnymi .
    Po 2 . nigdzie nie napisalam , ze teraz mam taki stan , ze goraczka i 3 tyg wyjete z zycia a , ze mialam 2 lata temu i nie chcialabym w zyciu powtorki bo jest mega ciezko a w ciazy byloby jeszcze gorzej ...
    Tyle w temacie bo nie bede wymieniac sie zdaniami tu i psuc atmosfery a jezeli to , ze napisalam o swoim zlym samopoczuciu bo moze ktoras z dziewczyn wie co moglabym brac , cos podpowie itp tak odbierasz to wybacz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2019, 22:13

Camilla33, Mysza lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Jakiekolwiek szczepienia powinny być jeśli już to wykonane przed planowaną ciąża a nie w trakcie jej trwania. Nikt nie choruje przez 3 tyg z 40° gorączką. Organizm osoby w 99,9% zdrowej, nie w okresie ciąży, bez innych czynników wpływających na układ immunologiczny po szczepieniu na grypę czy przeziębienie w dużym odsetku zaczyna chorować, w tym długo i powikłanie. Nie ma co się mądrzyć i być uszczypliwemu a każdy kij ma dwa końce.
    O to chodzi , jestem tego sameg9 zdania .
    I nigdzie nie napisalam ze cale 3 tygodnie mialam goraczke 40 stopni bo chyba bym w szpitalu lezala . Byla owszem ale krocej lecz 3 tyg wyjete z zycia , przelezane w lozku ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do płukania gardła dobry jest też roztwór wody utlenionej. Ja dodaję łyżeczkę do szklanki letniej, przegotowanej wody. Oczywiście nie łykać, a na koniec przepłukać jamę ustną czystą wodą. To bardziej na bakteryjne zapalenie, ale często te wirusowe są wikłane przez bakterie.

ZakręconaOna, Camilla33 lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Do płukania gardła dobry jest też roztwór wody utlenionej. Ja dodaję łyżeczkę do szklanki letniej, przegotowanej wody. Oczywiście nie łykać, a na koniec przepłukać jamę ustną czystą wodą. To bardziej na bakteryjne zapalenie, ale często te wirusowe są wikłane przez bakterie.
    Dziekuje :)
    Slyszalam wlasnie kiedys o tym sposobie ale jaakos balam sie do ist tej wody utlenionej wziac wiec bardziej sie nie zaglebialam w temat a tu widze lyzeczka do wody letniej . Rano dzialam przed praca ! :)

Mysza lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    O to chodzi , jestem tego sameg9 zdania .
    I nigdzie nie napisalam ze cale 3 tygodnie mialam goraczke 40 stopni bo chyba bym w szpitalu lezala . Byla owszem ale krocej lecz 3 tyg wyjete z zycia , przelezane w lozku ...
    Ja wszystko rozumiem. Sama przecież lezalam ledwo żywa prawie cały listopad, myślałam że zapalenie oskrzeli mnie wykończy.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dziekuje :)
    Slyszalam wlasnie kiedys o tym sposobie ale jaakos balam sie do ist tej wody utlenionej wziac wiec bardziej sie nie zaglebialam w temat a tu widze lyzeczka do wody letniej . Rano dzialam przed praca ! :)
    Moj szwagier stosuje tylko wodę utleniona, nawet do ucha na wacik jak czuje że coś go bierze, do tej pory śmiałam się z tego ale może faktycznie to dobra metoda.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Moj szwagier stosuje tylko wodę utleniona, nawet do ucha na wacik jak czuje że coś go bierze, do tej pory śmiałam się z tego ale może faktycznie to dobra metoda.
    Nie odwazylabym sie samej wody utlenione dziabnac . Bleeee :D
    Do ucha ? Cos mi sie kojarzy ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacik z woda utleniona do ucha, to babcia mi za dzieciaka wsadzała 😄 Mnie coś meczy zgaga po tych świątecznych daniach, na migdały nie mam ochoty, narazie zapijam ją wodą 🙄...

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Nie odwazylabym sie samej wody utlenione dziabnac . Bleeee :D
    Do ucha ? Cos mi sie kojarzy ...
    Hehe no samej to nawet nie można, tak samo jak nie można stosować na rany. Ale rozcienczona z wodą. I tak do ucha, na noc wkłada jak się słabo zaczyna czuć.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj26 ja jeszcze przed świętami jestem i objadaniem się a zgage od 2 tygodni każdego dnia i nocy mam taką że aż wymiociny czuje w gardle bleee

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie zgaga przez te świąteczne dni nieco odpuściła. Tzn pojawia się wieczorem nadal, ale jest słabsza niż wcześniej.

No i zobaczcie, 3 dni i po świętach :D

Mysza lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest przez to, ze się rzuciłam na dania z octem, bo miałam wielka ochotę, no i bigos, który cały dzień mi się odbijał. Wzięłam sobie tabletkę do ssania na zgagę może odrobine pomoże.

• Edith Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w czasie Świąt mieszanka radości i zmęczenia. Radości, bo udało się udekorować dom, zrobić pierniczki (tu jestem mistrzynią :) No i torcik urodzinowy dla naszego dwulatka. Ale śmiesznie dmuchał świeczki! No i cieszyły mnie prezenty, które sama sobie sama kupiłam ;) Czekały na rozpakowanie pod choinką. Zmęczenia, bo od trzech dni nasz maluch ma gorączkę, nice trudne, trzeba było go przebierać, bo się pocił, a z brzuchem te moje akrobacje są już trudne. Ciekawe jak będzie jutro - jedziemy do mojego lekarza na wizytę i nie mamy go z kim zostawić, więc nawet jak będzie miał gorączkę, musimy go zabrać ze sobą. Na szczęście to nie przychodnia, tylko gabinet obok domu lekarza, no i zawsze tam punktualnie jest - nie trzeba czekać.

aZzmp1.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona - ja też jestem zdania, że Twój organizm mówi stop. Pomyśl, czy mogłabyś już jakiś zostawić pracę... końcówka ciąży jest mega ważna, to wszystko teraz może decydować, czy maluszek z brzucha będzie zdrowy. Trzymaj się i działaj w stronę odpoczynku jeśli możesz.

annkaa lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ