X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak najlepiej gardło można plukac woda z solą albo można octaniseptem ale żeby nie polykac .

Czosnek w każdej postaci. Najlepiej pokroic sobie na chlebek i szybko zjeść..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • RudyLis Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Matulu laski jaka Ja jestem chora ...
    Boje sie , ze grypa mnie rozklada . Raz mialam i byl koszmar . 3 tygodnie z zycia wyjete ale wtedy mialam ponad 40 stopni goraczki i drgawki az od niej .
    Niebezpieczna grypa jest raczej prawda ??? :/ mam nadzieje ze to nie to ale objawy mm jak wtedy a jeszxze mnie kazda chrzastka w ciele boli na maksa .
    Jutro do pracy ide dodatkowo . Wrrr

A szczepilas się przeciwko grypie?

02.10.2019 - chłopcy po 550g 💪
    06.11.2019 - 1146 i 1166g 🤩
    19.12.2019 - 2160 i 2140 👶👶
    pwu8fzk.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze można w ciąży psikac gardło tantum verde. Wodę z solą zastosowałam ale może pojawić się odruch wymiotny no i podrażnia śluzówkę gardła. Ja później jak odkrztuszałam flegmę to już nawet krwią plułam, tak samo krew z nosa, wszystko mega delikatne w ciąży.

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj no wlasnie Ja bez ciazy probowalam woda z sola plukac i dramat byl . Cofka na maksa ... rudyLis nie :)
    Proponowali mi w 28 tygodniu ciazy ale szczeoienie na przeziebienie , Ja sie w ciazy nie szczepie ani tamtej ani tej .

W Pl sklepach u Mnie nie wszystkie leki sa wiec lipa ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • RudyLis Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Mj no wlasnie Ja bez ciazy probowalam woda z sola plukac i dramat byl . Cofka na maksa ... rudyLis nie :)
    Proponowali mi w 28 tygodniu ciazy ale szczeoienie na przeziebienie , Ja sie w ciazy nie szczepie ani tamtej ani tej .

W Pl sklepach u Mnie nie wszystkie leki sa wiec lipa ...

No to jaki sens teraz marudzić skoro byłaś mądrzejsza i zrezygnowałas ze szczepienia? Fakt nie chronią one w 100% przed każdym wirusem ale znacznie skracają okres choroby jak już coś się złapie - wiele badań to potwierdza. A 3 tygodniowa choroba przy 40°C może się naprawdę nieciekawie skończyć. Ale każdy decyduje za siebie.

02.10.2019 - chłopcy po 550g 💪
    06.11.2019 - 1146 i 1166g 🤩
    19.12.2019 - 2160 i 2140 👶👶
    pwu8fzk.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyLis wrote:
    No to jaki sens teraz marudzić skoro byłaś mądrzejsza i zrezygnowałas ze szczepienia? Fakt nie chronią one w 100% przed każdym wirusem ale znacznie skracają okres choroby jak już coś się złapie - wiele badań to potwierdza. A 3 tygodniowa choroba przy 40°C może się naprawdę nieciekawie skończyć. Ale każdy decyduje za siebie.
    Jakiekolwiek szczepienia powinny być jeśli już to wykonane przed planowaną ciąża a nie w trakcie jej trwania. Nikt nie choruje przez 3 tyg z 40° gorączką. Organizm osoby w 99,9% zdrowej, nie w okresie ciąży, bez innych czynników wpływających na układ immunologiczny po szczepieniu na grypę czy przeziębienie w dużym odsetku zaczyna chorować, w tym długo i powikłanie. Nie ma co się mądrzyć i być uszczypliwemu a każdy kij ma dwa końce.

ZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyLis wrote:
    Sorry za marudzenie 😂😂
    Po 1 . Nie mialam proponowanego na grype szczepienia ! Napisalam wyraznie , ze na przeziebienie a Oni tu dla Mnie to by na wszystko szczepili ciezarne a Ja ani moje dziecko nie jestesmy krolikami doswiadczalnymi .
    Po 2 . nigdzie nie napisalam , ze teraz mam taki stan , ze goraczka i 3 tyg wyjete z zycia a , ze mialam 2 lata temu i nie chcialabym w zyciu powtorki bo jest mega ciezko a w ciazy byloby jeszcze gorzej ...
    Tyle w temacie bo nie bede wymieniac sie zdaniami tu i psuc atmosfery a jezeli to , ze napisalam o swoim zlym samopoczuciu bo moze ktoras z dziewczyn wie co moglabym brac , cos podpowie itp tak odbierasz to wybacz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2019, 22:13

Camilla33, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Jakiekolwiek szczepienia powinny być jeśli już to wykonane przed planowaną ciąża a nie w trakcie jej trwania. Nikt nie choruje przez 3 tyg z 40° gorączką. Organizm osoby w 99,9% zdrowej, nie w okresie ciąży, bez innych czynników wpływających na układ immunologiczny po szczepieniu na grypę czy przeziębienie w dużym odsetku zaczyna chorować, w tym długo i powikłanie. Nie ma co się mądrzyć i być uszczypliwemu a każdy kij ma dwa końce.
    O to chodzi , jestem tego sameg9 zdania .
    I nigdzie nie napisalam ze cale 3 tygodnie mialam goraczke 40 stopni bo chyba bym w szpitalu lezala . Byla owszem ale krocej lecz 3 tyg wyjete z zycia , przelezane w lozku ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do płukania gardła dobry jest też roztwór wody utlenionej. Ja dodaję łyżeczkę do szklanki letniej, przegotowanej wody. Oczywiście nie łykać, a na koniec przepłukać jamę ustną czystą wodą. To bardziej na bakteryjne zapalenie, ale często te wirusowe są wikłane przez bakterie.

ZakręconaOna, Camilla33 lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Do płukania gardła dobry jest też roztwór wody utlenionej. Ja dodaję łyżeczkę do szklanki letniej, przegotowanej wody. Oczywiście nie łykać, a na koniec przepłukać jamę ustną czystą wodą. To bardziej na bakteryjne zapalenie, ale często te wirusowe są wikłane przez bakterie.
    Dziekuje :)
    Slyszalam wlasnie kiedys o tym sposobie ale jaakos balam sie do ist tej wody utlenionej wziac wiec bardziej sie nie zaglebialam w temat a tu widze lyzeczka do wody letniej . Rano dzialam przed praca ! :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    O to chodzi , jestem tego sameg9 zdania .
    I nigdzie nie napisalam ze cale 3 tygodnie mialam goraczke 40 stopni bo chyba bym w szpitalu lezala . Byla owszem ale krocej lecz 3 tyg wyjete z zycia , przelezane w lozku ...
    Ja wszystko rozumiem. Sama przecież lezalam ledwo żywa prawie cały listopad, myślałam że zapalenie oskrzeli mnie wykończy.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dziekuje :)
    Slyszalam wlasnie kiedys o tym sposobie ale jaakos balam sie do ist tej wody utlenionej wziac wiec bardziej sie nie zaglebialam w temat a tu widze lyzeczka do wody letniej . Rano dzialam przed praca ! :)
    Moj szwagier stosuje tylko wodę utleniona, nawet do ucha na wacik jak czuje że coś go bierze, do tej pory śmiałam się z tego ale może faktycznie to dobra metoda.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Moj szwagier stosuje tylko wodę utleniona, nawet do ucha na wacik jak czuje że coś go bierze, do tej pory śmiałam się z tego ale może faktycznie to dobra metoda.
    Nie odwazylabym sie samej wody utlenione dziabnac . Bleeee :D
    Do ucha ? Cos mi sie kojarzy ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacik z woda utleniona do ucha, to babcia mi za dzieciaka wsadzała 😄 Mnie coś meczy zgaga po tych świątecznych daniach, na migdały nie mam ochoty, narazie zapijam ją wodą 🙄...

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Nie odwazylabym sie samej wody utlenione dziabnac . Bleeee :D
    Do ucha ? Cos mi sie kojarzy ...
    Hehe no samej to nawet nie można, tak samo jak nie można stosować na rany. Ale rozcienczona z wodą. I tak do ucha, na noc wkłada jak się słabo zaczyna czuć.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj26 ja jeszcze przed świętami jestem i objadaniem się a zgage od 2 tygodni każdego dnia i nocy mam taką że aż wymiociny czuje w gardle bleee

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie zgaga przez te świąteczne dni nieco odpuściła. Tzn pojawia się wieczorem nadal, ale jest słabsza niż wcześniej.

No i zobaczcie, 3 dni i po świętach :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest przez to, ze się rzuciłam na dania z octem, bo miałam wielka ochotę, no i bigos, który cały dzień mi się odbijał. Wzięłam sobie tabletkę do ssania na zgagę może odrobine pomoże.

• Edith Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w czasie Świąt mieszanka radości i zmęczenia. Radości, bo udało się udekorować dom, zrobić pierniczki (tu jestem mistrzynią :) No i torcik urodzinowy dla naszego dwulatka. Ale śmiesznie dmuchał świeczki! No i cieszyły mnie prezenty, które sama sobie sama kupiłam ;) Czekały na rozpakowanie pod choinką. Zmęczenia, bo od trzech dni nasz maluch ma gorączkę, nice trudne, trzeba było go przebierać, bo się pocił, a z brzuchem te moje akrobacje są już trudne. Ciekawe jak będzie jutro - jedziemy do mojego lekarza na wizytę i nie mamy go z kim zostawić, więc nawet jak będzie miał gorączkę, musimy go zabrać ze sobą. Na szczęście to nie przychodnia, tylko gabinet obok domu lekarza, no i zawsze tam punktualnie jest - nie trzeba czekać.

aZzmp1.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona - ja też jestem zdania, że Twój organizm mówi stop. Pomyśl, czy mogłabyś już jakiś zostawić pracę... końcówka ciąży jest mega ważna, to wszystko teraz może decydować, czy maluszek z brzucha będzie zdrowy. Trzymaj się i działaj w stronę odpoczynku jeśli możesz.

annkaa lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ