X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Boze dziewczyny. Juz 4 raz w ciągu 1.5 tyg dostaje mocnych skurczy zoladka czy czego tam ściska mnie i porządnie czyści;( tez tak macie . Nie przejadam się, nie jem świnstw żeby tak mna targalo :(
    Ja tak miałam, ale przeszło. U mnie takie akcje są raczej na tle nerwowym. Podjadaj banany, może trochę złagodzą to czyszczenie.

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie to jest tak,że 3 dni jest ok potem przychodzi wieczór mloda szaleje w brzuchu uspokaja sie i nagle ból żołądka i lecę na wc . Spokoj znowu na np.2 dni i potem to samo zawsze na wiwczor ..🤷‍♀️

annkaa lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny - witam się w Nowym Roku ;)
    Człowiek siestarzeje już ehhe wczoraj o 00:30, obejrzeniu fajerwerków poslzosmhdoac
    Córka poszła spać o 21....polnoc przesłała ;)
    A ja dziś padnięta jestem jakbym do rana balowała !!

Gusiaa
    Kurczę nie wiem co doradzić
    Ja od kiedy kilka dni temu miałam te jelitowke to jem duuuuuzo mniej, a jak zjem więcej to się złe czuje
    A bierzesz jakes probiotyki? Moze spróbuj przez jakisczas brać Dicoflor ? Kozę jakos florę bakteryjna ureguluje i pomoże z biegunkami ?

Ah! Ja miałam wizytę 30.12 - ale tk na Medicover wiec wagi nie znam - znam za to staj szyjki : 2,5 cm i 1 cm rozwarcia - tadam !!!
    Teraz 03.01 mamy u naszej wizytę wiec zobaczymy ile podrósł Mały ;)
    No i niech ona zobaczy te szyjkę bo jej bardziej ufam ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Hej Dziewczyny - witam się w Nowym Roku ;)
    Człowiek siestarzeje już ehhe wczoraj o 00:30, obejrzeniu fajerwerków poslzosmhdoac
    Córka poszła spać o 21....polnoc przesłała ;)
    A ja dziś padnięta jestem jakbym do rana balowała !!

Gusiaa
    Kurczę nie wiem co doradzić
    Ja od kiedy kilka dni temu miałam te jelitowke to jem duuuuuzo mniej, a jak zjem więcej to się złe czuje
    A bierzesz jakes probiotyki? Moze spróbuj przez jakisczas brać Dicoflor ? Kozę jakos florę bakteryjna ureguluje i pomoże z biegunkami ?

Ah! Ja miałam wizytę 30.12 - ale tk na Medicover wiec wagi nie znam - znam za to staj szyjki : 2,5 cm i 1 cm rozwarcia - tadam !!!
    Teraz 03.01 mamy u naszej wizytę wiec zobaczymy ile podrósł Mały ;)
    No i niech ona zobaczy te szyjkę bo jej bardziej ufam ;)
    Jeśli chodzi o rozwarcie, to 12.12 na wizycie szyjka miała 2.75cm i mój gin mówił, że za miesiąc może być już małe rozwarcie ale to lepiej dla przebiegu porodu. Teraz mam wizytę 9.01 i się okaże czy już jest. Niby nawet z rozwarciem można przenosić ciążę. Tak czy siak wolałabym dotrwać do 37 tygodnia 😊
    Z kolei byłam 30.12 na usg i temu doktorowi wyszło, że mała waży 2280g i jest na 41 centylu, czyli mała jest mała. Wagę obniżyła jej kość udowa bo na tym sprzęcie wymierzył ją na połowę 31 tygodnia, gdzie głowa i brzuch są w 34 tyg .Do tej pory zawsze brzuszek był do przodu, a reszta w punkt albo kilka dni do tyłu. Przebadał ją dokładnie i na koniec stwierdził, że ma krótszą kość udową ale nic z tego nie wynika. Skoro lekarz uznał, że nie ma się czym martwić to staram się o tym za dużo nie myśleć 🙄

• Dariah Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    Dokładnie, jak ma krotka kośc udowa to będzie to zaniżać wagę
    U corki Np było odwrotnie - miała długa kość udowa i wszędzie na usg wychodziła dużo większa (na IP w dniu porodu 500 g prawie większa niż w rzeczywistosci)
    Podejrzewam ze teraz tez tak będzie bo na ostatnich badaniach 3 trymestru lekarz tez mówił ze Synek ma długa nogę

Co do rozwarcia to zobaczymy z czasem jak to będzie postępować ;)

Mysza lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w Nowym Roku:)mam postanowienie, że będę się tu częściej udzielać 😘Mam nadzieję że wybaczcie mi długą nieobecność 🙄 Ja idę w pt podejrzeć małego jak rośnie, i jak tam przepływy bo o to jakoś cały czas się boję...A to nie wiedziałam nawet że na tym etapie może pojawiać się już rozwarcie;zapytam w pt czy u minie coś się tam nie dzieje(nie czuję się inaczej, ale przecież można nie czuć rozwarcia, prawda?). Wczoraj mnie tylko strasznie spojenie łonowe bolało, ale poleżałam dłużej i dziś jest lepiej. Boli Was też czasem spojenie?

annkaa lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim ;)

Boli , spojenie czasem boli :) niestety ... ale nie za czesto wiec nie mam co marudzic . Co do rozwarcia jasne , ze moze sie pojawic i to nawet duzo wczesniej niz nasz etap . Szyjka podobno nie daje objawow lecz noze tez bolec i wtedy czuc jak spojenie - to wiem od znajomych co szyjka im sie krocila a myslaly , ze spojenie ale to loteria wiadomo . ;)
    Ja niestety nie wiem nic a nic o maluszku swoim ale chyba ma sie dobrze bo wariuje jak nie wiem . :D

Mnie np. Od wczoraj bardzo ciagnie podbrzusze cale , jakby w dol mi szlo a przy tym mam klocie mocne w pochwie ... od wczoraj wieczora po dzis rano tak mam . Co to nie mam pojecia ale stresowac sie nie bede ... dzis zaczelam 36 tc (35+ ) wiec za tydzien jak bym juz urodzila to bezpieczniej duzo bedzie chociaz wolalabym tak 37-38 nie powiem ale to juz znamy hehe ... a dziecko wyjdzie wtedy kiedy bedzie chcialo :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak rozwarcie mlze się pojawiać już dużo wcześniej - co akurat nie jest dobra wiadomością ;)
    Narazie mam 1 cm wiec tez tragedii nie ma
    Jedynie co to tyle ze jakieś 2-3 tyg było na opuszek - czyli postępuje
    No ale zobaczymh w pt u naszej gin - więcej mi powie j jej ufam bardziej

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog powiedział, że dziecko lepiej wie kiedy ma się urodzić. Jakoś średnio mnie to przekonało 😉

annkaa lubi tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe np to tak niestety właśnie jest ;)
    Ze my możemy się na coś nastawiać a dziecko i tak zdecyduje kiedy będzie gotowe ;)
    Oczywiście poza sytuacjami ze poród zaczyna się znacznie za wcześnie, bo dziecko wtedy nie jest gotowe ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym roku. Wszystkiego dobrego dziewczyny, ekspresowych porodów wam życzę 😘😘❤️
    Zakręcona życzę Ci aby wszystko wam się ułożyło 😚

Ja dzisiaj chyba w łóżku cały dzień, bo goście wyszli koło 4, a my poszliśmy spać po 5🙈. Biedna ta moja dzidzia, prawie cały czas nie spała. W sumie szkoda, że jestem taka nie do życia, bo piękne słoneczko u nas i lekki mrozik łapie.

Mnie spojenie boli jak długo stoję i coś robię. Ja wizytę mam dopiero 10.01, już się nie mogę doczekać!

ZakręconaOna, Dariah, emdar, annkaa lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo wizyt - chodzicie na tym etapie już co 2tyg czy rzadziej🤔?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 14:48

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • emdar Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę już co dwa tygodnie.Lepiej mi z tym psychicznie(wiecie kobieta w ciąży to psychicznie nie najłatwiejszy "materiał" 😉). Ja to bym chciała chociaż donosić małego do końca 37tc, a potem to już będzie co ma być. Chociaż też słyszałam, że dziecko najlepiej wie kiedy ma się pojawić 🙄Miejmy tylko nadzieję, że nasze maluchy nie będą krnąbrne od noworodka i poczekają właśnie chociaż do tego 37tc😉

annkaa lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Ja pierwszy raz idę jutro 2 tygodnie od ostatniej wizyty. Wcześniej było to co 3-4 tygodnie ale bardziej 4. A nie wiem czasem czy jutro nie mam ostatniej wizyty bo coś tak ostatnio przebakiwal mój gin ze ta może być ostatnia 🤔

. Raga . lubi tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co 2 tyg wizyty, a tak na orawde ci tydzień prawie (ale to tylko dlatego ze mam jednego lekarza na Medicover, a drugiego prywatnie)
    I to die tak zazębia
    Np teraz byłam 30.13 w Mwdicover i idziemy 03.01 do naszej
    Ale tak to teraz u tej prywatnej co 2 tyg będzie ;)

Dafka
    A dlaczego ostatnia wizyta jiz ?
    Suwaczek dobrze działa ? Jak tak to masz 35tc..to do końca juz bien będzie Cię prowadzić ?

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Hahahaha Ja od 20 tygodnia nie mam juz wizyt zadnych tu jesli chodzi o usg a o sprawdzanie podwozia wcale :)
    Gdybym nie poszla przed 28 tygodniem sama prywatnie w Polsce do ginekologa nic bym nie wiedziala . Jestem zatrzymana na etapie dokladnie malego ok 870 gram i mojej szyjki 5.2 cm :) co bylo mierzone 8-9 tygodni temu

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Ja mam co 4 tygodnie. Nic się nie dzieje, więc nie ma potrzeby częściej.
    Teraz idę 8 stycznia - to będzie 37 tydzień, więc ewentualnie może jeszcze będzie chciał mnie zobaczyć w 40 ;)

Ja już mam wszystkie badania porobione potrzebne do porodu, GBS pobrany na ostatniej wizycie. Torba nie spakowana. Nic nie zakupione nadal z produktów higienicznych....ale jak postanowiłam - zabieram się za to od przyszłego tygodnia :)

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Mi ginekolog powiedział, że dziecko lepiej wie kiedy ma się urodzić. Jakoś średnio mnie to przekonało 😉

A ja mam w odwrotna sytuacje, córcia jest duża i lekarz stwierdził że z tego względu wolałbym rozwiązać ciąże wcześniej a ja się upieram że dziecko samo wyjdzie kiedy będzie gotowe i nie zgadzam się na wcześniejszy poród o 3 tyg.

. Raga ., Dariah, annkaa lubią tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jutro będzie 36+0 I jeśli dalej wszystko będzie ok to pewnie wyznaczy mi termin cesarski tak po 38 tygodniu i możliwe że byłaby to już ost wizyta. No chyba ze wymyśli coś innego.
    Jakoś za szybko ten czas leci😬

. Raga ., Dariah lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:
    Ja pierwszy raz idę jutro 2 tygodnie od ostatniej wizyty. Wcześniej było to co 3-4 tygodnie ale bardziej 4. A nie wiem czasem czy jutro nie mam ostatniej wizyty bo coś tak ostatnio przebakiwal mój gin ze ta może być ostatnia 🤔

Jeśli całą ciąża przebiegła dobrze, wyniki dobre to lekarze nie muszą już nas tak często oglądać ;) Pewnie jutro - jeśli będzie to ostatnia wizyta powie Ci kiedy zgłosić się na IP gdybyś się przeterminowała ;) Czego absolutnie nie życzę, bo te ostatnie dni są psychicznie ciężkie, bo człowiek chce już mieć to za sobą :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ