LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnygusiaa wrote:Boze dziewczyny. Juz 4 raz w ciągu 1.5 tyg dostaje mocnych skurczy zoladka czy czego tam ściska mnie i porządnie czyści;( tez tak macie . Nie przejadam się, nie jem świnstw żeby tak mna targalo
-
Wiecie to jest tak,że 3 dni jest ok potem przychodzi wieczór mloda szaleje w brzuchu uspokaja sie i nagle ból żołądka i lecę na wc . Spokoj znowu na np.2 dni i potem to samo zawsze na wiwczor ..🤷♀️
annkaa lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny - witam się w Nowym Roku
Człowiek siestarzeje już ehhe wczoraj o 00:30, obejrzeniu fajerwerków poslzosmhdoac
Córka poszła spać o 21....polnoc przesłała
A ja dziś padnięta jestem jakbym do rana balowała !!
Gusiaa
Kurczę nie wiem co doradzić
Ja od kiedy kilka dni temu miałam te jelitowke to jem duuuuuzo mniej, a jak zjem więcej to się złe czuje
A bierzesz jakes probiotyki? Moze spróbuj przez jakisczas brać Dicoflor ? Kozę jakos florę bakteryjna ureguluje i pomoże z biegunkami ?
Ah! Ja miałam wizytę 30.12 - ale tk na Medicover wiec wagi nie znam - znam za to staj szyjki : 2,5 cm i 1 cm rozwarcia - tadam !!!
Teraz 03.01 mamy u naszej wizytę wiec zobaczymy ile podrósł Mały
No i niech ona zobaczy te szyjkę bo jej bardziej ufam09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyDariah wrote:Hej Dziewczyny - witam się w Nowym Roku
Człowiek siestarzeje już ehhe wczoraj o 00:30, obejrzeniu fajerwerków poslzosmhdoac
Córka poszła spać o 21....polnoc przesłała
A ja dziś padnięta jestem jakbym do rana balowała !!
Gusiaa
Kurczę nie wiem co doradzić
Ja od kiedy kilka dni temu miałam te jelitowke to jem duuuuuzo mniej, a jak zjem więcej to się złe czuje
A bierzesz jakes probiotyki? Moze spróbuj przez jakisczas brać Dicoflor ? Kozę jakos florę bakteryjna ureguluje i pomoże z biegunkami ?
Ah! Ja miałam wizytę 30.12 - ale tk na Medicover wiec wagi nie znam - znam za to staj szyjki : 2,5 cm i 1 cm rozwarcia - tadam !!!
Teraz 03.01 mamy u naszej wizytę wiec zobaczymy ile podrósł Mały
No i niech ona zobaczy te szyjkę bo jej bardziej ufam
Z kolei byłam 30.12 na usg i temu doktorowi wyszło, że mała waży 2280g i jest na 41 centylu, czyli mała jest mała. Wagę obniżyła jej kość udowa bo na tym sprzęcie wymierzył ją na połowę 31 tygodnia, gdzie głowa i brzuch są w 34 tyg .Do tej pory zawsze brzuszek był do przodu, a reszta w punkt albo kilka dni do tyłu. Przebadał ją dokładnie i na koniec stwierdził, że ma krótszą kość udową ale nic z tego nie wynika. Skoro lekarz uznał, że nie ma się czym martwić to staram się o tym za dużo nie myśleć 🙄 -
Mysza
Dokładnie, jak ma krotka kośc udowa to będzie to zaniżać wagę
U corki Np było odwrotnie - miała długa kość udowa i wszędzie na usg wychodziła dużo większa (na IP w dniu porodu 500 g prawie większa niż w rzeczywistosci)
Podejrzewam ze teraz tez tak będzie bo na ostatnich badaniach 3 trymestru lekarz tez mówił ze Synek ma długa nogę
Co do rozwarcia to zobaczymy z czasem jak to będzie postępowaćMysza lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Witam się i ja w Nowym Roku:)mam postanowienie, że będę się tu częściej udzielać 😘Mam nadzieję że wybaczcie mi długą nieobecność 🙄 Ja idę w pt podejrzeć małego jak rośnie, i jak tam przepływy bo o to jakoś cały czas się boję...A to nie wiedziałam nawet że na tym etapie może pojawiać się już rozwarcie;zapytam w pt czy u minie coś się tam nie dzieje(nie czuję się inaczej, ale przecież można nie czuć rozwarcia, prawda?). Wczoraj mnie tylko strasznie spojenie łonowe bolało, ale poleżałam dłużej i dziś jest lepiej. Boli Was też czasem spojenie?
annkaa lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Hej wszystkim
Boli , spojenie czasem boliniestety ... ale nie za czesto wiec nie mam co marudzic . Co do rozwarcia jasne , ze moze sie pojawic i to nawet duzo wczesniej niz nasz etap . Szyjka podobno nie daje objawow lecz noze tez bolec i wtedy czuc jak spojenie - to wiem od znajomych co szyjka im sie krocila a myslaly , ze spojenie ale to loteria wiadomo .
Ja niestety nie wiem nic a nic o maluszku swoim ale chyba ma sie dobrze bo wariuje jak nie wiem .
Mnie np. Od wczoraj bardzo ciagnie podbrzusze cale , jakby w dol mi szlo a przy tym mam klocie mocne w pochwie ... od wczoraj wieczora po dzis rano tak mam . Co to nie mam pojecia ale stresowac sie nie bede ... dzis zaczelam 36 tc (35+ ) wiec za tydzien jak bym juz urodzila to bezpieczniej duzo bedzie chociaz wolalabym tak 37-38 nie powiem ale to juz znamy hehe ... a dziecko wyjdzie wtedy kiedy bedzie chcialo -
Tak tak rozwarcie mlze się pojawiać już dużo wcześniej - co akurat nie jest dobra wiadomością
Narazie mam 1 cm wiec tez tragedii nie ma
Jedynie co to tyle ze jakieś 2-3 tyg było na opuszek - czyli postępuje
No ale zobaczymh w pt u naszej gin - więcej mi powie j jej ufam bardziej
-
nick nieaktualny
-
Hehe np to tak niestety właśnie jest
Ze my możemy się na coś nastawiać a dziecko i tak zdecyduje kiedy będzie gotowe
Oczywiście poza sytuacjami ze poród zaczyna się znacznie za wcześnie, bo dziecko wtedy nie jest gotowe
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Witam się w nowym roku. Wszystkiego dobrego dziewczyny, ekspresowych porodów wam życzę 😘😘❤️
Zakręcona życzę Ci aby wszystko wam się ułożyło 😚
Ja dzisiaj chyba w łóżku cały dzień, bo goście wyszli koło 4, a my poszliśmy spać po 5🙈. Biedna ta moja dzidzia, prawie cały czas nie spała. W sumie szkoda, że jestem taka nie do życia, bo piękne słoneczko u nas i lekki mrozik łapie.
Mnie spojenie boli jak długo stoję i coś robię. Ja wizytę mam dopiero 10.01, już się nie mogę doczekać!ZakręconaOna, Dariah, emdar, annkaa lubią tę wiadomość
-
Ja chodzę już co dwa tygodnie.Lepiej mi z tym psychicznie(wiecie kobieta w ciąży to psychicznie nie najłatwiejszy "materiał" 😉). Ja to bym chciała chociaż donosić małego do końca 37tc, a potem to już będzie co ma być. Chociaż też słyszałam, że dziecko najlepiej wie kiedy ma się pojawić 🙄Miejmy tylko nadzieję, że nasze maluchy nie będą krnąbrne od noworodka i poczekają właśnie chociaż do tego 37tc😉
annkaa lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Scintilla wrote:Apropo wizyt - chodzicie na tym etapie już co 2tyg czy rzadziej🤔?
. Raga . lubi tę wiadomość
-
Ja mam co 2 tyg wizyty, a tak na orawde ci tydzień prawie (ale to tylko dlatego ze mam jednego lekarza na Medicover, a drugiego prywatnie)
I to die tak zazębia
Np teraz byłam 30.13 w Mwdicover i idziemy 03.01 do naszej
Ale tak to teraz u tej prywatnej co 2 tyg będzie
Dafka
A dlaczego ostatnia wizyta jiz ?
Suwaczek dobrze działa ? Jak tak to masz 35tc..to do końca juz bien będzie Cię prowadzić ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Scintilla wrote:Apropo wizyt - chodzicie na tym etapie już co 2tyg czy rzadziej🤔?
Gdybym nie poszla przed 28 tygodniem sama prywatnie w Polsce do ginekologa nic bym nie wiedziala . Jestem zatrzymana na etapie dokladnie malego ok 870 gram i mojej szyjki 5.2 cmco bylo mierzone 8-9 tygodni temu
-
hej
Ja mam co 4 tygodnie. Nic się nie dzieje, więc nie ma potrzeby częściej.
Teraz idę 8 stycznia - to będzie 37 tydzień, więc ewentualnie może jeszcze będzie chciał mnie zobaczyć w 40
Ja już mam wszystkie badania porobione potrzebne do porodu, GBS pobrany na ostatniej wizycie. Torba nie spakowana. Nic nie zakupione nadal z produktów higienicznych....ale jak postanowiłam - zabieram się za to od przyszłego tygodnia -
Mysza wrote:Mi ginekolog powiedział, że dziecko lepiej wie kiedy ma się urodzić. Jakoś średnio mnie to przekonało 😉
A ja mam w odwrotna sytuacje, córcia jest duża i lekarz stwierdził że z tego względu wolałbym rozwiązać ciąże wcześniej a ja się upieram że dziecko samo wyjdzie kiedy będzie gotowe i nie zgadzam się na wcześniejszy poród o 3 tyg.. Raga ., Dariah, annkaa lubią tę wiadomość
-
Tak jutro będzie 36+0 I jeśli dalej wszystko będzie ok to pewnie wyznaczy mi termin cesarski tak po 38 tygodniu i możliwe że byłaby to już ost wizyta. No chyba ze wymyśli coś innego.
Jakoś za szybko ten czas leci😬. Raga ., Dariah lubią tę wiadomość
-
Dafka wrote:Ja pierwszy raz idę jutro 2 tygodnie od ostatniej wizyty. Wcześniej było to co 3-4 tygodnie ale bardziej 4. A nie wiem czasem czy jutro nie mam ostatniej wizyty bo coś tak ostatnio przebakiwal mój gin ze ta może być ostatnia 🤔
Jeśli całą ciąża przebiegła dobrze, wyniki dobre to lekarze nie muszą już nas tak często oglądaćPewnie jutro - jeśli będzie to ostatnia wizyta powie Ci kiedy zgłosić się na IP gdybyś się przeterminowała
Czego absolutnie nie życzę, bo te ostatnie dni są psychicznie ciężkie, bo człowiek chce już mieć to za sobą
ZakręconaOna lubi tę wiadomość