X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Zakręcona trzymam za Was kciuki oby ten przyszły rok był dla Was udany i szczery. Dużo miłości .

Dziewczynki dotrwałtsmy szczęśliwie do końca roku. Teraz odliczamy do pierwszego rozładowania. Oby wszystkie miałyśmy szybkie bezbolesne i szczęśliwe porody bez komplikacji. Już niedługo Nasze kruszynki będą z Nami .
    Samych dobroci w tym Nowym Roku. 🎆🍼🥂😊
    Dziekuje kochana ;* a moze nie bede dziekowac , zeby nie zapeszyc ? Walic to ! Musi byc w koncu dobrze bo ten rok 2019 dal mi popalic w wiekszosci czasu ... w koncu musi los sie obrocic na dobre juz.

Nooo , styczen na dobra sprawe za pare h sie zacznie i czekamy na pierwsze bobasy ;)

Camilla33, zulka, annkaa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Wymarzonego w Nowym Roku!

Mysza, emdar, ZakręconaOna, Darrika, Edith, zulka, Scintilla, annkaa lubią tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dziewczyny abyśmy wszystkie dotrwaly do końca stycznia, a potem niech sie maluchy rodza szczęśliwie 💕🤰🤰🤰

Darrika, Mysza, emdar, ZakręconaOna, Edith, zulka, Scintilla, KasiaM, annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dziewczyny na ten przyszły rok.
    Swoją drogą za moment styczeń i pewnie część z nas zacznie się rozpakowywać. To już tak blisko 😁 Wszystko takie realne się zaczyna robić 😁

Mysza, emdar, ZakręconaOna, Edith, zulka, Scintilla, annkaa lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustiJusti wrote:
    Mnie gin powiedziała, że u nich nie robi na 2 tyg przed terminem.
    Już mam ustaloną datę cc 7 dni przed terminem, więc wszystko ok :)

aZzmp1.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
    🎂🥂🎈⭐️✨🍾

Mysza, emdar, ZakręconaOna, Scintilla, annkaa lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ciężaróweczki, oj dawno mnie tu nie było, czasem tylko podczytywałam Was z doskoku. Trzeci trymestr okazał się dla mnie wyjątkowo ciężki(co po stosunkowo lekkim I i II lekko mnie wybiło z rytmu);nic "medycznie" ani mi ani Julkowi nie jest,po prostu jest mi ciężko,niewygodnie itd itp. Ale nie ma marudzenia! Trzeba się cieszyć z tego co jest,a każda z nas dostała w tym roku wyjątkowy prezent od losu🍼🤰.
    Życzę nam wszystkim dobrej końcówki ciąży,szybkich i bezproblemowych porodów, łatwego wejścia w nową sytuację, i spełnienia naszych wszystkich marzeń ❤️🎉🥂🍸💥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 19:25

Edith lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Zakręcona co ja tu za historie wyczytałam... My z mężem mieliśmy jeden bardzo poważny kryzys(z 10 lat temu);pamietam co mi wtedy powiedziała jedna koleżanka"kryzys to jest szansa dla związku, o ile dobrze to oboje rozegracie". Nam się to udało,wyszliśmy z tego jeszcze bardziej zwarci i gotowi by walczyć o siebie gdyby trzeba było(juz nigdy potem nie trzeba było, ale wszyscy dobrze wiemy że kryzysy zdarzają się zawsze i wszędzie). Tego też Ci(Wam)życzę, żebyście przetrwali to i żebyście byli przez to jeszcze silnejsi;no a jeśli mimo wszystko się nie uda(ja pamiętam bralam to też pod uwagę) to Tobie życzę dużo siły do walki o siebie samą ❤️Ściskam mocno!

ZakręconaOna, Dariah, Edith, zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ojej, Zakręcona co ja tu za historie wyczytałam... My z mężem mieliśmy jeden bardzo poważny kryzys(z 10 lat temu);pamietam co mi wtedy powiedziała jedna koleżanka"kryzys to jest szansa dla związku, o ile dobrze to oboje rozegracie". Nam się to udało,wyszliśmy z tego jeszcze bardziej zwarci i gotowi by walczyć o siebie gdyby trzeba było(juz nigdy potem nie trzeba było, ale wszyscy dobrze wiemy że kryzysy zdarzają się zawsze i wszędzie). Tego też Ci(Wam)życzę, żebyście przetrwali to i żebyście byli przez to jeszcze silnejsi;no a jeśli mimo wszystko się nie uda(ja pamiętam bralam to też pod uwagę) to Tobie życzę dużo siły do walki o siebie samą ❤️Ściskam mocno!
    Dziekuje niunia ❤ narazie wszystko idzie dobrym torem . Co los pokaze i nasze starania sie zobaczy . Ja bede walczyc z calych sil , przynajmniej nie bede miala sobie nic do zarzucenia nigdy . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Życzę Wam w Szczęśliwego Nowego Roku!
    Tk będzie piękny rok - przywitamy nasze Maleństwa !!
    Za chwile styczeń - pierwsze z Nas zaczną się rozpakowywać ! Wooo ale to zleciało!!
    Buziaki!!!

emdar, ZakręconaOna, Edith, Mysza, zulka, Dafka, Darrika, Scintilla, KasiaM, annkaa lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo, że się nie udzielam od dłuższego czasu przesyłam moc serdeczności i dobrych życzeń na nadchodzący Nowy Rok - Przed nami magiczny i miejmy nadzieję sam szczęśliwy okres odkrywania uroków rodzicielstwa. Życzę Wam, by były to piękne chwile 🥰
    de4a59a29808.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 22:29

ZakręconaOna, emdar, Edith, Darrika, annkaa lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Mimo, że się nie udzielam od dłuższego czasu przesyłam moc serdeczności i dobrych życzeń na nadchodzący Nowy Rok - Przed nami magiczny i miejmy nadzieję sam szczęśliwy okres odkrywania uroków rodzicielstwa. Życzę Wam, by były to piękne chwile 🥰
    de4a59a29808.jpg
    Dziekujemy kochana i wzajemnie . :*
    Duzo zdrowka i szczescia .

A tak zapytam jesli moge ? Czemu sie nie odzywasz tu u Nas ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dziekujemy kochana i wzajemnie . :*
    Duzo zdrowka i szczescia .

A tak zapytam jesli moge ? Czemu sie nie odzywasz tu u Nas ?

Chyba dlatego, że odłożyłam ta ciążę przez długi okres na drugi tor - wiem, że brzmi to strasznie ale całkowicie zajęliśmy się córka - jej diagnostyką i nie wiem kiedy przyszedł 8miesiąc 🙃
    Tak naprawdę to dopiero po kilkudniowym własnym pobycie w szpitalu - dosłownym nasłuchaniu się porodów za ścianą, wsłuchaniu się w swój organizm uświadomiłam sobie, że "to" lada chwila 🙆‍♀️😬🙂

Zupełnie nie jestem na bieżąco ale od kilku dni podglądając styczniówki obserwowałam i Waszą dyskusję i też chciałam Ci kochana w tych chwilach życzyć samych decyzji, które finalnie doprowadzą do najwłaściwszego rozwiązania - przede wszystkim dla Ciebie i dzieci🍀

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Chyba dlatego, że odłożyłam ta ciążę przez długi okres na drugi tor - wiem, że brzmi to strasznie ale całkowicie zajęliśmy się córka - jej diagnostyką i nie wiem kiedy przyszedł 8miesiąc 🙃
    Tak naprawdę to dopiero po kilkudniowym własnym pobycie w szpitalu - dosłownym nasłuchaniu się porodów za ścianą, wsłuchaniu się w swój organizm uświadomiłam sobie, że "to" lada chwila 🙆‍♀️😬🙂

Zupełnie nie jestem na bieżąco ale od kilku dni podglądając styczniówki obserwowałam i Waszą dyskusję i też chciałam Ci kochana w tych chwilach życzyć samych decyzji, które finalnie doprowadzą do najwłaściwszego rozwiązania - przede wszystkim dla Ciebie i dzieci🍀
    Kochana,a jak z corka ???

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyny. Juz 4 raz w ciągu 1.5 tyg dostaje mocnych skurczy zoladka czy czego tam ściska mnie i porządnie czyści;( tez tak macie . Nie przejadam się, nie jem świnstw żeby tak mna targalo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 01:06

tb73krhmu0f7yc26.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guusia, a może jakiegoś wirusa żołądkowego po prostu złapałaś? Bo sam ścisk żołądka i w ogóle narządów to jedno, a biegunka to raczej nie od ucisku... Tak mi się wydaje. Ja to raczej walczę z zaparciami(po Tardyferonie) 😒, ale żołądek też czasem daje mi się we znaki (ale to czuję jak Julek mnie tam kopie po przeponie 🙄).

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Kochana,a jak z corka ???
    Dziekuje Gusiu - na ten moment jest stabilnie - nadal jesteśmy pod opieką neurologopedy ale diagnoza jąkania się nie potwierdziła więc zdarzają się nam coraz dłuższe okresy płynności mowy 😊. Trochę się najezdziliśmy po psychologach, terapeutach od zaburzeń SI ale im tego więcej tym odnoszę wrażenie, że jest to przereklamowane - kiedyś wszystkie niestandardowe dzieci miały ADHD dzisiaj się szuka na siłę w integracji sensorycznej 🤔. Trafił nam się poprostu wrażliwiec wymagający min pracy z logopeda a jedną z przyczyn problemów w mowie okazał się być... najzwyklejszy przerośniety migdał 😒 - w wakacje mamy mieć zabieg 🙂

Co do przeczyszczania - nas dopadła ostatnio rodzinna kilkudniowa jelitowka i każdego coś innego ja górą, mąż dołem a córka w mixie 🙆‍♀️

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie bardziej mam lekkie zaparcia niz rozwolnienia ... uciskow zoladka nie mam dzieki Bogu.
    Wlasnie , to moze jakis wirus bo ostatnio nawet moja Mama i Siostra obie jedna przez druga wc szlo co sekunde a na drugi dzien Ja i moj maz . Ominelo syna jedynie dzieki Bogu !

Scintilla , kochana a czemu Ty bylas w szpitalu ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cudownego Nowego Roku 🎉😘💋

21cd53e3f1c9.jpg

Mysza, Scintilla, ss25, Dafka, mj26, Fruzia85, Darrika, Dariah, emdar, ZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Scintilla , kochana a czemu Ty bylas w szpitalu ?
    Bo mi polip doczesnowy obumarł i postanowił się złuszczyć (też kutwa nie miał kiedy 😶) - a, że jestem na zastrzykach rozrzedzających krew dopiero po zatamowaniu okazało się, że to pierdoła a nie jak podejrzewali odejście czopu 🤨
    I poodbno chodzę z jakimś 1cm rozwarciem - ale to niby efekt zmasakrowania szyjki po poprzednim porodzie i mam funkcjonować normalnie. Idzie zglupiec - zauważyłam w szpitalu, że co lekarz to inna opinia przy podejmowaniu decyzji 🥴

mhsvi09kzjtuku9r.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ