X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Zakręcona trzymam za Was kciuki oby ten przyszły rok był dla Was udany i szczery. Dużo miłości .

Dziewczynki dotrwałtsmy szczęśliwie do końca roku. Teraz odliczamy do pierwszego rozładowania. Oby wszystkie miałyśmy szybkie bezbolesne i szczęśliwe porody bez komplikacji. Już niedługo Nasze kruszynki będą z Nami .
    Samych dobroci w tym Nowym Roku. 🎆🍼🥂😊
    Dziekuje kochana ;* a moze nie bede dziekowac , zeby nie zapeszyc ? Walic to ! Musi byc w koncu dobrze bo ten rok 2019 dal mi popalic w wiekszosci czasu ... w koncu musi los sie obrocic na dobre juz.

Nooo , styczen na dobra sprawe za pare h sie zacznie i czekamy na pierwsze bobasy ;)

Camilla33, zulka, annkaa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Wymarzonego w Nowym Roku!

Mysza, emdar, ZakręconaOna, Darrika, Edith, zulka, Scintilla, annkaa lubią tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dziewczyny abyśmy wszystkie dotrwaly do końca stycznia, a potem niech sie maluchy rodza szczęśliwie 💕🤰🤰🤰

Darrika, Mysza, emdar, ZakręconaOna, Edith, zulka, Scintilla, KasiaM, annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dziewczyny na ten przyszły rok.
    Swoją drogą za moment styczeń i pewnie część z nas zacznie się rozpakowywać. To już tak blisko 😁 Wszystko takie realne się zaczyna robić 😁

Mysza, emdar, ZakręconaOna, Edith, zulka, Scintilla, annkaa lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustiJusti wrote:
    Mnie gin powiedziała, że u nich nie robi na 2 tyg przed terminem.
    Już mam ustaloną datę cc 7 dni przed terminem, więc wszystko ok :)

aZzmp1.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
    🎂🥂🎈⭐️✨🍾

Mysza, emdar, ZakręconaOna, Scintilla, annkaa lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ciężaróweczki, oj dawno mnie tu nie było, czasem tylko podczytywałam Was z doskoku. Trzeci trymestr okazał się dla mnie wyjątkowo ciężki(co po stosunkowo lekkim I i II lekko mnie wybiło z rytmu);nic "medycznie" ani mi ani Julkowi nie jest,po prostu jest mi ciężko,niewygodnie itd itp. Ale nie ma marudzenia! Trzeba się cieszyć z tego co jest,a każda z nas dostała w tym roku wyjątkowy prezent od losu🍼🤰.
    Życzę nam wszystkim dobrej końcówki ciąży,szybkich i bezproblemowych porodów, łatwego wejścia w nową sytuację, i spełnienia naszych wszystkich marzeń ❤️🎉🥂🍸💥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 19:25

Edith lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Zakręcona co ja tu za historie wyczytałam... My z mężem mieliśmy jeden bardzo poważny kryzys(z 10 lat temu);pamietam co mi wtedy powiedziała jedna koleżanka"kryzys to jest szansa dla związku, o ile dobrze to oboje rozegracie". Nam się to udało,wyszliśmy z tego jeszcze bardziej zwarci i gotowi by walczyć o siebie gdyby trzeba było(juz nigdy potem nie trzeba było, ale wszyscy dobrze wiemy że kryzysy zdarzają się zawsze i wszędzie). Tego też Ci(Wam)życzę, żebyście przetrwali to i żebyście byli przez to jeszcze silnejsi;no a jeśli mimo wszystko się nie uda(ja pamiętam bralam to też pod uwagę) to Tobie życzę dużo siły do walki o siebie samą ❤️Ściskam mocno!

ZakręconaOna, Dariah, Edith, zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ojej, Zakręcona co ja tu za historie wyczytałam... My z mężem mieliśmy jeden bardzo poważny kryzys(z 10 lat temu);pamietam co mi wtedy powiedziała jedna koleżanka"kryzys to jest szansa dla związku, o ile dobrze to oboje rozegracie". Nam się to udało,wyszliśmy z tego jeszcze bardziej zwarci i gotowi by walczyć o siebie gdyby trzeba było(juz nigdy potem nie trzeba było, ale wszyscy dobrze wiemy że kryzysy zdarzają się zawsze i wszędzie). Tego też Ci(Wam)życzę, żebyście przetrwali to i żebyście byli przez to jeszcze silnejsi;no a jeśli mimo wszystko się nie uda(ja pamiętam bralam to też pod uwagę) to Tobie życzę dużo siły do walki o siebie samą ❤️Ściskam mocno!
    Dziekuje niunia ❤ narazie wszystko idzie dobrym torem . Co los pokaze i nasze starania sie zobaczy . Ja bede walczyc z calych sil , przynajmniej nie bede miala sobie nic do zarzucenia nigdy . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Życzę Wam w Szczęśliwego Nowego Roku!
    Tk będzie piękny rok - przywitamy nasze Maleństwa !!
    Za chwile styczeń - pierwsze z Nas zaczną się rozpakowywać ! Wooo ale to zleciało!!
    Buziaki!!!

emdar, ZakręconaOna, Edith, Mysza, zulka, Dafka, Darrika, Scintilla, KasiaM, annkaa lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo, że się nie udzielam od dłuższego czasu przesyłam moc serdeczności i dobrych życzeń na nadchodzący Nowy Rok - Przed nami magiczny i miejmy nadzieję sam szczęśliwy okres odkrywania uroków rodzicielstwa. Życzę Wam, by były to piękne chwile 🥰
    de4a59a29808.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 22:29

ZakręconaOna, emdar, Edith, Darrika, annkaa lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Mimo, że się nie udzielam od dłuższego czasu przesyłam moc serdeczności i dobrych życzeń na nadchodzący Nowy Rok - Przed nami magiczny i miejmy nadzieję sam szczęśliwy okres odkrywania uroków rodzicielstwa. Życzę Wam, by były to piękne chwile 🥰
    de4a59a29808.jpg
    Dziekujemy kochana i wzajemnie . :*
    Duzo zdrowka i szczescia .

A tak zapytam jesli moge ? Czemu sie nie odzywasz tu u Nas ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dziekujemy kochana i wzajemnie . :*
    Duzo zdrowka i szczescia .

A tak zapytam jesli moge ? Czemu sie nie odzywasz tu u Nas ?

Chyba dlatego, że odłożyłam ta ciążę przez długi okres na drugi tor - wiem, że brzmi to strasznie ale całkowicie zajęliśmy się córka - jej diagnostyką i nie wiem kiedy przyszedł 8miesiąc 🙃
    Tak naprawdę to dopiero po kilkudniowym własnym pobycie w szpitalu - dosłownym nasłuchaniu się porodów za ścianą, wsłuchaniu się w swój organizm uświadomiłam sobie, że "to" lada chwila 🙆‍♀️😬🙂

Zupełnie nie jestem na bieżąco ale od kilku dni podglądając styczniówki obserwowałam i Waszą dyskusję i też chciałam Ci kochana w tych chwilach życzyć samych decyzji, które finalnie doprowadzą do najwłaściwszego rozwiązania - przede wszystkim dla Ciebie i dzieci🍀

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Chyba dlatego, że odłożyłam ta ciążę przez długi okres na drugi tor - wiem, że brzmi to strasznie ale całkowicie zajęliśmy się córka - jej diagnostyką i nie wiem kiedy przyszedł 8miesiąc 🙃
    Tak naprawdę to dopiero po kilkudniowym własnym pobycie w szpitalu - dosłownym nasłuchaniu się porodów za ścianą, wsłuchaniu się w swój organizm uświadomiłam sobie, że "to" lada chwila 🙆‍♀️😬🙂

Zupełnie nie jestem na bieżąco ale od kilku dni podglądając styczniówki obserwowałam i Waszą dyskusję i też chciałam Ci kochana w tych chwilach życzyć samych decyzji, które finalnie doprowadzą do najwłaściwszego rozwiązania - przede wszystkim dla Ciebie i dzieci🍀
    Kochana,a jak z corka ???

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyny. Juz 4 raz w ciągu 1.5 tyg dostaje mocnych skurczy zoladka czy czego tam ściska mnie i porządnie czyści;( tez tak macie . Nie przejadam się, nie jem świnstw żeby tak mna targalo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 01:06

tb73krhmu0f7yc26.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guusia, a może jakiegoś wirusa żołądkowego po prostu złapałaś? Bo sam ścisk żołądka i w ogóle narządów to jedno, a biegunka to raczej nie od ucisku... Tak mi się wydaje. Ja to raczej walczę z zaparciami(po Tardyferonie) 😒, ale żołądek też czasem daje mi się we znaki (ale to czuję jak Julek mnie tam kopie po przeponie 🙄).

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Kochana,a jak z corka ???
    Dziekuje Gusiu - na ten moment jest stabilnie - nadal jesteśmy pod opieką neurologopedy ale diagnoza jąkania się nie potwierdziła więc zdarzają się nam coraz dłuższe okresy płynności mowy 😊. Trochę się najezdziliśmy po psychologach, terapeutach od zaburzeń SI ale im tego więcej tym odnoszę wrażenie, że jest to przereklamowane - kiedyś wszystkie niestandardowe dzieci miały ADHD dzisiaj się szuka na siłę w integracji sensorycznej 🤔. Trafił nam się poprostu wrażliwiec wymagający min pracy z logopeda a jedną z przyczyn problemów w mowie okazał się być... najzwyklejszy przerośniety migdał 😒 - w wakacje mamy mieć zabieg 🙂

Co do przeczyszczania - nas dopadła ostatnio rodzinna kilkudniowa jelitowka i każdego coś innego ja górą, mąż dołem a córka w mixie 🙆‍♀️

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie bardziej mam lekkie zaparcia niz rozwolnienia ... uciskow zoladka nie mam dzieki Bogu.
    Wlasnie , to moze jakis wirus bo ostatnio nawet moja Mama i Siostra obie jedna przez druga wc szlo co sekunde a na drugi dzien Ja i moj maz . Ominelo syna jedynie dzieki Bogu !

Scintilla , kochana a czemu Ty bylas w szpitalu ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cudownego Nowego Roku 🎉😘💋

21cd53e3f1c9.jpg

Mysza, Scintilla, ss25, Dafka, mj26, Fruzia85, Darrika, Dariah, emdar, ZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Scintilla , kochana a czemu Ty bylas w szpitalu ?
    Bo mi polip doczesnowy obumarł i postanowił się złuszczyć (też kutwa nie miał kiedy 😶) - a, że jestem na zastrzykach rozrzedzających krew dopiero po zatamowaniu okazało się, że to pierdoła a nie jak podejrzewali odejście czopu 🤨
    I poodbno chodzę z jakimś 1cm rozwarciem - ale to niby efekt zmasakrowania szyjki po poprzednim porodzie i mam funkcjonować normalnie. Idzie zglupiec - zauważyłam w szpitalu, że co lekarz to inna opinia przy podejmowaniu decyzji 🥴

mhsvi09kzjtuku9r.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ