LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
marlenaO wrote:Mamusie czy planujecie kąpać swoje Szkraby po porodzie? Jeśli nie odrazu to po jakim czasie?
W moim szpitalu pytają się po 6h czy kapać dzieciątko czy nie. Najpierw myślałam ze chce żeby było wykapane, my tez jak jesteśmy zmęczeni to lubimy się wykapać i wtedy lepiej się wypoczywa ale im więcej czytam tym mam mieszane myśli. Co będzie lepsze dla takiego Maluszka? Co Wy myślicie o kąpaniu noworodków?
Takie maleństwo też nie traktuje kąpieli tak jak dorosły, to stres. Lepiej wykonać ja w domu, ręce mamusi, znajomy głos, zapach. Z resztą gdybyś zobaczyła jak wygląda kąpiel w szpitalu to byś padła, jak mycie kurczaka przed dalszą obróbką 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 15:19
marlenaO lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny .
Co do meza to napewno nie odpowiadzialnosc go przerazila . To nie to bankowo .
Co do kapieli to moj Synek straszy byl wykapany po porodzie dopiero na nastepny dzien , tak po prostu w szpitalu robili ja sie zgodzilam . Teraz wykapienw domu po porodzie bo w szpitalu bede tylko kilka h -
ZakręconaOna wrote:Hej .
Łącze sie w bolu ... ale troche inaczej .
Ja za to wczoraj wymiotowalam z nerw , spalam w nocy 2 h to i tak sukces . Wszystko we mnie sie trzesie . Moze nie powinnam mowic tu ale obcemu czasem latwiej sie wygadac. Tzn nie bede rozwijac tematu juz , generalnie zostalam samotna matka z dwojka dzieci , jeszcze przed porodem . Czeka mnie rozwod , samotne wychowywanie dzieci w Polsce... mojego zycia dotychczasowego juz nie ma mimo wielkiej milosci ktora darze meza.
Niby pomoc bede miala od niego , jak w zyciu dalej bedzie sie okaze bo juz w zadne slowa mu nie wierze ... kiedys dalabym sobie reke za niego uciac a dzis jestem w wielkim szoku . Tyle .
Dam rade , musze byc silna dla tych moich maluchow i wychowac ich jak najlepiej chociaz od srodka mnie rozrywa i wyc do ksiezyca sie chce . -
marlenaO wrote:Mamusie czy planujecie kąpać swoje Szkraby po porodzie? Jeśli nie odrazu to po jakim czasie?
W moim szpitalu pytają się po 6h czy kapać dzieciątko czy nie. Najpierw myślałam ze chce żeby było wykapane, my tez jak jesteśmy zmęczeni to lubimy się wykapać i wtedy lepiej się wypoczywa ale im więcej czytam tym mam mieszane myśli. Co będzie lepsze dla takiego Maluszka? Co Wy myślicie o kąpaniu noworodków? -
ZKrecona
Właśnie, tak jak pisały dziewczyny - nasze forum jest tez po to aby si me wyżalić, powiedzieć o rzeczach którym bliskim czasem nie chce się mówić (bo obcym łatwiej) a nie tylko po tk aby sobie opowiadać piękne różowe historie.
Jesteśmy po to aby się wspierać !
Rozumiem Cię bo nie byłabym w stanie wybaczyć dwóch rzeczy : zdrady i przemocy
Wiec jelsi odkryłaś taka sytuacje to w całe się nie dziwie ze chcesz odejść.
Dobrze ze masz rodzine w Polsce na która będziesz mogła liczyć i która Ci pomoże - to bardzo ważne
A to ze dasz sobie radę - to pewne !!Darrika, annkaa lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ah i z całkiem innej beczki
Poprosiłam męża aby wyciągnął wózek dla Małego, co bym mogła wypracowane elementy itd
Wyjął
Przyniósł
I okazało się ze mamy Bebetto Vulcano nie Holland heheh a tyle razy Wam pislalam ze Holland
Tak o...Matka Rokunawet nie wie co kupiła dziecku
gusiaa, annkaa lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah wiesz On nie zdradzil mnie typowo , ze z kims sie przespal, On mnie po prostu zdradzil emocjonalnie i to On chcial odejsc ale dzis pod wieczor przyszedl do Mnie i powiedzial , ze nie moze zniesc mojego cierpienia i placzu i czy Ja naprawde az tak go kocham . Chce generalnie ze mna porozmawiac dzis . Mam mieszane uczucia , ciezko mi cokolwiek sluchac , powiedziec mu . Nie wiem sama ... tak czy tak wracam z dziecmi do Polski w kwietniu. Czy sie pogodzilibysmy w co watpie czy nie to i tak wyjezdzam stad za to dzis sie dowiedzialam ze na kilka lat Mama oddaje mi swoje mieszkanie a sama zostaje w uk . Takze nooo ...
Dariah, annkaa lubią tę wiadomość
-
Dariah wrote:Ah i z całkiem innej beczki
Poprosiłam męża aby wyciągnął wózek dla Małego, co bym mogła wypracowane elementy itd
Wyjął
Przyniósł
I okazało się ze mamy Bebetto Vulcano nie Holland heheh a tyle razy Wam pislalam ze Holland
Tak o...Matka Rokunawet nie wie co kupiła dziecku
-
Ja właśnie wróciłam z kina, byliśmy na Gwiezdych Wojnach, uwielbiam całą sagę
Od 3 dni malujemy sypialnie, dzisiaj udało się zrobić kolor w pokoiku małej, czas nas goni ale pracę też nabierają tempa. Całe szczęście, że czuje się dobrze i mam siłychoć staram się i tak dużo odpoczywać, żeby nie przeciążyć organizmu.
Dzisiaj w końcu znaleźliśmy też czas żeby odebrać wózek no i ja skończyłam do H&M kupić stanik sportowy na teraz, a na taki sportowy do karmienia czekam, bo kupiłam online. Zobaczymy czy będzie dobry, jak nie to zwrócę i będę szukać dalej
Zakręcona, bądź silna, po prostu! Jesteś dzielna babka i co by nie było dasz radę!. Raga ., zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Zakręcona trzymam kciuki za Was :*
Co do kąpieli też chcę małą wykąpać dopiero w domu, zapisałam to w planie porodu.
W co ja się dałam wkręcić... Mieliśmy siedzieć na sylwestra w domu, z dobrym jedzeniem i netflixem. Ale co? 3 znajome pary do nas piszą co robimy, co robimy, może fanie byłoby się spotkać. I robimy sylwestra. U nas. Nie wiem jak dałam się do tego namówić. Dobrze że mamy duże mieszkanie jak coś to pójdę spać i tyle 😂😂😂annkaa lubi tę wiadomość
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Foto_Anna wrote:Dziewczyny,
na forum zaglądałam niesystematycznie i nie pamiętam, czy taka rozmowa już była -
czy szczepicie się w ciąży na krztusiec?
(w szkole rodzenia na wykładzie zalecano, mój lekarz raczej sceptycznie do tego podszedł)
i czy zdecydowałyście się na pobranie krwi pępowinowej?
(po wypełnieniu papierów w szkole rodzenia wydzwaniają do mnie w tej sprawie i czekają na decyzję, póki co na razie jestem niezdecydowana, bo ograniczają mnie fundusze...)Foto_Anna, zuzi_c lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry .
Przede wszystkim dziewczyny zycze Wam wszystkim samych dobroci , szczescia i milosci . Oby ten nowy rok byl duzo lepszy niz stary
Co do Mnie i meza to wstepnie jestesmy pogodzeni , sa pewne warunki z obu stron bo faktycznie nam sie nie ukladalo dluzszy czas i czulismy sie oboje na maksa zaniedbani i przez to sie zjebal nasz zwiazek po czesci . Co do tej dziewczyny widzi ze boli mnie to , przepraszal ... wytlumaczyl , mam nadzieje ze to szczere . Kochamy sie i chcemy sprobowac jeszcze raz po prostu . Mam nadzieje ,ze ten nowy rok nam dopiszeMysza, Dariah, Darrika, Camilla33, emdar, marlenaO, annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Edith wrote:Pieguska, weszłam na forum styczniówek i odkryłam, że tam wszystkie dziewczyny szykują się do porodu! I jakoś mnie olśniło, że u mnie też już bliżej niż dalej. U nas na forum tak błogo i spokojnie, haha! Ale jakoś mi się to udziela, chciałabym malucha jak najbardziej donosić... będę pertraktować z lekarzem żeby jak najpóźniej to cc zrobił...
-
nick nieaktualnyHej
W ostatni dzień tego roku życzę Wam, żeby nadchodzący 2020 był pomyślny. Dużo zdrowia, łatwych i bezpiecznych porodów, zdrowych i grzecznych dzieci😁
Spełnienia planów i marzeń. I udanego świętowania dzisiaj.
My na spokojnie w domu, pod kocykiem przed telewizorem 😊 U mnie prószy śnieg i wieje tak, że urywa głowę.Darrika, Camilla33, Edith, emdar, Scintilla, annkaa lubią tę wiadomość
-
Zakręcona trzymam za Was kciuki oby ten przyszły rok był dla Was udany i szczery. Dużo miłości .
Dziewczynki dotrwałtsmy szczęśliwie do końca roku. Teraz odliczamy do pierwszego rozładowania. Oby wszystkie miałyśmy szybkie bezbolesne i szczęśliwe porody bez komplikacji. Już niedługo Nasze kruszynki będą z Nami .
Samych dobroci w tym Nowym Roku. 🎆🍼🥂😊ZakręconaOna, Camilla33, mj26, Mysza, emdar, Dariah, Scintilla, annkaa lubią tę wiadomość