X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Mamusie czy planujecie kąpać swoje Szkraby po porodzie? Jeśli nie odrazu to po jakim czasie?
    W moim szpitalu pytają się po 6h czy kapać dzieciątko czy nie. Najpierw myślałam ze chce żeby było wykapane, my tez jak jesteśmy zmęczeni to lubimy się wykapać i wtedy lepiej się wypoczywa ale im więcej czytam tym mam mieszane myśli. Co będzie lepsze dla takiego Maluszka? Co Wy myślicie o kąpaniu noworodków?
    Ja z doświadczenia innych, porady położnej, lekarza, naszego pediatry i ogólnych zaleceń zabronilam kąpieli, noworodek może spokojnie zostac wykapany po powrocie do domu. My nawet film nagralismy z pierwszej kąpieli 😊

Takie maleństwo też nie traktuje kąpieli tak jak dorosły, to stres. Lepiej wykonać ja w domu, ręce mamusi, znajomy głos, zapach. Z resztą gdybyś zobaczyła jak wygląda kąpiel w szpitalu to byś padła, jak mycie kurczaka przed dalszą obróbką 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 15:19

marlenaO lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena
    My córkę kąpaliśmy dopiero w domu i synka tak samo będziemy kapać po powrocie ;)

marlenaO lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny .
    Co do meza to napewno nie odpowiadzialnosc go przerazila . To nie to bankowo .

Co do kapieli to moj Synek straszy byl wykapany po porodzie dopiero na nastepny dzien , tak po prostu w szpitalu robili ja sie zgodzilam . Teraz wykapienw domu po porodzie bo w szpitalu bede tylko kilka h

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hej .
    Łącze sie w bolu ... ale troche inaczej .
    Ja za to wczoraj wymiotowalam z nerw , spalam w nocy 2 h to i tak sukces . Wszystko we mnie sie trzesie . Moze nie powinnam mowic tu ale obcemu czasem latwiej sie wygadac. Tzn nie bede rozwijac tematu juz , generalnie zostalam samotna matka z dwojka dzieci , jeszcze przed porodem . Czeka mnie rozwod , samotne wychowywanie dzieci w Polsce... mojego zycia dotychczasowego juz nie ma mimo wielkiej milosci ktora darze meza.
    Niby pomoc bede miala od niego , jak w zyciu dalej bedzie sie okaze bo juz w zadne slowa mu nie wierze ... kiedys dalabym sobie reke za niego uciac a dzis jestem w wielkim szoku . Tyle .
    Dam rade , musze byc silna dla tych moich maluchow i wychowac ich jak najlepiej chociaz od srodka mnie rozrywa i wyc do ksiezyca sie chce .
    Dużo siły. Gdybys chciała się wyżalić, to pisz. Przykro mi że świat zaczął walić w takim trudnym momencie

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Mamusie czy planujecie kąpać swoje Szkraby po porodzie? Jeśli nie odrazu to po jakim czasie?
    W moim szpitalu pytają się po 6h czy kapać dzieciątko czy nie. Najpierw myślałam ze chce żeby było wykapane, my tez jak jesteśmy zmęczeni to lubimy się wykapać i wtedy lepiej się wypoczywa ale im więcej czytam tym mam mieszane myśli. Co będzie lepsze dla takiego Maluszka? Co Wy myślicie o kąpaniu noworodków?
    Nie kąpałam. Po porodzie tylko przetarli te miejsca, gdzie była zaschnięta krew. Kąpiel, obcinanie paznokci itp było dopiero w domu.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZKrecona
    Właśnie, tak jak pisały dziewczyny - nasze forum jest tez po to aby si me wyżalić, powiedzieć o rzeczach którym bliskim czasem nie chce się mówić (bo obcym łatwiej) a nie tylko po tk aby sobie opowiadać piękne różowe historie.
    Jesteśmy po to aby się wspierać !
    Rozumiem Cię bo nie byłabym w stanie wybaczyć dwóch rzeczy : zdrady i przemocy
    Wiec jelsi odkryłaś taka sytuacje to w całe się nie dziwie ze chcesz odejść.
    Dobrze ze masz rodzine w Polsce na która będziesz mogła liczyć i która Ci pomoże - to bardzo ważne ;)
    A to ze dasz sobie radę - to pewne !!

Darrika, annkaa lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i z całkiem innej beczki ;)
    Poprosiłam męża aby wyciągnął wózek dla Małego, co bym mogła wypracowane elementy itd
    Wyjął
    Przyniósł
    I okazało się ze mamy Bebetto Vulcano nie Holland heheh a tyle razy Wam pislalam ze Holland ;)
    Tak o...Matka Roku ;) nawet nie wie co kupiła dziecku ;)

gusiaa, annkaa lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wiesz On nie zdradzil mnie typowo , ze z kims sie przespal, On mnie po prostu zdradzil emocjonalnie i to On chcial odejsc ale dzis pod wieczor przyszedl do Mnie i powiedzial , ze nie moze zniesc mojego cierpienia i placzu i czy Ja naprawde az tak go kocham . Chce generalnie ze mna porozmawiac dzis . Mam mieszane uczucia , ciezko mi cokolwiek sluchac , powiedziec mu . Nie wiem sama ... tak czy tak wracam z dziecmi do Polski w kwietniu. Czy sie pogodzilibysmy w co watpie czy nie to i tak wyjezdzam stad za to dzis sie dowiedzialam ze na kilka lat Mama oddaje mi swoje mieszkanie a sama zostaje w uk . Takze nooo ...

Dariah, annkaa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Ah i z całkiem innej beczki ;)
    Poprosiłam męża aby wyciągnął wózek dla Małego, co bym mogła wypracowane elementy itd
    Wyjął
    Przyniósł
    I okazało się ze mamy Bebetto Vulcano nie Holland heheh a tyle razy Wam pislalam ze Holland ;)
    Tak o...Matka Roku ;) nawet nie wie co kupiła dziecku ;)
    Oj tam , jeden ciort . Ja nawet nie wiem co to za wozki 😂😂

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona zachowaj zimną krew, wiem że to nie łatwe ale się postaraj. To decyzje których już nie będzie można cofnąć. Trzymam za Was kciuki 😘

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z kina, byliśmy na Gwiezdych Wojnach, uwielbiam całą sagę :D

Od 3 dni malujemy sypialnie, dzisiaj udało się zrobić kolor w pokoiku małej, czas nas goni ale pracę też nabierają tempa. Całe szczęście, że czuje się dobrze i mam siły :) choć staram się i tak dużo odpoczywać, żeby nie przeciążyć organizmu.

Dzisiaj w końcu znaleźliśmy też czas żeby odebrać wózek no i ja skończyłam do H&M kupić stanik sportowy na teraz, a na taki sportowy do karmienia czekam, bo kupiłam online. Zobaczymy czy będzie dobry, jak nie to zwrócę i będę szukać dalej :)

Zakręcona, bądź silna, po prostu! Jesteś dzielna babka i co by nie było dasz radę!

. Raga ., zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona trzymam kciuki za Was :*

Co do kąpieli też chcę małą wykąpać dopiero w domu, zapisałam to w planie porodu.

W co ja się dałam wkręcić... Mieliśmy siedzieć na sylwestra w domu, z dobrym jedzeniem i netflixem. Ale co? 3 znajome pary do nas piszą co robimy, co robimy, może fanie byłoby się spotkać. I robimy sylwestra. U nas. Nie wiem jak dałam się do tego namówić. Dobrze że mamy duże mieszkanie jak coś to pójdę spać i tyle 😂😂😂

annkaa lubi tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • JustiJusti Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Dziewczyny,

na forum zaglądałam niesystematycznie i nie pamiętam, czy taka rozmowa już była -

czy szczepicie się w ciąży na krztusiec?

(w szkole rodzenia na wykładzie zalecano, mój lekarz raczej sceptycznie do tego podszedł)

i czy zdecydowałyście się na pobranie krwi pępowinowej?

(po wypełnieniu papierów w szkole rodzenia wydzwaniają do mnie w tej sprawie i czekają na decyzję, póki co na razie jestem niezdecydowana, bo ograniczają mnie fundusze...)
    Ja się zaszczepiłam i na krztusiec a wcześniej na grypę. Krwi pępowinowej nie pobieramy - funduszy brak.

Foto_Anna, zuzi_c lubią tę wiadomość

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kąpiel dopiero w domu. W szpitalu jedynie umyje gąbka w łóżeczku.
    Dziewczyny życzę wam w nowym roku dużo szczęścia, miłości i bezproblemowym porodów ♥️

Mysza, Darrika, Camilla33, KasiaM, Scintilla, annkaa lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .

Przede wszystkim dziewczyny zycze Wam wszystkim samych dobroci , szczescia i milosci . Oby ten nowy rok byl duzo lepszy niz stary :)

Co do Mnie i meza to wstepnie jestesmy pogodzeni , sa pewne warunki z obu stron bo faktycznie nam sie nie ukladalo dluzszy czas i czulismy sie oboje na maksa zaniedbani i przez to sie zjebal nasz zwiazek po czesci . Co do tej dziewczyny widzi ze boli mnie to , przepraszal ... wytlumaczyl , mam nadzieje ze to szczere . Kochamy sie i chcemy sprobowac jeszcze raz po prostu . Mam nadzieje ,ze ten nowy rok nam dopisze :)

Mysza, Dariah, Darrika, Camilla33, emdar, marlenaO, annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • JustiJusti Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Pieguska, weszłam na forum styczniówek i odkryłam, że tam wszystkie dziewczyny szykują się do porodu! I jakoś mnie olśniło, że u mnie też już bliżej niż dalej. U nas na forum tak błogo i spokojnie, haha! Ale jakoś mi się to udziela, chciałabym malucha jak najbardziej donosić... będę pertraktować z lekarzem żeby jak najpóźniej to cc zrobił...
    Mnie gin powiedziała, że u nich ie robi na 2 tyg przed terminem.

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a takto Ja w pracy jestem , jeszcze 2 h . Pozniej zakupy i do domku , zrobie salatke , obiadek i o . Siedziny w domu dzis w trojke przed tv . :)

Jejku , zjadlam twarozek i mam taka zgage nie milosierna jak nigdy !!!

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    W ostatni dzień tego roku życzę Wam, żeby nadchodzący 2020 był pomyślny. Dużo zdrowia, łatwych i bezpiecznych porodów, zdrowych i grzecznych dzieci😁
    Spełnienia planów i marzeń. I udanego świętowania dzisiaj.
    My na spokojnie w domu, pod kocykiem przed telewizorem 😊 U mnie prószy śnieg i wieje tak, że urywa głowę.

Darrika, Camilla33, Edith, emdar, Scintilla, annkaa lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domku , po pracy skoczylam na zakupy jeszcze na jutro na obiad . Dzis pierdziele gotowanie i kfc zamowilam :P
    Teraz leze z herbatka pod kocykiem bo jakos taka zmarznieta jestem .
    Zazdroszcze sniegu , naprawde !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona trzymam za Was kciuki oby ten przyszły rok był dla Was udany i szczery. Dużo miłości .

Dziewczynki dotrwałtsmy szczęśliwie do końca roku. Teraz odliczamy do pierwszego rozładowania. Oby wszystkie miałyśmy szybkie bezbolesne i szczęśliwe porody bez komplikacji. Już niedługo Nasze kruszynki będą z Nami .
    Samych dobroci w tym Nowym Roku. 🎆🍼🥂😊

ZakręconaOna, Camilla33, mj26, Mysza, emdar, Dariah, Scintilla, annkaa lubią tę wiadomość

‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ