Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Mamusie czy planujecie kąpać swoje Szkraby po porodzie? Jeśli nie odrazu to po jakim czasie?
    W moim szpitalu pytają się po 6h czy kapać dzieciątko czy nie. Najpierw myślałam ze chce żeby było wykapane, my tez jak jesteśmy zmęczeni to lubimy się wykapać i wtedy lepiej się wypoczywa ale im więcej czytam tym mam mieszane myśli. Co będzie lepsze dla takiego Maluszka? Co Wy myślicie o kąpaniu noworodków?
    Ja z doświadczenia innych, porady położnej, lekarza, naszego pediatry i ogólnych zaleceń zabronilam kąpieli, noworodek może spokojnie zostac wykapany po powrocie do domu. My nawet film nagralismy z pierwszej kąpieli 😊

Takie maleństwo też nie traktuje kąpieli tak jak dorosły, to stres. Lepiej wykonać ja w domu, ręce mamusi, znajomy głos, zapach. Z resztą gdybyś zobaczyła jak wygląda kąpiel w szpitalu to byś padła, jak mycie kurczaka przed dalszą obróbką 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 15:19

marlenaO lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena
    My córkę kąpaliśmy dopiero w domu i synka tak samo będziemy kapać po powrocie ;)

marlenaO lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny .
    Co do meza to napewno nie odpowiadzialnosc go przerazila . To nie to bankowo .

Co do kapieli to moj Synek straszy byl wykapany po porodzie dopiero na nastepny dzien , tak po prostu w szpitalu robili ja sie zgodzilam . Teraz wykapienw domu po porodzie bo w szpitalu bede tylko kilka h

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hej .
    Łącze sie w bolu ... ale troche inaczej .
    Ja za to wczoraj wymiotowalam z nerw , spalam w nocy 2 h to i tak sukces . Wszystko we mnie sie trzesie . Moze nie powinnam mowic tu ale obcemu czasem latwiej sie wygadac. Tzn nie bede rozwijac tematu juz , generalnie zostalam samotna matka z dwojka dzieci , jeszcze przed porodem . Czeka mnie rozwod , samotne wychowywanie dzieci w Polsce... mojego zycia dotychczasowego juz nie ma mimo wielkiej milosci ktora darze meza.
    Niby pomoc bede miala od niego , jak w zyciu dalej bedzie sie okaze bo juz w zadne slowa mu nie wierze ... kiedys dalabym sobie reke za niego uciac a dzis jestem w wielkim szoku . Tyle .
    Dam rade , musze byc silna dla tych moich maluchow i wychowac ich jak najlepiej chociaz od srodka mnie rozrywa i wyc do ksiezyca sie chce .
    Dużo siły. Gdybys chciała się wyżalić, to pisz. Przykro mi że świat zaczął walić w takim trudnym momencie

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Mamusie czy planujecie kąpać swoje Szkraby po porodzie? Jeśli nie odrazu to po jakim czasie?
    W moim szpitalu pytają się po 6h czy kapać dzieciątko czy nie. Najpierw myślałam ze chce żeby było wykapane, my tez jak jesteśmy zmęczeni to lubimy się wykapać i wtedy lepiej się wypoczywa ale im więcej czytam tym mam mieszane myśli. Co będzie lepsze dla takiego Maluszka? Co Wy myślicie o kąpaniu noworodków?
    Nie kąpałam. Po porodzie tylko przetarli te miejsca, gdzie była zaschnięta krew. Kąpiel, obcinanie paznokci itp było dopiero w domu.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZKrecona
    Właśnie, tak jak pisały dziewczyny - nasze forum jest tez po to aby si me wyżalić, powiedzieć o rzeczach którym bliskim czasem nie chce się mówić (bo obcym łatwiej) a nie tylko po tk aby sobie opowiadać piękne różowe historie.
    Jesteśmy po to aby się wspierać !
    Rozumiem Cię bo nie byłabym w stanie wybaczyć dwóch rzeczy : zdrady i przemocy
    Wiec jelsi odkryłaś taka sytuacje to w całe się nie dziwie ze chcesz odejść.
    Dobrze ze masz rodzine w Polsce na która będziesz mogła liczyć i która Ci pomoże - to bardzo ważne ;)
    A to ze dasz sobie radę - to pewne !!

Darrika, annkaa lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i z całkiem innej beczki ;)
    Poprosiłam męża aby wyciągnął wózek dla Małego, co bym mogła wypracowane elementy itd
    Wyjął
    Przyniósł
    I okazało się ze mamy Bebetto Vulcano nie Holland heheh a tyle razy Wam pislalam ze Holland ;)
    Tak o...Matka Roku ;) nawet nie wie co kupiła dziecku ;)

gusiaa, annkaa lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wiesz On nie zdradzil mnie typowo , ze z kims sie przespal, On mnie po prostu zdradzil emocjonalnie i to On chcial odejsc ale dzis pod wieczor przyszedl do Mnie i powiedzial , ze nie moze zniesc mojego cierpienia i placzu i czy Ja naprawde az tak go kocham . Chce generalnie ze mna porozmawiac dzis . Mam mieszane uczucia , ciezko mi cokolwiek sluchac , powiedziec mu . Nie wiem sama ... tak czy tak wracam z dziecmi do Polski w kwietniu. Czy sie pogodzilibysmy w co watpie czy nie to i tak wyjezdzam stad za to dzis sie dowiedzialam ze na kilka lat Mama oddaje mi swoje mieszkanie a sama zostaje w uk . Takze nooo ...

Dariah, annkaa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Ah i z całkiem innej beczki ;)
    Poprosiłam męża aby wyciągnął wózek dla Małego, co bym mogła wypracowane elementy itd
    Wyjął
    Przyniósł
    I okazało się ze mamy Bebetto Vulcano nie Holland heheh a tyle razy Wam pislalam ze Holland ;)
    Tak o...Matka Roku ;) nawet nie wie co kupiła dziecku ;)
    Oj tam , jeden ciort . Ja nawet nie wiem co to za wozki 😂😂

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona zachowaj zimną krew, wiem że to nie łatwe ale się postaraj. To decyzje których już nie będzie można cofnąć. Trzymam za Was kciuki 😘

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z kina, byliśmy na Gwiezdych Wojnach, uwielbiam całą sagę :D

Od 3 dni malujemy sypialnie, dzisiaj udało się zrobić kolor w pokoiku małej, czas nas goni ale pracę też nabierają tempa. Całe szczęście, że czuje się dobrze i mam siły :) choć staram się i tak dużo odpoczywać, żeby nie przeciążyć organizmu.

Dzisiaj w końcu znaleźliśmy też czas żeby odebrać wózek no i ja skończyłam do H&M kupić stanik sportowy na teraz, a na taki sportowy do karmienia czekam, bo kupiłam online. Zobaczymy czy będzie dobry, jak nie to zwrócę i będę szukać dalej :)

Zakręcona, bądź silna, po prostu! Jesteś dzielna babka i co by nie było dasz radę!

. Raga ., zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona trzymam kciuki za Was :*

Co do kąpieli też chcę małą wykąpać dopiero w domu, zapisałam to w planie porodu.

W co ja się dałam wkręcić... Mieliśmy siedzieć na sylwestra w domu, z dobrym jedzeniem i netflixem. Ale co? 3 znajome pary do nas piszą co robimy, co robimy, może fanie byłoby się spotkać. I robimy sylwestra. U nas. Nie wiem jak dałam się do tego namówić. Dobrze że mamy duże mieszkanie jak coś to pójdę spać i tyle 😂😂😂

annkaa lubi tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • JustiJusti Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Dziewczyny,

na forum zaglądałam niesystematycznie i nie pamiętam, czy taka rozmowa już była -

czy szczepicie się w ciąży na krztusiec?

(w szkole rodzenia na wykładzie zalecano, mój lekarz raczej sceptycznie do tego podszedł)

i czy zdecydowałyście się na pobranie krwi pępowinowej?

(po wypełnieniu papierów w szkole rodzenia wydzwaniają do mnie w tej sprawie i czekają na decyzję, póki co na razie jestem niezdecydowana, bo ograniczają mnie fundusze...)
    Ja się zaszczepiłam i na krztusiec a wcześniej na grypę. Krwi pępowinowej nie pobieramy - funduszy brak.

Foto_Anna, zuzi_c lubią tę wiadomość

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kąpiel dopiero w domu. W szpitalu jedynie umyje gąbka w łóżeczku.
    Dziewczyny życzę wam w nowym roku dużo szczęścia, miłości i bezproblemowym porodów ♥️

nick nieaktualny, Darrika, Camilla33, KasiaM, Scintilla, annkaa lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .

Przede wszystkim dziewczyny zycze Wam wszystkim samych dobroci , szczescia i milosci . Oby ten nowy rok byl duzo lepszy niz stary :)

Co do Mnie i meza to wstepnie jestesmy pogodzeni , sa pewne warunki z obu stron bo faktycznie nam sie nie ukladalo dluzszy czas i czulismy sie oboje na maksa zaniedbani i przez to sie zjebal nasz zwiazek po czesci . Co do tej dziewczyny widzi ze boli mnie to , przepraszal ... wytlumaczyl , mam nadzieje ze to szczere . Kochamy sie i chcemy sprobowac jeszcze raz po prostu . Mam nadzieje ,ze ten nowy rok nam dopisze :)

nick nieaktualny, Dariah, Darrika, Camilla33, emdar, marlenaO, annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • JustiJusti Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Pieguska, weszłam na forum styczniówek i odkryłam, że tam wszystkie dziewczyny szykują się do porodu! I jakoś mnie olśniło, że u mnie też już bliżej niż dalej. U nas na forum tak błogo i spokojnie, haha! Ale jakoś mi się to udziela, chciałabym malucha jak najbardziej donosić... będę pertraktować z lekarzem żeby jak najpóźniej to cc zrobił...
    Mnie gin powiedziała, że u nich ie robi na 2 tyg przed terminem.

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a takto Ja w pracy jestem , jeszcze 2 h . Pozniej zakupy i do domku , zrobie salatke , obiadek i o . Siedziny w domu dzis w trojke przed tv . :)

Jejku , zjadlam twarozek i mam taka zgage nie milosierna jak nigdy !!!

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    W ostatni dzień tego roku życzę Wam, żeby nadchodzący 2020 był pomyślny. Dużo zdrowia, łatwych i bezpiecznych porodów, zdrowych i grzecznych dzieci😁
    Spełnienia planów i marzeń. I udanego świętowania dzisiaj.
    My na spokojnie w domu, pod kocykiem przed telewizorem 😊 U mnie prószy śnieg i wieje tak, że urywa głowę.

Darrika, Camilla33, Edith, emdar, Scintilla, annkaa lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domku , po pracy skoczylam na zakupy jeszcze na jutro na obiad . Dzis pierdziele gotowanie i kfc zamowilam :P
    Teraz leze z herbatka pod kocykiem bo jakos taka zmarznieta jestem .
    Zazdroszcze sniegu , naprawde !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona trzymam za Was kciuki oby ten przyszły rok był dla Was udany i szczery. Dużo miłości .

Dziewczynki dotrwałtsmy szczęśliwie do końca roku. Teraz odliczamy do pierwszego rozładowania. Oby wszystkie miałyśmy szybkie bezbolesne i szczęśliwe porody bez komplikacji. Już niedługo Nasze kruszynki będą z Nami .
    Samych dobroci w tym Nowym Roku. 🎆🍼🥂😊

ZakręconaOna, Camilla33, mj26, nick nieaktualny, emdar, Dariah, Scintilla, annkaa lubią tę wiadomość

‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ