X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi
    aaaa ok ;)
    bo ja juz sie zgubilam kto cc kto sn hehe :)
    no to trztmam kciuki aby Cie zakwalifikowali ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Jak nie tutaj to w CZMP tam już będzie mnie ciął mój ginekolog ale sam doradził Salve więc spróbujemy tutaj :)

U mnie niestety od początku wskazanie do CC :(

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi
    ah a co sie dzieje? w sensie dlaczego od poczatku wskazanie? jesli moge zpaytac :)
    no jasne, jak sam Twoj gin polecil to warto sprobowac tam.
    :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczyniak tętniczo - żylny w lewym płacie mózgu i padaczka więc pomimo moich szczerych chęci mój lekarz zabronił :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi
    nie no to sie nie dziwie ze CI zabronil ;)
    nie ma co ryzykowac! :)
    ciekawe kiedy bedziesz witac Maluszka :D

zuzi_c lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Zuzi
    nie no to sie nie dziwie ze CI zabronil ;)
    nie ma co ryzykowac! :)
    ciekawe kiedy bedziesz witac Maluszka :D

termin z OM na 27 lutego, zobaczymy :D

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad wyborem przychodni dla małej, mam bardzo blisko mieszkania przychodnie z pediatra, dla dzieci i dorosłych, gdzie mogę spokojnie sama pojechać wózkiem. I wszytko super oprócz tego ze ta przychodnia nie ma oddzielnych wejść dla dzieci chorych i dzieci zdrowych. Boje się ze pójdę z dzieckiem na szczepienie a tam będą inne dzieci albo i dorośli z jakimiś wirusami. Czy moje obawy są słuszne czy panikuje??

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej mała leży glowa do gory 🤷‍♀️ waży 2.5 kg wszystko ładnie zamkniete . Ciekawe co mnie czeka ..

9ddb626e7ba0.jpg

zuzi_c, Edith, Dariah, emdar, Camilla33, ss25, Bożenka, Mysza, Mama_po_przejściach, KasiaM, Scintilla, Fruzia85, Darrika, . Raga . lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia - jaka śliczna! jaki nosek słodki <3

marlenaO - u nas też razem ale chociaż mamy windę do przychodni :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dniem jutrzejszym ide na macierzynski , mam dosc stania i ciaglego chodzenia po 9 h dziennie . Moj brzuch zwyczajnie tego nie wytrzymuje , takze juz od jutra leze i czekam :)
    Tzn leze , gowno leze hahahaha

Gusia no ma niby jeszcze chwilke na obrocenie sie ale nastaw sie na cc psychicznie jak cos zeby pozniej szoku nie bylo , jak sie obroci to super :)

Co do przychodni to u Nas w Pl ani tu tez nie ma osobnych wejsc . Niby sa godziny w polsce ze np. Od 8 do 12 chore dzieci od 12 do 17 zdrowe ale malo kto do tego sie stosuje takze wiesz . Pozatym jak to ktoras z dziewczyn napisala ktoregos dnia pechowy to i w lidlu sie zarazi takze ...

Camilla33, ss25, Darrika lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma osobnych wejść, czy stref?
    Bo my byliśmy w takiej, gdzie była tylko strefa (z poczekalnią) dla dzieci zdrowych, ale wejście wspólne, dla wszystkich, chorych dorosłych też. Tyle że szczepienia są zazwyczaj po 12.00, jak już cały tłum się przewali. Z kolei wejście do laboratorium było w strefie dzieci chorych i mieliśmy stresa jak miesięcznemu synkowi musieliśmy pobrać krew. Ale mąż trochę z nim czekał na korytarzu i nic nie złapał.

aZzmp1.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona super :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona
    Super !! NaleY Ci się jiz Kochana !
    Od jutro leż j pachnij hihi

Gusiaaa
    Jakie super foto !!
    2,5 kg tk już kawał dziecia ! ;)
    Uparta Mała ;) No nic...nastaw się na cc j tyle ;) najważniejsze żeby wsyztsko było Ok - w końcu głowa muru nie przebijesz wiec nie ma co myśleć co będzie jelsi ;)
    Jak się obróci w ostatniej chwili to będziesz mieć niespodziankę ;)

Marlena
    Wiesz co ja mam na osiedlu 2 przychodnie, każda powiedzmy 10 min maaaax spacerkiem
    Zrobiłam teścik któregoś dnia - dzwoniłam od rana żeby sprawdzić czy są szanse na zarejestrowanie się ....taaaaa
    2h spędziłam na tel i nikt nigdzie nie odebrał!
    Pieprze taka przychodnie ;)
    Wybrałam taka gdzie muszę podjechać autem - wszak jak Dziszia będzie chora robi te 10-15 min spacerkiem niepokonany i wezmę auto
    Wiec zarejestrowałam w tej dalszej - odbierają zawsze od razu (sprawdzałam już z córka 2 razy), są dostępni lekarze, pediatrzy itd
    Owszem...nie ma oddzielnych wejść dla dzieci chorych i zdrowych, jedynie szczepienia sa robione w wydzielonych godzinach

marlenaO lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakrecOna i tak długo wytrzymałaś. Może to kwestia podejścia, jak wiesz ze musisz to chodzisz i pracujesz a jak wiesz ze można skorzystać z lenistwa to idziesz na łatwiznę. Ale i tak podziwiam, ja w listopadzie jeszcze mogłabym chodzić doborach ale gdzieś od połowy grudnia to sobie tego niewyobrażam. Jesteś wielka!

Nie pytałam się o godziny przyjęć w tej przychodni, może faktycznie maja jakieś godziny wyznaczone dla dzieci zdrowych.. Do bardzo mała prywatna przychodnia ale rodzinny i pediatra, laboratorium jest akurat na NFZ. Jest jedno wejście i jeden korytarz. W sumie jak dama chodziłam do rodzinnego to nie spotkałam nigdy niemowlaków 🤔 jedynie czasami dzieci ale to takie już 4-5 lat i chore.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 16:12

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona nareszcie 🙂🙂🙂
    Gusia zdjęcie cudne 🧡🧡

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    ZakrecOna i tak długo wytrzymałaś. Może to kwestia podejścia, jak wiesz ze musisz to chodzisz i pracujesz a jak wiesz ze można skorzystać z lenistwa to idziesz na łatwiznę. Ale i tak podziwiam, ja w listopadzie jeszcze mogłabym chodzić doborach ale gdzieś od połowy grudnia to sobie tego niewyobrażam. Jesteś wielka!

Nie pytałam się o godziny przyjęć w tej przychodni, może faktycznie maja jakieś godziny wyznaczone dla dzieci zdrowych.. Do bardzo mała prywatna przychodnia ale rodzinny i pediatra, laboratorium jest akurat na NFZ. Jest jedno wejście i jeden korytarz. W sumie jak dama chodziłam do rodzinnego to nie spotkałam nigdy niemowlaków 🤔 jedynie czasami dzieci ale to takie już 4-5 lat i chore.
    Dziekuje kochana ;* nie czuje sie wielka , wrecz mi przykro, ze tak szybko odchodze . Szczegolnie , ze tam juz nie wracam nigdy bo zjezdzam do Polski w kwietniu ale juz mam dni gdzie naprawde boli i sprawia mi bol to chodzenie i stanie ciagle . W domu czlowiek az tak nie odczuwa tego a tam jednak przymus pracy jest wiadomo , za darmo nie placa . No nic , chociaz spokojnie juz teraz mam czas na zrobienie wyprawki ale mowie jakos tak mi smutno .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tych przychodni do których chodziłam a było ich sporo to tez nie ma osobnych wejść po prostu lekarz przyjmuje zdrowe dzieci w innych godzinach często po południu i jest odstęp czasowy na dezynfekcje. W szpitalu lekarz przyjmował na parterze a szczepienie u specjalnego lekarza na -1 ale nfz nie podpisał umowy i musieli zlikwidować poz...teraz nikt nie chce się podjąć jak córka ma nawet kaszel i wysyłana na sor wiec u nas przychodnia to tylko tak formalnie jest. Ostatnio byłam tylko po wypełnienie papierow do specjalnego osrodka to nikogo nie było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 16:39

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia piękniutka jest 🥰🥰 zaciskam kciuki żeby się jeszcze obróciła.

Dziewczyny mam pytanko, właśnie odebrałam wyniki moczu i wyszły mi w moczu bakterie, pasma śluzu i kryształy: moczany bezpostaciowe-dosc liczne. Pierwszy raz widzę jakieś kryształy w moczu. Czy to jakieś niebezpieczne może być? Wizytę mam dopiero w piątek.😘

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dziekuje kochana ;* nie czuje sie wielka , wrecz mi przykro, ze tak szybko odchodze . Szczegolnie , ze tam juz nie wracam nigdy bo zjezdzam do Polski w kwietniu ale juz mam dni gdzie naprawde boli i sprawia mi bol to chodzenie i stanie ciagle . W domu czlowiek az tak nie odczuwa tego a tam jednak przymus pracy jest wiadomo , za darmo nie placa . No nic , chociaz spokojnie juz teraz mam czas na zrobienie wyprawki ale mowie jakos tak mi smutno .

Szybko? Przecież za chwile rodzisz! Będziesz miała troche czasu dla siebie i wyprawkę tez już czas szykować, bo w czym położysz tego bobaska? 😀😂
    Jak się lubi swoją prace to faktycznie ciężko jest odejść. Ja miałam podobnie, bardzo lubię swoją prace, ludzi w niej i bardzo tęsknie za chwila kiedy będę mogła tam wrócić. Mój mąż tego nie rozumie, ale ja w poniedziałki zawsze mówiłam ze idę do pracuni a On ze do pierd...roboty. Nawet ostatnio zastanawiam się czy nie oddać mu połowy macierzyńskiego, żeby sobie chłopek odpoczął i miał równe szanse przebywania z córcia. Ale to zweryfikuje życie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 16:50

Dariah lubi tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jutro jadę na ćwiczenia i masaż, a pojutrze do lekarza. Wiecie co dzisiaj zauważyłam ? Nie wiem czy jestem jakaś wyczulona czy co, ale wydaje mi się, ze zaczęłam się mega pocić i nieprzyjemnie pachnieć. Nigdy nie miałam z tym problemu , a tutaj chyba hormony się rozkręcają... Kupiłam ta herbatkę z liści malin, pożeram tonę słodkiego, a wczoraj się zajadalam płatkami cheerios i uszkodziłam sobie dziąsło 🙄 Myślałam, ze ząb do naprawy ale przestało dzisiaj bolec. U dentysty byłam pod koniec września i niby wszystko wyleczone, ale od tego słodkiego to kto wie...

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ