Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi
    aaaa ok ;)
    bo ja juz sie zgubilam kto cc kto sn hehe :)
    no to trztmam kciuki aby Cie zakwalifikowali ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Jak nie tutaj to w CZMP tam już będzie mnie ciął mój ginekolog ale sam doradził Salve więc spróbujemy tutaj :)

U mnie niestety od początku wskazanie do CC :(

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi
    ah a co sie dzieje? w sensie dlaczego od poczatku wskazanie? jesli moge zpaytac :)
    no jasne, jak sam Twoj gin polecil to warto sprobowac tam.
    :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczyniak tętniczo - żylny w lewym płacie mózgu i padaczka więc pomimo moich szczerych chęci mój lekarz zabronił :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi
    nie no to sie nie dziwie ze CI zabronil ;)
    nie ma co ryzykowac! :)
    ciekawe kiedy bedziesz witac Maluszka :D

zuzi_c lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Zuzi
    nie no to sie nie dziwie ze CI zabronil ;)
    nie ma co ryzykowac! :)
    ciekawe kiedy bedziesz witac Maluszka :D

termin z OM na 27 lutego, zobaczymy :D

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad wyborem przychodni dla małej, mam bardzo blisko mieszkania przychodnie z pediatra, dla dzieci i dorosłych, gdzie mogę spokojnie sama pojechać wózkiem. I wszytko super oprócz tego ze ta przychodnia nie ma oddzielnych wejść dla dzieci chorych i dzieci zdrowych. Boje się ze pójdę z dzieckiem na szczepienie a tam będą inne dzieci albo i dorośli z jakimiś wirusami. Czy moje obawy są słuszne czy panikuje??

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej mała leży glowa do gory 🤷‍♀️ waży 2.5 kg wszystko ładnie zamkniete . Ciekawe co mnie czeka ..

9ddb626e7ba0.jpg

zuzi_c, Edith, Dariah, emdar, Camilla33, ss25, Bożenka, Mysza, Mama_po_przejściach, KasiaM, Scintilla, Fruzia85, Darrika, . Raga . lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia - jaka śliczna! jaki nosek słodki <3

marlenaO - u nas też razem ale chociaż mamy windę do przychodni :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dniem jutrzejszym ide na macierzynski , mam dosc stania i ciaglego chodzenia po 9 h dziennie . Moj brzuch zwyczajnie tego nie wytrzymuje , takze juz od jutra leze i czekam :)
    Tzn leze , gowno leze hahahaha

Gusia no ma niby jeszcze chwilke na obrocenie sie ale nastaw sie na cc psychicznie jak cos zeby pozniej szoku nie bylo , jak sie obroci to super :)

Co do przychodni to u Nas w Pl ani tu tez nie ma osobnych wejsc . Niby sa godziny w polsce ze np. Od 8 do 12 chore dzieci od 12 do 17 zdrowe ale malo kto do tego sie stosuje takze wiesz . Pozatym jak to ktoras z dziewczyn napisala ktoregos dnia pechowy to i w lidlu sie zarazi takze ...

Camilla33, ss25, Darrika lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma osobnych wejść, czy stref?
    Bo my byliśmy w takiej, gdzie była tylko strefa (z poczekalnią) dla dzieci zdrowych, ale wejście wspólne, dla wszystkich, chorych dorosłych też. Tyle że szczepienia są zazwyczaj po 12.00, jak już cały tłum się przewali. Z kolei wejście do laboratorium było w strefie dzieci chorych i mieliśmy stresa jak miesięcznemu synkowi musieliśmy pobrać krew. Ale mąż trochę z nim czekał na korytarzu i nic nie złapał.

aZzmp1.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona super :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona
    Super !! NaleY Ci się jiz Kochana !
    Od jutro leż j pachnij hihi

Gusiaaa
    Jakie super foto !!
    2,5 kg tk już kawał dziecia ! ;)
    Uparta Mała ;) No nic...nastaw się na cc j tyle ;) najważniejsze żeby wsyztsko było Ok - w końcu głowa muru nie przebijesz wiec nie ma co myśleć co będzie jelsi ;)
    Jak się obróci w ostatniej chwili to będziesz mieć niespodziankę ;)

Marlena
    Wiesz co ja mam na osiedlu 2 przychodnie, każda powiedzmy 10 min maaaax spacerkiem
    Zrobiłam teścik któregoś dnia - dzwoniłam od rana żeby sprawdzić czy są szanse na zarejestrowanie się ....taaaaa
    2h spędziłam na tel i nikt nigdzie nie odebrał!
    Pieprze taka przychodnie ;)
    Wybrałam taka gdzie muszę podjechać autem - wszak jak Dziszia będzie chora robi te 10-15 min spacerkiem niepokonany i wezmę auto
    Wiec zarejestrowałam w tej dalszej - odbierają zawsze od razu (sprawdzałam już z córka 2 razy), są dostępni lekarze, pediatrzy itd
    Owszem...nie ma oddzielnych wejść dla dzieci chorych i zdrowych, jedynie szczepienia sa robione w wydzielonych godzinach

marlenaO lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakrecOna i tak długo wytrzymałaś. Może to kwestia podejścia, jak wiesz ze musisz to chodzisz i pracujesz a jak wiesz ze można skorzystać z lenistwa to idziesz na łatwiznę. Ale i tak podziwiam, ja w listopadzie jeszcze mogłabym chodzić doborach ale gdzieś od połowy grudnia to sobie tego niewyobrażam. Jesteś wielka!

Nie pytałam się o godziny przyjęć w tej przychodni, może faktycznie maja jakieś godziny wyznaczone dla dzieci zdrowych.. Do bardzo mała prywatna przychodnia ale rodzinny i pediatra, laboratorium jest akurat na NFZ. Jest jedno wejście i jeden korytarz. W sumie jak dama chodziłam do rodzinnego to nie spotkałam nigdy niemowlaków 🤔 jedynie czasami dzieci ale to takie już 4-5 lat i chore.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 16:12

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona nareszcie 🙂🙂🙂
    Gusia zdjęcie cudne 🧡🧡

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    ZakrecOna i tak długo wytrzymałaś. Może to kwestia podejścia, jak wiesz ze musisz to chodzisz i pracujesz a jak wiesz ze można skorzystać z lenistwa to idziesz na łatwiznę. Ale i tak podziwiam, ja w listopadzie jeszcze mogłabym chodzić doborach ale gdzieś od połowy grudnia to sobie tego niewyobrażam. Jesteś wielka!

Nie pytałam się o godziny przyjęć w tej przychodni, może faktycznie maja jakieś godziny wyznaczone dla dzieci zdrowych.. Do bardzo mała prywatna przychodnia ale rodzinny i pediatra, laboratorium jest akurat na NFZ. Jest jedno wejście i jeden korytarz. W sumie jak dama chodziłam do rodzinnego to nie spotkałam nigdy niemowlaków 🤔 jedynie czasami dzieci ale to takie już 4-5 lat i chore.
    Dziekuje kochana ;* nie czuje sie wielka , wrecz mi przykro, ze tak szybko odchodze . Szczegolnie , ze tam juz nie wracam nigdy bo zjezdzam do Polski w kwietniu ale juz mam dni gdzie naprawde boli i sprawia mi bol to chodzenie i stanie ciagle . W domu czlowiek az tak nie odczuwa tego a tam jednak przymus pracy jest wiadomo , za darmo nie placa . No nic , chociaz spokojnie juz teraz mam czas na zrobienie wyprawki ale mowie jakos tak mi smutno .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tych przychodni do których chodziłam a było ich sporo to tez nie ma osobnych wejść po prostu lekarz przyjmuje zdrowe dzieci w innych godzinach często po południu i jest odstęp czasowy na dezynfekcje. W szpitalu lekarz przyjmował na parterze a szczepienie u specjalnego lekarza na -1 ale nfz nie podpisał umowy i musieli zlikwidować poz...teraz nikt nie chce się podjąć jak córka ma nawet kaszel i wysyłana na sor wiec u nas przychodnia to tylko tak formalnie jest. Ostatnio byłam tylko po wypełnienie papierow do specjalnego osrodka to nikogo nie było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 16:39

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia piękniutka jest 🥰🥰 zaciskam kciuki żeby się jeszcze obróciła.

Dziewczyny mam pytanko, właśnie odebrałam wyniki moczu i wyszły mi w moczu bakterie, pasma śluzu i kryształy: moczany bezpostaciowe-dosc liczne. Pierwszy raz widzę jakieś kryształy w moczu. Czy to jakieś niebezpieczne może być? Wizytę mam dopiero w piątek.😘

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dziekuje kochana ;* nie czuje sie wielka , wrecz mi przykro, ze tak szybko odchodze . Szczegolnie , ze tam juz nie wracam nigdy bo zjezdzam do Polski w kwietniu ale juz mam dni gdzie naprawde boli i sprawia mi bol to chodzenie i stanie ciagle . W domu czlowiek az tak nie odczuwa tego a tam jednak przymus pracy jest wiadomo , za darmo nie placa . No nic , chociaz spokojnie juz teraz mam czas na zrobienie wyprawki ale mowie jakos tak mi smutno .

Szybko? Przecież za chwile rodzisz! Będziesz miała troche czasu dla siebie i wyprawkę tez już czas szykować, bo w czym położysz tego bobaska? 😀😂
    Jak się lubi swoją prace to faktycznie ciężko jest odejść. Ja miałam podobnie, bardzo lubię swoją prace, ludzi w niej i bardzo tęsknie za chwila kiedy będę mogła tam wrócić. Mój mąż tego nie rozumie, ale ja w poniedziałki zawsze mówiłam ze idę do pracuni a On ze do pierd...roboty. Nawet ostatnio zastanawiam się czy nie oddać mu połowy macierzyńskiego, żeby sobie chłopek odpoczął i miał równe szanse przebywania z córcia. Ale to zweryfikuje życie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 16:50

Dariah lubi tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jutro jadę na ćwiczenia i masaż, a pojutrze do lekarza. Wiecie co dzisiaj zauważyłam ? Nie wiem czy jestem jakaś wyczulona czy co, ale wydaje mi się, ze zaczęłam się mega pocić i nieprzyjemnie pachnieć. Nigdy nie miałam z tym problemu , a tutaj chyba hormony się rozkręcają... Kupiłam ta herbatkę z liści malin, pożeram tonę słodkiego, a wczoraj się zajadalam płatkami cheerios i uszkodziłam sobie dziąsło 🙄 Myślałam, ze ząb do naprawy ale przestało dzisiaj bolec. U dentysty byłam pod koniec września i niby wszystko wyleczone, ale od tego słodkiego to kto wie...

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ