LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziś noc fatalna.. bol bioder, nie mogłam się nawet obrócić. Później zgaga dała tak o sobie znać że w sumie żeby nie piekło aż tak bardzo to siedziałam cała noc. Teraz jeszcze kręgosłup boli. Dziś to aż mi się płakać chce. Jeszcze pies mi się rano kręcił i mnie dodatkowo drażnił.
U mnie jutro 38 tydzień a też nie miałam ktg. Zastanawiam się czy jutro mi zrobi ale pewnie nie bo moj gin wspominał że jak wszystko jest ok to nie ma potrzeby przed terminem robić🤨
-
Hej ja właśnie leżę podłączona pod ktg, pielęgniarka tak mnie scisnela ze odrazu dostała kopniaka 😊 Ogólnie mam 2 razy w tyg od 34 tc. Widać co lekarz to inaczej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 09:43
Bożenka, Dafka, Edith lubią tę wiadomość
-
Ja o dziwo dzisiaj noc super
Ogólnie to mnie tylko zgaga męczy przed zaśnięciem, A tak to nawet jak się obraca z boku na bok to się czuje jakbym nie była w ciąży i brzucha nie miała, A jeszcze tydzień temu było mi ciężko się obrócić hmmm
I od 2 dni nawet na siku nad ranem nie wstaje, wieczorem orzed snem idę i potem dopiero jak wstanę ranoBożenka lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Dziewczyny polecacie jakąś konkretną poduszkę do karmienia (rogal)? Jakiejś konkretnej firmy? Bo nie wiem co wybrać (w rozsądnej cenie)
-
A tak to zawsze wstawiłam gdzie 4-5 na siku, bo aż pęcherz bolał34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
aprill wrote:Dziewczyny polecacie jakąś konkretną poduszkę do karmienia (rogal)? Jakiejś konkretnej firmy? Bo nie wiem co wybrać (w rozsądnej cenie)
Ja kupiłam poduszkę z allegro z tego sklepu świat dziecka, cena spoko, wzór ładny, zobaczymy jak się sprawdzi34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Witam dziewczyny.
Ja KTG miałam już dwa razy : 32 i 36 tc. Jednak akurat te wizyty miałam wyjątkowo w przychodni przyszpitalnej gdzie będę rodzić. Jak mnie moja gin przyjmowała w prywatnych przychodniach to nie miałam. To chyba zależy od polityki lekarza czy przychodni, dostępności sprzętu itd. Nie mam wskazań medycznych do wcześniejszego monitorowania dzidzi.
Mnie ostatnio też w czasie nocy bolą biodra. Winowajca to relaksyna. Mój rehabilitant pokazał mi ostatnio ćwiczenia na biodra i mięśnie pośladków, bo przez ten hormon miałam takie spięte mięśnie, w pupie, że jak mi je rozmasowywał to bólll, ojej.
Co do zgagi to też ostatnio coraz częściej mnie nawiedza, zwłaszcza późnym wieczorem. Poczytałam na ten temat i zamierzam uruchomić oręż apteczną. Podobno stale powtarzająca się zgaga powoduje podrażnienia przełyku i jest bardzo zła dla przyszłego zdrowia. Tak więc do wyboru jest stary Rennie z węglanem magnezu i węglanem wapnia, które niwelują kwasy żołądkowe i rozkładają je na nieszkodliwe składniki - można brać w ciąży. Druga opcja to Refluxin -M w saszetkach, zawierający alganiany. naturalne związki z wodorostu.
" Alginian powstrzymuje refluks w sposób mechaniczny. Kiedy alginian dotrze do żołądka wchodzi on w kontakt z kwasami żołądkowymi i tworzy żel, który unosi się na powierzchni treści żołądkowej. Żel ten działa jak „bariera antyrefluksowa” - wypełnia jamę żołądka i zapobiega cofaniu się kwaśnej treści do przełyku. Poprzez przywieranie do ściany żołądka lepki żel wykazuje również działanie ochronne na błonę śluzową żołądka. Dodatkowo, wyciągi naturalnego pochodzenia (z wąkroty, aloesu i ślazu) mają działanie naprawcze, ochronne i zmiękczające w odniesieniu do błony śluzowej przełyku, wspomagając tym samym reepitalizację."Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 10:50
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Powiem szczerze, że z córką nie uzywałam poduszki, jakos nie moglam sie z nia zgrac - z poduszka
moze teraz kupie, ale to jak Mały sie juz urodziZakręconaOna, . Raga . lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dzien dobry .
Dafka , Boz3nka u Mnie dzis bol bioder w nocy tak samo byl . To taki dziwny bardzo tępy bol wiec krecilam sie z boku na bok , troche na plecach . Takto wstawalam chyba ze 3 razy do wc ale to normalne . Ogolnie nocke mialam w porzadku o dziwo bo ostatnio to mega bezsennosc byla , kladlam sie strasznie pozno spac , wczesnie wstawalam a pozniej dosypialam. Od 2 dni w dzien nie spie :o i wstalam dzis po 8 w normalnym stanie a nie agonalnym hahaha . Mimo ze o 23 jak sie przebudzilam po 2 h snu to nie spalam do 1 pozniej znow od 2 do 3 w tel bo spac nie szlo ale tez meza nie bylo . Byl na nocnej zmianie a Ja nie zbyt umiem spac sama tak
-
W kazdym razie czuje sie dzis naprawde dobrze , od rana wskoczylam pelna werwy pod prysznic , ogarnelam sie , zupka juz sie pyrtoli bo moj syn od 2 dni mi gada o bialym barszczy , ze by zjadl
Teraz zjadlam owsianke i kawusie popijam ogladajac ddtvn . Moglby caly dzien taki byc , chetnie posprzatam jeszcze , mam mase prasowania za ktore zaraz sie biore tylko strzele mejkapa
Chwilo trwaj ktora zaczelas sie rowno z 37 tygodniem 😂👌💎 po prawie tygodniu braku checi do zycia. Raga ., Dafka lubią tę wiadomość
-
Zakrecona
oooo zrobilas mi ochote na bialy barszcz!!
musze zrobic ktoregos dnia
Ja rano zparowadzilam corke do przedszkola, zjadlam sniadnako i pojechalam kupic jeszcze pare rzeczy do walizki - przede wszystkim jakis "suchy prwiant" dla D i dla mnie CHupa Chupsy hehe
tym sposobem mam juz wszytsko
jeszcze jtutro na wizycie odbiore grupe krwi i pobierzmey gbsZakręconaOna lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Proste ćwiczenia:
1. Podnoszenie miednicy (most)
1. Podnoszenie miednicy jest świetnym ćwiczeniem dla poprawy postawy, a jednocześnie wzmacnia i kształtuje mięśnie brzucha i pleców.
iStock iStock
Oto jak to działa: Połóż się na plecach z rękami luźno przy ciele. Zegnij nogi pod kątem 90 stopni. Teraz napnij brzuch i unieś miednicę z podłogi tak, aby kolano, udo i ramię tworzyły linię. Opuść miednicę a następnie podnieś ją ponownie.
Powtórz ćwiczenie 10 razy.
To samo ćwiczenie wykonaj z jedną nogą uniesioną nad podłożem.
Powtórz ćwiczenie 10 razy na każdą stronę.
2. Siad przy ścianie z piłką dmuchaną.
Oto, jak to działa: stań o krok od ściany, oprzyj się o piłkę plecami. Nogi powinny być rozstawione na szerokość bioder. Palce stopy kieruj na zewnątrz. Teraz zegnij kolana i oprzyj się o piłkę wyprostowanymi plecami. Uda powinny znajdować się równolegle do ziemi. Opuść barki.
Powtórz ćwiczenie 10 razy.
To samo ćwiczenie wykonaj z jedną nogą uniesioną nad podłożem.
Powtórz ćwiczenie 10 razy na każdą stronę.
-
Wiem właśnie, o tym że bardzo podrażnia śluzówkę. Toż to czuć, że kwas wszystko wypala!🙈 Ja biorę rennie ale mi pomaga tylko na 15 min. Więc biorę przed snem. Niestety Migdały nie pomagają, mleko nie pomaga, rzucie gumy też nie. Przed ciążą też miałam problemy ze zgagą, ale wtedy zarzucilam ranigast i było dobrze, a teraz to istne piekło.
Zakręcona to życzę Ci wspaniałych ostatnich tygodni, skoro 37 tak dobrze się zaczął😁 u mnie właśnie gorzej od wczoraj 😅
-
Dariah wrote:Powiem szczerze, że z córką nie uzywałam poduszki, jakos nie moglam sie z nia zgrac - z poduszka
moze teraz kupie, ale to jak Mały sie juz urodzi
hehe ja też nie używałamBo najbardziej lubiłam karmić na leżąco
-
aprill wrote:Dziewczyny polecacie jakąś konkretną poduszkę do karmienia (rogal)? Jakiejś konkretnej firmy? Bo nie wiem co wybrać (w rozsądnej cenie)