LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi na zgagę nic nie pomagało - ani mleko, migdały, tabletyki czy gumy....aż odkryłam !!!
IMBIR - kroje plasterek i żuje przez ok.2 minuty i jak ręką odjął !
Polecam jak nie próbowałyście
Tylko właśnie nie woda z imbirem tylko hops do buzi plaster bezpośrednio
pali przez chwilę, ale po zgadze ani śladu
JustiJusti lubi tę wiadomość
-
Dokładnie!!!. Raga . wrote:hehe ja też nie używałam
Bo najbardziej lubiłam karmić na leżąco 
u nas na leżąco królowało!
w zasadzie poza karmieniami gdzieś poza domem to w domu tylko na leżąco
. Raga ., ZakręconaOna lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡

20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️

-
Mój ma częste problemy z zgagą. Mleko pomaga na chwilę a później jeszcze bardziej wzmaga. Gumy też raczej odpadają, ponieważ powodują wzrost ilości kwasów. Migdałów nie próbowałam jeszcze. Zobaczę jak działa ten Refluxin. Jeśli nie da rady spróbuję RennieBożenka wrote:Wiem właśnie, o tym że bardzo podrażnia śluzówkę. Toż to czuć, że kwas wszystko wypala!🙈 Ja biorę rennie ale mi pomaga tylko na 15 min. Więc biorę przed snem. Niestety Migdały nie pomagają, mleko nie pomaga, rzucie gumy też nie. Przed ciążą też miałam problemy ze zgagą, ale wtedy zarzucilam ranigast i było dobrze, a teraz to istne piekło.
Zakręcona to życzę Ci wspaniałych ostatnich tygodni, skoro 37 tak dobrze się zaczął😁 u mnie właśnie gorzej od wczoraj 😅
.
-
Dariah wrote:Ale szczescie ze nie ma zgagi....bo nie cierpię imbiru!
wiem wiem wiekszość z Was powie, że jakaś nienormalna
ale na prawdę, nie lubie
Daria ja też nie przepadam, ale niestety tylko to mnie ratuje więc zaciskam zęby
-
Dariah wrote:Ale szczescie ze nie ma zgagi....bo nie cierpię imbiru!
wiem wiem wiekszość z Was powie, że jakaś nienormalna
ale na prawdę, nie lubie
Ja też nie lubię imbiru, fe!
Mi ostatnie dni trochę pomagały te lody kaktusy na zgage ale to chyba bardziej chodziło o sam fakt czegoś bardzo zimnego. Przed samym snem biorę manti i jakoś to idzie
mleko mi pomagało w 2 trymestrze, migdały ani razu :p
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Darrika 🤩 lody kaktusowe , kocham od dzieciaka hahahahahaha .
Ja na szczescie zgage mialam ze dwa razy ale to taka az do porzygu . W pierwszej ciazy i w tej praktycznie mnie nie odwiedza .
Ja imbir lubie w potrawach starty jako przyprawa zdrowa i smaczek daje fajny ale zeby wyrzuc badz jak zrobilam na przeziebienie wode z imbirem i cytryna to myslalam , ze padne . Cos okropnego hahahaha wiec tez tak pol na pol imbir lubie
A dziekuje , mam nadzieje , ze nie wiecej niz 3 tyg bede jeszcze w dwupaku i , ze beda te tygodnie naprawde znosne . Za duzo juz zlego samopoczucia heheh . Chociaz ... ja jak cos powiem to zapeszam wiec juz po ptokach 😂😂 -
nick nieaktualnyKTG zaczynam od poniedziałku, co tydzień mam przyjeżdżać prywatnie do mojego gina i po ktg od razu wizytę mam.
Poduszkę zamówiłam z la millou. Duża kurę. To już jest moja druga poduszka. Córka do dzisiaj jej używa, ja jej używam w nocy do spania między nogi wiec jest wielofunkcyjna.
Dariah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny‚ Aktualizacja 2019!
Sprawdziłam, czy ranking mlek modyfikowanych jest nadal aktualny i nie uległ zmianie.
Mleka 1:
Nan Optipro 1 - skład bez zmian
Bebiko 1 NutriFlor+ - skład bez zmian
Enfamil Premium 1 - skład bez zmian
Bebilon 1 z Pronutra+ - zmiana nazwy na Pronutra Advance, nowy skład mleka z analizą składu
Hipp Biocombotik 1 - skład bez zmian
Bebiprima 1 - skład bez zmian
Capricare 1 - skład bez zmian
Holle mleko kozie BIO 1 - skład bez zmian
Humana 1 - nowy skład mleka z analizą składu’ -
A informowałyście już pracodawcę o wyborze macierzyńskiego? 🤔
Pewnie każda ma inne warunki i relacje w pracy ale zastanawiam się jak do tego podejść - rozmawiałam z kadrowa przy okazji niejasności w jednym L4 i dla niej całą papierologie tzn wniosek o udzielenie urlopu załatwiam po porodzie jak załatwię skrócony odpis aktu urodzenia. Muszę się skontaktować też z przełożonymi aby poinformować, że wykosztuje pełen roczny okres - grrr jak o tym pomyśle to mam ciarki na skórze bo relacje w firmie znacznie uległy pogorszeniu i nie wiem czy zrobić to osobiście, telefonicznie, emailowo - mam mózg z galarety 🙃😬 -
Scintilla wrote:A informowałyście już pracodawcę o wyborze macierzyńskiego? 🤔
Pewnie każda ma inne warunki i relacje w pracy ale zastanawiam się jak do tego podejść - rozmawiałam z kadrowa przy okazji niejasności w jednym L4 i dla niej całą papierologie tzn wniosek o udzielenie urlopu załatwiam po porodzie jak załatwię skrócony odpis aktu urodzenia. Muszę się skontaktować też z przełożonymi aby poinformować, że wykosztuje pełen roczny okres - grrr jak o tym pomyśle to mam ciarki na skórze bo relacje w firmie znacznie uległy pogorszeniu i nie wiem czy zrobić to osobiście, telefonicznie, emailowo - mam mózg z galarety 🙃😬
No ja niestety ze swoim pracodawcą kontaktu nie mam. Firma, która kupiła spółkę, odsprzedała ja dalej i nie chce mi powiedzieć komu, więc czeka mnie wizyta w PIP.
Wniosek o zasiłek macierzyński złożyłam sama, wypełniony druk Z3 (zanim pracodawca sprzedał spółkę i zerwał ze mną kontakt udzielił mi pełnomocnictwa w zusie do składania właśnie tych dokumentów) plus mój wniosek o udzielenie urlopu, który też wysłałam na adres spółki no i jeszcze zaświadczenie o ptp, bo macierzyński zaczęłam od 7 stycznia.
Najlepiej mieć wszystko na piśmie więc ja bym wysłała list polecony albo mail
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Ale Wy jesteście już ogarnięte z tym pakowaniem do szpitala, ja dopiero część rzeczy zamówiłam. Muszę się bardziej zmobilizować.
Zgaga niestety i mnie dopadła.
Dziewczyny z Warszawy , czy możecie polecić dobre miejsce na zakup fotelika?
Czy któraś ma łóżeczko z plasimi szczebelkami i może je polecić?
11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤
25.05.2019 [*] 4t1d cb
21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
22.10.2018 - ET
X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
2016 - 2017 - 5 x IUI

05.03.2014 - (*) 6t3d cp
MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny -
Darrika, Bozenka kupilyscie ta tansza poduszke Babymam, czy drozsza Motherhood?
Alice83 my kupilismy fotelik i wozek w sklepie Tosia i polecam, bylismy zadowoleni z obslugi, fotelik mierza do auta. Są na Ursynowie, Bemowie i przy Trasie Torunskiej -
aprill wrote:Darrika, Bozenka kupilyscie ta tansza poduszke Babymam, czy drozsza Motherhood?
Alice83 my kupilismy fotelik i wozek w sklepie Tosia i polecam, bylismy zadowoleni z obslugi, fotelik mierza do auta. Są na Ursynowie, Bemowie i przy Trasie Torunskiej
Ja kupiłam babymam i bardzo mi się podoba
nie wiem nawet czy będzie w użytku, bo różnie bywa, to nie chce nie wiadomo ile kasy wydawać na takie rzeczy
Camilla33 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
zakręconaona to mnie pocieszyłaś, ja już czuję stres i presję męża żeby się szybciej ogarnąć

25.05.2019 [*] 4t1d cb
21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
22.10.2018 - ET
2016 - 2017 - 5 x IUI

05.03.2014 - (*) 6t3d cp
Dzięki April

25.05.2019 [*] 4t1d cb
22.10.2018 - ET
2016 - 2017 - 5 x IUI

05.03.2014 - (*) 6t3d cp
Mój pracodawca wie ze biorę rok od razu, ale oficjalnie można poinformować dopiero po porodzie ( z tego co pamietam po porodzie odbiera die jakieś papiery ze szpitala jeszcze)
Ja akurat jestem z osób co wola się wcześniej spakować i mieć gotowe
Mysza, JustiJusti lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡

20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️