X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Ja dzisiaj nocka w samotności, mąż w delegacji ale jutro wraca. Oczywiście się denerwuje, ze sama, ze może sie coś zacznie, ze brzuch wyglada jakby był już nisko itd ... Ja idę jutro do kosmetyczki na pedicure, na brwi i ogarnąć rzęsy, żebym przy porodzie jakoś wyglądała, bo cała ciąże mam okropny trądzik ale co zrobić 🙄😊 Dzisiaj tez odebrałam te elektrody do TENSa i do porodu koszulkę kupiłam męska biała w hm 2xl, później do wyrzucenia będzie. Jeszcze te mleka muszę ogarnąć i butelkę jedna jakaś kupić ale nie wiem która? Rano tez przychodzi do mnie położna zobaczymy co podpowie.

mj26 powoli powoli... ja mam na 5 lutego i wcale mi się tak nie spieszy hehe
    Choć mąż się śmieje, że już możemy rodzić...
    Jeszcze torba nieskompletowana... Jeszcze kaftaniki Młodej muszę kupić i wyprać, i wyprasować całą stertę rzeczy, które dostałam :D
    Te nowe wyprane i nawet wyprasowane, łóżeczko jak przetrę, to będzie można je dalej montować... Materace, prześcieradła i inne bajery :)
    Właśnie mi wypadł taki sporawy kawałek śluzu gęstego. Ciekawe, czy to nie drugi kawałek czopu...

Dziewczyny gaziki do przemywania oczek kupujecie jałowe? Muszę poszukać, czy idzie gdzieś ich kupić cały zestaw np. 100 szt. bo po 3 szt. w jednym opakowaniu to komedia... :O

mj26 lubi tę wiadomość

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankaa
    Ja kupiłam gaziki jałowe Medicomp
    One sonoo wiele sztuk pakowane w opakowaniu ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annkaa wrote:
    mj26 powoli powoli... ja mam na 5 lutego i wcale mi się tak nie spieszy hehe
    Choć mąż się śmieje, że już możemy rodzić...
    Jeszcze torba nieskompletowana... Jeszcze kaftaniki Młodej muszę kupić i wyprać, i wyprasować całą stertę rzeczy, które dostałam :D
    Te nowe wyprane i nawet wyprasowane, łóżeczko jak przetrę, to będzie można je dalej montować... Materace, prześcieradła i inne bajery :)
    Właśnie mi wypadł taki sporawy kawałek śluzu gęstego. Ciekawe, czy to nie drugi kawałek czopu...

Dziewczyny gaziki do przemywania oczek kupujecie jałowe? Muszę poszukać, czy idzie gdzieś ich kupić cały zestaw np. 100 szt. bo po 3 szt. w jednym opakowaniu to komedia... :O
    Ale te guziki są bardzo dobre, w opakowaniu 3 szt i dodatkowo każdy oddzielnie zapakowany, dlatego są jałowe.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    MJ
    Trzymaj się będzie dobrze ;) jedna nicka to wszcze Ok, gorzej jakby na tydzień- dwa wyjechał ;)
    A powiedz mi, ile tych elektrod kupiłaś ?
    Zamówiłam dokładnie te: https://www.bodyclock.pl/product-pol-4979-Body-Clock-elektrody-prostokatne-do-urzadzen-TENS-i-EMS-4-szt.html Zakrecona może to ta butelka medela calma ?

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Gusiaa łącze się z Tobą w bólu kości ogonowej. 🙂 🤜🤛
    Strasznie nie fajnie co nie :(

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Zamówiłam dokładnie te: https://www.bodyclock.pl/product-pol-4979-Body-Clock-elektrody-prostokatne-do-urzadzen-TENS-i-EMS-4-szt.html Zakrecona może to ta butelka medela calma ?
    Kochana Ja kupilam zwykla szklana z calpola chyba ... smoczka juz bralam innego bo w zestawie nie bylo ale zabij mnie nie pamietam a mam na dnie szafy schowane z butelka te wszystkie rzeczy . Na butelke nie zwracalam takiej uwagi , szklana to szklana ale smoczek ... to dla mnie bylo najwazniejsze .
    Mojego syna probowalam przetestowac z butelkami po roczku i zadnej nie chcial chwycic , dopiero po 16 mz chwycil lekko ten smok lateksowy chyba ?! Z nuka i wtedy jako tako powoli mm dawac moglismy jak ludzie bo przestalam kp . Wiec teraz dla.swietego spokoju i zaoszczedzenia kasy mam w razie co na sprobowanie odrazu ten tylko kupilam taki w smyku specjalny przypominajacy sutka i tak samo w smoczek jeden sie zaopatrzylam tez te lateksowe ?! Przypominajace sutka ksztaltem . Moj syn byl calkowicie vezsmoczkowy a mial chyba ich z piec w tym te wielkie gumowe ala misie i chu*** a tez nic wiec z doswiadczenia juz kupilam jeden taki . Nie to nie :) nie ma co zmuszac

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Strasznie nie fajnie co nie :(
    To i ja dołączam do Was, raz człowiek siada i jest spoko, kolejny się zapomni, szybciej to zrobi i aż krzyczec się chce z bólu. Jeśli uda mi się i tym razem urodzić sn to mam nadzieję, że obejdzie się bez złamanej kości ogonowej jak poprzednio bo to oszalec można, zwłaszcza jak cały dzień spędza się na kanapie z bobasem przyklejonym do piersi.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez macie takie uczucie jakbyście mieli juz malucha w kroku .. jak siedze,a ona sie rusza to czuje ja wlasnie tak najbardziej ..

Dariah lubi tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    To i ja dołączam do Was, raz człowiek siada i jest spoko, kolejny się zapomni, szybciej to zrobi i aż krzyczec się chce z bólu. Jeśli uda mi się i tym razem urodzić sn to mam nadzieję, że obejdzie się bez złamanej kości ogonowej jak poprzednio bo to oszalec można, zwłaszcza jak cały dzień spędza się na kanapie z bobasem przyklejonym do piersi.
    Ale jak to ? Przy poordzie Ci sie złamała??

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Pieguska
    Co u Was ? Jak Jacuś ? Jak się czujesz ?

Ja dzisiaj już super :)
    Trochę boli jeszcze przy wstawaniu ii kładzeniu się do łóżka..

Jacek je, śpi.. Najlepiej spaloby mu się z cycem w buzi..

Najprawdopodobniej jutro wychodzimy ze szpitala.. Jeśli nic nee wyskoczy..

Camilla33, Dafka, Darrika, ss25, Edith, ZakręconaOna, . Raga ., annkaa, emdar, zuzi_c, Linka90*, Mama_po_przejściach, KasiaM, Dariah, mj26, JustiJusti, Bożenka, I_1985, Scintilla lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Tez macie takie uczucie jakbyście mieli juz malucha w kroku .. jak siedze,a ona sie rusza to czuje ja wlasnie tak najbardziej ..
    Ja od wczorajszej nocy jak idę na siku to mam wrażenie jakby za chwilę miała wyjść główka.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa ja kupiłam Bebiko przy starszym synie się sprawdziło..

Tutaj Jacek dostał nan optipro plus

. Raga . lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ale jak to ? Przy poordzie Ci sie złamała??
    Tak, ortopeda po porodzie stwierdził, że tak miałam ja ustawioną, że podczas partych dziecko przechodząc po prostu mi ja złamało. Ból nie do opisania, przez pierwszy tydzień nie wiedziałam co się dzieje. A polozna te zmi mówiła, że czasem one muszą ją złamać rodzącej bo dziecko się blokuje A poród zaczyna być niebezpieczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 22:38

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:

Moja mała to jeszcze wysoko siedzi, cały czas czuje jej pupę z prawej strony nad pępkiem :D

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Tak, ortopeda po porodzie stwierdził, że tak miałam ja ustawioną, że podczas partych dziecko przechodząc po prostu mi ja złamało. Ból nie do opisania, przez pierwszy tydzień nie wiedziałam co się dzieje. A polozna te zmi mówiła, że czasem one muszą ją złamać rodzącej bo dziecko się blokuje A poród zaczyna być niebezpieczny.
    Serio pierwszy raz slysze o takiej praktyce ,ale czlowiek się uczy cale zycie .. 🤷‍♀️

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Moja mała to jeszcze wysoko siedzi, cały czas czuje jej pupę z prawej strony nad pępkiem :D
    Jak leżę to tez mam takie uczucie ze ona tam jest . Ale jak siedze,a ona jeszcze wtedy sie wierci to mam uczucie jakby była w kroku..

Dariah lubi tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:

Ja czasami mam takie śmieszne uczucie łaskotania od środka właśnie tak nisko w kroki, chyba malutka wtedy coś majstruje rączkami- na każdym usg raczki ma przy twarzy a główka do dołu, wiec by pasowało. Poza tym cZesto czuje jej pupcie- koło pępka z prawej strony i oczywiście nóżki...są z prawej strony, wędrują kilka razy dziennie👣. Raz chyba zgięła kolanko 🦵bo nagle taki wielki czubek się zrobił.

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaaa taaak , od jakis dobrych 2 tygodni czuje , ze chce sie wypchnac juz . Doslownie ! Momentami z wc nie moge wstac bo tak boli jak przy partych plus pachwina zaczyna rwac i wtedy jest kosmos ... jakby glowka wychodzila juz .

Camilia boze ... to az straszne co.piszesz , nie dosc , ze porod w chu*** bolesna sprawa to jeszcze zlamanie kosci ogonowej . Brrr , jak klapnie sie na dupsko to ta kosc boli w cholere a co dopiero zlamana . Masakra !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Ja czasami mam takie śmieszne uczucie łaskotania od środka właśnie tak nisko w kroki, chyba malutka wtedy coś majstruje rączkami- na każdym usg raczki ma przy twarzy a główka do dołu, wiec by pasowało. Poza tym cZesto czuje jej pupcie- koło pępka z prawej strony i oczywiście nóżki...są z prawej strony, wędrują kilka razy dziennie👣. Raz chyba zgięła kolanko 🦵bo nagle taki wielki czubek się zrobił.
    Hahaha mam identyko , to takie dziwne uczucie . Nie bolac3 ale dziwne :D
    I taki stozek sie robi nie raz

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Gusiaaa taaak , od jakis dobrych 2 tygodni czuje , ze chce sie wypchnac juz . Doslownie ! Momentami z wc nie moge wstac bo tak boli jak przy partych plus pachwina zaczyna rwac i wtedy jest kosmos ... jakby glowka wychodzila juz .

Camilia boze ... to az straszne co.piszesz , nie dosc , ze porod w chu*** bolesna sprawa to jeszcze zlamanie kosci ogonowej . Brrr , jak klapnie sie na dupsko to ta kosc boli w cholere a co dopiero zlamana . Masakra !
    Podczas porodu nie czułam, że coś się z kością stało, no ale zzo działało jak trzeba. I nic zrobić nie można. Tzn jedno haha jest zalecenie leżenia od 10 do 30 dni w określonej pozycji i specjalnym wiązaniu chusty ortopedycznej w koło miednicy, niech mi ktoś pokaże młodą mamę która może po porodzie leżeć przez tyle dni, jak tu nawet często złapanie kilku godzin snu to wyczyn.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ