LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez mam dwa
Co prawda wiem ze moja mama kupiła tez jeden wiec to będą 3. Ale uważam ze dwa wystarcza spokjnie
Zgrzeszyłam...byłam w kfcZakręconaOna, emdar, gusiaa, mj26, Camilla33, Scintilla, zuzi_c lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Edith wrote:Dafka, do mnie też nie dociera, że to już! Oswajam się z tą myślą i oswoić nie mogę 😉
Fajnie, że masz stawić się w szpitalu dopiero rano. U mnie trzeba dzień wcześniej i już się martwię, jak przeżyję tę noc...
Też mam być dzień wcześniej. Bo jadę w poniedziałek a cięcie 21 to we wtorek🤨 -
Alice83 wrote:Aprill a w którym punkcie byłaś, mają tam spory wybór?
Polecany jest sklep Osiem Gwiazdek ale tam tylko foteliki.
W Pruszkowie jest sklep Jowiś z duzym wyborem artykulow dzieciecych i fotelikow tez jest duzo. -
Dariah wrote:Ja tez mam dwa
Co prawda wiem ze moja mama kupiła tez jeden wiec to będą 3. Ale uważam ze dwa wystarcza spokjnie
Zgrzeszyłam...byłam w kfc
Oj tam zgrzeszyłaś :p ja właśnie zjadłam zupkę chinską
Ręczniki z kapturkiem też mam dwa, myślę, że starczy, A jak nie to skoczę do sklepu i w pół godziny będę miała trzeciDariah, ZakręconaOna, Dafka, mj26 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Tak a poza tym generlanie na raz używa się jedne ręcznik..nie dwa heheh
A nawet jakby nagle była potrzeb trzeciego to zawsze można wziąć taki normalny nasz...tylko bez kapturka...myśle ze nic die dziecku nie stanie jak użyje takiegohihi
mj26, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
Dafka toz to juz za chwile !!! Ale super .
Dariah ale zgrzeszylas hahahah , przez Ciebie zjadlabym kfc 😂😂😂
Co di recznikow mam dwa i uwazam ze wystarczyjak nie to sklepy nie sa oddalone po 200 km zeby nienmozna bylo dokupic . Zreszta , nawet jak dziecko kupe zrobie na niego czy cos to mamy drugi po reka i mozna wyprac na raz dwa za chwile i po sprawie .
Dafka, Darrika lubią tę wiadomość
-
Hehe ni przez cała ciąże nie chodziło za mną takie śmieciowe żarcie a dziś tak
Akurat byłam w centrum handlowym gdzie było wiec co sobie będę odmawiać
Odebrałam zamówienie z Allegro, przewijak, kocyk, pieluszki itd
Wlansie już wstawiłam pranko to jeszcze prEd wizyta u gina się skończy i wywiesze
Dafka, Darrika lubią tę wiadomość
-
W przprzedniej ciąży, tak na miesiąc przed miałam postanowienie ze muszę iść w 3 miejsca :
- kfc
- sushi (ja nie jadam surowego nigdyyyy nawet bez ciąży)
- kebab
I tak zrobilismy z mezem
2 tyg potem córka się urodziła ! HeheDafka lubi tę wiadomość
-
Dafka, ale super;to już za tydzień!
Ja mam ręcznikow dla małego w sumie 4, bo dwa dostałam od przyjaciółki jak już kupiłam dwa. Ale myślę że bez przesady wystarczą dwa, a w zasadzie to i jeden dałby radę. Przecież naprawdę nie skrzywdzimy dziecka na całe życie jak dzień czy dwa wytrzemy go swoim ręcznikiem(można po prostu uprać swoje ręczniki w tym w czym pierzemy dla malucha). W ogóle z tymi wszystkimi"akcesoriami"dla bobasów to uważam że rozsądek jest czasem nam-młodym mamom-mocno potrzebny. Moja mama-która miała bliźnięta 44 lata temu, i nie miała pralki automatycznej tylko Franię-to mówi zawsze, że gdyby te wszystkie akcesoria były niezbędne dla dziecka, to by rodzily się zaraz po łożysku😉To oczywiście z przymrużeniem oka,i to nie tak ze mamy nie korzystać z dobrodziejstw nowoczesności,i dalej prać na tarze w rzece, ale rozsądek i umiar myślę że są czasem wskazane. Hitem jak dla mnie było urządzenie do podgrzewania chusteczek nawilżanych dla dziecka(serio, nie można ogrzać przez sekundę w dłoniach?). A gdzie w tym wszystkim ekologia? Jakoś tak odkąd mam malucha w brzuchu, to więcej myślę o tym jaki świat zostawimy naszym dzieciom. I tak jak mówię, bez przegięć w żadną ze stron(chciałbym zdecydować się na pieluchy wielorazowe, ale wiem że nie starczy mi cierpliwości), ale też z głową na karku😘mj26, Camilla33, Dafka, Edith, ZakręconaOna, Darrika, zuzi_c, Bożenka, JustiJusti lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Aa, i też się witam w temacie bezsenności 🙄. A raczej spania od 3-4 nad ranem do 11 w południe.Normalnie czuję się jak na studiach😉(tylko imprez do rana i alkoholu brak 😒)
Edith, JustiJusti lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Emdar
Zdecydownaie się z Tobą zgadza w kwestii umiaru i tego całego szaleństwa
Wiadomo każdy się cieszy ze będzie mieć Dzidzie i chciałby mieć wszytako co najlepsze itd
Ale pytanie czy od tego 5 ręcznika, podgrzewacza chusteczek (o Matulu! Nawet nie wiedizlam ze to istnieje !!!), kosza mającego pachnieć Chanel N5 zamiast kupa dziecka...itd dziecko będzie szczęśliwsze? A my lepszymi rodzicami?
Czysty konsumpcjonizm....
A młode matki są idealnym celem.
. Raga ., emdar, Camilla33, Scintilla, Edith lubią tę wiadomość
-
Niesamowite jak całkiem niedawno grupa się utworzyła a tu już określone terminy porodów 🙆♀️ i to na dniach... WOW 🙆♀️🙂
Za Waszą namową kupiłam worki stunowe z Ikei i popakowałam swoje torby - moja lista jest z lekka dłuższa bo psychicznie nastawiam się na kilkudniowy pobyt w szpitalu przed porodem a że pakując się, wszystko spisywałam to dla koleżanki wrzucam i tu - może coś komuś się dodatkowo przypomni 🙂.
Moja torba:
#ręcznik
#szlafrok
#patatajki do chodzenia i klapki pod prysznic
#3 koszulce nocne w tym jedna na wypadek porodu naturalnego
#tshirt i cienkie spodnie dresowe
#3x komplet majtki, stanik plus skarpetki,
#woda z dziubkiem
#mały pojemnik z herbatą, kawą i cukrem
#sztuće i kubek, mały talerzyk
#ciasteczka owsiane i cukierki
#papier toaletowy nawilżany,
#wkładki
#szczotka do włosów plus gumka i wsuwki
#szczotka do zębów i mała pasta
#mały dezodorant, krem do twarzy i pomadka nawilżająca
#żel pod prysznic biały jeleń
#malutki żel antybakteryjny
#pianka ginexid i maszynka do golenia.
#słuchawki do telefonu i stopery.
Torba dziedzica :
#podkłady poporodowe
#2 opakowania majtek siateczkowych
#podkłady na łóżko
#nakładki na skutki + lano maść ziajki
#wkładki laktacyjne
#Zielony linomag
#bawełniany kocyk, 3 pieluszki tetrowe i jedna flanela
#10pampersów jedynek plus chusteczki waterwipes
#osobny zestaw ciuszków do dania tuż po porodzie : bodziak, pajac, czapka i niedrapki
#dodatkowo 3x pajac, 3x bodziak i 3x połśpioch
#3 czapeczki, 3 pary skarpetek i niedrapek
smoczek
#rysunek od siostry 🙂
Z domu przed wyjściem zabrać :
- dokumentację medyczną, telefon i ładowarkę - stanąć przed lustrem i powiedzieć " będzie dobrze" 🤞
U mnie noce też problematyczne - codziennie pobutka między 3a5tą a przekręcenie się na bok wygląda conajmniej komicznie.
Z ostatnich potrzeb jedzeniowych musiałam dzisiaj zrobić sobie "wakacyjne kanapki" połączenie pasztetu profi i zielonego ogórka okazało się być konieczne 🙈
Ręczniczki też mamy 2 🙂Mysza, Dafka, emdar, Edith, Darrika, Bożenka, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCałą ciążę odmawiałam sobie pasztetu i wątróbki. Ale ostatnio uznałam, że trochę pasztetu drobiowego nie zaszkodzi. Kupiłam w Lidlu pasztet z indyka z tej serii Pure.
Chyba nigdy w życiu zwykła bułka z pasztetem nie była taka dobra😄
Z moich grzeszków to czasami czipsy i szklanka pepsi 😊Scintilla lubi tę wiadomość
-
A za mną słuchajcie całą ciążę chodzi tatar... Normalnie jak nie jestem jego fanką, tak teraz bym zjadła chyba z 0,5kg. No ale tatar, to ani nie pasztet czy wątróbka,tylko surowe mięso więc odpuszczam😒
Dariah, Camilla33 lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙