X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia no wlasnie !!!! Kosmos . Tyle dobrego , ze to znieczulenie zlagodzilo CHWILOWO bol dodatkowy .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam Was:)
    U mnie zaczynają się bezsenne noce. Od 3 nie mogę spać, przekręcalam się i w końcu się poddałam 😁

Wczoraj dużo miałam do załatwienia, fizjo, spotkanie z położną, a wieczorem jeszcze przyszła bratowa. Młody wczoraj był bardzo leniwy i jakoś nie dawało mi to spokoju chociaż się ruszał ale nie tak intensywnie jak zawsze mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej.

No dzisiaj mam ambitny plan dokonczenia prasowania i mycie okien. Oczywiście nie sama więc spokojnie 😜 ale generalnie mam w planie żeby się wyrobić z całym sprzątaniem do końca stycznia tzw. Syndrom wicia gniazda 😅

Jeśli chodzi o macierzyński itp. Ja też wszystko załatwiam mailowo. U nas w firmie tak się to praktykuje więc tylko ma z oryginały papierów podrzuci po porodzie i już.

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    A o co chodzi z tymi elektrodami? 🙄 Zupełnie nie w temacie jestem
    Tens (urządzenie i elektrody - trzeba kupić). Elektrody żelowe są przyklejane do skóry. Są dedykowane dla 1 os (względy higieniczne), natomiast samo urządzenie może być używane przez wiele osób (niektóre szpitale umożliwiają wypożyczenie, pod warunkiem że sobie dokupicie elektrody (do porodowego tens potrzebne są 4 na raz) wtyczka musi pasować do elektrod (żeby je połączyć z urządzeniem. Spotkałam się z2 rodzajami wejść. Nie wiem czy jest ich więcej. Znam 2 dystrybutorów. Teraz mam mama tens, a wcześniej miałam właśnie bodyclock (ale nie porodowy).

Z takich ogólnych info.
    - tens lepiej działa, gdy się go podepnie nim skurcze będą już na granicy wytrzymałości (im wcześniej tym lepiej). Na mnie podpięty zbyt późno nie działa.
    - u niektórych to „mrowienie”jest bardziej nieprzyjemne niż sam poród. Sama używam od bardzo dawna, bo miałam bardzo bolesne miesiączki więc testowałam w wielu sytuacjach. Sprawdza się ta sama zasada co w przypadku leków p.bólowych (szybciej podany lek= potrzebna mniejsza dawka,a tym samym łagodniejsze skutki uboczne)
    -Jeśli chodzi o same ustawienia, to zaczyna się od najniższej dawki zakłócającej ból, i podkręca się ustawienia stopniowo bo organizm się przyzwyczaja.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam !
    Wczoraj padłam ale nocka i tak kiepska - córka coś się budziła z płaczem, potem coś kaszlala, a jak nie ona to ja się wiercilam, Mllody miał czkawkę, kopał, siusiu itd ;)

Co do Małego to tex mam wrażenie ze zaraz dołem wyjdzie, ale z tego co mówiła moja gknka na ostatniej wizycie o nie jest wrażenie hehe on ponoć jest tak mega niska ze przy badaniu czuła główkę.
    Kość ogonowa tez daje znać ale jeszcze bez tragedii ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzilam sie dziś w nocy bo zachciało mi sie do toalety . Wróciłam do lozka i stwierdzilam ,ze poloze się na prawym boku bo na lewym już scierplam. Kladac się poczulam straszny bol jak by ktos mnie pociagnal za lewy jajnik, az musialam usiąść i nie powiem lzy mi poleciały. Dawno nie czulam czegoś takiego;/

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Tens (urządzenie i elektrody - trzeba kupić). Elektrody żelowe są przyklejane do skóry. Są dedykowane dla 1 os (względy higieniczne), natomiast samo urządzenie może być używane przez wiele osób (niektóre szpitale umożliwiają wypożyczenie, pod warunkiem że sobie dokupicie elektrody (do porodowego tens potrzebne są 4 na raz) wtyczka musi pasować do elektrod (żeby je połączyć z urządzeniem. Spotkałam się z2 rodzajami wejść. Nie wiem czy jest ich więcej. Znam 2 dystrybutorów. Teraz mam mama tens, a wcześniej miałam właśnie bodyclock (ale nie porodowy).

Z takich ogólnych info.
    - tens lepiej działa, gdy się go podepnie nim skurcze będą już na granicy wytrzymałości (im wcześniej tym lepiej). Na mnie podpięty zbyt późno nie działa.
    - u niektórych to „mrowienie”jest bardziej nieprzyjemne niż sam poród. Sama używam od bardzo dawna, bo miałam bardzo bolesne miesiączki więc testowałam w wielu sytuacjach. Sprawdza się ta sama zasada co w przypadku leków p.bólowych (szybciej podany lek= potrzebna mniejsza dawka,a tym samym łagodniejsze skutki uboczne)
    -Jeśli chodzi o same ustawienia, to zaczyna się od najniższej dawki zakłócającej ból, i podkręca się ustawienia stopniowo bo organizm się przyzwyczaja.
    Dziękuję za wytłumaczenie. Kurczę wydaje się to być bardzo ciekawe. A mozesz polecić jakiś konkretny model? Bo trochę tego jest w internecie.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia współczuję :/ :( Ja mam tak co jakiś czas jak mnie dociśnie do lewego jajnika w którym mam torbiel to aż się skręcam z bólu.

Ja dzisiaj jestem nieprzytomna, udało mi się zasnąć po 6 dopiero nawet nie słyszałam jak budzić męża dzwonił

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Jestem po wizycie położnej, na ktg zapis prawidłowy. Jak weszła to zauważyła, ze od zeszłego tygodnia brzuch się mocno obniżył i mama wczoraj tez mi na to zwróciła uwagę. We wtorek mam wizytę u gina i będę miała pobierany gbs, zobaczymy co powie ;)

Edith, Bożenka, Dafka, Darrika, emdar, Scintilla, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Alice83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprill wrote:

Alice83 my kupilismy fotelik i wozek w sklepie Tosia i polecam, bylismy zadowoleni z obslugi, fotelik mierza do auta. Są na Ursynowie, Bemowie i przy Trasie Torunskiej

Aprill a w którym punkcie byłaś, mają tam spory wybór?

7ncstox.png

11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
    26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤

25.05.2019 [*] 4t1d cb
    21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
    22.10.2018 - ET :(
    X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
    2016 - 2017 - 5 x IUI :( :( :( :( :(
    05.03.2014 - (*) 6t3d cp :(
    MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .

Ja pamietam przy pierwszym porodzie proponowali mi jakies elektrody czy chust wie co , niby niektorym lekko pomaga rozluznic sie itp . Kuzwa chyba za pozno faktycznie bo jak dolozyla mi do plecow to bol sprawilo mi sto razy wiekszy i zdjelam . Nie wiem czy mialam 30 sec na sobie to . :D nie wiem czy o ttm samym mowa

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Obudzilam sie dziś w nocy bo zachciało mi sie do toalety . Wróciłam do lozka i stwierdzilam ,ze poloze się na prawym boku bo na lewym już scierplam. Kladac się poczulam straszny bol jak by ktos mnie pociagnal za lewy jajnik, az musialam usiąść i nie powiem lzy mi poleciały. Dawno nie czulam czegoś takiego;/
    U mnie przekręcanie się na prawy bok zawsze kończy się takim przeszywającym bólem. Już się poddałam i męczę na lewym boku, a jak ścierpnę to wstaję, chwilę pochodzę i znowu kładę na lewy. Wstawanie z łóżka w nocy też jest bolesne. U mnie to raczej zrosty po krwawieniu do jamy brzusznej w zeszłym roku.

• Edith Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, dziewczyny współczuję wszystkich dolegliwości. Ja na końcówce czuję się nawet nieźle, tylko noce podobnie jak u wielu z Was są wyzwaniem, bo najpierw przez natłok myśli nie mogę zasnąć, a potem jak mąż idzie do pracy, to idę spać do pokoju gdzie śpi z synkiem. Ale po drodze robię się głodna... muszę zjeść śniadanie, potem jak już zasnę, synek wstaje i tak w kółko 😊

aZzmp1.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny po wizycie dzisiejszej... no więc klusek wazy 3350g i okazuje się że to była moja ostatnia wizyta. Doktor wyznaczył termin cc na 21go. Stwierdzil ze bedzie juz prawie 39 tydzien a maly jest juz nisko ze nie ma sensu czekac. W poniedziałek z rana mam się stawić w szpitalu 😲 a ja totalnie nieogarnieta. Chyba to do mnie jeszcze nie dociera że to już 😲😲

Bożenka, nick nieaktualny, mj26, Darrika, Edith, KasiaM, ZakręconaOna, emdar, Scintilla, Camilla33, . Raga ., Mama_po_przejściach, JustiJusti, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka
    Noooo tk bedzie idealny prezent na dzień Babci i Dziadka !! ;)
    Super !!!
    To już tuz tuz !!! ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Dafka to już we wtorek 😃😃 to czekamy na kolejnego słodkiego bobasa❤️ teraz jak już musisz to wszystko na czas sobie ogarniecie☺️☺️

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile macie ręczników z kapturem dla dzieciaczka ? Ja mam dwa, a położna mówi żeby jeszcze jeden dokupić.

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dwa ręczniki z kapturkiem i byłam przekonana, że tyle wystarczy😀

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka to już tuz tuz :) ostatnie chwile z brzuszkiem :)

mj26 lubi tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dwa i mysle ,ze wystarczy spkojnie zdazysz wyprać.

Darrika, ZakręconaOna, mj26 lubią tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dwa. Tak naprawdę to jeden masz mokry czy w praniu to używasz drugiego.
    Tak naprawdę jak ktoś chce to może mieć nawet 4 ale mi się wydaje że dwa to tak akurat.

Darrika, mj26, Camilla33 lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ