X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia no wlasnie !!!! Kosmos . Tyle dobrego , ze to znieczulenie zlagodzilo CHWILOWO bol dodatkowy .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam Was:)
    U mnie zaczynają się bezsenne noce. Od 3 nie mogę spać, przekręcalam się i w końcu się poddałam 😁

Wczoraj dużo miałam do załatwienia, fizjo, spotkanie z położną, a wieczorem jeszcze przyszła bratowa. Młody wczoraj był bardzo leniwy i jakoś nie dawało mi to spokoju chociaż się ruszał ale nie tak intensywnie jak zawsze mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej.

No dzisiaj mam ambitny plan dokonczenia prasowania i mycie okien. Oczywiście nie sama więc spokojnie 😜 ale generalnie mam w planie żeby się wyrobić z całym sprzątaniem do końca stycznia tzw. Syndrom wicia gniazda 😅

Jeśli chodzi o macierzyński itp. Ja też wszystko załatwiam mailowo. U nas w firmie tak się to praktykuje więc tylko ma z oryginały papierów podrzuci po porodzie i już.

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    A o co chodzi z tymi elektrodami? 🙄 Zupełnie nie w temacie jestem
    Tens (urządzenie i elektrody - trzeba kupić). Elektrody żelowe są przyklejane do skóry. Są dedykowane dla 1 os (względy higieniczne), natomiast samo urządzenie może być używane przez wiele osób (niektóre szpitale umożliwiają wypożyczenie, pod warunkiem że sobie dokupicie elektrody (do porodowego tens potrzebne są 4 na raz) wtyczka musi pasować do elektrod (żeby je połączyć z urządzeniem. Spotkałam się z2 rodzajami wejść. Nie wiem czy jest ich więcej. Znam 2 dystrybutorów. Teraz mam mama tens, a wcześniej miałam właśnie bodyclock (ale nie porodowy).

Z takich ogólnych info.
    - tens lepiej działa, gdy się go podepnie nim skurcze będą już na granicy wytrzymałości (im wcześniej tym lepiej). Na mnie podpięty zbyt późno nie działa.
    - u niektórych to „mrowienie”jest bardziej nieprzyjemne niż sam poród. Sama używam od bardzo dawna, bo miałam bardzo bolesne miesiączki więc testowałam w wielu sytuacjach. Sprawdza się ta sama zasada co w przypadku leków p.bólowych (szybciej podany lek= potrzebna mniejsza dawka,a tym samym łagodniejsze skutki uboczne)
    -Jeśli chodzi o same ustawienia, to zaczyna się od najniższej dawki zakłócającej ból, i podkręca się ustawienia stopniowo bo organizm się przyzwyczaja.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam !
    Wczoraj padłam ale nocka i tak kiepska - córka coś się budziła z płaczem, potem coś kaszlala, a jak nie ona to ja się wiercilam, Mllody miał czkawkę, kopał, siusiu itd ;)

Co do Małego to tex mam wrażenie ze zaraz dołem wyjdzie, ale z tego co mówiła moja gknka na ostatniej wizycie o nie jest wrażenie hehe on ponoć jest tak mega niska ze przy badaniu czuła główkę.
    Kość ogonowa tez daje znać ale jeszcze bez tragedii ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzilam sie dziś w nocy bo zachciało mi sie do toalety . Wróciłam do lozka i stwierdzilam ,ze poloze się na prawym boku bo na lewym już scierplam. Kladac się poczulam straszny bol jak by ktos mnie pociagnal za lewy jajnik, az musialam usiąść i nie powiem lzy mi poleciały. Dawno nie czulam czegoś takiego;/

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Tens (urządzenie i elektrody - trzeba kupić). Elektrody żelowe są przyklejane do skóry. Są dedykowane dla 1 os (względy higieniczne), natomiast samo urządzenie może być używane przez wiele osób (niektóre szpitale umożliwiają wypożyczenie, pod warunkiem że sobie dokupicie elektrody (do porodowego tens potrzebne są 4 na raz) wtyczka musi pasować do elektrod (żeby je połączyć z urządzeniem. Spotkałam się z2 rodzajami wejść. Nie wiem czy jest ich więcej. Znam 2 dystrybutorów. Teraz mam mama tens, a wcześniej miałam właśnie bodyclock (ale nie porodowy).

Z takich ogólnych info.
    - tens lepiej działa, gdy się go podepnie nim skurcze będą już na granicy wytrzymałości (im wcześniej tym lepiej). Na mnie podpięty zbyt późno nie działa.
    - u niektórych to „mrowienie”jest bardziej nieprzyjemne niż sam poród. Sama używam od bardzo dawna, bo miałam bardzo bolesne miesiączki więc testowałam w wielu sytuacjach. Sprawdza się ta sama zasada co w przypadku leków p.bólowych (szybciej podany lek= potrzebna mniejsza dawka,a tym samym łagodniejsze skutki uboczne)
    -Jeśli chodzi o same ustawienia, to zaczyna się od najniższej dawki zakłócającej ból, i podkręca się ustawienia stopniowo bo organizm się przyzwyczaja.
    Dziękuję za wytłumaczenie. Kurczę wydaje się to być bardzo ciekawe. A mozesz polecić jakiś konkretny model? Bo trochę tego jest w internecie.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia współczuję :/ :( Ja mam tak co jakiś czas jak mnie dociśnie do lewego jajnika w którym mam torbiel to aż się skręcam z bólu.

Ja dzisiaj jestem nieprzytomna, udało mi się zasnąć po 6 dopiero nawet nie słyszałam jak budzić męża dzwonił

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Jestem po wizycie położnej, na ktg zapis prawidłowy. Jak weszła to zauważyła, ze od zeszłego tygodnia brzuch się mocno obniżył i mama wczoraj tez mi na to zwróciła uwagę. We wtorek mam wizytę u gina i będę miała pobierany gbs, zobaczymy co powie ;)

Edith, Bożenka, Dafka, Darrika, emdar, Scintilla, ss25 lubią tę wiadomość

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Alice83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprill wrote:

Alice83 my kupilismy fotelik i wozek w sklepie Tosia i polecam, bylismy zadowoleni z obslugi, fotelik mierza do auta. Są na Ursynowie, Bemowie i przy Trasie Torunskiej

Aprill a w którym punkcie byłaś, mają tam spory wybór?

7ncstox.png

11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
    26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤

25.05.2019 [*] 4t1d cb
    21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
    22.10.2018 - ET :(
    X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
    2016 - 2017 - 5 x IUI :( :( :( :( :(
    05.03.2014 - (*) 6t3d cp :(
    MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .

Ja pamietam przy pierwszym porodzie proponowali mi jakies elektrody czy chust wie co , niby niektorym lekko pomaga rozluznic sie itp . Kuzwa chyba za pozno faktycznie bo jak dolozyla mi do plecow to bol sprawilo mi sto razy wiekszy i zdjelam . Nie wiem czy mialam 30 sec na sobie to . :D nie wiem czy o ttm samym mowa

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Obudzilam sie dziś w nocy bo zachciało mi sie do toalety . Wróciłam do lozka i stwierdzilam ,ze poloze się na prawym boku bo na lewym już scierplam. Kladac się poczulam straszny bol jak by ktos mnie pociagnal za lewy jajnik, az musialam usiąść i nie powiem lzy mi poleciały. Dawno nie czulam czegoś takiego;/
    U mnie przekręcanie się na prawy bok zawsze kończy się takim przeszywającym bólem. Już się poddałam i męczę na lewym boku, a jak ścierpnę to wstaję, chwilę pochodzę i znowu kładę na lewy. Wstawanie z łóżka w nocy też jest bolesne. U mnie to raczej zrosty po krwawieniu do jamy brzusznej w zeszłym roku.

• Edith Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, dziewczyny współczuję wszystkich dolegliwości. Ja na końcówce czuję się nawet nieźle, tylko noce podobnie jak u wielu z Was są wyzwaniem, bo najpierw przez natłok myśli nie mogę zasnąć, a potem jak mąż idzie do pracy, to idę spać do pokoju gdzie śpi z synkiem. Ale po drodze robię się głodna... muszę zjeść śniadanie, potem jak już zasnę, synek wstaje i tak w kółko 😊

aZzmp1.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny po wizycie dzisiejszej... no więc klusek wazy 3350g i okazuje się że to była moja ostatnia wizyta. Doktor wyznaczył termin cc na 21go. Stwierdzil ze bedzie juz prawie 39 tydzien a maly jest juz nisko ze nie ma sensu czekac. W poniedziałek z rana mam się stawić w szpitalu 😲 a ja totalnie nieogarnieta. Chyba to do mnie jeszcze nie dociera że to już 😲😲

Bożenka, Mysza, mj26, Darrika, Edith, KasiaM, ZakręconaOna, emdar, Scintilla, Camilla33, . Raga ., Mama_po_przejściach, JustiJusti, ss25 lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka
    Noooo tk bedzie idealny prezent na dzień Babci i Dziadka !! ;)
    Super !!!
    To już tuz tuz !!! ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Dafka to już we wtorek 😃😃 to czekamy na kolejnego słodkiego bobasa❤️ teraz jak już musisz to wszystko na czas sobie ogarniecie☺️☺️

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile macie ręczników z kapturem dla dzieciaczka ? Ja mam dwa, a położna mówi żeby jeszcze jeden dokupić.

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dwa ręczniki z kapturkiem i byłam przekonana, że tyle wystarczy😀

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka to już tuz tuz :) ostatnie chwile z brzuszkiem :)

mj26 lubi tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dwa i mysle ,ze wystarczy spkojnie zdazysz wyprać.

Darrika, ZakręconaOna, mj26 lubią tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dwa. Tak naprawdę to jeden masz mokry czy w praniu to używasz drugiego.
    Tak naprawdę jak ktoś chce to może mieć nawet 4 ale mi się wydaje że dwa to tak akurat.

Darrika, mj26, Camilla33 lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ