X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, jakbym czytała o sobie z tymi pobudkami w nocy. Tylko że ja to jeszcze potrafię zasnąć koło 2😒 A potem śpię do 12. Mam taką pracę że mimo że jestem na L4, to muszę trochę mieć kontaktu z firmą, to wysylam maile do podwładnych np.o 5:30.
    Normalnie pomyślą, że szefowa nie dość że wariatka, to w dodatku pracoholiczka😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 06:18

JustiJusti lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .

Ja tak samo , z boku na bok ale wyspana juz o 5.30 :D szalenstwo , niczym jakbym do pracy szla . :P
    A tu dzis tygodniowka macierzynskiego pierwsza wpadla hehehhe :D fajnie tak z jednejs strony dostac kase za siedzenie w domu a zarazem mega pracy mi brakuje :D
    No i w sumie wypracowalam sobie te pieniadze zeby je dostawac to zmienia postac rzeczy heheh .

Dzis wizyta , doczekac sie nie moge :D

. Raga ., Camilla33, I_1985, JustiJusti lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, kciuki za wizytę ✊No pewnie że sobie zapracowalaś!A że brakuje Ci pracy,to doskonale rozumiem.Dlatego ja się cieszę, że mam jeszcze jakiś kontakt z firmą;jak urodzę to planuję przez co najmniej 3 miesiące wyłączyć się zupełnie, a potem pewnie jakoś będę jednak trochę aktywna(taki mam plan, a jak będzie to się okaże).

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2020, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.. widzę że na grupie ostatnio bezsenność panuje. Ja też cała noc z boku na bok
    a finalnie czuje się jak po zderzeniu z pociagiem🤨
    Zakręcona daj znać koniecznie jak tam u Ciebie na wizycie. Trzymam kciuki. Będzie dobrze 🙂

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Zakręcona, kciuki za wizytę ✊No pewnie że sobie zapracowalaś!A że brakuje Ci pracy,to doskonale rozumiem.Dlatego ja się cieszę, że mam jeszcze jakiś kontakt z firmą;jak urodzę to planuję przez co najmniej 3 miesiące wyłączyć się zupełnie, a potem pewnie jakoś będę jednak trochę aktywna(taki mam plan, a jak będzie to się okaże).

Dzieki dziewczyny. :)
    Nooo inaczej jest samej sobie byc szefem a inaczej prscowac dla kogos . Sa plusy i muniusy wlasnie .
    Ja sie musze dowiedziec czy moge isc na 10 dni w calym macierzynskim dodatkowo do pracy . Niby na gov jest napisane , ze na cale 39 tyg macierzynskiego mam prawo 10 na full time isc . Zawsze kasa dodatkowa , odskocznia na pare h dla czlowieka jak i odwiedzi sie prace :) a w kwietniu zjezdzam do Polski to moglabym skoczyc na pare dni jeszcze .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny

No jic nie mówcie o tym L4...
    ZOnacze co się da zrobić, jak nie to pójdę do mojej provndzis na 15 ;)

Córka tez z katarem wróciła i maz tez....córka zostaje dziś w domu, maz walczy jeszcze w pracy;)

Słodycze...mój grzech który tak spowszedniał ze spadł z rangi grzechu i stał się niemalże dobrym uczynkiem eheh
    Serio...ja zawsze lubiłam słodycze ale w ciąży tk jakieś uzależnienie !!!

Emdar
    Gratuluje udanej wizyty ;)
    Ta sama waga co u nas ;)

emdar lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZKrecona
    Dawaj znać po wizycie ;)

Co do pracy to ja meeeeeega lubie moja prace
    Cały czas mam kontakt z nimi, nawet w sr miałam iść z szefem i innymi przełożonymi na kolacje ale powiem szczerze nie miałam siły ;)
    Z moimi „podwładnymi” (nienawidzę tego słowa !!!) mam cały czas kontakt, kozę nie codziennie ale bardzo często ;)
    Z córka jak byłam na macierzyńskim tk tak 1-2 razy w miesiącu dowiedziałyśmy biuro ;)

zuzi_c, emdar lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, ja pobudka o magicznej 3 w nocy, ale po godzince udało sie zasnąć. Ja mam męża znowu przeziębionego od poniedziałku, walczę żeby mnie nie zaraził. Jeżeli chodzi o prace, to ja idę za tydzień na spotkanie/kolacje firmowa, jak nie urodzę 😆 mam wziąć ze sobą walizkę do porodu w razie co, bo jadę z koleżanka hehe.

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noce tez okropne. Jestem spiaca ale spać nie mogę. Jest mi gorąco ale jak się odkryje to mi zimno...
    Ja już powiedziałam ze od razu jak przyjadę z porodówki to chce tatara! Sushi robię pare razy w miesiącu z pieczona ryba wiec jakoś sobie zastapilam ale tatar, ehh ♥️

zuzi_c, . Raga ., ZakręconaOna, JustiJusti lubią tę wiadomość

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

U mnie dzisiaj o dziwo! Jedna pobudka o 3, trochę się przemęczyłam ale zasnęłam i obudziłam się normalnie po 7. Dłużej nie jestem w stanie spać:)

Ja właśnie otworzyłam pracowego laptopa i muszę zresetować hasło, a żeby to zrobić muszę się skontaktować z IT 😁 ale i tak w poniedziałek miałam wejść do firmy na chwilę więc wszystko załatwię od razu 😊

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) to u mnie dzis nawet nocka okey , nie należała do złych:) 👍👍👍

Jedna pobudka do wc ,poszlam nakryc corke i odrazu zasnęłam..

. Raga . lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona - dobrych wieści na wizycie ! :)

Pieguska - jesteście już w domku ? :)

U mnie noce różne....ale raczej lepsze niż we wcześniejszych tygodniach.
    Teraz bywa, że mam noce, że okropnie się pocę - a dodam, że śpimy przy uchylonym oknie niezależnie od temperatury ;)

No i teraz przebudzam się zawsze o 3.30 i o 4.30 ;)

....hormony szaleją ;)

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona na ktora wizyta :)

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Ja się trochę nie wyspałam, ale obyło się bez pobudek, na noc jak zwykle zgaga ale poza tym śpi mi się naprawdę dobrze.

Jak rano wstaje to czasem mam wrażenie jakbym nie była w ciąży w ogóle, nawet nie czuje brzucha, tak jakby zniknął :D

. Raga ., mj26 lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnelam jeszcze i pospalam do 8.20 ;)

Darrika mam to samo jak wstaje z brzuchem hahaha .
    Raga My tez spimy zawsze z oknem na uchylnie zrobionym i tez mi zawsze goraco a ostatnio to sie tak spocilam w nocy , ze lalo sie ze mnie 😱 doslownie ... ale dzisiejsza noc byla przy zamknietym bo o 1 w nocy jak sie przebudzilam to maz zabijal ogromnego pajaka ktory sie wcisnal w jakis sposob , do tej pory nie wiemy w jakis bo szczelinka ledwo przepuszczala z uchylnego wiatr a co dopiero pajaka takich gabarytow , no chyba , ze skurczybyk gdzie za dnia sie zaczail jak bylo otwarte . Brrr , najgorsze co moze dla Mnoe byc to pajaki . Az mnie paralizuje .

Gusia dopiero na 17sta na Polski czas takze na sam koniec dnia :P
    Tzn o 16.30 mam ktg, pozniej 17 sta usg a potem jeszcze wizyta z lekarzem wiec mysle ze ok 18 skonczymy :) i dam znac .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 09:43

. Raga ., Dariah lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno u zdrowego człowieka budzenie się między 3 a 4 nad ranem to nic innego jak naturalna reakcja mózgu na chwilowy stan niepokoju lub przeżywanego lęku - ciekawe jakie to ma odzwierciedlenie wobec ciężarnych 🙂

Ja dzisiaj po raz pierwszy podczas całej ciąży poprosiłam w laboratorium o możliwość wejścia poza kolejką po tym jak zobaczyłam grono 20oczekujących- nastała wówczas grobowa cisza, kobiety spuściły wzrok, jedna pod nosem pozwoliła sobie na komentarz "następna przyszła 😕" i z całego grona odezwał się 70letni dziadek który z uroczą miną rzekł "niech Pani sra na nich - proszę odrazu wchodzić" 😂

Z dodatkowych minus na końcówce - pocę się na potęgę 😰

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ☺️

. Raga ., mj26, Mysza, Dariah, Edith, emdar lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha wielkie brawa dla starszego Pana 😊 Mistrz 😊

Ja to się nie patyczkuje, nikogo nie proszę tylko idę od razu do rejestracji.

Scintilla, Dariah lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u nas w kraju znieczulica na ciężarne jest nadal spora....dużo jeszcze brakuje żeby nastąpiły widoczne zmiany :/ i najczęściej to własnie kobieta kobiecie wilkiem :/

Scintilla, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u nas w kraju znieczulica na ciężarne jest nadal spora....dużo jeszcze brakuje żeby nastąpiły widoczne zmiany :/ i najczęściej to własnie kobieta kobiecie wilkiem :/

l22nqps6d3q4as05.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Podobno u zdrowego człowieka budzenie się między 3 a 4 nad ranem to nic innego jak naturalna reakcja mózgu na chwilowy stan niepokoju lub przeżywanego lęku - ciekawe jakie to ma odzwierciedlenie wobec ciężarnych 🙂

Ja dzisiaj po raz pierwszy podczas całej ciąży poprosiłam w laboratorium o możliwość wejścia poza kolejką po tym jak zobaczyłam grono 20oczekujących- nastała wówczas grobowa cisza, kobiety spuściły wzrok, jedna pod nosem pozwoliła sobie na komentarz "następna przyszła 😕" i z całego grona odezwał się 70letni dziadek który z uroczą miną rzekł "niech Pani sra na nich - proszę odrazu wchodzić" 😂

Z dodatkowych minus na końcówce - pocę się na potęgę 😰

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ☺️
    Ooo tak ja też się strasznie poce jak nigdy . Pod kurtka noszę krótki rekaw ..

tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ