X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ooo tak ja też się strasznie poce jak nigdy . Pod kurtka noszę krótki rekaw ..
    Tak samo - i odrazu po przyjściu muszę się przebrać 😐 chciałabym czasami wypić szałwię bo wiem, że moje mamie b. pomaga ale później sobie przypominam, że szałwia pomogła mi wstrzymać laktację więc na ten moment trzeba się przemęczyć 😬

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Tak samo - i odrazu po przyjściu muszę się przebrać 😐 chciałabym czasami wypić szałwię bo wiem, że moje mamie b. pomaga ale później sobie przypominam, że szałwia pomogła mi wstrzymać laktację więc na ten moment trzeba się przemęczyć 😬
    Moze pokrzywa ??usuwa wode z ogranizmu moze mamy jej za wiele

Scintilla lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Moze pokrzywa ??usuwa wode z ogranizmu moze mamy jej za wiele

Można spróbować szczególnie, że może zniwelować ewentualne obrzęki - chociaż jak pomyślę o jej działaniach moczopędnych to w nocy będę spać chyba w pieluchomajktach seni lady albo przeniosę się do wanny ☺️

Dariah, Dafka lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Edith Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w nocy nie spałam, bo odkryłam, że wszystkie smsy, które wysłałam do położnej środowiskowej wysłałam na błędny numer. I dziwiłam się, że się nie odzywa, a ja nie mogę się do niej dodzwonić... olśniło mnie dopiero w nocy, że mogłam pomylić cyferki wpisując do kontaktów.
    Na szczęście babeczka jest super, umówiłyśmy się przed chwilą, da radę przybyć po porodzie, kamień spadł mi z serca.

aZzmp1.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla dziadek boski👌
    Powiem szczerze, że zanim zaszłam w ciąże to niezauważałam ciężarnych w kolejkach w sklepie czy w przychodni. I naprawdę ani razu nie wpadłam na to żeby kogoś zawołać i przepuścić w kolejce. Teraz na pewno się to zmieni.

Ja się bardzo pocę w nocy. Koszulka cała mokra do przebrania. Już nie nadążam z pidżamami, muszę od mojego brać koszulki.

Dziewczyny gratulacje udanych wizyt😘
    Dariah ,,zaciskaj nogi" żeby ten Twój synek się nie pchał za szybko😁😊 a z tym L4, to ja tak samo kiedyś zrobiłam, tylko na szczęście zaraz miałam badania prenatalne więc mi wystawił zwolnienie. Ostatnio to już nic nie mówiłam, sam mi oznajmił, że wystawił L4 do dnia porodu.😏 W ogóle idąc do gabinetu w głowie mam zawsze około 10 pytań, bo przekroczeniu progu gabinetu pamiętam co najwyżej o 3 pytaniac🤨

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije już od dobrych 2 miesięcy pokrzywie i w nocy aż tak mocno się nie pocę, siku tez nie latam, może tyko raz. :)

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również zazwyczaj zapominałam o co chcę zapytać, dlatego wszystkie pytania, nawet błahe, zapisuje na kartce i odznaczam, że sprawa załatwiona. Pomaga, polecam 😁
    Wczoraj w końcu zwinęliśmy choinkę i ozdoby świąteczne. Sprzątania pół dnia, wieczorem padłam na łóżko ledwo żywa. Z jednej strony momentami mam już dość, a z drugiej, na pewno będzie mi brakować tych słodkich ruchów w brzuchu. Czekam z niecierpliwością. A co do nocnego wstawania... Obecnie 5 razy to minimum... I do tego puchnięcie palców stalo się naprawdę mocno nieprzyjemne. Chyba zacznę parzyć pokrzywę, z sikaniem gorzej już chyba nie będzie 😂

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokrzywa zamiast szalwi jak najbardziej i niekoniecznie bedzie po niej wielkie sikanie :) polecam .

Ja np. Mam nadpotliwosc stop w 3 trymestrze . No masakra ...

My tez wczoraj sie juz pozbylismy choinki x jakos tak pusto bez niej teraz :D i mysl , ze to ostatnie swieta tu cieszy mnie a zarazem jakos przytlacza

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga ja ze styczniówek , pieguska dziś po pierwszej nocy z dzidzią w domku , tyle nam napisała , na pewno jak troszkę odpocznie to się odezwie i napiszę więcej :) czasem mogę do was dołączyć bo niby termin na 29 styczeń ale pierwszą córę urodziłam tydzień po terminie , zobaczymy jak teraz będzie :) gratuluję mamusiom już rozpakowanym i kciuki za wszystkie które mają to przed sobą . Niektóre z grona luty bedzie styczniowkami także kciuki ogromne za sprawne dochodzenie do siebie po cesarce. Nadal Rudylis nie odezwała się jak tam bliźniaki i czy wywoływanie się udało czy była cesarka moze wy coś wiecie?

mj26, Darrika, Dariah, . Raga ., Dafka, Edith, emdar lubią tę wiadomość

preg.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Justi ;)
    No właśnie ostanio pytałam o RudegoLisa - ale brak odzewu ;)

My tez choinki się pozbyliśmy we wt
    Tak pusto teraz...
    Dziwnie ;)
    Corka już pyta kiedy nowa zrobimy....oj kochana poczekas chwilkę ;)

Ja z nadpotliwością nie mam problemu narazie ;)
    Z innych dziwnych rzeczy to Np włosy na nogach ki prawie wcale nie rosną...albo w takim tempie ślimaczym ze masakra ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi ja też mam termin na 29 ;)

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mogę mojej wizyty wtorkowej odczekac jeszcze ona późno wieczorem bo wpisalam sie na ostatni wolny termin;/ ciekawe czy to moje dziecko się obrocilo 🤔🤔
    Pewnie nie bo dalej wypina wszystko tak jak zawsze ..

Po pokrzywie jakos nie korzystam częściej z toalety także spoko ..

Dariah lubi tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, a ja z włosami na nogach to właśnie mam masakrę😲 rosną mi jak głupie wręcz, nie chce mi się już depilatoerem ich ciachać, to męczę się z maszynką,i mam tylko marzenie żeby na poród być w miarę gładka😀(pewnie jak przyjdzie co do czego to będę miała to totalnie w d..., ale na dziś mam takie marzenie😉).

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga to oby nasze dzidzie wyskoczyły do terminu :)

. Raga . lubi tę wiadomość

preg.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś od rana wzięłam się porządki i pakowanie żeby było w miarę wszystko przygotowane jak wrócę z małym do domu. Jutro jeszcze ogarnę jakieś zapasy żywieniowe dla męża 😁
    Powiem Wam szczerze że tak sobie dziś myślę że z jednej strony cieszę się że to już bo w końcu przytule małego. Będzie z nami. Skończy się mam nadzieję problem że zgagą itp ale z drugiej strony to będę tęsknić chyba za tymi ruchami w brzuchu 🙄
    Eeeh nie dogodzisz kobiecie🤦‍♀️

. Raga . lubi tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja termin z om mam na za tydzien :D hahaha
    Ale wiadomo , biore pod uwage ten na 5 lutego .
    Wlasnie wychodze i jade na te wizyty .
    Posprzatalam troche w domku , upieklam dziecku domowe nugetsy i musze go odprowadzic do Dziadka jeszcze , nie bede go ciagnac ze soba taki kawal .
    Jak wroce dzisiaj to musze sie zabrac za wypranie firan i zaslon , zmiane poscieli i wszedzie kurze plus lazienke i podlogi a maz odkurza a potem do pracy leci na noc . Jakos powiem wam , ze tak nie lubie odkurzac tzn wczesniej nie sprawialo mi problemow ale na gorze w pokojach mamy dywany i one mnie tak irytuja w sprzataniu bo.maja wlosie dlugie i mega namachac sie trzeba przy nich wiec niech maz dziala .
    Skocze jeszcze na zakupy po wizycie to bede miala z glowy .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:
    A ja dziś od rana wzięłam się porządki i pakowanie żeby było w miarę wszystko przygotowane jak wrócę z małym do domu. Jutro jeszcze ogarnę jakieś zapasy żywieniowe dla męża 😁
    Powiem Wam szczerze że tak sobie dziś myślę że z jednej strony cieszę się że to już bo w końcu przytule małego. Będzie z nami. Skończy się mam nadzieję problem że zgagą itp ale z drugiej strony to będę tęsknić chyba za tymi ruchami w brzuchu 🙄
    Eeeh nie dogodzisz kobiecie🤦‍♀️
    To napewno , za tym zawsze w jakis sposob sie teskni :)
    A Ja sie ciesze , ze to lada chwila koniec ... ale teraz sobie codziennie mysle , ze jak to bedzie z dwojka dzieci . Nie w sensie poradzenia sobie bo to ogarne na luzie ... mnie chodzi bardziej o ogolny fakt zmiany zycia . Ta milosc rozlozyc na dwoje , do tej pory synek byl sam . Takie oczko w glowie a teraz beda dwa oczka . Takie rozkminki mnie biora

Camilla33 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    To napewno , za tym zawsze w jakis sposob sie teskni :)
    A Ja sie ciesze , ze to lada chwila koniec ... ale teraz sobie codziennie mysle , ze jak to bedzie z dwojka dzieci . Nie w sensie poradzenia sobie bo to ogarne na luzie ... mnie chodzi bardziej o ogolny fakt zmiany zycia . Ta milosc rozlozyc na dwoje , do tej pory synek byl sam . Takie oczko w glowie a teraz beda dwa oczka . Takie rozkminki mnie biora
    Ja ostatnio mowie ,do meza ,ze ciekawe czy będę potrafiła kochac tak samo nasze drugie maleństwo jak nasza wyczekiwana Kornelie... oczywiście ciesze się, i Kocham tego gargamela w brzuchu ,ale podchodzę do tej ciazy inaczej niż do pierwszej ..

Camilla33, I_1985 lubią tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • aprill Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dzis po drugim ktg, dostalam tez juz skierowanie na cc na 28.01. Uff, z jednej strony nie moge sie doczekac bo juz mi ta koncowka ciazy daje popalic i szczerze mowiac mam serdecznie dosc... z drugiej strony tak malo czasu zostalo na ogarniecie wszystkiego co brakuje 🙈 i chyba pora tez w koncu zdecydowac sie na imie dla Malutkiej 😄

Dariah, Edith, Dafka, Camilla33, ss25, Scintilla, zulka, Fruzia85, . Raga ., JustiJusti lubią tę wiadomość

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie eheh
    Nic ciekawego Wam nie pwiem bo zrobiłyśmy tylko usg - badanie miałam wczoraj
    Do tego byłam z córka ;)
    Córkę rozkłada, katar, kaszel....
    Ehhh
    Mam L4 do 14.02 ehheh ;)

Zakręcona, Gusiaaa
    Tez mam takie myśli
    Jak tk będzie z drugim maluszkiem?
    Czy kocha się gak samo ? Jak podzielić czas ?
    Ciesze się bardzo ze córka będzie w przedszkolu bo dzięki temu Maluszek będzie mnie mieć na 100% tak jak ona miała a i córka mniej odczuje to ze mam mniej czasu dla niej
    Po przedszkolu to godzinka i będzie maz ;)

Aprill
    Nooo to 28.01 tuz tuz !!!
    Hoho to czekamy na jmie ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ