LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
To spojenie lonowe mnie tak napierdziela , ze ledwo chodze normalnie dzisiaj . Musze poszukac jakis sposobow na ulge lekka chociaz watpie , ze cokolwiek juz pomoze . Raczej musze przemeczyc sie z tym do porodu . Jejku w pierwszej ciazy tego nie mialam , w tej czasem mnie krocze zabolalo ale to nie bylo spojenie jednak jak teraz czuje . Dzis tak mnie okropnie zlapalo ...
-
U Mnie minie 4 lata i 3 miesiace -3,5

I napewno nie zapomnialas , ani Ja ani Ty 😂😂 wrecz cos czuje , z3 wlasnie bol bedzie sto razy mocniejszy bo organizm zna juz ... wie co go czeka jak i My .
i to pewnie podswiadomosc , ze juz znamy wiec boli mocniej . Wtedy to byla wielka nie wiadoma .
-
Godzinę temu wstałam z łóżka żeby pójść na dół do kuchni, w pierwszej chwili myślałam że się posikalam. Ale to wody, nie dużo, ale póki przeszłam z 5 metrów z sypialni do łazienki to trochę nabrudzilam na podłogę. Krzyż boli. No nic, dziś 36 tydzień. Lekarz kazał zostać w domu i obserwować sytuację.
-
Dafka wrote:Mam wrażenie że moj się rusza mniej ostatnio ale też wiem że ma już mało miejsca i te ruchy jego też są jakby wolniejsze.
Ale pamiętaj że jak Cię coś bardzo niepokoi to jedź na IP czy podejdź do lekarza na ktg.
Na który SzP się zdecydowałaś? Bo wiem jakie są opinie o SzP wrocławskich więc pytam z ciekawości. Sama mieszkam pod Wrocławiem.
Ja też spod Wrocławia
jadę na kaminskiego, i teraz przy drugim porodzie zdecydowałam się na położną.
Wczoraj właśnie jechałam do medicover na usg...wszystko ok, lek stwierdził, że mało już miejsca i być może grzeczne dziecko:) więc na weekend mnie uspokoił A w pon mam ktg -
ZakręconaOna wrote:To spojenie lonowe mnie tak napierdziela , ze ledwo chodze normalnie dzisiaj . Musze poszukac jakis sposobow na ulge lekka chociaz watpie , ze cokolwiek juz pomoze . Raczej musze przemeczyc sie z tym do porodu . Jejku w pierwszej ciazy tego nie mialam , w tej czasem mnie krocze zabolalo ale to nie bylo spojenie jednak jak teraz czuje . Dzis tak mnie okropnie zlapalo ...
Miałam taką 2 dniowa sytuację w święta...polecam i też zlecono mi cieple kąpielą z sola:) pomaga...na pewno na głowę i podswiadomosc:)
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
O kurcze , kochana to obserwuj sie i dawaj nam tu koniecznie znac co i jak dalej !Camilla33 wrote:Godzinę temu wstałam z łóżka żeby pójść na dół do kuchni, w pierwszej chwili myślałam że się posikalam. Ale to wody, nie dużo, ale póki przeszłam z 5 metrów z sypialni do łazienki to trochę nabrudzilam na podłogę. Krzyż boli. No nic, dziś 36 tydzień. Lekarz kazał zostać w domu i obserwować sytuację.
Zaczyna sie !
Dobrze , ze 36 tc jest skonczony , fakt niby nie donoszona ciaza ale to juz duzo bezpieczniej niz nawet tydzien temu .
Powodzonka i czekam na informacje :*
Darrika lubi tę wiadomość
-
Camilla33 wrote:Godzinę temu wstałam z łóżka żeby pójść na dół do kuchni, w pierwszej chwili myślałam że się posikalam. Ale to wody, nie dużo, ale póki przeszłam z 5 metrów z sypialni do łazienki to trochę nabrudzilam na podłogę. Krzyż boli. No nic, dziś 36 tydzień. Lekarz kazał zostać w domu i obserwować sytuację.
🙀 Jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki✊
Robi się gorąco w naszej grupie i będziemy powoli wybuchać 🌋
Ja zaczynam się stresować brakiem jakichkolwiek oznak chęci wyjścia córci na te stronę brzuszka. Rzadnych skurczy przepowiadających, brzuch mi nie twardnieje, szyjka zamknięta nieskracajaca się. A do TP 14 dni! Bardzo bym nie chciała przenosić. Wiem ze ta sytuacja byłaby dla mnie mega stresująca. Tak jak cała ciąże jestem opanowana i spokojojna, tak od 3 lutego jak nie urodzę zacznę płakać ze zdenerwowania 😭
Rozmawiamy z naszym dzieckiem żeby tam się powoli już pakowała bo czekamy na nią ale czy posłucha? 😀
-
Camilia i jak tam sytuacja ?
Marlena plakac to nie ma co
chcial nie chcial ruszyc moze po tp . Ja z synkoem w ciazy nie mialam nawet twardnien , szyjka na amen pozamykana . W dzien tp miala szyjke.dluga na 5 cm ale rozwarcie sie NIBY robilo i malenkie bylo ale cisza . Ruszylo samo dopoero w 42 tyg dzien przed wywolywaniem. Akurat lezalam juz w szpitalu . Roznie moze byc . Jestem niestety psychicznie przygotowana na ponowne przenoszenie aleeeeeee licze gdzies po cichu , ze to na dniach juz sie skonczy heheh
-
Camila jak tam u ciebie ???
U mnie tak samo ,żadnych boli przed , czulam się jak nie w ciąży, codziennie robiłam długie spacery . Chodziłam z 1.5 cm rozwarciem chyba z 2 msc . I nagle chwyciło wieczorem ,a w nocy urodziłam równo w 38 tyg. A teraz boli ciągle mnie wszystko, a tam zamknięte na amen .. -
nick nieaktualnyO kurczę już się coś zaczyna

Ja szumisia nie kupuje bo neurolodzy nie polecają. Lepiej nie przyzwyczajać do dziekow tylko do życia codziennego. Jak najmniej elektroniki. Natomiast karuzela jest bardzo dobra od chwili narodzin - dziecko ćwiczy połączenie oko - mózg. Mięśnie oczu itp. Do 3 miesiąca można to wyćwiczyć. Moja córka wyszła ze szpitala gdy miała 4 miesiące a w szpitalu nie mogła mieć żadnych zabawek. Później stwierdzili oczopląs miała masę badań w klinice, podłączenie mózgu do komputera badanie każdego cm neuronów itd wszystko Ok. Stwierdzili ze właśnie przez brak zabawek, brak leżenia na brzuszku nie wyćwiczyła gałki ocznej, mięśnie słabe i stad oczopląs. Teraz jest mniejszy ale musieliśmy ćwiczyć i kupić karuzele. -
nick nieaktualny
-
Camilla dawaj znać co i jak!
Ja ostatnio za to mam dużo śluzu i to jedyne, co się u mnie dzieje w stronę porodu. Też wolałabym urodzić przed terminem niż przenosić, szczególnie że mój Mąż dostał termin szkolenia na 6 lutego prawie dwa miesiące, więc gadam z Zośka, że ma wyjść tak, żeby tata co najmniej tydzień był z nami w domu, potem moja mama będzie z nami pomieszkiwać w razie potrzeby. I jestem w ciężkim szoku, bo dziś wstałam w nocy tylko dwa razy. Późniejsze kładzenie się mi służy widocznie. Do 1 czytałam książkę i dopiero wtedy do spania.29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Camilla trzymam kciuki ❤️! U mnie dzisiaj z rana 3 razy mocniejszy bol miesiączkowy, raz mocniejszy bol pleców i mały ogólnie spokojniejszy. No i czuje, ze ta główka na dole już tam coś ćwiczy, ja to określam, ze świdruje 😆28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
Hej Dziewxzyny

Camila
Ojej zaczyna się dziać !!!
Dawaj znać co u Was !
Ponoć tak częściowo wody mogą odchodzić długo - a poród może jeszcze poczekać, tak slyszlalam ! Oby!!
Ss
Aaa tak tak ja wime ze zabawki i dawanie ich do raczki, nauka żeby z raczki do raczki przekładać itd to jest bardzo ważne
Mi chodzi o to ze sluszlalam ze karuzela zawieszona nad łóżeczkiem, co gra i swieci i ma bardO dużo kolorów to ze to powoduje przebodCowanie i wcale nie jest dobre...
Tak czytałam
Ale czy to prawda?
Marlena
Nie ma co się stresować
Ja tez nie miałam jakiś wielkich symptomów przez porodem corki
Zaczęło się ze 2-3 dji wcześniej
A tak to śmigałam jakbym w ciąży nie była !
zuzi_c lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡

20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️

-
U nas leniwa niedziela
Wczoraj córka miała tak ciężki dzień ze mówiłam mężowi ze jak coś spowoduje mój poród wcześniejszy to moje nerwy na nią Hehehe
DZks maz dalej w pokoju Małego
Boże kiedy on go skończy....co prawda nie spieszy się nam bo j tak będzie z nami w pokoju
No nic...jeszcze trochę i będzie myśle
Ja już wypucowalam łazienkę u góry
Zaraz będę robić zupe - mam ochote na porowa
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡

20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️