LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżu ale się rozspialam
Gusiaa
No właśnie jak zacznie się w ciągu dnia to nie ma problemu - córka w przedszkolu i moja mama po nią przyjedzie i zabierze do się ie na 3-4 dni
Gorzej jak w nocy ehhe
Ale wtedy mamy uzgodnione z nasza przyjaciółka ze wsiada etacie i pędzi do nas, spędza noc u nas a rano dzwoni po moja mamę i ona zabiera córkę do siebie
Pytanie tylko, po odejściu wód w ciągu ilu najwlpek być w szpitalu?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
A moj maz kiedys tez bardzo lubil moja Mama , poki nie otworzyla buzi swojej w jego strone za duzo w naszym mieszkaniu jak byla u NAS 4 miesiace przyjezdzajac tu z mezem do Uk kiedys . Powiedziala takie rzeczy , ze moj maz kazal jej na drugi dzien sie wyprowadzic . Dzieki Bogu lecielismy do Polski wtedy wszyscy . Oczywiscie wina moja Mama obarczyla mnie , 5 od grudnia do kwietnia bylam mieszana z blotem razem z moim mezem ale w szczegole Ja . Slowa ktore uslyszalam wtedy zostana ze mna do konca zycia i to nie typu ale z ciebie suka . Takie splywaly zawsze ...
Dopiero w maju jakos poprzez dziecko moje rozmawiac zaczelysmy tyle o ile , ciaza itp i jakos nam sie zyje . Mieszkamy obok siebie , rozmawiamy normalnie ... maz niby tez ale on wprost powiedzial " nie lubie Twojej Matki i nie wymagaj wielkich kontaktow ode mnie z nia bo wiesz ze tak nie bedzie . Jak najmniej " i tak jest . Owszem swieta spedzilismy razem w porzadku bo tamte to wlasnie byl koszmar i wszystko sie zaczelo ... ale byl moj szwagier a on sie przyjazni z moim D wiec tez to wszystko.jakos poszlo . Toleruja sie i tylenic nie zrobie wiecej .
-
Dariah no to z moja Tesciowa identycznie 2 tys km nas dzieli . Nauczylam juz Ja chyba wlasnie tego , ze ma sie nie wtracac ... teraz . Bo kiedys niby sie nie wtracala ale doniczke przy okazji umiala wypomniec . Blache a denerwuje . A mama moja jak Twoja , potrzeba pomocy pomoze ale ma mega ciezki charakter , okropny wrecz ! I niestety pozniej duzo wypomina
Co do odejscia wod to generalnie odejda wody , ogarnij sie i mozesz jechac . A mozesz czekac na skurcze i dopiero jechsc . No to jest loteria bo Ja np. Po odejsciu wod mialam ogromne skurcze juz po 5 minutach a urodzilam za kolejne 12 h . Moja znajoma urodzila pierwsze dziecko 26 h po odejsciu wod i tez skurcze miala.ciagle ... a drugie dziecko? Odeszly wody o 00.25 a o 1.20 miala juz syna na rekach . Takze generalnie mowie ciezko stwierdzic i rowniez dlatego rozbawilo mnie to jak mi tu przy drugim porodzie kazali jak najdluzej po odejsciu wod siedziec w domu a przeciez moze hyc rowniez . Oni naprawde chca zebym w domu urodzila 😂😂 -
Zakręcona
No wlanie boje się ze będzie meeega szybko...
A myśle żeby dotrzeć do szpitala potrzebujemy z 1,5-2h..
W sensie, zadzwonić po przyjaciółke, Taxi, ona przyjedzie, my w drogę (teraz mam 30mon drogi a w okolicach korków?!)09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Zakręcona
No wlanie boje się ze będzie meeega szybko...
A myśle żeby dotrzeć do szpitala potrzebujemy z 1,5-2h..
W sensie, zadzwonić po przyjaciółke, Taxi, ona przyjedzie, my w drogę (teraz mam 30mon drogi a w okolicach korków?!)nie liczac korkow oczywiscie zadnych . Dlatego uwazam , ze jak wody odejda to ogarnac sie trzeba i jechac , nie ma co czekac szczegolnie jak ma sie daleko do szpitala . Lepiej zostac tam pare h dluzej niz rodzic samemu w domu . Takie moje zdanie
-
Zakręcona
Tak tak masz racje
Tak zrobie
Osotaynio odeszły przy badaniu u lekarza w dzień porodu, koło 18:30? Wiec w drogę
Na IP byliśmy po 19 i o 00:05 się urodziła
Ale teraz drugi poród...mlze być szybszy...
No nic nie zrobie i nie wymyślę
Jak odejdą wody to będzie akcja błyskawica09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Zakręcona
Tak tak masz racje
Tak zrobie
Osotaynio odeszły przy badaniu u lekarza w dzień porodu, koło 18:30? Wiec w drogę
Na IP byliśmy po 19 i o 00:05 się urodziła
Ale teraz drugi poród...mlze być szybszy...
No nic nie zrobie i nie wymyślę
Jak odejdą wody to będzie akcja błyskawica -
Wiem wiem Kochana...
Jak coś się zacznie w ciągu dnia to bez problemu : córka w przedszkolu, ja biorę walizka, maz przyjeżdża j jedziemy max 1h i będziemy w szpitalu
Gorzej w nocy bądź weeekdn bo wtedy trzeba kombinować z przyjaciółka, Taxi itd...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Jaki cudowny nocny temat😊aż żal że przespalam:) moja Teściowa to można już powiedzieć jest " poustawiana", pół roku po ślubie cudowala ,ale ustaliła granice, że miała 30lat na zgrywanie Mamusi roku względem synka A teraz basta...teraz ma dom, żona i dziecko A w domu naszym nasze zasady:) udało się...I ogólnie polecam tworzenie granic I nie chowanie swoich uczuć...Tak jak to robiła moja Mama, która postanowiła ustalać granice po 15 latach...wszyscy byli zdziwieni...OD RAZU! Choć trochę się bałam jak to wpłynie na relacje z mężem. Udał się na szczęście i Teściową moja jest bezproblemowa, nie wtrąca się, nie narzuca zdania jest OK:) jak wpada do nas ( mieszka ok 300km od nas) to zostanie z Alicją a my możemy wyjść
Ale ogólnie jak kiedyś pojechaliśmy na weekend z tesciami i dwójka wnuczek...To powiedziała że to za dużo dla niej, jak są we dwie moi przeszkadzały w rybach...bo chciały się z Nią bawiąc A ona chciała ryby lowic:)
Czy trzęsą Wam się brzuchu? Takie ruchy jak odwirowywanie w pralce?
I diabli...teoretycznie porod za tydzień A ja mam katar, gardło boli, nie wiem skąd siły wezmę na porod😓 A dziś ktg:) muszę się spakować wreszcie
Miłego Dnia dziewczyny:)ZakręconaOna, emdar lubią tę wiadomość
-
Dariah wrote:Jeżu ale się rozspialam
Gusiaa
No właśnie jak zacznie się w ciągu dnia to nie ma problemu - córka w przedszkolu i moja mama po nią przyjedzie i zabierze do się ie na 3-4 dni
Gorzej jak w nocy ehhe
Ale wtedy mamy uzgodnione z nasza przyjaciółka ze wsiada etacie i pędzi do nas, spędza noc u nas a rano dzwoni po moja mamę i ona zabiera córkę do siebie
Pytanie tylko, po odejściu wód w ciągu ilu najwlpek b?
nie pisały na ktg, miałam jedno badanie gin na wejściu, bo to zwiększa ryzyko inf, a kolejne przy 9cm rozwarcia, bo położna miała mnie dość, a ja jej (dobrze w między czasie była zmiana)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 10:47
-
I_1985 wrote:Ale ogólnie jak kiedyś pojechaliśmy na weekend z tesciami i dwójka wnuczek...To powiedziała że to za dużo dla niej, jak są we dwie moi przeszkadzały w rybach...bo chciały się z Nią bawiąc A ona chciała ryby lowic:)
Czy trzęsą Wam się brzuchu? Takie ruchy jak odwirowywanie w pralce?
I diabli...teoretycznie porod za tydzień A ja mam katar, gardło boli, nie wiem skąd siły wezmę na porod😓 A dziś ktg:) muszę się spakować wreszcie
Miłego Dnia dziewczyny:) -
Gusiaaa
No tak! U Ciebie musisz pędzić ck by szybko cc robili!
A masz jjz termin cc planowanej ?
1985
Chyba wiem o co Cj chodzi
Mój tak czasem robi
I to nie jest czkawka09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
1985 moj raz na jakis czas tez tak zrobi , spokojnie
I wspolczuje zlego samopoczucia a zarazem lacze sie w bolu bo czuje sie fatalnie !
Myslalam , ze przyjda mi te biodra a one bola coraz mocniej ... mimo , ze leze ciagle . Dodatkowo czuje sie jak przejechana przez czolg ! No doslownie ...
-
Hejo
Co do teściowej....to ja niestety nie miałam przyjemności poznać swojej, bo zmarła nim poznałam swojego męża - ale z opowieści wiem, że byłaby cudowną babcią i teściową
A teściu odszedł 2 lata temu...po udarze już było z nim źle - jako teść to świetny człowiek, jako dziadek niestety nie mógł się wykazac bo z racji wieku był słaby - ale na swój sposób potrafił okazywać miłośćEdith, I_1985 lubią tę wiadomość
-
Dariah wrote:Gusiaaa
No tak! U Ciebie musisz pędzić ck by szybko cc robili!
A masz jjz termin cc planowanej ?
1985
Chyba wiem o co Cj chodzi
Mój tak czasem robi
I to nie jest czkawkaDariah, Bożenka lubią tę wiadomość
-
Gusiaa, ✊✊✊za wizytę;może mała zrobi Wam prezent i się obróci 💖
Zakręcona, łączę się w bólu, ja parę dni temu czułam się jakby mnie czołg przejechał... A od dwóch dni jakoś lepiej (nie zapeszam, tfu, tfu). Może jeszcze wrócisz przed porodem "do żywych".42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Gusiaa, ✊✊✊za wizytę;może mała zrobi Wam prezent i się obróci 💖
Zakręcona, łączę się w bólu, ja parę dni temu czułam się jakby mnie czołg przejechał... A od dwóch dni jakoś lepiej (nie zapeszam, tfu, tfu). Może jeszcze wrócisz przed porodem "do żywych".
Dzis juz poleniuchowalam , chyba sprobuje na sile po prostu cos porobic zeby sie rozchodzic . Lubie polezec, poleniuchowac ale bez jaj ... zastanawiam sie czy moge mascia chlodzaca na bole posmarowac sobie te moje biodro dupniki .