X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu ale się rozspialam ;)

Gusiaa
    No właśnie jak zacznie się w ciągu dnia to nie ma problemu - córka w przedszkolu i moja mama po nią przyjedzie i zabierze do się ie na 3-4 dni
    Gorzej jak w nocy ehhe
    Ale wtedy mamy uzgodnione z nasza przyjaciółka ze wsiada etacie i pędzi do nas, spędza noc u nas a rano dzwoni po moja mamę i ona zabiera córkę do siebie
    ;)

Pytanie tylko, po odejściu wód w ciągu ilu najwlpek być w szpitalu? ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maz kiedys tez bardzo lubil moja Mama , poki nie otworzyla buzi swojej w jego strone za duzo w naszym mieszkaniu jak byla u NAS 4 miesiace przyjezdzajac tu z mezem do Uk kiedys . Powiedziala takie rzeczy , ze moj maz kazal jej na drugi dzien sie wyprowadzic . Dzieki Bogu lecielismy do Polski wtedy wszyscy . Oczywiscie wina moja Mama obarczyla mnie , 5 od grudnia do kwietnia bylam mieszana z blotem razem z moim mezem ale w szczegole Ja . Slowa ktore uslyszalam wtedy zostana ze mna do konca zycia i to nie typu ale z ciebie suka . Takie splywaly zawsze ...
    Dopiero w maju jakos poprzez dziecko moje rozmawiac zaczelysmy tyle o ile , ciaza itp i jakos nam sie zyje . Mieszkamy obok siebie , rozmawiamy normalnie ... maz niby tez ale on wprost powiedzial " nie lubie Twojej Matki i nie wymagaj wielkich kontaktow ode mnie z nia bo wiesz ze tak nie bedzie . Jak najmniej " i tak jest . Owszem swieta spedzilismy razem w porzadku bo tamte to wlasnie byl koszmar i wszystko sie zaczelo ... ale byl moj szwagier a on sie przyjazni z moim D wiec tez to wszystko.jakos poszlo . Toleruja sie i tyle :) nic nie zrobie wiecej .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah no to z moja Tesciowa identycznie 2 tys km nas dzieli . Nauczylam juz Ja chyba wlasnie tego , ze ma sie nie wtracac ... teraz . Bo kiedys niby sie nie wtracala ale doniczke przy okazji umiala wypomniec . Blache a denerwuje . A mama moja jak Twoja , potrzeba pomocy pomoze ale ma mega ciezki charakter , okropny wrecz ! I niestety pozniej duzo wypomina :/

Co do odejscia wod to generalnie odejda wody , ogarnij sie i mozesz jechac . A mozesz czekac na skurcze i dopiero jechsc . No to jest loteria bo Ja np. Po odejsciu wod mialam ogromne skurcze juz po 5 minutach a urodzilam za kolejne 12 h . Moja znajoma urodzila pierwsze dziecko 26 h po odejsciu wod i tez skurcze miala.ciagle ... a drugie dziecko? Odeszly wody o 00.25 a o 1.20 miala juz syna na rekach . Takze generalnie mowie ciezko stwierdzic i rowniez dlatego rozbawilo mnie to jak mi tu przy drugim porodzie kazali jak najdluzej po odejsciu wod siedziec w domu a przeciez moze hyc rowniez . Oni naprawde chca zebym w domu urodzila 😂😂

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona
    No wlanie boje się ze będzie meeega szybko...
    A myśle żeby dotrzeć do szpitala potrzebujemy z 1,5-2h..
    W sensie, zadzwonić po przyjaciółke, Taxi, ona przyjedzie, my w drogę (teraz mam 30mon drogi a w okolicach korków?!) ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Zakręcona
    No wlanie boje się ze będzie meeega szybko...
    A myśle żeby dotrzeć do szpitala potrzebujemy z 1,5-2h..
    W sensie, zadzwonić po przyjaciółke, Taxi, ona przyjedzie, my w drogę (teraz mam 30mon drogi a w okolicach korków?!) ;)
    Spoko , to droga prawie jak u Mnie . Ja tez musze miec ze 2 h wlacznie z przyjsciem szybkim mojej mamy albo z pracy albo z domu do Mnie bo nie wiadomo kiedy sie zacznie . Takze ... a do samego szpitala jade godzine :) nie liczac korkow oczywiscie zadnych . Dlatego uwazam , ze jak wody odejda to ogarnac sie trzeba i jechac , nie ma co czekac szczegolnie jak ma sie daleko do szpitala . Lepiej zostac tam pare h dluzej niz rodzic samemu w domu . Takie moje zdanie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona
    Tak tak masz racje ;)
    Tak zrobie ;)
    Osotaynio odeszły przy badaniu u lekarza w dzień porodu, koło 18:30? Wiec w drogę
    Na IP byliśmy po 19 i o 00:05 się urodziła
    Ale teraz drugi poród...mlze być szybszy...
    No nic nie zrobie i nie wymyślę ;)
    Jak odejdą wody to będzie akcja błyskawica ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Zakręcona
    Tak tak masz racje ;)
    Tak zrobie ;)
    Osotaynio odeszły przy badaniu u lekarza w dzień porodu, koło 18:30? Wiec w drogę
    Na IP byliśmy po 19 i o 00:05 się urodziła
    Ale teraz drugi poród...mlze być szybszy...
    No nic nie zrobie i nie wymyślę ;)
    Jak odejdą wody to będzie akcja błyskawica ;)
    Ja wiem , ze kazdy porod jak i ciaza jest inna ale jakbym miala tak szybki porod jak Ty pierwszh to tym bardziej bylabym wczesniej w szpitalu przy drugim . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem Kochana...
    Jak coś się zacznie w ciągu dnia to bez problemu : córka w przedszkolu, ja biorę walizka, maz przyjeżdża j jedziemy max 1h i będziemy w szpitalu ;)
    Gorzej w nocy bądź weeekdn bo wtedy trzeba kombinować z przyjaciółka, Taxi itd...;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • I_1985 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki cudowny nocny temat😊aż żal że przespalam:) moja Teściowa to można już powiedzieć jest " poustawiana", pół roku po ślubie cudowala ,ale ustaliła granice, że miała 30lat na zgrywanie Mamusi roku względem synka A teraz basta...teraz ma dom, żona i dziecko A w domu naszym nasze zasady:) udało się...I ogólnie polecam tworzenie granic I nie chowanie swoich uczuć...Tak jak to robiła moja Mama, która postanowiła ustalać granice po 15 latach...wszyscy byli zdziwieni...OD RAZU! Choć trochę się bałam jak to wpłynie na relacje z mężem. Udał się na szczęście i Teściową moja jest bezproblemowa, nie wtrąca się, nie narzuca zdania jest OK:) jak wpada do nas ( mieszka ok 300km od nas) to zostanie z Alicją a my możemy wyjść:)

Ale ogólnie jak kiedyś pojechaliśmy na weekend z tesciami i dwójka wnuczek...To powiedziała że to za dużo dla niej, jak są we dwie moi przeszkadzały w rybach...bo chciały się z Nią bawiąc A ona chciała ryby lowic:)

Czy trzęsą Wam się brzuchu? Takie ruchy jak odwirowywanie w pralce?

I diabli...teoretycznie porod za tydzień A ja mam katar, gardło boli, nie wiem skąd siły wezmę na porod😓 A dziś ktg:) muszę się spakować wreszcie

Miłego Dnia dziewczyny:)

ZakręconaOna, emdar lubią tę wiadomość

• Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Jeżu ale się rozspialam ;)

Gusiaa
    No właśnie jak zacznie się w ciągu dnia to nie ma problemu - córka w przedszkolu i moja mama po nią przyjedzie i zabierze do się ie na 3-4 dni
    Gorzej jak w nocy ehhe
    Ale wtedy mamy uzgodnione z nasza przyjaciółka ze wsiada etacie i pędzi do nas, spędza noc u nas a rano dzwoni po moja mamę i ona zabiera córkę do siebie
    ;)

Pytanie tylko, po odejściu wód w ciągu ilu najwlpek b? ;)
    Mi mówili, że czekają max 3 dni o ile syt będzie stabilna (po 12 h zaczynaja dawać antybiotyk, po 24 od odejścia wód leki na wywołanie, a jak nie ruszy w ciągu tych 36 h, to cc) Mi wody odchodziły od ok 12. Pierwsze skurcze pojawiły się ok 15-16. Na porodówkę trafiłam ok 19, o 21 córka była z nami. Ogólnie to szybko miałam jechać na szpital, bo dziecko było słabo wstawione i straszyli mnie że pierwsza może wypaść pępowina. W praktyce położna miała na mnie wywalone (pierwsze dziecko, skurcze się
    nie pisały na ktg, miałam jedno badanie gin na wejściu, bo to zwiększa ryzyko inf, a kolejne przy 9cm rozwarcia, bo położna miała mnie dość, a ja jej (dobrze w między czasie była zmiana)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 10:47

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_1985 wrote:
    Ale ogólnie jak kiedyś pojechaliśmy na weekend z tesciami i dwójka wnuczek...To powiedziała że to za dużo dla niej, jak są we dwie moi przeszkadzały w rybach...bo chciały się z Nią bawiąc A ona chciała ryby lowic:)

Czy trzęsą Wam się brzuchu? Takie ruchy jak odwirowywanie w pralce?

I diabli...teoretycznie porod za tydzień A ja mam katar, gardło boli, nie wiem skąd siły wezmę na porod😓 A dziś ktg:) muszę się spakować wreszcie

Miłego Dnia dziewczyny:)
    Czkawka maleństwa? Ją masz na myśli?

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi odejdą wody , lece odrazu bo mloda glowa w gorze ;/ :/

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaaa
    No tak! U Ciebie musisz pędzić ck by szybko cc robili!
    A masz jjz termin cc planowanej ?

1985
    Chyba wiem o co Cj chodzi
    Mój tak czasem robi ;)
    I to nie jest czkawka ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1985 moj raz na jakis czas tez tak zrobi , spokojnie :)
    I wspolczuje zlego samopoczucia a zarazem lacze sie w bolu bo czuje sie fatalnie !
    Myslalam , ze przyjda mi te biodra a one bola coraz mocniej ... mimo , ze leze ciagle . Dodatkowo czuje sie jak przejechana przez czolg ! No doslownie ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_1985 wrote:
    Zulka, ja tez wzielam tym razem położną, na ZZO się nie zdecydowalam, ma możliwość porodu w wodzie i z gazem:)
    Ja w wodzie nie mogę bo będziemy pobierać krew pępowinową.

I_1985 lubi tę wiadomość

• . Raga . Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

Co do teściowej....to ja niestety nie miałam przyjemności poznać swojej, bo zmarła nim poznałam swojego męża - ale z opowieści wiem, że byłaby cudowną babcią i teściową :)

A teściu odszedł 2 lata temu...po udarze już było z nim źle - jako teść to świetny człowiek, jako dziadek niestety nie mógł się wykazac bo z racji wieku był słaby - ale na swój sposób potrafił okazywać miłość :)

Edith, I_1985 lubią tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam jeszcze na morfologi i badaniach moczu....jak chodzę to mam wrażenie momentami, że mi córka zaraz wyleci ;) Czuje, że już jest nisko.

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Gusiaaa
    No tak! U Ciebie musisz pędzić ck by szybko cc robili!
    A masz jjz termin cc planowanej ?

1985
    Chyba wiem o co Cj chodzi
    Mój tak czasem robi ;)
    I to nie jest czkawka ;)
    Jutro wieczorem mam ginekologa i dowiem sie czy aby czasem sie nie obrocila . I pewnie o cc też będziemy gadać..

Dariah, Bożenka lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa, ✊✊✊za wizytę;może mała zrobi Wam prezent i się obróci 💖
    Zakręcona, łączę się w bólu, ja parę dni temu czułam się jakby mnie czołg przejechał... A od dwóch dni jakoś lepiej (nie zapeszam, tfu, tfu). Może jeszcze wrócisz przed porodem "do żywych".

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Gusiaa, ✊✊✊za wizytę;może mała zrobi Wam prezent i się obróci 💖
    Zakręcona, łączę się w bólu, ja parę dni temu czułam się jakby mnie czołg przejechał... A od dwóch dni jakoś lepiej (nie zapeszam, tfu, tfu). Może jeszcze wrócisz przed porodem "do żywych".
    Musze !!!
    Dzis juz poleniuchowalam , chyba sprobuje na sile po prostu cos porobic zeby sie rozchodzic . Lubie polezec, poleniuchowac ale bez jaj ... zastanawiam sie czy moge mascia chlodzaca na bole posmarowac sobie te moje biodro dupniki .

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ