X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zaleglam juz wannie bardzo cieplej, leki na mdlosci wzielam bo mam okropne , a to wc ... a to ogolne zle samopoczucie . Brrr ... herbata goraca w reke i leze w tej wannie . Pozniej posmaruje te biodra ta mascia chlodzaca bo nie wyrobie . Wkurwia ten bol bo jest on taki jakby gotowalo mi sie w bokach ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj czuję się tak słabo, że po raz pierwszy pomyślałam, że chciałabym już urodzić 😊 Wczoraj mąż sprawił mi prezent - prawie cały dzień zajmował się synkiem plus posiłkami, a ja mogłam uszyć poszewkę na kołderkę. Nie jestem zbyt wprawna, zajęło długo, ale super odskocznia! Wiem, że mężowi też brakuje takich momentów tylko dla siebie, chciałam go jeszcze nawet wysłać do kina (bo od jutra będzie z nami moja mama), ale niestety Gwiezdne Wojny grają już tylko o jakiś dziwnych godzinach...

aZzmp1.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę taki nocny temat się wkręcił, a ja mimo, że nie spałam do 3.30 to przegapiłam :D

Położyłam się zaledwie na godzinę wczoraj na drzemkę i już w nocy nie mogłam zasnąć, masakra.

Moja teściowa nie jest zła, ma tam jakieś wyskoki, ale ma razie myślę, że będzie ok, a jak będzie się wtryniać za mocno, to jej powiem co jest 5 :p

Ja dzisiaj nieduże zakupy, ale byłam też oglądać mikrofalówki i trochę pochodzilam po pepco i padam na twarz.

Zaraz wpada przyjaciółka, to sobie przy plotach odpocznę, naporem przygotuje pokój małej, żeby jutro poskładać meble, jak wrócę z badań moczu i krwi

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Ja dzisiaj czuję się tak słabo, że po raz pierwszy pomyślałam, że chciałabym już urodzić 😊 Wczoraj mąż sprawił mi prezent - prawie cały dzień zajmował się synkiem plus posiłkami, a ja mogłam uszyć poszewkę na kołderkę. Nie jestem zbyt wprawna, zajęło długo, ale super odskocznia! Wiem, że mężowi też brakuje takich momentów tylko dla siebie, chciałam go jeszcze nawet wysłać do kina (bo od jutra będzie z nami moja mama), ale niestety Gwiezdne Wojny grają już tylko o jakiś dziwnych godzinach...
    W dniu dzisiejszym mam to samo myslenie , ze chcialabym zeby w koncu ruszylo . Poboli troche ale w koncu bede juz po ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    1985 moj raz na jakis czas tez tak zrobi , spokojnie :)
    I wspolczuje zlego samopoczucia a zarazem lacze sie w bolu bo czuje sie fatalnie !
    Myslalam , ze przyjda mi te biodra a one bola coraz mocniej ... mimo , ze leze ciagle . Dodatkowo czuje sie jak przejechana przez czolg ! No doslownie ...
    Zakręcona to wstawaj. Leżenie nasili ból stawów i mięśni. Tylko ruch na to pomaga, wystarczy pół godziny spaceru, ja robię tak każdego dnia, zalecenie neuro i ortopedy. Ulga niesamowita.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę pod kołdra dzisiaj cały czas, z przerwami żeby coś zjeść. Czuje się jakbym była chora ale temperatury nie mam, chce mi się spać. Mam gdzieś porządki, a jestem pedantka. Nie wiem co się dzieje 😕

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Ja leżę pod kołdra dzisiaj cały czas, z przerwami żeby coś zjeść. Czuje się jakbym była chora ale temperatury nie mam, chce mi się spać. Mam gdzieś porządki, a jestem pedantka. Nie wiem co się dzieje 😕
    Jakbym dzis o sobie czytala , serio ... dzieki Bogu , ze ja 90% wczoraj posprzatalam to maz dzis odkurzy i pomyje podlogi bo tylko to zostawilam juz . Nie mialam sil latac po pietrach wczoraj z odkurzaczem .
    Nie dosc ze jak walec by mnie przejechal sie czuje to kaszel.taki.ostry suchy dostalam od rana a teraz sie nasila . Pierd*** jak nie urok to sraczka .

Camilia wstalam wstalam , aktualnie weszlam do wanny ogrzac te biodra ale zaraz wyjde i ogarne sie to i przejde sie z malym na spacer

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi powoli robi się jakby "lżej". Trochę bolą mnie biodra ale duuużo mniej niż wcześniej i w końcu mogę się wyspać. Zasypiam ok 22-23, wstaję do toalety ok 3, później wstaję z mężem ok 6-7, jem śniadanie, piję kawę i idę spać do ok 11-12. Ledwo się budzę, ale wstaję żeby zrobić mężulkowi obiad. W sumie nie mam żadnych obowiązków, zakupy robi mąż, sprząta mąż, jak nie ma obiadu to też gotuje mąż a jak się pytam czy w ciągu dnia mam coś załatwić to mówi że tak: "masz się wyspać i odpocząć". Mogłabym być w ciąży jeszcze 9 miesięcy ;-)

Endokrynolog skierowała mnie profilaktycznie na USG tarczycy, zapisy na maj ale dla ciężarnych za tydzień ;-) więc nie mogę jeszcze urodzić i skorzystam ostatni raz z przywileju ciężarnej ;-)

Temat teściów to temat rzeka - ładnie popłynęłyście w nocy. Chyba nigdy nie jest idealnie. Najlepiej to mieszkać oddzielnie, nie za daleko i nie za blisko. Ciekawe jakimi my będziemy teściowymi ;-D

Edith, Camilla33, Dariah, Bożenka lubią tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarlenaO dokladnie :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś witam dopiero teraz już że szpitala 😐 Cięcie mam planowane na jutro koło godz 10-11 ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Najgorsze to czekanie.

Camilla33, Mysza, Dariah, ppieguskaa, gusiaa, KasiaM, Bożenka, Scintilla, zulka, I_1985, emdar, Darrika, ss25, Foto_Anna, Fruzia85, JustiJusti, zuzi_c lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Dafka! Niech Ci szybko zleci... może z kimś zagadasz? No i pisz do nas!

ZakręconaOna, Dafka lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:
    A ja się dziś witam dopiero teraz już że szpitala 😐 Cięcie mam planowane na jutro koło godz 10-11 ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Najgorsze to czekanie.
    Juz jutro ??? :o albo sie zagubilam w czasie albo nie wiem . Matko boska , powodzonka . No najgorsze czekanie to prawda ale z drugiej strony cholernie zazdroszcze ci , ze juz maluszka bedziesz miala przy sobie i za soba cala ciaze ;) plus ze w ogole znasz date narodzin :D a my taka bomba tykajaca hehe

Camilla33, Dafka, Mysza lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka trzymam kciuki 😊 Wspaniale, ze za chwilę będziesz mieć bobasa przy sobie 😊

Dafka lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka
    Jejku to już jutro !!
    Dawaj znać jak tam Ci czas mija na czekaniu - z nami wirtualnie będzie Ci raźniej ;)
    No i czekamy na wieści jutro !!!!

Ja dziś całkiem dobrze się czuje i sprawnie ;)
    Byłam w Ikea, na poczcie, odebrać zamówienia itd
    Potem po córkę i jesteśmy teraz w domu ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzidziuś będzie :))

Aa my ogarniamy rzeczywistość.. Czasem brakuje czasu.. Ale podczytuję Was

Bożenka, JustiJusti lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byle przetrwac jakoś noc a od rana to coś się pewnie będzie działo (jakis cewniczek itp 😁)to czas jakoś zleci.

Camilla33 lubi tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:
    Ooo kurcze jutro kolejny dzidzius :) Dafka trzymaj sie tam :) i sie zrelaksuj

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka masz ostatnia szanse żeby się wyspać 😁

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i dostałam wyniki gbs...ujemny.
    Aż się zdziwiłam bo z córka miałam dodatni wiec sądziłam ze teraz tez będzie dodatni.
    ;)

Mysza, Camilla33 lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    O i dostałam wyniki gbs...ujemny.
    Aż się zdziwiłam bo z córka miałam dodatni wiec sądziłam ze teraz tez będzie dodatni.
    ;)
    Ja też byłam pewna, że będę (+) bo wyszedł mi w posiewie w kwietniu. A teraz (-). Dziwne to.
    Tak naprawdę każdy ma tego paciorkowca w przewodzie pokarmowym, ale u niektórych kobiet kolonizuje pochwę.
    Stosujecie ten wiesiołek dopochwowo? Nie ma po tym jakiegoś dyskomfortu?

‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ