LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia
Ale teraz już nie patrzy się na tp z usg...
Tp z usg to z usg 1 trym (prenatalnego) i 2 trym (połówkowego) jeśli jest ten sam
To wtedy się bierze ten termin...
Ale teraz to już dzieciak rośnie jak mu dIen podoba...ZakręconaOna lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
A ja dziś od rana mam jakby dreszcze, nadmierne pocenie, wybuchy gorąca, wypieki na twarzy...
Wieczorem mierzyłam gorączkę: 37,3
Wzięłam Rutinoscorbiny. Oby mnie nic nie brało, we wtorek mam CC!
Dzwoniłam do kliniki, mam ewentualnie jutro przyjechać pokazać wyniki badania moczu (wyszły bakterie).
I zasugerowano mi, że może to z emocji, może mnie stres już łapie...?
Zakręcona, jak czytam o tych wytycznych, by przyjechać do szpitala dopiero po 4 h skurczy to... to jest dopiero dreszcz -
Nie nie dziewczyny nikt sie teraz nie sugeruje ta data ktora wyszła na usg, z om mam na 2 luty i tego sie trzymamy. Zawsze lekarka opisuje mi zdjecia i tak wpisała a ja wam napisalam jako ciekawostkę 😉... Zresztą wiem że nie ma się co sugerować bo jeszcze pare tyg temu mówiła ze tak rośnie ze napewno ponad 4 kg bedzie hehhe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 20:20
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Wieczorem jak się położę muszę was nadrobić, bo tyle naskrobałyście, że szok 😃
Ja po wizycie, mała waży 3080g 💪 szyjka miękka i rozwarcie na około 1cm.
Lekarz zasadzil 3 palce i zagmerał, mówi może szybciej pójdzie (bo mówiłam, że chciałbym chwilkę przed terminem urodzić). Aż podskoczyłam 🙈 no i narazie nie dał mi żadnych nadziei na poród, powiedział, że może przed terminem się urodzi. generalnie wszystko dobrze, jak coś to za tydzień mam przyjść.
Pytałam o ktg, bo wiem, że niektóre z kobiet pod koniec ciąży chodzą, a mi w sumie nic takiego nie mówił. To stwierdził, że jak wszystko jest w porządku to on nie wysyła, ale jak chcę to mogę iść 🤷 i w sumie nie wiem czy chcę 😂
A o wiesiołku powiedział, że bardzo dobrze, że używam i że nawet 3 razy dziennie mogę aplikować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 20:30
Dariah, Mysza, Scintilla, KasiaM, sylgor, Darrika, ZakręconaOna, Dafka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBożenka wrote:Wieczorem jak się położę muszę was nadrobić, bo tyle naskrobałyście, że szok 😃
Ja po wizycie, mała waży 3080g 💪 szyjka miękka i rozwarcie na około 1cm.
Lekarz zasadzil 3 palce i zagmerał, mówi może szybciej pójdzie (bo mówiłam, że chciałbym chwilkę przed terminem urodzić). Aż podskoczyłam 🙈 no i narazie nie dał mi żadnych nadziei na poród, powiedział, że może przed terminem się urodzi. generalnie wszystko dobrze, jak coś to za tydzień mam przyjść.
Pytałam o ktg, bo wiem, że niektóre z kobiet pod koniec ciąży chodzą, a mi w sumie nic takiego nie mówił. To stwierdził, że jak wszystko jest w porządku to on nie wysyła, ale jak chcę to mogę iść 🤷 i w sumie nie wiem czy chcę 😂
A o wiesiołku powiedział, że bardzo dobrze, że używam i że nawet 3 razy dziennie mogę aplikować.
Mój prowadzący podobnie mówił, że w fizjologicznej ciąży nie ma wskazań do ktg przed terminem porodu. W tej przychodni co przyjmuje, na ktg trzeba się wcześniej umówić i jest dodatkowo płatne -
Melduję, że mały Adaś już przytula się do mamy po drugiej stronie brzucha. 3065 g i 54 cm szczęścia ❤️
Poród (cc) był bardzo dobry, przede wszystkim ze względu na bardzo przyjazną atmosferę szpitala, która mnie bardzo zaskoczyła 😊gusiaa, Dariah, sylgor, Veira, emdar, Bożenka, Mysza, Foto_Anna, KasiaM, Darrika, Scintilla, mj26, Ewciaa83, Camilla33, Alice83, Aguuu, ZakręconaOna, ppieguskaa, zuzi_c, Fruzia85, kaniczynka, JustiJusti, . Raga ., I_1985 lubią tę wiadomość
-
Edith wrote:Melduję, że mały Adaś już przytula się do mamy po drugiej stronie brzucha. 3065 g i 54 cm szczęścia ❤️
Poród (cc) był bardzo dobry, przede wszystkim ze względu na bardzo przyjazną atmosferę szpitala, która mnie bardzo zaskoczyła 😊 -
ZakręconaOna wrote:Taaak , bo podniosa sie plus dodatkowo dzieciatko jak siusia to tez te wody sie " uzupelniaja " ale Ola Boga serio ... siedmioma litrami naprawde mozna krzywde az zrobic nie jednej osobie . Bo.to tak tylko.sie wydaje ze jak woda mozna krzywde wyrzadzic , a no mozna !
Pamietam do dzis jak lekarz opieprzyl moja znajoma za picie 6 l wody przy kp . Ona miala takie pragnienie a on od gory do dolu zjechal . Ja z moimi orzygodami dietetycznymi rowniez sie nauczylam , ze tyle wody az nie wolno tak samo moj maz trener / dietetyk to samo mowi .
No ale nie wazne tam juzpowysmetnialam sie hahaha
Wody mierzyli mi na usg co 2 dni i nagle wzrosło 😳 ale gin mi tłumaczył ze jak dziecko leży na środku to wód wychodzi więcej a jak gdzieś z boku to mniej wiec pewnie tez tak było -
No i po usg. Wszystko ok, mały po prostu ma mniej miejsca,no i może ma po prostu gorszy dzień.Julek ma 2650gram,czyli drobniak jak na ten tydzień (36t5d),ale najważniejsze że rośnie. Wasze maluchy też takie mniej aktywne ostatnio?
KasiaM, Scintilla, Bożenka, Camilla33, Camilla33, ZakręconaOna, Fruzia85, JustiJusti, sylgor, . Raga . lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Edith wrote:Melduję, że mały Adaś już przytula się do mamy po drugiej stronie brzucha. 3065 g i 54 cm szczęścia ❤️
Poród (cc) był bardzo dobry, przede wszystkim ze względu na bardzo przyjazną atmosferę szpitala, która mnie bardzo zaskoczyła 😊
-
nick nieaktualnyEdith, gratulacje😍 Dużo zdrowia dla Was.
Emdar, moja ma zazwyczaj co kilka dni spokojniejszy dzień. Wtedy liczę ruchy. Zauważyłam, że mocno na nią działa jazda samochodem.Ożywia się i mam zagwozdkę czy jej się brum brum podoba czy wręcz przeciwnie🙄 Teraz już ma mało miejsca i głównie się przesuwa i wypina. Kopniak jest rzadko. W nocy mnie nie budzi, dopiero jak wstanę do toalety to ona chwilę się pokręci. Grzeczne dzieckoemdar, Dariah, . Raga . lubią tę wiadomość