Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza Ja doskonale Cie rozumiem i uwazam , ze powinnas stac przy swoim jak nie to powiedz , ze wezwiesz taxi i masz w dupie bo Ty masz sie czuc bezpiecznie w szpitalu z dzieckiem a nie do byle jakiego jechac .
    Pozatym 40-50 min drogi to ma wiele z Nas do szpitali . Niech nie panikuje , jak zacznie sie cos dziac to wsiada , nie czeka i jedzie po prostu ... ja sama mam do NAJBLIZSZEGO szpitala godzine drogi od siebie i musze jechac tam tak czy tak bo nastepny jest w druga strone troszke ponad godzine . Akurat jade do tego co wybralam zeby rodzic ale nie zmienia faktu ze i tak.daleko . Niech On nie probuje postanowic na swoim , wywal.argumenty ze maja lepsze sprzety w razie wu ...

Mysza, Darrika lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:
    Powiem Wam hit hitów. 14 stycznia miałam robionego GBSa. I się okazało że wynik gdzieś się zagubił i nie ma go kurde nigdzie. Zaraz jadę na powtórzenie badania, mam tylko nadzieję, że Zośka nie będzie chciała wyjść aż do poznania wyników, bo chciałam rodzić w wodzie. Ah, jaka ja jestem zła. Do tego Młoda od wczoraj robi sobie jakąś wielką imprezę u mnie w brzuchu i nie ma prawie chwili żeby brzuch się nie ruszał. Mam nadzieję, że przy badaniu dzis nie usłyszę, że zostaje w szpitalu bo rodzę 😂😂😂
    No smiesznie by bylo :D
    Wtedy pewnie na zas dali by ci antybiotyk nie ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu, jak to wynik się zagubił?Przecież laboratorium, które wykonało badanie musi mieć protokół jakiś...Ja bym się wściekła ;)
    To kciuki za to, by mała odczekała przynajmniej na wyniki GBS :)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    Uważam ze powinnaś stać przy swoim i tak jak pisze Zakręcona - jak nie to weź Taxi intyle
    Po prostu wytłumacz mu ze 40-50 min tk nie jest tak źle, po prostu należy jechać jak tylko się cię zacznie j nie czekać
    I będzie dobrze ;)

Darrrika
    Oooo ja chętnie tez poskladam meble i nawet mogę w nich poukładać ;)
    Może nie będzie tk aż tak poselekcjonowane jak zrobiłaby to Camilla ;) ale będzie całkiem dobrze ;)

Aguuuu
    Nooooo to byłaby heca !!

Mysza, Darrika lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Mysza Ja doskonale Cie rozumiem i uwazam , ze powinnas stac przy swoim jak nie to powiedz , ze wezwiesz taxi i masz w dupie bo Ty masz sie czuc bezpiecznie w szpitalu z dzieckiem a nie do byle jakiego jechac .
    Pozatym 40-50 min drogi to ma wiele z Nas do szpitali . Niech nie panikuje , jak zacznie sie cos dziac to wsiada , nie czeka i jedzie po prostu ... ja sama mam do NAJBLIZSZEGO szpitala godzine drogi od siebie i musze jechac tam tak czy tak bo nastepny jest w druga strone troszke ponad godzine . Akurat jade do tego co wybralam zeby rodzic ale nie zmienia faktu ze i tak.daleko . Niech On nie probuje postanowic na swoim , wywal.argumenty ze maja lepsze sprzety w razie wu ...
    Mają i sprzęt lepszy i wyższy stopień referencyjności oddziału neonatologicznego bo to szpital uniwersytecki. Tam byłam też operowana, poznałam szpital i lekarzy.Mam tam lekarza prowadzącego.
    Będę z nim rozmawiać, może z czasem trochę inaczej podejdzie do tematu. Bo póki co strasznie się denerwuje, jak o tym mówimy.

• Darrika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musza trzymaj się przy swoim. To nie jest 5 godzin jazdy, a jeżeli szpital dużo lepszy to nie ma co się zastanawiać.

Poza tym, jak już poczujesz, że coś jest na rzeczy to od razu w drogę i tyle.

Jakieś wypadki oblodzenie itd, kurczę to samo się może stać w drodze do każdego innego szpitala. Nie jesteście w stanie tego przewidzieć.

Jak to się mówi, gdyby człowiek wiedział, że się przewróci, to by się położył ;)

Mysza, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się podpisuje pod dziewczynami - nie zmieniałabym wybranego wcześniej szpitala - 40 minut to często w zatłoczonym mieście jedzie się z jednego osiedla na drugie.
    Pamiętam z opowieści mojej mamy, że środek transportu jaki wybrała podczas podróży na porodówkę to był tramwaj dzięki czemu dojechała już z 8cm rozwarciem 🙆‍♀️🤭

Odstawiacie już powoli magnez czy suplementujecie się nim do końca - zapomniałam spytać o to lekarza prowadzącego 🤔?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla, ja od poniedziałku już nie biorę magnezu. Kilka dni brałam tylko 1 tabletkę, a teraz w ogóle.Chyba, że zacznie mi drgać powieka to wezmę doraźnie :)

Dzięki dziewczyny. Już myślałam, że to ja wydziwiam. Teraz mąż musi oswoić się z opcją dłuższej podróży :)
    Jak poczuję, że coś jest na rzeczy to wskazane jest żeby wziąć prysznic jeszcze w domu, dobrze myślę?

Scintilla, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten prysznic czy kąpiel jest chyba ważna min. dla rozluźnienia i własnego komfortu.
    Duzo osób czeka w domu na porządny rozwój akcji ale ja bym osobiście wolałaby być wcześniej w szpitalu bo zamierzam po powiedzeniu "dzien dobry" i podaniu peselu poprosić o lewatywę 🤭

Mysza, Dariah, . Raga . lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 16:10

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • sylgor Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieguska
    Współczuje... coraz bardziej wredni są ludzie :(

Mi wtedy kazali pic 7 litrów wody na dzień. To była jakaś masakra... mówili ze i tak wysikam większość wiec musi coś zostać.
    Ale najlepsze nawodnienie daje mleko odtłuszczone, coca cola. Wodę za szybko sikamy. Zreszta wrzucam screena może którejś się przyda

9daeb94c2a89.jpg

n59y9vvj88a32cgr.png

klz96iyeomh19sdf.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza jak zaczynaja sie skurcze to.i tak.90% kobiet wchodzi pod prysznic czy do wanny zeby sprawdzic czy to porodowe czy mocne straszaki.ktore i regularne sie zdarzaja przez jakis czas . Pozatym ciepla woda daje ulge i przyspiesza lekko no i wisdomo ,odswiezenie siebie dla wlasnego komfortu :)
    Ja np. Bede czekac jak najdluzej bo niestety ale.i tak wczesniej mnie nie orzyjma do szpitala . Ta zjebana polityka ich .

Co do lutein , magnezow na tym etapie juz stopy sie robi bo.pozniej porody moga byc dluzsze , ciezsze i ogolnie ciaze przenoszone . Ja luteine uzywalam w 28 tyg tylko ze 2 tyg , magnez bralam z miesiac ale pozniej orzestalam bo skleroza jestemco do lekow w tej ciazy ale takto to biore doraznie wlasnie jak mi powieka lewa skacze czy cos a mam mega mocny niedobor :/

Mysza, Scintilla, . Raga . lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylgor wrote:
    Pieguska
    Współczuje... coraz bardziej wredni są ludzie :(

Mi wtedy kazali pic 7 litrów wody na dzień. To była jakaś masakra... mówili ze i tak wysikam większość wiec musi coś zostać.
    Ale najlepsze nawodnienie daje mleko odtłuszczone, coca cola. Wodę za szybko sikamy. Zreszta wrzucam screena może którejś się przyda

9daeb94c2a89.jpg
    7 litrami wody dziennie mozna sobie narobic w organizmie wiecej szkody niz pozytku 😱🤦‍♀️ pozatym woda zeby przyswoila sie porzadnie w organizm powinna byc pita malymi lykami co jakis czas zeby wlasnie nie nachlac sie orzyslowiowo i zaraz wysikac bo to.przelatuje a nie zostaje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • sylgor Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ja już nie mogłam patrzeć na ta wodę ale strasznie się uparli w szpitalu... dobrze ze to było lato to tak czy siak chciało mi się pic. Ale tak jak mówisz musiałam małymi łykami pic. Ale podniosły mi się nie wiem jakim cudem ale z tego 3-4 miałam 7

n59y9vvj88a32cgr.png

klz96iyeomh19sdf.png
  • sylgor Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez używam bo mam bolesne skurcze. 2 lekarzy pytałam i mówili ze on nie wyciszy akcji porodowej tylko zmniejszy mój dyskomfort. Jeśli mnie bolą te skurcze albo twardnienia to lepiej użyć. Ale nic więcej tylko magnez

n59y9vvj88a32cgr.png

klz96iyeomh19sdf.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss
    7 l wody ?!
    Chhba bym oszalała !
    A co do tego diagramu...to teraz rozumiem dlaczego na kacu zawsze ciągnęło mnie do Corki (której niiigdyyyy nie pije!)
    Hehe ;)

Aguuuu
    Co do gbs
    Tak, jak nie będziesz mieć wyników to podadzą antybiotyk „profilaktycznie”

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie ;)
    Szyjka miękka, 1,5 cm
    Rozwarcie nadal na 1,5-2 cm
    Nie rodzę ;) hehe
    Co dk wagi tk generlanie przed tydzień urósł 30 g lol
    Aktualnie ma 2687 g
    Przynajmniej wg wymiarów które udało się zrobić, bo główka już tak nisko ze bardfo ciężko zmierzyć
    ;)
    Tak czy siak wielki nie jest ;)

Scintilla, Mysza, Darrika, Camilla33, KasiaM, zuzi_c, Bożenka, sylgor lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Podjcie przepis na tego pysznego kalafiora :)
    Ja nie mam przepisu jako tako, ale zrobiłam tak:
    Na maśle podsmażyłam cebulę z 4 ząbkami czosnku i łyżką posiekanego imbiru. Później dodałam do tego przyprawy: trochę chilli, czubatą łyżkę curry, czubatą łyżeczkę papryki słodkiej, pół łyżeczki kminu rzymskiego mielonego i trochę cynamonu i małą łyżeczkę soli. Poddsmażylam trochę te przyprawy i następnie dodałam surowego małego kalafiora podzielonego na małe różyczki i paczkę szpinaku. Jak trochę to wszystko się podsmazylo to dodałam 4 pokrojone i pomidory bez skóry. Po zagotowaniu się pomidorów dolałam wody, tak żeby zakryć kalafiora i dusiłam, aż kalafior zrobił się miękki. Na koniec wlałam pół puszki mleczka kokosowego, doprawilam solą i wcisnęłam trochę soku z cytryny. Podałam z ryżem jaśminowym i posypałam natką pietruszki ☺️

gusiaa, KasiaM, sylgor lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka dziekuje :)

Dariah pewnie wazy więcej ale jak trudno zmierzyć mu główkę to niema się co dziwic ..

ZakręconaOna, Bożenka lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa
    No dokładnie
    Chociaż śmiem podejrzewać ze to ten wynik sprzed tyg był zakłamany
    Bo w czw u jednej gin 2560 g, a dzień później 2650....
    Wiec teraz te 2687 g byłoby całkiem logiczne biorąc wagę sprzed tygodnia 2560 g ;)
    No ale to tylk gdybanie ;)
    Zobaczymh ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ