X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza Ja doskonale Cie rozumiem i uwazam , ze powinnas stac przy swoim jak nie to powiedz , ze wezwiesz taxi i masz w dupie bo Ty masz sie czuc bezpiecznie w szpitalu z dzieckiem a nie do byle jakiego jechac .
    Pozatym 40-50 min drogi to ma wiele z Nas do szpitali . Niech nie panikuje , jak zacznie sie cos dziac to wsiada , nie czeka i jedzie po prostu ... ja sama mam do NAJBLIZSZEGO szpitala godzine drogi od siebie i musze jechac tam tak czy tak bo nastepny jest w druga strone troszke ponad godzine . Akurat jade do tego co wybralam zeby rodzic ale nie zmienia faktu ze i tak.daleko . Niech On nie probuje postanowic na swoim , wywal.argumenty ze maja lepsze sprzety w razie wu ...

Mysza, Darrika lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:
    Powiem Wam hit hitów. 14 stycznia miałam robionego GBSa. I się okazało że wynik gdzieś się zagubił i nie ma go kurde nigdzie. Zaraz jadę na powtórzenie badania, mam tylko nadzieję, że Zośka nie będzie chciała wyjść aż do poznania wyników, bo chciałam rodzić w wodzie. Ah, jaka ja jestem zła. Do tego Młoda od wczoraj robi sobie jakąś wielką imprezę u mnie w brzuchu i nie ma prawie chwili żeby brzuch się nie ruszał. Mam nadzieję, że przy badaniu dzis nie usłyszę, że zostaje w szpitalu bo rodzę 😂😂😂
    No smiesznie by bylo :D
    Wtedy pewnie na zas dali by ci antybiotyk nie ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu, jak to wynik się zagubił?Przecież laboratorium, które wykonało badanie musi mieć protokół jakiś...Ja bym się wściekła ;)
    To kciuki za to, by mała odczekała przynajmniej na wyniki GBS :)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    Uważam ze powinnaś stać przy swoim i tak jak pisze Zakręcona - jak nie to weź Taxi intyle
    Po prostu wytłumacz mu ze 40-50 min tk nie jest tak źle, po prostu należy jechać jak tylko się cię zacznie j nie czekać
    I będzie dobrze ;)

Darrrika
    Oooo ja chętnie tez poskladam meble i nawet mogę w nich poukładać ;)
    Może nie będzie tk aż tak poselekcjonowane jak zrobiłaby to Camilla ;) ale będzie całkiem dobrze ;)

Aguuuu
    Nooooo to byłaby heca !!

Mysza, Darrika lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Mysza Ja doskonale Cie rozumiem i uwazam , ze powinnas stac przy swoim jak nie to powiedz , ze wezwiesz taxi i masz w dupie bo Ty masz sie czuc bezpiecznie w szpitalu z dzieckiem a nie do byle jakiego jechac .
    Pozatym 40-50 min drogi to ma wiele z Nas do szpitali . Niech nie panikuje , jak zacznie sie cos dziac to wsiada , nie czeka i jedzie po prostu ... ja sama mam do NAJBLIZSZEGO szpitala godzine drogi od siebie i musze jechac tam tak czy tak bo nastepny jest w druga strone troszke ponad godzine . Akurat jade do tego co wybralam zeby rodzic ale nie zmienia faktu ze i tak.daleko . Niech On nie probuje postanowic na swoim , wywal.argumenty ze maja lepsze sprzety w razie wu ...
    Mają i sprzęt lepszy i wyższy stopień referencyjności oddziału neonatologicznego bo to szpital uniwersytecki. Tam byłam też operowana, poznałam szpital i lekarzy.Mam tam lekarza prowadzącego.
    Będę z nim rozmawiać, może z czasem trochę inaczej podejdzie do tematu. Bo póki co strasznie się denerwuje, jak o tym mówimy.

• Darrika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musza trzymaj się przy swoim. To nie jest 5 godzin jazdy, a jeżeli szpital dużo lepszy to nie ma co się zastanawiać.

Poza tym, jak już poczujesz, że coś jest na rzeczy to od razu w drogę i tyle.

Jakieś wypadki oblodzenie itd, kurczę to samo się może stać w drodze do każdego innego szpitala. Nie jesteście w stanie tego przewidzieć.

Jak to się mówi, gdyby człowiek wiedział, że się przewróci, to by się położył ;)

Mysza, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się podpisuje pod dziewczynami - nie zmieniałabym wybranego wcześniej szpitala - 40 minut to często w zatłoczonym mieście jedzie się z jednego osiedla na drugie.
    Pamiętam z opowieści mojej mamy, że środek transportu jaki wybrała podczas podróży na porodówkę to był tramwaj dzięki czemu dojechała już z 8cm rozwarciem 🙆‍♀️🤭

Odstawiacie już powoli magnez czy suplementujecie się nim do końca - zapomniałam spytać o to lekarza prowadzącego 🤔?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla, ja od poniedziałku już nie biorę magnezu. Kilka dni brałam tylko 1 tabletkę, a teraz w ogóle.Chyba, że zacznie mi drgać powieka to wezmę doraźnie :)

Dzięki dziewczyny. Już myślałam, że to ja wydziwiam. Teraz mąż musi oswoić się z opcją dłuższej podróży :)
    Jak poczuję, że coś jest na rzeczy to wskazane jest żeby wziąć prysznic jeszcze w domu, dobrze myślę?

Scintilla, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten prysznic czy kąpiel jest chyba ważna min. dla rozluźnienia i własnego komfortu.
    Duzo osób czeka w domu na porządny rozwój akcji ale ja bym osobiście wolałaby być wcześniej w szpitalu bo zamierzam po powiedzeniu "dzien dobry" i podaniu peselu poprosić o lewatywę 🤭

Mysza, Dariah, . Raga . lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 16:10

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • sylgor Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieguska
    Współczuje... coraz bardziej wredni są ludzie :(

Mi wtedy kazali pic 7 litrów wody na dzień. To była jakaś masakra... mówili ze i tak wysikam większość wiec musi coś zostać.
    Ale najlepsze nawodnienie daje mleko odtłuszczone, coca cola. Wodę za szybko sikamy. Zreszta wrzucam screena może którejś się przyda

9daeb94c2a89.jpg

n59y9vvj88a32cgr.png

klz96iyeomh19sdf.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza jak zaczynaja sie skurcze to.i tak.90% kobiet wchodzi pod prysznic czy do wanny zeby sprawdzic czy to porodowe czy mocne straszaki.ktore i regularne sie zdarzaja przez jakis czas . Pozatym ciepla woda daje ulge i przyspiesza lekko no i wisdomo ,odswiezenie siebie dla wlasnego komfortu :)
    Ja np. Bede czekac jak najdluzej bo niestety ale.i tak wczesniej mnie nie orzyjma do szpitala . Ta zjebana polityka ich .

Co do lutein , magnezow na tym etapie juz stopy sie robi bo.pozniej porody moga byc dluzsze , ciezsze i ogolnie ciaze przenoszone . Ja luteine uzywalam w 28 tyg tylko ze 2 tyg , magnez bralam z miesiac ale pozniej orzestalam bo skleroza jestemco do lekow w tej ciazy ale takto to biore doraznie wlasnie jak mi powieka lewa skacze czy cos a mam mega mocny niedobor :/

Mysza, Scintilla, . Raga . lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylgor wrote:
    Pieguska
    Współczuje... coraz bardziej wredni są ludzie :(

Mi wtedy kazali pic 7 litrów wody na dzień. To była jakaś masakra... mówili ze i tak wysikam większość wiec musi coś zostać.
    Ale najlepsze nawodnienie daje mleko odtłuszczone, coca cola. Wodę za szybko sikamy. Zreszta wrzucam screena może którejś się przyda

9daeb94c2a89.jpg
    7 litrami wody dziennie mozna sobie narobic w organizmie wiecej szkody niz pozytku 😱🤦‍♀️ pozatym woda zeby przyswoila sie porzadnie w organizm powinna byc pita malymi lykami co jakis czas zeby wlasnie nie nachlac sie orzyslowiowo i zaraz wysikac bo to.przelatuje a nie zostaje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • sylgor Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ja już nie mogłam patrzeć na ta wodę ale strasznie się uparli w szpitalu... dobrze ze to było lato to tak czy siak chciało mi się pic. Ale tak jak mówisz musiałam małymi łykami pic. Ale podniosły mi się nie wiem jakim cudem ale z tego 3-4 miałam 7

n59y9vvj88a32cgr.png

klz96iyeomh19sdf.png
  • sylgor Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez używam bo mam bolesne skurcze. 2 lekarzy pytałam i mówili ze on nie wyciszy akcji porodowej tylko zmniejszy mój dyskomfort. Jeśli mnie bolą te skurcze albo twardnienia to lepiej użyć. Ale nic więcej tylko magnez

n59y9vvj88a32cgr.png

klz96iyeomh19sdf.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss
    7 l wody ?!
    Chhba bym oszalała !
    A co do tego diagramu...to teraz rozumiem dlaczego na kacu zawsze ciągnęło mnie do Corki (której niiigdyyyy nie pije!)
    Hehe ;)

Aguuuu
    Co do gbs
    Tak, jak nie będziesz mieć wyników to podadzą antybiotyk „profilaktycznie”

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie ;)
    Szyjka miękka, 1,5 cm
    Rozwarcie nadal na 1,5-2 cm
    Nie rodzę ;) hehe
    Co dk wagi tk generlanie przed tydzień urósł 30 g lol
    Aktualnie ma 2687 g
    Przynajmniej wg wymiarów które udało się zrobić, bo główka już tak nisko ze bardfo ciężko zmierzyć
    ;)
    Tak czy siak wielki nie jest ;)

Scintilla, Mysza, Darrika, Camilla33, KasiaM, zuzi_c, Bożenka, sylgor lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Podjcie przepis na tego pysznego kalafiora :)
    Ja nie mam przepisu jako tako, ale zrobiłam tak:
    Na maśle podsmażyłam cebulę z 4 ząbkami czosnku i łyżką posiekanego imbiru. Później dodałam do tego przyprawy: trochę chilli, czubatą łyżkę curry, czubatą łyżeczkę papryki słodkiej, pół łyżeczki kminu rzymskiego mielonego i trochę cynamonu i małą łyżeczkę soli. Poddsmażylam trochę te przyprawy i następnie dodałam surowego małego kalafiora podzielonego na małe różyczki i paczkę szpinaku. Jak trochę to wszystko się podsmazylo to dodałam 4 pokrojone i pomidory bez skóry. Po zagotowaniu się pomidorów dolałam wody, tak żeby zakryć kalafiora i dusiłam, aż kalafior zrobił się miękki. Na koniec wlałam pół puszki mleczka kokosowego, doprawilam solą i wcisnęłam trochę soku z cytryny. Podałam z ryżem jaśminowym i posypałam natką pietruszki ☺️

gusiaa, KasiaM, sylgor lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka dziekuje :)

Dariah pewnie wazy więcej ale jak trudno zmierzyć mu główkę to niema się co dziwic ..

ZakręconaOna, Bożenka lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa
    No dokładnie
    Chociaż śmiem podejrzewać ze to ten wynik sprzed tyg był zakłamany
    Bo w czw u jednej gin 2560 g, a dzień później 2650....
    Wiec teraz te 2687 g byłoby całkiem logiczne biorąc wagę sprzed tygodnia 2560 g ;)
    No ale to tylk gdybanie ;)
    Zobaczymh ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ