LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza Ja doskonale Cie rozumiem i uwazam , ze powinnas stac przy swoim jak nie to powiedz , ze wezwiesz taxi i masz w dupie bo Ty masz sie czuc bezpiecznie w szpitalu z dzieckiem a nie do byle jakiego jechac .
Pozatym 40-50 min drogi to ma wiele z Nas do szpitali . Niech nie panikuje , jak zacznie sie cos dziac to wsiada , nie czeka i jedzie po prostu ... ja sama mam do NAJBLIZSZEGO szpitala godzine drogi od siebie i musze jechac tam tak czy tak bo nastepny jest w druga strone troszke ponad godzine . Akurat jade do tego co wybralam zeby rodzic ale nie zmienia faktu ze i tak.daleko . Niech On nie probuje postanowic na swoim , wywal.argumenty ze maja lepsze sprzety w razie wu ...Mysza, Darrika lubią tę wiadomość
-
Aguuu wrote:Powiem Wam hit hitów. 14 stycznia miałam robionego GBSa. I się okazało że wynik gdzieś się zagubił i nie ma go kurde nigdzie. Zaraz jadę na powtórzenie badania, mam tylko nadzieję, że Zośka nie będzie chciała wyjść aż do poznania wyników, bo chciałam rodzić w wodzie. Ah, jaka ja jestem zła. Do tego Młoda od wczoraj robi sobie jakąś wielką imprezę u mnie w brzuchu i nie ma prawie chwili żeby brzuch się nie ruszał. Mam nadzieję, że przy badaniu dzis nie usłyszę, że zostaje w szpitalu bo rodzę 😂😂😂
Wtedy pewnie na zas dali by ci antybiotyk nie ? -
nick nieaktualny
-
Mysza
Uważam ze powinnaś stać przy swoim i tak jak pisze Zakręcona - jak nie to weź Taxi intyle
Po prostu wytłumacz mu ze 40-50 min tk nie jest tak źle, po prostu należy jechać jak tylko się cię zacznie j nie czekać
I będzie dobrze
Darrrika
Oooo ja chętnie tez poskladam meble i nawet mogę w nich poukładać
Może nie będzie tk aż tak poselekcjonowane jak zrobiłaby to Camillaale będzie całkiem dobrze
Aguuuu
Nooooo to byłaby heca !!
Mysza, Darrika lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyZakręconaOna wrote:Mysza Ja doskonale Cie rozumiem i uwazam , ze powinnas stac przy swoim jak nie to powiedz , ze wezwiesz taxi i masz w dupie bo Ty masz sie czuc bezpiecznie w szpitalu z dzieckiem a nie do byle jakiego jechac .
Pozatym 40-50 min drogi to ma wiele z Nas do szpitali . Niech nie panikuje , jak zacznie sie cos dziac to wsiada , nie czeka i jedzie po prostu ... ja sama mam do NAJBLIZSZEGO szpitala godzine drogi od siebie i musze jechac tam tak czy tak bo nastepny jest w druga strone troszke ponad godzine . Akurat jade do tego co wybralam zeby rodzic ale nie zmienia faktu ze i tak.daleko . Niech On nie probuje postanowic na swoim , wywal.argumenty ze maja lepsze sprzety w razie wu ...
Będę z nim rozmawiać, może z czasem trochę inaczej podejdzie do tematu. Bo póki co strasznie się denerwuje, jak o tym mówimy. -
Musza trzymaj się przy swoim. To nie jest 5 godzin jazdy, a jeżeli szpital dużo lepszy to nie ma co się zastanawiać.
Poza tym, jak już poczujesz, że coś jest na rzeczy to od razu w drogę i tyle.
Jakieś wypadki oblodzenie itd, kurczę to samo się może stać w drodze do każdego innego szpitala. Nie jesteście w stanie tego przewidzieć.
Jak to się mówi, gdyby człowiek wiedział, że się przewróci, to by się położyłMysza, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Też się podpisuje pod dziewczynami - nie zmieniałabym wybranego wcześniej szpitala - 40 minut to często w zatłoczonym mieście jedzie się z jednego osiedla na drugie.
Pamiętam z opowieści mojej mamy, że środek transportu jaki wybrała podczas podróży na porodówkę to był tramwaj dzięki czemu dojechała już z 8cm rozwarciem 🙆♀️🤭
Odstawiacie już powoli magnez czy suplementujecie się nim do końca - zapomniałam spytać o to lekarza prowadzącego 🤔? -
nick nieaktualnyScintilla, ja od poniedziałku już nie biorę magnezu. Kilka dni brałam tylko 1 tabletkę, a teraz w ogóle.Chyba, że zacznie mi drgać powieka to wezmę doraźnie
Dzięki dziewczyny. Już myślałam, że to ja wydziwiam. Teraz mąż musi oswoić się z opcją dłuższej podróży
Jak poczuję, że coś jest na rzeczy to wskazane jest żeby wziąć prysznic jeszcze w domu, dobrze myślę?Scintilla, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Ten prysznic czy kąpiel jest chyba ważna min. dla rozluźnienia i własnego komfortu.
Duzo osób czeka w domu na porządny rozwój akcji ale ja bym osobiście wolałaby być wcześniej w szpitalu bo zamierzam po powiedzeniu "dzien dobry" i podaniu peselu poprosić o lewatywę 🤭Mysza, Dariah, . Raga . lubią tę wiadomość
-
Pieguska
Współczuje... coraz bardziej wredni są ludzie
Mi wtedy kazali pic 7 litrów wody na dzień. To była jakaś masakra... mówili ze i tak wysikam większość wiec musi coś zostać.
Ale najlepsze nawodnienie daje mleko odtłuszczone, coca cola. Wodę za szybko sikamy. Zreszta wrzucam screena może którejś się przyda
-
Mysza jak zaczynaja sie skurcze to.i tak.90% kobiet wchodzi pod prysznic czy do wanny zeby sprawdzic czy to porodowe czy mocne straszaki.ktore i regularne sie zdarzaja przez jakis czas . Pozatym ciepla woda daje ulge i przyspiesza lekko no i wisdomo ,odswiezenie siebie dla wlasnego komfortu
Ja np. Bede czekac jak najdluzej bo niestety ale.i tak wczesniej mnie nie orzyjma do szpitala . Ta zjebana polityka ich .
Co do lutein , magnezow na tym etapie juz stopy sie robi bo.pozniej porody moga byc dluzsze , ciezsze i ogolnie ciaze przenoszone . Ja luteine uzywalam w 28 tyg tylko ze 2 tyg , magnez bralam z miesiac ale pozniej orzestalam bo skleroza jestemco do lekow w tej ciazy ale takto to biore doraznie wlasnie jak mi powieka lewa skacze czy cos a mam mega mocny niedoborMysza, Scintilla, . Raga . lubią tę wiadomość
-
sylgor wrote:Pieguska
Współczuje... coraz bardziej wredni są ludzie
Mi wtedy kazali pic 7 litrów wody na dzień. To była jakaś masakra... mówili ze i tak wysikam większość wiec musi coś zostać.
Ale najlepsze nawodnienie daje mleko odtłuszczone, coca cola. Wodę za szybko sikamy. Zreszta wrzucam screena może którejś się przyda
-
Zakręcona ja już nie mogłam patrzeć na ta wodę ale strasznie się uparli w szpitalu... dobrze ze to było lato to tak czy siak chciało mi się pic. Ale tak jak mówisz musiałam małymi łykami pic. Ale podniosły mi się nie wiem jakim cudem ale z tego 3-4 miałam 7
-
Ss
7 l wody ?!
Chhba bym oszalała !
A co do tego diagramu...to teraz rozumiem dlaczego na kacu zawsze ciągnęło mnie do Corki (której niiigdyyyy nie pije!)
Hehe
Aguuuu
Co do gbs
Tak, jak nie będziesz mieć wyników to podadzą antybiotyk „profilaktycznie”09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
My po wizycie
Szyjka miękka, 1,5 cm
Rozwarcie nadal na 1,5-2 cm
Nie rodzęhehe
Co dk wagi tk generlanie przed tydzień urósł 30 g lol
Aktualnie ma 2687 g
Przynajmniej wg wymiarów które udało się zrobić, bo główka już tak nisko ze bardfo ciężko zmierzyć
Tak czy siak wielki nie jestScintilla, Mysza, Darrika, Camilla33, KasiaM, zuzi_c, Bożenka, sylgor lubią tę wiadomość
-
gusiaa wrote:Podjcie przepis na tego pysznego kalafiora
Na maśle podsmażyłam cebulę z 4 ząbkami czosnku i łyżką posiekanego imbiru. Później dodałam do tego przyprawy: trochę chilli, czubatą łyżkę curry, czubatą łyżeczkę papryki słodkiej, pół łyżeczki kminu rzymskiego mielonego i trochę cynamonu i małą łyżeczkę soli. Poddsmażylam trochę te przyprawy i następnie dodałam surowego małego kalafiora podzielonego na małe różyczki i paczkę szpinaku. Jak trochę to wszystko się podsmazylo to dodałam 4 pokrojone i pomidory bez skóry. Po zagotowaniu się pomidorów dolałam wody, tak żeby zakryć kalafiora i dusiłam, aż kalafior zrobił się miękki. Na koniec wlałam pół puszki mleczka kokosowego, doprawilam solą i wcisnęłam trochę soku z cytryny. Podałam z ryżem jaśminowym i posypałam natką pietruszki ☺️
gusiaa, KasiaM, sylgor lubią tę wiadomość
-
Gusiaa
No dokładnie
Chociaż śmiem podejrzewać ze to ten wynik sprzed tyg był zakłamany
Bo w czw u jednej gin 2560 g, a dzień później 2650....
Wiec teraz te 2687 g byłoby całkiem logiczne biorąc wagę sprzed tygodnia 2560 g
No ale to tylk gdybanie
ZobaczymhZakręconaOna lubi tę wiadomość