Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka,mi też lekarz teraz wieczorem nawet powiedział, że jak nie ma wskazań to pierwsze KTG robi się w terminie porodu. No chyba żebym się jakoś wyjątkowo stresowała że mały się inaczej niż zawsze rusza, to żeby podjechać na IP, i tam łaski mi nie robią i muszą zrobić mi KTG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 22:25

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnym mamom. Dużo ostatnio piszecie. Nie wyrabiam z czytaniem. Straszaki pojawiają się coraz częściej, więc trzymajcie kciuki, by się zbytnio nie spieszył, bo wciąż nie jestem ogarnięta...

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith - ogromne gratulacje 💐🥳🤗

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Ładnie nadrobiła malutka z wagą :)
    Mój prowadzący podobnie mówił, że w fizjologicznej ciąży nie ma wskazań do ktg przed terminem porodu. W tej przychodni co przyjmuje, na ktg trzeba się wcześniej umówić i jest dodatkowo płatne ;)
    No wydaje się że ładnie przybrała na wadze. Ciekawe jak się to ma do rzeczywistości 😃 u nas to kosztuje 25zl, więc nie dużo. Może się zapiszę. Zobaczę jak to w ogóle wygląda 😏

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar z tymi ruchami to u nas jest tak - tydzień baaardzo spokojny, później około dwa dni tańce, hulańce i tak w kółko. Więc nawet nie wiem czy potrafiłbym zauważyć, że coś jest nie tak...
    No właśnie, w terminie porodu. A bardzo różnie lekarze do tego podchodzą i można zgłupieć. A no i faktycznie jeszcze na IP można podjechać i sprawdzić bez problemu. 👍

emdar lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, a mam do Was pytanie o enzymy wątrobowe. Bo ten lekarz u którego byłam dziś wieczorem, powiedzial mi żebym zrobiła sobie enzymy z krwi, a z tego wszystkiego nie zapytałam jakie dokładnie 😒Jak usłyszalam że ok wszystko to mi to wypadlo z głowy. On niestety i tak by nie mógł dać mi skierowania, bo to prywatna przychodnia. Robiłyście już? Jeśli tak to jakie dokładnie(ALAT i AspAT wystarczy?) Z góry dzięki 😘

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 h czlowieka w domu nie bylo i nie sprawdzal forum a nadrabiania :D

Bozenka faaaaajnie ! No jak Ja bym chciala wiedziec czy jakies rozwarcie mam czy cokolwiek ... a tu moge :_/ bym brzydko napisala :P

Emdar dobrze , ze wszystko ok . :)
    U Mnie z ruchami ostatnio slabo bardzo ! Pisalam na Twoj post poprzedni wlasnie co do ruchow .

Ja bylam z kolezanka sie spotkac i skoczylysmy na lody . Dostalam prezent z pracy od ludzi tez , milo ;)
    W kazdym razie 2 h siedzialysmy i.cale 2 h mialam takie bole , ze usiedziec nie szlo . Wrocilam w koncu do domu i weszlam do wanny . W wodzie duzo lepiej , nie boli . Ciekawe jak wyjde czy bedzie bolec czy nie . Nie dosc , ze brzuch z kamienia mialam caly to jeszcze klucia i bole ogolne dolu brzucha byly takie ze na krzyz przechodzily niektore . Nienawidze naprawde mowie otwarcie tych straszakow :/

Bożenka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ej, a mam do Was pytanie o enzymy wątrobowe. Bo ten lekarz u którego byłam dziś wieczorem, powiedzial mi żebym zrobiła sobie enzymy z krwi, a z tego wszystkiego nie zapytałam jakie dokładnie 😒Jak usłyszalam że ok wszystko to mi to wypadlo z głowy. On niestety i tak by nie mógł dać mi skierowania, bo to prywatna przychodnia. Robiłyście już? Jeśli tak to jakie dokładnie(ALAT i AspAT wystarczy?) Z góry dzięki 😘
    Ja nie robilam nic :) ani w poprzedniej ciazy ani w tej .
    To bardziej pod cholestaze ta badania sie robi , masz jakies objawy czy On to tak po prostu profilaktycznie kaze robic ?

emdar lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,tak widziałam że pisałaś, dziękuję😘Lody z koleżanką zawsze spoko👌Drapnęłam się przy nim ze dwa razy w brzuch,i właśnie zasugerowal żebym zrobiła. Jakoś wybitnie mnie nie swędzi brzuch(mam wrażenie że każdą ciężarną czasem zaswędzi), i już w sumie sama nie wiem🙄 myślicie ze olać czy dla spokoju zrobić?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Zakręcona,tak widziałam że pisałaś, dziękuję😘Lody z koleżanką zawsze spoko👌Drapnęłam się przy nim ze dwa razy w brzuch,i właśnie zasugerowal żebym zrobiła. Jakoś wybitnie mnie nie swędzi brzuch(mam wrażenie że każdą ciężarną czasem zaswędzi), i już w sumie sama nie wiem🙄 myślicie ze olać czy dla spokoju zrobić?
    To akurat normalne, skóra jest już mega naciągnięta, ja się drapie x razy w ciągu doby. Enzymy wątrobie tzrsb robić gdy zaczynają swedziec dłonie, stopy. A co do robienia badania krwi dotyczącego funkcjonowania wątroby to robię od 10 lat regularnie ze względu na stosowanie antykoncepcji, terapie hormonalne przy staraniu się o ciążę. Każda kobieta stosująca hormony powinna wykonać te badania dwa razy w roku.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar tak jak Camilia pisze , jak dlonie i stopy swedza to sie wykonije pod cholestaze badanie . Ja osobiscie bym nie robila ;) ale co do skory brzucha to tez zgadzam sie z Camilia . To.jest naciagniete na maksa wszystko wiec normalne ze drapiemy sie na brzuchu bo jak sie rozciaga to swedzi ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith gratulacje :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Zadzwoń do lekarza i zapytaj. Ja dostałam sporo do zrobienia, gdy zaczęła mnie swędzieć skóra, ale już nie pamiętam co to było (wywaliłam wyniki gdy się okazało że to raczej AZS/sucha skóra a nie coś poważnego.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na cholestazę robi się poziom kwasów żółciowych na czczo.
    Bilirubina, ALT, AST mogą wyjść przy tej jednostce w normie. No chyba, że już jest się żółtym.A to kwasy żółciowe trują dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamaginekolog.pl/swedzenie-skory-czy-to-cholestaza-ciezarnych

W celu potwierdzenia cholestazy, należy wykonać u ciężarnej szereg badań laboratoryjnych. Największą wartość diagnostyczną ma badanie stężenia kwasów żółciowych. Stężenie powyżej 10 mikromoli/L potwierdza występowanie cholestazy, natomiast stężenie powyżej 40 mikromoli/L świadczy o jej ciężkiej postaci. Poza całkowitym stężeniem kwasów żółciowych należy także sprawdzić:

aminotransferazy (ALAT, AST)
    gammaglutamylotranspeptydazę (GGTP)
    fosfatazę alkaliczną (ALP)
    stężenie bilirubiny

• Darrika Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na brzuchu wyszło kilka drobnych rozstępów, po równo z obu stron i tam w tym miejscu mnie na przykład skóra swędzi ;)

Gratuluję kolejnego maleństwa w naszej lutowej ekipie :) dużo zdrówka!

Ja dzisiaj od rana mam trochę jeżdżenia po sklepach znowu, ale później wpada kumpela to sobie odpocznę.

Muszę też pamiętać żeby wydrukować wyniki krwi, moczu i hbsa na poniedziałek.

A właśnie, dziewczyny co już miały wymaz z pochwy i odbytu, długo się czeka na te wyniki? Bo mam je w poniedziałek i ciut się boję, że się coś zacznie zanim wyniki dostanę 🤔

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika, mi doktor pobierał w czwartek, a wynik był w poniedziałek wieczorem.
    W Alabie badanie :)

Darrika, Camilla33 lubią tę wiadomość

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Mi na brzuchu wyszło kilka drobnych rozstępów, po równo z obu stron i tam w tym miejscu mnie na przykład skóra swędzi ;)

Gratuluję kolejnego maleństwa w naszej lutowej ekipie :) dużo zdrówka!

Ja dzisiaj od rana mam trochę jeżdżenia po sklepach znowu, ale później wpada kumpela to sobie odpocznę.

Muszę też pamiętać żeby wydrukować wyniki krwi, moczu i hbsa na poniedziałek.

A właśnie, dziewczyny co już miały wymaz z pochwy i odbytu, długo się czeka na te wyniki? Bo mam je w poniedziałek i ciut się boję, że się coś zacznie zanim wyniki dostanę 🤔
    Mi pobierał we wtorek A w piątek były wyniki w diagnostyce

Darrika lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Gratuluje kolejnym mamom. Dużo ostatnio piszecie. Nie wyrabiam z czytaniem. Straszaki pojawiają się coraz częściej, więc trzymajcie kciuki, by się zbytnio nie spieszył, bo wciąż nie jestem ogarnięta...

No mam to samo! :D Niech się młodzież tak nie spieszy bo jeszcze trochę do zrobienia :P

Adasiu, witamy na świecie <3 Edith gratulacje kochana!

Też mnie czasem swędzi brzuch ale sporadycznie. Ja czekałam na wynik wymazów ze 3 dni. Bo nie odebrałam od razu tylko przy okazji jak przechodziłam obok przychodni.

Darrika lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Alice83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edmar ja też jakieś 2 miesiące temu przechodziłam okropne swędzenie skóry na rękach, plecach i nogach. Zrobiłam te wszystkie badania na cholestazę, na szczęście jej nie wykryto. Lekarz powiedział że najważniejszy jest wynik tych kwasów żółciowych.
    A parę tygodni temu to mnie tak brzuch swędział że miałam ochotę wbić paznokcie i się zadrapać, nie powtarzałam już badań. Myślę że skóra poprostu się bardzo wtedy rozciągała, bo przytyłam nagle z dnia na dzień 2 kilo. Teraz juź się wszystko unormowało.

7ncstox.png

11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
    26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤

25.05.2019 [*] 4t1d cb
    21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
    22.10.2018 - ET :(
    X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
    2016 - 2017 - 5 x IUI :( :( :( :( :(
    05.03.2014 - (*) 6t3d cp :(
    MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ