LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakręcona
Noo cały dzień, co idę do toalety (a idę często siusiu) to mam go dość sporo na papierze
Ja skurczy jako tako, takich porodowych nie mam
Owszem twardnieje brzuch i jest to bolesne ale nie nazwałabym tego skurczami jak porodowe09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Gusiaa
Ja dziś po nieprzespanej nocy cała jestem opuchnięta
Buźkę mam jak księżyc w pleni, do tego ręce i stopy..ehhhh
Ah ! A propos odejścia wód !
Pytanie
Czy takie odejście wód jest czyms poprzedzone ?
W sensie skurcze / skurcze regularne / cokolwiek ck może wskazywać ze wody mogą odejść ?
Czy wręcz przeciwnie, czujesz się jak jowka sztuka j nagle chlust ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Jej też się boję czasem odejścia wód w miejscu publicznym 😅 no ale trudno odejdą to odejdą.
Ja dzisiaj praktycznie cały dzień odpoczywalam nawet dobrze się czuję po wczorajszym sprzątaniu. Tylko ręce tzn palce mi bardzo puchną, że nie mogę nosić pierscionkow już. Młody się rozpycha na jedną i drugą stronę -
U mnie tak jak przestalo kapac, ogolnie rano o 8 jak wstalam odszedl czop brunatny u mnie I caly od razu, nie mialam zadnych oznak wczesniej, w szpitalu bylam na 10 na ktg na porodowce byl tlok straszny wtedy wiec polozna wyslala mnie na spacer wrocilismy do szpitala na 14 ledwo polozylam sie na lozku I slychac bylo pyk I wody odeszly, z 10 minut moze potem zaczely sie skurcze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 20:23
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny ☺️ Mi się osobiście wydaje, że każda z Nas będzie wiedziała kiedy powinna jechać. Intuicja zrobi swoje ☺️
Co do wód płodowych też miałam obawę, że gdzieś w miejscu publicznym odpłyną. A zaczęły się sączyć dziś ok 15. I tak się sączą . Z rana chyba skoczę do szpitala upewnić się, że wszystko dobrze bo teoretycznie powinnam mieć cc (do szpitala mam się zgłosić we wtorek). Skurcze regularne miałam przez półtorej doby (co 10 min). W piątek wszystko ustało. Wczoraj przez cały dzień bóle krzyżowe (nieregularne). Dziś już bez bóli ale zaczęła się akcja z wodami 😬 tak że za chwile idę spać licząc, że spokojnie minie noc.emdar, Dariah, Bożenka lubią tę wiadomość
-
U Mnie bylo tak , ze czop odszedl w sobote wieczorem z krwia ...
W niedziele rano o 6 dokladnie wstac chcialam i poczulam takie cos jakby mnie ktos ugryzl w brzuch od wewnatrz . Nie bolalo tylko cos strzelilo ... wstalam siusiu i poszedl wodospad a po paru min zaczely sie juz regularne co 2 min skurcze a potem o 9 rano mialam juz je bez przerw zadnych totalnie . -
U mnie po odejściu czopa z krwią minęło 1,5 dnia do akcji - chociaż ciężko to nazwać typową akcją bo nie miałam żadnych skurczy brzusznych czy odejścia wód a mną zaczęło trzepotać - nigdy nie zapomnę miny sąsiadki z szpitalnego łóżka kiedy miałam drgawki i bluźniłam z powodu bólu krzyża - chyba jej się odechciało rodzić 🤭. A wody jak mi przepili to byłam zdziwiona, że było ich tak mało 🤔
Na tej końcówce gdzie wszystko nas napieprza, rozciaga się zastanawiam się jak to jest możliwe nie wiedzieć, że jest się w ciąży - jak pokazują np te kobiety na tlc rodzące dzieci do toalet 🙆♀️🤔 -
Ewciaa83 wrote:No albo jak mozna ruchy dziecka pomylic z czyms innym, no I jak rodza same po cichu w toaletach dla mnie kosmos
W tamtym roku u Nas w miescie tu w Uk POLKA urodzila w fabryce w wcbala sie wziac wolne co dla mnie chore hylo mimo ze ta fabryka slynie ze swoich akcji ... dostala.skurcze , cos tam cos tam u urodzila w wc . Ogarnela sie , dziecko wsadzila owiniete na pare h do smieci a sama wrocia na zmiane . Czujecie to ??? BO JA KURWA NIE !
-
ZakręconaOna wrote:Oj taaaak ! Tez nie ogarniam tego wcale ...
W tamtym roku u Nas w miescie tu w Uk POLKA urodzila w fabryce w wcbala sie wziac wolne co dla mnie chore hylo mimo ze ta fabryka slynie ze swoich akcji ... dostala.skurcze , cos tam cos tam u urodzila w wc . Ogarnela sie , dziecko wsadzila owiniete na pare h do smieci a sama wrocia na zmiane . Czujecie to ??? BO JA KURWA NIE !
Dla mnie to jakiś kosmos 😱