X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo kobitki, melduję że u mnie minął właśnie kolejny dzień z cyklu"oby do przodu".Z produktywnych czynności na dziś to...obejrzałam drugi sezon Sex Education. No co, nie produktywne?😉Jakichkolwiek oznak zbliżającego się porodu:totalny brak. I też nie jarzę jak można nie zorientować się,że jest się w ciąży😲Zawsze jak słyszę takie historie,to mi to podpada pod jakieś zaburzenia osobowości typu wyparcie świadomości swojego ciała,no bo bez jaj.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia Ja urodze w ciszy , tak.urodzilam pierwszego syna 12 h w ABSOLUTNEJ ciszy . Slowa nie wydusilam poza przepraszam za przy skurczach partych w reku mi.deska od wc porcelanowa pekla tak scisnelam . 🤦‍♀️😂😂😛 ale strach rodzenia samemu w jakis wc czy gdzies by mi na to nie pozwolil ... bez jaj . Nie ogarniam niektorych akcji co na swiecie sie dzieja ...

Emdar no dla mnie to tez dziwne ale znam przypadki gdzie w 6 miesiacu np. Sie dowiaduja ... w to jestem w stanie uwierzyc bo niektore ciaze przechodza bez objawowo calkowicie , do tego jak brzuch by im rosl jak mnie czyli zero praktycznie do 3 trymestru to ok . Okres moga mylic z krwawieniem w ciazy ... ale dalej :o nie czaje

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, tak zeby dowiedzieć się później o ciazy to jeszcze zrozumiem.. ale żeby nie czuć ruchow ,kopniec 🤷‍♀️

Młoda byla caly dzień spokojna, a teraz znowu daje mi popalic;/

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guusia, a jak Twoja Kornelka? Lepiej coś?

Mój Julek też jak zwykle co wieczór siłownię w macicy uprawia, trening musi zrobić czy co😉?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, a jak Twoje wody dziś? Dalej Ci się sączą?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edmar tfuu tfuuu od 18 gorączki brak . No i też nie dawno zasnela bo sie księżniczka wyspała w poludnie . Gardło ją boli , nalot ma migdałach jest,takze jedziemy jutro do lekarza nie możemy się teraz wszyscy rozłożyć..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia jedzcie bo to moze byc angina a tak jak piszesz . Nie mozecie wszyscy sie rozlozyc ... domowy szpital to najgorsza sprawa :/ a jeszcze Ty na samej koncowce . Brrrr . Zdrowka duzo ;*

Emdar wiesz co , nie lecialo jak wczoraj mi nic . Troche mialam pod wieczor dzis tak wilgotne spodnie od pidzamy ale to bardziej jakby mi sie krocze i pachwiny spocily mocno . Ciul wie , takto nie kapalo nic mocniej . W ogole dzisiaj kuzwa jak blondi typowa ( nie obrazajac :p dla smieszku pisze ) odwalilam maniane .
    Pisalam z kolezanka o paskach lakmusowych , myslalam ze to jeden ciort te co mocz sprawdzaja mi w gp a akurat mialam jeden :D wymerdalam w pipce nim nie siusiajac specjalnie i po wymerdaniu wyszlo tak jak na piersszym a doslownie po minutce jak na drugim i rozkminke mialam jak to sie odczytuje a ona ty to nie na wody nic a sam mocz . Mowie aha spoko xd i generalnie lekka gaffa hahahaha

73ab0f001b3f.jpg

f370e7a0caff.jpg

Mam rozumiec ze mam ph takie jak sie zabarwilo to na ciemno zolte ???
    Tylko zastanawia mnie czemu zabarwilo sie zolte na niebieski ciemny plus to.pierwsze od gory fioletowe jakby na w pol ;-^ hm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 00:46

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Gusiaa
    Ja dziś po nieprzespanej nocy cała jestem opuchnięta
    Buźkę mam jak księżyc w pleni, do tego ręce i stopy..ehhhh

Ah ! A propos odejścia wód !
    Pytanie ;)
    Czy takie odejście wód jest czyms poprzedzone ?
    W sensie skurcze / skurcze regularne / cokolwiek ck może wskazywać ze wody mogą odejść ?
    Czy wręcz przeciwnie, czujesz się jak jowka sztuka j nagle chlust ?
    Ja się obudziłam, po super nocy, na oddziale patologii, myślę sobie dobra, 7.40, zaraz śniadanie, obchód idę się wykąpać bo nienwiemmco będą ze mną robić. Zmieniłam bok z prawego na lewy, bo tam stały klapki przy łóżku. Słyszę pusty taki stlumiony huk, wstaje i chlust. Sama do siebie no kurwa zasikalam się jak dziecko, ale za 15 minut przyszły skurcze takie że szok.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ja to nie ogarniam tych pasków lakmusowych(w sensie na jaki ma się barwić żeby było wiadomo że jest ok🙄).
    Camilla, a to coś przegapiłam chyba,czemu Ty na patologii jesteś?
    Gusiaa, kciuki za Was żebyście się wszyscy nie rozłożyli ✊

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar Camilia opowiada zapewne o pierwszym porodzie hehehe . Ja tez pierwsze co mowie , skubana rodzi i znac nam tu nie dala hahaha ale dokladnie doczytalam :P

Emdar ale to wlasnie nawet nie lakmusowe sa hahahahaha i na tych na mocz i Ja sie nie znam a.to jedna sztuczka wzieta ze szpitala byla :D nie moge znalezc u siebie tych lakmusowych a zanim z pl dojda to urodze . Siostra jutro bedzie ale.dzis apteka zamknieta a jutro o 10 rano to Ona u Nas juz bedzie wiec klapa :D no nic tam , nie bede sie rozczulac tak nad nimi jak i tak na koncowce jestem

Camilla33, emdar, Darrika lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Zakręcona, ja to nie ogarniam tych pasków lakmusowych(w sensie na jaki ma się barwić żeby było wiadomo że jest ok🙄).
    A lakmusowe z tego co czytalam to jak barwia sie na niebiesko to moze swiadczyc o wodach

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Nie, to z pierwszym synkiem byłam. 40+3 lekarz na ip po wyciągnięciu ze mnie czop i wywołaniu skurczy krzyżowych stwierdził, że rodze, puścił do domu i o 22 miałam wrócić, to wróciłam, ale do 3 mało co się działo, mąż zasnął na krześle, to zabrali mnie na patologie żebym wypoczela jak czlowiek, to było 11 a poród zaczął się 13 rano. Powiem, że to dało mi mega komfort psychiczny, czułam się bezpieczna, moja położna właśnie zaczęła dyżur. Teraz to jestem okropnie zestresowana.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, aha, już doczytałam też. Jednak kalafior zamiast mózgu to potęga😉Ej, wtedy dałaś radę to i teraz dasz, tak do tego podejdż (co mam powiedzieć ja, która rodzę pierwszy raz😲).
    Zakręcona dzięki za info o lakmusach, kurde może zakupię?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar kazda z Nas byla kiedys ta pierwsza :D
    Ja powiem wam pierwszym porodem wcale , doslownie wcale sie nie stresowalam za to teraz lekko oblatuje mnie strach . Pisalam Wam jakie maja tu porabane wytyczne i troche martwi mnie to odsylanie do domu , a to nie teraz a to to ... beda nie daj bog mieli swoje wymysly .

Ale mam dzisiaj nocke beznadzieja :/ przespalam sie z godzine - dwie na wieczor sam ... wstalam no po 22 . Zasnac nie moglam ale lezalam . Syn moj sie obudzil , dobra zja wstaje do niego bo maz do pracy smiga i wstaje o 4 . 3 razy wstawalam az przyszedl do Nas a akirat wczoraj/dzis spalismy w salonie zeby tv moc sobie ogladac :) w sypialni nie mamy
    Maly przyszedl do Nas , jak przed 24 zszedl tak do 2.30 nie spal wcale . Grzecznie lezal owszem , bawil sie swoim robotem ale mowie no co jest ?! Czemu on nie spi a z nim Ja , maz sie przebudzal ciagle . Dodatkowo ciagle mi niewygodnie bylo , zmiana pozycji wiec zaraz siku i po schodach znow na gore . Nosz szlag moze trafic hahaha a teraz maz wstal do pracy , Ja z racji siusiu tez i bede probowac isc spac niebawem na troche jeszcze a o 11 bedzie moja Siostra z Polski wiec wypadaloby wstac :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia Ja tez caly porod rozpoczelam w szpitalu i czulam sie ogolnie bezpieczniej duzo !

Camilla33 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za pierwszym razem wody odchodziły długo (i zero skurczy w ciągu pierwszych kilku godzin, a później bóle krzyżowe. Regularnych skurczy nie miałam. W kolejnej przepowiadające miałam co 8-5-3 i 8 a później cisza.3 dnia w pon. nad ranem mówię że nie wyrabiam nerwowo,bo jak ruszy to nie zdążę (mąż potrzebował min 1,5 h żeby dojechać i godz żeby mnie zawieść). Oczywiście po przekroczeniu progu szpitala akcja się uspokoiła, ale polecili mi zostać. Po jakiejś godzince skurcze wróciły, ale rozwarcie było 2 cm;) więc poszliśmy na spacer po schodach. Miałam wrócić po godz, ale wróciłam po 15 mi , bo mi przeszła ochota na spacer 🤣. Po chwili pojawiły się parte. Położna zaleciła parcie (pękł worek), chlusnęło wszystko na raz i koniec akcji. Nie pozwolili mi spać, no więc zaczęłam przeć bez skurczy (chciałam iść w końcu spać ;)). Wyrobiłam się do końca zmiany. Po kangurowaniu i ogarnięciu siebie mąż wrôcił do domu i poszedł spać, a ja zostałam na oddziale. Później przyjechał z córką i babcią i zostali do wieczora. Rano odebrałam wypis.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • sylgor Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wywoływany przez balonik i dla mnie to było coś strasznego. Zaczęło odchodzić mi łożysko, lekarze twierdzili ze to czop, pełno krwi położna nie ogarniała zmianę podkładów, skurcze jeden za drugim, a rozwarcie 1,5 🙈 wody mi odeszły a ja myślałam ze się posikalam bo jeszcze mówiłam do położnej ze chyba zrobiłam siku a ona zaczęła się śmiać ze to wody

n59y9vvj88a32cgr.png

klz96iyeomh19sdf.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpukać ostatnio dobrze śpię, aż za dobrze bo w południe tez. W zeszłym weekend byłam wrakiem człowieka bo bezsennosc,skurcze plus mega przeziębienie wiec teraz chyba się regeneruje. W środę mam wizyte i umawiam się już na cięcie.

Dariah lubi tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ktoś rodzi z tego co.pamiętam więc czytam i kibicuje😉

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gafa..
    Aprill, to chyba dziś Twój wielki dzień :) Powodzenia💕

Ostatni tydzień stycznia. Potem już będą lutowe serduszka ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 09:01

‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ