X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin za 3 dni ;) ...ale już wiem że przenoszę...U mnie zero skurczy, bóli - NIC - ZERO.

Ehhh nie chce znowu leżeć w szpitalu i przechodzić przez założenie balonika, kroplowki z oksytocyną.... :(

Bardzo chciałam poczuć te naturalne skurcze, a nie wymuszone oksy...

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Mnie bardziej przeraża wizja odejścia wód płodowych w miejscu publicznym - jakoś sobie wyobrażam, że stoję w kolejce w warzywniaczku a tu chlust 🙆‍♀️.. i co wtedy 🙃?!

Scintilla, mówisz "o zaczynam rodzić" i nagrywasz reakcje ludzi w około ;-)

Mojej koleżance odeszły wody w kościele podczas mszy....poczekała do końca mszy, bo wstydziła się wyjść z mokrą pupą, a następnie wsiadła do auta i pojechała do szpitala rodzić ;-]
    Podziwiam ją za zachowanie spokoju ;-D

Scintilla, . Raga ., sylgor, ZakręconaOna, Dariah, Ewciaa83, Camilla33 lubią tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Ja mam termin za 3 dni ;) ...ale już wiem że przenoszę...U mnie zero skurczy, bóli - NIC - ZERO.

Ehhh nie chce znowu leżeć w szpitalu i przechodzić przez założenie balonika, kroplowki z oksytocyną.... :(

Bardzo chciałam poczuć te naturalne skurcze, a nie wymuszone oksy...

Ja mam termin za 7 dni i też zero objawów....i zaczynam się wkurzać. Nie chciałabym mieć wywoływanego ani nie chciałabym przenosić...bo wtedy to się skręcę z tego oczekiwania.
    A może mam jeden symptom ;-) wszytko mnie denerwuje, a najbardziej mąż...tak jak bywało zawsze przed okresem....może to znak że hormonki już tam się szykują ;-)

. Raga ., sylgor lubią tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Scintilla, mówisz "o zaczynam rodzić" i nagrywasz reakcje ludzi w około ;-)

Mojej koleżance odeszły wody w kościele podczas mszy....poczekała do końca mszy, bo wstydziła się wyjść z mokrą pupą, a następnie wsiadła do auta i pojechała do szpitala rodzić ;-]
    Podziwiam ją za zachowanie spokoju ;-D

Hahaha ale agentka - już sobie wyobrażam jak z przemoczonym tyłkiem przekazuje innym znak pokoju 😂

Dariah, mj26 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • sylgor Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślałam kiedyś o tych wodach. Znając mnie to bym poprosiła o mopa żeby posprzątać 😂

ZakręconaOna, Scintilla, Dariah, zuzi_c, Camilla33 lubią tę wiadomość

n59y9vvj88a32cgr.png

klz96iyeomh19sdf.png
  • sylgor Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Mnie bardziej przeraża wizja odejścia wód płodowych w miejscu publicznym - jakoś sobie wyobrażam, że stoję w kolejce w warzywniaczku a tu chlust 🙆‍♀️.. i co wtedy 🙃?!

Ale teraz jak jest mąż w domu niech się dzieje wola nieba 😉 Wprawdzie nie mam klapek ale to najwyżej pożyczę od niego 😂
    Kurcze zazdroszczę Wam tych przepowiadaczy i czopu - u mnie tylko nacisk na szyjkę 😕 dodatkowo uświadamiam sobie, że za cholere nie umiem nauczyć się oddychać przepona - wręcz w sytuacjach stresowych hamuje oddech 🤔
    No i umówiliśmy się z mężem na próby przyspieszenia porodu na kolejny tydzień . Mi również podoba się data 02.02 ☺️ - śmieje się, że czeka nas weekend w stylu Hugh Hefnera 🤭

Piłka jest rewelacyjna! Poskacz jeśli masz

n59y9vvj88a32cgr.png

klz96iyeomh19sdf.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zawsze sie balam odejscia wod w miejscu publicznym ale po 1 porodzie mam to w nosie . Taka nasza natura , takie zycie . Nie przewidzimy , musialybysmy po 30 tyg nie wychodzic z domu bo ciul.wie co sie stanie . Ja bym przeprosila , zasmiala sie ze rodze i zapewne tez mopa chcialabym do scierania 😂🤦‍♀️

Scintilla, Camilla33 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co u mnie tez zero objawow, pierwsza ciaza przenoszona, I wywolywana balonik itp. Do mnie przylatuje mama we wtorek I pilka do skakania czeka😁 podobno dziala, zobaczymy.

Pierwsze dziecko moja kolezanka urodzila w 27 minut od poczatku akcji do dziecka na reke, jeszcze kawke wypila I wlosy prostowala, takze ten😂😂

Mysza, Camilla33 lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha no ja też sie boje ,ze pojadę gdzies albo bede w sklepie, w przedszkolu i nagle bahhh wody ida 😅😅😅😅

Zaczniecie rodzic w domu to pierwsze co 112 , ręczniki ciepła woda , oddychac i sluchac swojej intuicji .. bedzie dobrze dziewczyny:)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla, a też w stresie hamuję oddech i tego najbardziej się obawiam!
    Mąż już wie, że ma mi przypominać o oddychaniu jak będę rodzić :D

Scintilla lubi tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla
    Heheheeh padłam : weeekdn w stylu Hugh Hefnera Hehehe dobre ;)
    Działajcie działajcie ;)

Raga
    Marlena
    Ah dziś zero symptomów a w każdej chwili może coś się wydarzyć i wylądujecie na porodówce ;)
    Ale powiem Wam szczerze ze sama boje się wywoływania - panicznie !!
    Co prawda nie miałam wywoływanego wiec nie znam realiów ale sama wizja tego mnie przeraża ;)

ZakręconaOna, Scintilla lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena
    Ehhe No nie mkge z ta koleżanka !
    Szachn wielki za zimna krew !!!!
    Ja bym pewnie w panice wybiegała z kościoła hehhe

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie :D wiem, że tak szybko pewno nie urodze, ale wizja kilkunastu godzin też nie fajna!

Ja to pewnie bym w domu jeszcze zachowała spokój, ale mój mąż myślę, że by w 10 minut wyłysiał Hahahha

Ale mi się pospało, położyłam się o 14.30 jakoś i miałam budzik na 15.40 jakoś, a wstałam dopiero teraz ech

Dzisiaj jakoś mało skurczy i stawiania się brzucha więc podejmę próbę ogolenia "bobra" bo mam na dole busz jak nie wiem, ciekawe czy się uda :D

. Raga ., sylgor lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie raz jak pies oddychalam przy porodzie i to mi pomagalo w jakis sposob . Tak sapalam pelnymi oddechami , nie raz lepiej po swojemu niz jak polozna mowi . W moim przypadku tak bylo akurat ...

Ja mialam miec wywolywany porod 2 listopada a urodzilam 1 wieczorem . Samo poszlo o 6 rano ale przezylam dane 3 dawki.oksytocyny , tabletke dopochwowa na rozwarcie , zel i czopek bo mi rozwarcie nie szlo wiec w jakims stopni niczym wywolywanie . :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie brzuch twardy baaaaardzo często, mały wali po szyjce jak szalony,
    Do tego cały dzień wychodzi ten czop...myśle ze czop bo tk taka galareta, trochę jak białko kurze...
    Wiec podejrzewam ze czop..

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Marlena
    Ehhe No nie mkge z ta koleżanka !
    Szachn wielki za zimna krew !!!!
    Ja bym pewnie w panice wybiegała z kościoła hehhe
    Ja bym nie panikowala na bank , generlanie ogolnie w takich chwilach zachowuje zimna krew ale tez bym wstala ... przezegnala sie i wyszla do domu zeby sie umyc , ogarnac ze wszystkim i jechac do szpitala . Napewno bym do konca mszy nie siedziala 😂

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    A u mnie brzuch twardy baaaaardzo często, mały wali po szyjce jak szalony,
    Do tego cały dzień wychodzi ten czop...myśle ze czop bo tk taka galareta, trochę jak białko kurze...
    Wiec podejrzewam ze czop..
    Tak to tak jak jajko ... ciagle odchodzi powoli dzis ???
    Mnie tez twardnieje co chwila dzis i kluje ale typowo skurczy jak wczoraj nie mialam dzisiaj jeszcze ale spokojnie . Najczesciej ostatnio mnie lapie na wieczor tak mocno , ze 2 dzien myslalam , ze zaczynam rodzic hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoj busz ogarnelam wczoraj , dalam smialo radke ale stwierdzilam , ze to juz ostatni raz przed porodem ! :D hahahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też brak zwiastunów. Jedynie b.często mam skurcze B-H. Wtedy brzuch ma taki nienaturalny kształt, uczucie jakby coś opasywało mi ten brzuch i taki ból jak na miesiączkę.I brzuch niżej, ale to nawet 3-4 tyg. przed może opaść.

Moja mama przenosiła mojego brata, mnie urodziła w terminie. Położne śmiały się, że dzieci robione z zegarkiem w ręku, bo mój brat urodzony 21.05.88, a ja 20.05.90 😁

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis też musze ogarnac mojego kota 😅😅😅 chociaż przy cc to malo potrzebne..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ