LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam termin za 3 dni
...ale już wiem że przenoszę...U mnie zero skurczy, bóli - NIC - ZERO.
Ehhh nie chce znowu leżeć w szpitalu i przechodzić przez założenie balonika, kroplowki z oksytocyną....
Bardzo chciałam poczuć te naturalne skurcze, a nie wymuszone oksy... -
Scintilla wrote:Mnie bardziej przeraża wizja odejścia wód płodowych w miejscu publicznym - jakoś sobie wyobrażam, że stoję w kolejce w warzywniaczku a tu chlust 🙆♀️.. i co wtedy 🙃?!
Scintilla, mówisz "o zaczynam rodzić" i nagrywasz reakcje ludzi w około
Mojej koleżance odeszły wody w kościele podczas mszy....poczekała do końca mszy, bo wstydziła się wyjść z mokrą pupą, a następnie wsiadła do auta i pojechała do szpitala rodzić ;-]
Podziwiam ją za zachowanie spokojuScintilla, . Raga ., sylgor, ZakręconaOna, Dariah, Ewciaa83, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
. Raga . wrote:Ja mam termin za 3 dni
...ale już wiem że przenoszę...U mnie zero skurczy, bóli - NIC - ZERO.
Ehhh nie chce znowu leżeć w szpitalu i przechodzić przez założenie balonika, kroplowki z oksytocyną....
Bardzo chciałam poczuć te naturalne skurcze, a nie wymuszone oksy...
Ja mam termin za 7 dni i też zero objawów....i zaczynam się wkurzać. Nie chciałabym mieć wywoływanego ani nie chciałabym przenosić...bo wtedy to się skręcę z tego oczekiwania.
A może mam jeden symptomwszytko mnie denerwuje, a najbardziej mąż...tak jak bywało zawsze przed okresem....może to znak że hormonki już tam się szykują
. Raga ., sylgor lubią tę wiadomość
-
marlenaO wrote:Scintilla, mówisz "o zaczynam rodzić" i nagrywasz reakcje ludzi w około
Mojej koleżance odeszły wody w kościele podczas mszy....poczekała do końca mszy, bo wstydziła się wyjść z mokrą pupą, a następnie wsiadła do auta i pojechała do szpitala rodzić ;-]
Podziwiam ją za zachowanie spokoju
Hahaha ale agentka - już sobie wyobrażam jak z przemoczonym tyłkiem przekazuje innym znak pokoju 😂Dariah, mj26 lubią tę wiadomość
-
Scintilla wrote:Mnie bardziej przeraża wizja odejścia wód płodowych w miejscu publicznym - jakoś sobie wyobrażam, że stoję w kolejce w warzywniaczku a tu chlust 🙆♀️.. i co wtedy 🙃?!
Ale teraz jak jest mąż w domu niech się dzieje wola nieba 😉 Wprawdzie nie mam klapek ale to najwyżej pożyczę od niego 😂
Kurcze zazdroszczę Wam tych przepowiadaczy i czopu - u mnie tylko nacisk na szyjkę 😕 dodatkowo uświadamiam sobie, że za cholere nie umiem nauczyć się oddychać przepona - wręcz w sytuacjach stresowych hamuje oddech 🤔
No i umówiliśmy się z mężem na próby przyspieszenia porodu na kolejny tydzień . Mi również podoba się data 02.02 ☺️ - śmieje się, że czeka nas weekend w stylu Hugh Hefnera 🤭
Piłka jest rewelacyjna! Poskacz jeśli masz -
Tez zawsze sie balam odejscia wod w miejscu publicznym ale po 1 porodzie mam to w nosie . Taka nasza natura , takie zycie . Nie przewidzimy , musialybysmy po 30 tyg nie wychodzic z domu bo ciul.wie co sie stanie . Ja bym przeprosila , zasmiala sie ze rodze i zapewne tez mopa chcialabym do scierania 😂🤦♀️
Scintilla, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
Wiecie co u mnie tez zero objawow, pierwsza ciaza przenoszona, I wywolywana balonik itp. Do mnie przylatuje mama we wtorek I pilka do skakania czeka😁 podobno dziala, zobaczymy.
Pierwsze dziecko moja kolezanka urodzila w 27 minut od poczatku akcji do dziecka na reke, jeszcze kawke wypila I wlosy prostowala, takze ten😂😂
Mysza, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
Hahha no ja też sie boje ,ze pojadę gdzies albo bede w sklepie, w przedszkolu i nagle bahhh wody ida 😅😅😅😅
Zaczniecie rodzic w domu to pierwsze co 112 , ręczniki ciepła woda , oddychac i sluchac swojej intuicji .. bedzie dobrze dziewczyny:)ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Scintilla
Heheheeh padłam : weeekdn w stylu Hugh Hefnera Hehehe dobre
Działajcie działajcie
Raga
Marlena
Ah dziś zero symptomów a w każdej chwili może coś się wydarzyć i wylądujecie na porodówce
Ale powiem Wam szczerze ze sama boje się wywoływania - panicznie !!
Co prawda nie miałam wywoływanego wiec nie znam realiów ale sama wizja tego mnie przerażaZakręconaOna, Scintilla lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dzięki dziewczyny za pocieszenie
wiem, że tak szybko pewno nie urodze, ale wizja kilkunastu godzin też nie fajna!
Ja to pewnie bym w domu jeszcze zachowała spokój, ale mój mąż myślę, że by w 10 minut wyłysiał Hahahha
Ale mi się pospało, położyłam się o 14.30 jakoś i miałam budzik na 15.40 jakoś, a wstałam dopiero teraz ech
Dzisiaj jakoś mało skurczy i stawiania się brzucha więc podejmę próbę ogolenia "bobra" bo mam na dole busz jak nie wiem, ciekawe czy się uda. Raga ., sylgor lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Ja nie raz jak pies oddychalam przy porodzie i to mi pomagalo w jakis sposob . Tak sapalam pelnymi oddechami , nie raz lepiej po swojemu niz jak polozna mowi . W moim przypadku tak bylo akurat ...
Ja mialam miec wywolywany porod 2 listopada a urodzilam 1 wieczorem . Samo poszlo o 6 rano ale przezylam dane 3 dawki.oksytocyny , tabletke dopochwowa na rozwarcie , zel i czopek bo mi rozwarcie nie szlo wiec w jakims stopni niczym wywolywanie . -
A u mnie brzuch twardy baaaaardzo często, mały wali po szyjce jak szalony,
Do tego cały dzień wychodzi ten czop...myśle ze czop bo tk taka galareta, trochę jak białko kurze...
Wiec podejrzewam ze czop..
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah wrote:Marlena
Ehhe No nie mkge z ta koleżanka !
Szachn wielki za zimna krew !!!!
Ja bym pewnie w panice wybiegała z kościoła hehhe -
Dariah wrote:A u mnie brzuch twardy baaaaardzo często, mały wali po szyjce jak szalony,
Do tego cały dzień wychodzi ten czop...myśle ze czop bo tk taka galareta, trochę jak białko kurze...
Wiec podejrzewam ze czop..
Mnie tez twardnieje co chwila dzis i kluje ale typowo skurczy jak wczoraj nie mialam dzisiaj jeszcze ale spokojnie . Najczesciej ostatnio mnie lapie na wieczor tak mocno , ze 2 dzien myslalam , ze zaczynam rodzic hahaha -
nick nieaktualnyU mnie też brak zwiastunów. Jedynie b.często mam skurcze B-H. Wtedy brzuch ma taki nienaturalny kształt, uczucie jakby coś opasywało mi ten brzuch i taki ból jak na miesiączkę.I brzuch niżej, ale to nawet 3-4 tyg. przed może opaść.
Moja mama przenosiła mojego brata, mnie urodziła w terminie. Położne śmiały się, że dzieci robione z zegarkiem w ręku, bo mój brat urodzony 21.05.88, a ja 20.05.90 😁