LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
MJ
No to dobra wiadomość ze gbs ujemny
Ah ta waga z usg to tak jak mówiłam..tyłków zachowana i nie ma co aż tak się do niej przywiązywać i stresować
Zakręcona
Oooczyli wszystko gotowe dla Kubusia !
Teraz tylk czekać
Może z radości ze ciocia przyjechała się zdecyduje wyjść ?
Mnie tez dziś wszytskk boli, ból promieniujący od krzyża - aż mi się przypomniały skurcze z córka...
Gusiaa
Oj to super ze to nie angina !! Uf !. Raga . lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
ZKrecona
No nie 3,5 kg to wcale nie taki duzy bobas
Taki bym powiedziała całkiem standardowy hehe jakkolwiek to brzmiZakręconaOna, Camilla33, . Raga . lubią tę wiadomość
-
Dariah wrote:ZKrecona
No nie 3,5 kg to wcale nie taki duzy bobas
Taki bym powiedziała całkiem standardowy hehe jakkolwiek to brzmistandardowa waga o heheh .
Dla mnie od 4 w gore to wiekszy bobus jest a niea najbardziej smieje sie ( bez obrazy dla Was jezeki tez tak uwazacie ) jak mowie ze maly osiagnal 3 kg ... komentarz
Ooooo to juz duze dziecko masz , pewnie wielkie sie urodzi 😂😂😂😂😂. Raga . lubi tę wiadomość
-
ZKrecona
Taaaa ! Tez mnie to bawi jak jesteśmy na końcówce, dzidzia ma 3 kg
Ooo to duzy?!!!!
Taaaaa mega wielki !! Heheheh. Raga . lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:MJ
No to dobra wiadomość ze gbs ujemny
Ah ta waga z usg to tak jak mówiłam..tyłków zachowana i nie ma co aż tak się do niej przywiązywać i stresować
Zakręcona
Oooczyli wszystko gotowe dla Kubusia !
Teraz tylk czekać
Może z radości ze ciocia przyjechała się zdecyduje wyjść ?
Mnie tez dziś wszytskk boli, ból promieniujący od krzyża - aż mi się przypomniały skurcze z córka...
Gusiaa
Oj to super ze to nie angina !! Uf !i tak , wszystko gotowe raczej juz .
No jedyne co mam fo wyprania kombinezonik i do przeprasowania reszta co zostala 6 bodziakow ale to juz nic takiego -
Nooo dokładnie
A co najśmieszniejsze
Te same osoby, gdyby im powiedzieć ze ma 2 kg - o matko...taki mały? Ale wszytsko Ok? To normalne ?
Generlanie nie dogodzisz ludziom...ZakręconaOna, Camilla33, zuzi_c lubią tę wiadomość
-
Dla mnie 3 kg to taka idealna waga
w sumie ja się urodziłam 3010 g, mój brat troszkę więcej ale też maluszek.
Kurczę, mnie nic nie boli, skurcze też są może z 3-4 na cały dzień, ale mam takie zmęczenie, że szok.
Już 3 dzień z rzędu między 14-17 śpię i nie ma bata, kładę się niby poleżeć chwilę i w sekundę zasypiam, no masakra, ale tyle dobrego, że jak się już budze to nie jestem jak zombie34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Darrika
Jak potrzebujesz to spijw końcu jesteś przemęczona budowa - czasami nie czujemy przemęczenia a ono się kumuluje
Ale w pewnym momencie po prostu trzeba odpocząć
-
1985
Hmm tego czy będzie mieć jeszcze więcej siły to nie wiem...
Z przypadków znajomych wiem tylko tyle ze jak się przyzwyczai dziecko do nakładki to potem chce tylko nakładkę bądź odciągnięte podane w butelce (tez silikon)
Znam takie 3 przypadki
Ale czy Twoja tez będzie tak reagować...
Co do dnia i nocy...
Chwilkę to może potrwać
Zawsze możesz jej „pomoc” wybudzajac ja troszkę w ciągu dniaI_1985, . Raga . lubią tę wiadomość
-
Aprill - GRATULUJĘ SERDECZNIE!
Wiktoria sobie sobie poradzi, bo to przecież WIKTORIA
To zrozumiałe, że się martwisz o maleństwo. Będzie dobrze!
Dziękuję Wam za wszystkie kciuki za jutroBożenka lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:Darrika
Jak potrzebujesz to spijw końcu jesteś przemęczona budowa - czasami nie czujemy przemęczenia a ono się kumuluje
Ale w pewnym momencie po prostu trzeba odpocząć
Najlepsze jest to, że ja ostatnio ma budowie właśnie za wiele nie robię. Dzisiaj wizyta u gina, po drodze skok na pocztę żeby odesłać przewijak i w domu tyle co wstawiłam pranie i zróbilam odkurzaczem trochę
Od 3 dni próbuje się zabrać za dokończenie mebli i małej, mam dosłownie kilka szuflad do zamontowania no ale nie ma mocy
Na szczęście wszystko jest na takim etapie, że właśnie mogę sobie już pozwolić na odpuszczenie i jak trzeba to odpoczywam i tyle, resztę działa mąż34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Dariah wrote:Apeli
I jak, mogłaś iść do Małej ? Jak się czujesz ? Jak Wiktoria ?
Mnie niestety dosc mocno boli podbrzusze, leki przeciwbolowe srednio dzialaja 😕 mam nadzieje ze z kazdym dniem bedzie lepiej -
I_1985 wrote:
Ale ja mam inny mega problem...krwawiace piersi, bol nie do opisania w pierwszych pociągnięciach młodej...poranione i że strupkamis brodawki..po prostu kosmos
To ja się wyłamię. Nie zgadzam się z opinią że krwawiące sutki są normalne. Ewidentnie jest problem z kp. Czy ten temat był konsultowany z położną/doradcą laktacyjnynym? Czy w ogóle był ktoś w trakcie pierwszego przystawienia, by ocenić chwyt, wykluczyć wady anatomiczne itp?
Normalny to jest dyskomfort w trakcie wypływu pokarmu (takie jakby mrowienie) i to nie u każdej mamy). Rany świadczą, że dziecko źle się przyssało lub ma jakieś wady anatomiczne. W takiej syt. położna powinna pokazać jak szybko i bez obrażeń wyjąć sutek, a następnie ponownie włożyć (i tak do skutku, aż kp nie będzie bolało), a jak mimo wszystko nie uda się zlikwidować problemu, to trzeba znaleźć przyczyny i możliwie szybko skorygować nieprawidłowości
Regenerację przyspiesza wietrzenie i przemywanie wacikiem zmoczonym w herbacie (działanie grzybo i bakteriobójcze) Z nakładkami bym uważała, podobnie jak ze smoczkiem. -
aprill wrote:Tak, bylam u niej, reaguje na leki i tetno spada do normy ale nadal jest trzepotanie przedsionkow wiec jak sie zwolni miejsce na kardiologii w innym szpitalu to bedzie tam przewieziona.
Mnie niestety dosc mocno boli podbrzusze, leki przeciwbolowe srednio dzialaja 😕 mam nadzieje ze z kazdym dniem bedzie lepiej -
Aprill oczywiście mocno zaciskam kciuki za córeczkę ❤️ na pewno wszystko się za chwilę unormuje. Jak ją przewiozą to będzie miała fachową opiekę więc bardzo dobrze.
Na pewno z każdym dniem będzie lepiej i za chwilę dojdziesz do siebie. 😘 Ból to tylko przejściowa sprawa. Dasz radę!💪