WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki macie jakieś fajne aplikacje na telefonie do liczenia skurczy? Mnie coś dzisiaj łapią ala "miesiączkowe Braxtoniki" - no bez elektroniki ani rusz 🤭

Justi oj współczuję 🙁 - niestety nie mam doświadczenia z wywoływaniem ale mam nadzieję, że akcja u Ciebie rozwinie się jeszcze w nocy i zdążysz być styczniową mamusia 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 22:16

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Dziewczynki macie jakieś fajne aplikacje na telefonie do liczenia skurczy? Mnie coś dzisiaj łapią ala "miesiączkowe Braxtoniki" - no bez elektroniki ani rusz 🤭

Justi oj współczuję 🙁 - niestety nie mam doświadczenia z wywoływaniem ale mam nadzieję, że akcja u Ciebie rozwinie się jeszcze w nocy i zdążysz być styczniową mamusia 🍀
    Ja mam aplikację moja ciąża i tam masz do mierzenia skurczy

Scintilla lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi zaciskamy kciuki żeby jednak samo coś ruszyło wkoncu.. ✊✊✊

mj26 lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi również zaciskam kciuki, mam nadzieję, że tej nocy coś ostro ruszy i że będziesz jutro tulić dzidziusia ❤️ Trzymaj się tam i czekamy na wieści. 🙂

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam aplikację ,,skurcze" i wczoraj wieczorem ją testowałam, bo miałam jakieś bezbolesne skurcze. Fajna jest 😉

emdar, Scintilla, Dariah lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguu gratuluję Zosienki. Jesteś dzielną mamą.

Aprill Twoja malutka jest dzielna i już niedługo będziecie cały czas razem.

Justi życzę szybkiego porodu. Obyś już jutro tuliła maleństwo.

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obsługa chłopca chyba jest jednak łatwiejsza, że tak się wyrażę nie trzeba nigdzie dłubać 😋 wszystko wywalone 😋 Ale nasikac potrafi bardzo wysoko i bardzo dużo.

Ja to się poddaję, lezalam 7 godzin, trochę spalam, czyści mnie z obu stron, do tego o 14 nagle świat zaczął się wypełniać migajacym światłem, migrena z aurą. Nie mialam jej od kilku miesięcy, to teraz musiała mnie zaatakować. Mialam synkowi przerobić spodnie od kostiumu na sobotni bal i nie dam rady, mąż rano musi pędzić do krawcowej 😥

Aprill nie ma czego się wstydzić, żadna z nas nie wie co i jak na początku, wszystko zmienia się z czasem. Najważniejsze, że moglyscie pobyć razem i że Wiktoria reaguje prawidłowo na leki. Wszystko jest dobrze 😊

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, matko prawie cały dzień dzis przespałam 😒Zaraz spróbuję Was nadrobić. Wieczorem byłam tylko u lekarza.No i tak :na KTG ani pół małego chociaż skurczu, szyjka nadal długa,zamknięta,baaardzo delikatnie zaczyna być miękka,lekarka mi powiedziała"nie widzę tu porodu przez co najmniej jeszcze 2 tygodnie, i na moje oko to trzeba będzie indukować"To mnie pocieszyła😉Julek urósł, i ma 2950gram(37t4d) i to akurat jest super wiadomość 😀

Darrika, zuzi_c, Scintilla, Camilla33, . Raga ., sylgor, Dariah, KasiaM, Bożenka lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnej mamusi i witamy Zosieńkę ;)

Wczoraj Was podczytywałam ale załatwialam sprawy w mieście plus ortodonta i pobranie krwi i jakoś zeszło.

Dzisiaj wizyta u neurologa niestety bardzo możliwe, że mogę mieć nawet znieczulenie ogólne bo miejscowe może doprowadzić do niespodziewanych ataków padaczki :( zrobiło mi się bardzo przykro. Przez chwilę poczułam się jak gorsza. Inne mogą rodzić normalnie a ja nie. Popłakałam sobie dzisiaj. Ale nic już nie poradzę. O wszystkim zadecyduje anestezjolog w dniu porodu.

Miałam dzisiaj też ktg. Skurcze są ale ich nie czuje na razie. Poza tym wszystko okej. Mogę się pochwalić w zasadzie dwiema całymi przespanymi nocami :) ciekawe jak dziś ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 00:07

emdar lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    April,przede wszystkim GRATULACJE ogromne! dużo siły dla Was❤️❤️❤️mała szybko dojdzie do siebie i już niedługo będziesz z nią na stałe 😘Ściskam mocno!

Aguu, GRATULACJE ogromne :)jak się czujesz?

Justi, sił życzę i szybiej akcji✊✊✊

Camilla, współczuję mocno migreny😥. Oby Ci szybko przeszło.

Zuzi_c, rozumiem że Ci przykro, ale na niektore sprawy nie mamy wpływu niestety. Ale może będzie jeszcze dobrze wszystko,trzymam kciuki! Z nockami to łączę się w bólu (a potem odsypiam w dzień..)

Bożenka, no z ciężarnymi to lepiej biznesów nie robić😉Ja ostatnio podawalam stolarzowi w SMS kolor szafki(dorabiam dosłownie jedną szafkę do przedpokoju), i myślałam dobrze (góra:biała, dół:czarny), a napisałam do niego:dół biały,góra czarna. Normalnie jak kretynka jakaś;dobrze ze mąż wyłapał, ale śmiał się żebym już teraz nie podejmowała się żadnych ważnych decyzji🙄

Bożenka, JustiJusti lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, ja też bym chyba nie szła w siedlisko wirusów(przychodnia). A może masz możliwość domowej wizyty? Wyśmiać to Cię nie wyśmieją, jesteś w końcówce ciąży, chodzi właśnie o te wirusy, które wszędzie panują ostatnio. Spróbuj się może sama poleczyć(miód, cytryna, imbir, czosnek, syrop z cebuli,zwykly paracetamol);no i leżenie w łóżku.
    Słuchajcie, pogoda nas na końcówce nie rozpieszcza,trzeba na siebie mega uważać kochane❤️

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Gdyby moja miała się powtórzyć to jutto powinnam rodzic .
    No kochana, masz jeszcze szansę😉😘✊ kto wie co będzie jutro (dziś w zasadzie). Już teraz to większość z nas to tykające bomby 💣💣💣😉

. Raga . lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za kciuki , obudził mnie pęcherz jak zwykle o 2 i pospane , liczyłam że nocą coś jednak ruszy a tu wszystko się wyciszyło, ćmi mnie delikatnie i to wszystko . Miałam nadzieję że będzie jak z drugą córką przyjdę w terminie wszystko się zacznie wody same odejdą i szybko urodzę a tu się szykuje jak z pierwszą córką czyli wyszła sama tydzień po terminie . Tak już tęsknię za moimi dziećmi coś strasznego :( Siara mi z piersi leci a dziecka nie ma żeby przystawić ;(
    Kciuki za dziewczyny które mają dziś lub jutro termin , oby szybko poszło :)

preg.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2020, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    April, Aguuu wielkie gratulacje🧡🧡 szybkiego wyjścia z maluszkami do domu.
    Za resztę trzymam kciuki✊😊
    My z Piotrkiem uczymy się siebie nawzajem i chyba z dnia na dzień coraz lepiej nam idzie. Ost miałam kryzys jeśli chodzi o kp ale już jest lepiej. Tylko czasem mam wrażenie że mały się nienajada 😕 Dużo wisi na cycku ale odpukac ostatnie noce są nawet znosne.
    A wiecie co najbardziej mnie cieszy od czasu porodu... że nie mam zgagi😁😁😁
    Pozdrawiamy ciocie i trzymamy kciuki❤❤❤

Camilla33, . Raga ., Scintilla, sylgor, KasiaM, Dariah, Darrika, JustiJusti lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:
    April, Aguuu wielkie gratulacje🧡🧡 szybkiego wyjścia z maluszkami do domu.
    Za resztę trzymam kciuki✊😊
    My z Piotrkiem uczymy się siebie nawzajem i chyba z dnia na dzień coraz lepiej nam idzie. Ost miałam kryzys jeśli chodzi o kp ale już jest lepiej. Tylko czasem mam wrażenie że mały się nienajada 😕 Dużo wisi na cycku ale odpukac ostatnie noce są nawet znosne.
    A wiecie co najbardziej mnie cieszy od czasu porodu... że nie mam zgagi😁😁😁
    Pozdrawiamy ciocie i trzymamy kciuki❤❤❤

Dafka z tym wiszeniem non stop na cycku to niestety ten ciemny aspekt macierzyństwa...nie każda kobieta kocha być "przypięta" do dziecka całymi dniami.

Życzę Ci żebyś umiała się cieszyć tym czasem :)
    Sama liczę na to że hormony mi pozwolą czerpać z tego radość - bo z córką tego nie miałam.

Byle przetrwać tą 3 miesieczną kryzysową karuzele hormonalną 😊😉

Dafka lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi- tak, tak - ja już "przeterminowana" 😉 ale tak szybko się nie położę w szpitalu na własne życzenie - o nie! 😀

A Ty miałaś wskazanie żeby na już się stawić w szpitalu? I tak na już podpinać się pod oksy??

Bardzo szybko. I widać dzidziuś nie jest gotowy a oksy tylko wkurzyła organizm ;)

Ehhh "uroki" szpitala...masz chociaż sympatyczne towarzystwo na sali ?
    Już pewnie nie pośpisz, bo za godzinkę będą atakować z mierzeniem temperatury 😉😉😉

l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    April - głowa do góry! 😊 Jesteś najlepszą mamą dla swojej Wiktorii. 😊
    Jeszcze się siebie nauczycie - niech Was tylko wypuszczą obie do domku. 😊
    Wszystkiego dobrego i dużo sił !

l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sicilla - ja nic nie mam do mierzenia 😉 Idę w zgodzie z naturą, która raczej mnie nie oszuka i powie, że to " juz" 😉☺

Camilla33, Scintilla, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • sylgor Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2020, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam u lekarza z tym moim katarem. Dostałam antybiotyk bo mi poszło na ucho a w moim stanie to kiepsko...
    Muszę mierzyć temp 3 razy dziennie i z 37,5 jechać do spzitala. Tak samo cisnienie gdybym miała 130-140 to muszę jechać bo może mieć stan przedrzucawkowy... :/
    Idę was nadrobić

n59y9vvj88a32cgr.png

klz96iyeomh19sdf.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga mój lekarz dał mi skierowanie w dniu terminu , też żałuję wogole że się zgłosiłam bo z dzieckiem wszystko ok ale on zawsze daje w terminie skierowanie , ostatnio się udało w terminie trafiłam do szpitala i tego dnia urodziłam ( tzn. wody odeszły o 22 a 1:25 mała była na świecie) Liczyłam na powtórkę tym razem ale widocznie dzidzia nie gotowa , doktorka która mnie badała w dniu przyjęcia powiedziała że napiera główką , wczoraj mi położna na porodówce powiedziała że glowka wysoko no to ja zgłupiałam , teraz czuję ból podbrzusza może coś się rozkręci zobaczymy bo skurcze się zaczynają ale czy znów nie ustaną tak jak w nocy?
    Z tym wywołaniem wczoraj to ja byłam zaskoczona bo ordynator tak zdecydował po tym że miałam regularne skurcze i rozwarcie na 3 cm i był pewny że oksytocyna przyspieszy poród bo wieloródka i był przekonany że urodzę , nawet mi mówił że dziś Pani urodzi to w niedzielę wypiszemy eh noi nadal leżę i kwitnę

preg.png
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ