LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja się zbieram właśnie do szpitala. Skurcze mam co prawda co 10 minut ale teraz mam bardzo duże korki do szpitala więc wolę jechać wcześniej. Najwyżej jak to jeszcze nie to to mnie zostawia na obserwacji a i tak miałam jutro się tam zgłosić. Także proszę o trzymanie kciuków
KasiaM, sylgor, mj26, Scintilla, Mysza, . Raga ., Bożenka, Fruzia85, Darrika, Camilla33, emdar, Ewciaa83, Dafka, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Justi
wspolczuje bardzo całej akcji z wywolowyaniem
faktycznei wcześnie Cie polozyli..ewidentnie dzidzia jest jeszcze nie gotowa an wyjście
trzymam kciuki aby ruszylo jak najszybciej!!
Scintilla
ja sciognalema aplikacje SKURCZE
ale jeszcze nie sprawdzałam
tzn bawiłam się nia, żeby zobaczyć jak funkjcnuje ale to tak na sucho
Veira
trzymamy kciuki za szybka akcje!!
dawaj znac!!. Raga ., Scintilla lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Aprill
Super ze mogliście się poprzytulać z Wiktoria
i nie przejmuj się spojrzeniami poloznych!
wirekszosc z nas nie wie jak "takie male cos" obsluzyc, jak zlapac, jak trzymać itd.
na początku wszyscy robią to "niezdarnie"
. Raga . lubi tę wiadomość
-
I powiem Wam ze wczoraj wieczorem sie poryczałam jak bobr!
jak dzieciak 5 letni normlanie...
już miałam odosc
nie dość ze katar nadal mnie meczy - oczywiście glownie wiecozrme jak sie poloze...to to oko zaczelo mnie nap******
po porstu nir wytrzymałam i sie poryczałam...
dziś na 16 okulista
ah! i drugie oko tez już mam zaatakowane! tak w ramach prezentu
1 gratis,..
ehh09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dafka
tak jak psize Raga
kp to (zwłaszcza na poczartku, choć nie tylko) uwiązanie z dzieckiem na cycku...
może nie 24h ale prawie
jest to na pewno meczące, ale ja uwielbiałam te chwile - które sa unikatowe, tylko dla Ciebie i dzidzi i nie wroca już nigdy
ja do dziś pamiętam ten wzrok Zosieńki jak wisiała na cycku...
ale tak jak mowi Raga, nie wszyscy lubią to uwiązanie
Fajnie ze sie siebie po wolutku uczycie
czekamy na jakies zdjecie Piotrusia
Zuzi
nie gadaj głupot!! jaka gorsza!!! ???
robisz to co najlepsze dla Dziecka i Ciebie !a to najwaznijesze!
. Raga . lubi tę wiadomość
-
zuzi_c wrote:Gratulacje dla kolejnej mamusi i witamy Zosieńkę
Wczoraj Was podczytywałam ale załatwialam sprawy w mieście plus ortodonta i pobranie krwi i jakoś zeszło.
Dzisiaj wizyta u neurologa niestety bardzo możliwe, że mogę mieć nawet znieczulenie ogólne bo miejscowe może doprowadzić do niespodziewanych ataków padaczkizrobiło mi się bardzo przykro. Przez chwilę poczułam się jak gorsza. Inne mogą rodzić normalnie a ja nie. Popłakałam sobie dzisiaj. Ale nic już nie poradzę. O wszystkim zadecyduje anestezjolog w dniu porodu.
Miałam dzisiaj też ktg. Skurcze są ale ich nie czuje na razie. Poza tym wszystko okej. Mogę się pochwalić w zasadzie dwiema całymi przespanymi nocamiciekawe jak dziś ❤
-
Veira wrote:A ja się zbieram właśnie do szpitala. Skurcze mam co prawda co 10 minut ale teraz mam bardzo duże korki do szpitala więc wolę jechać wcześniej. Najwyżej jak to jeszcze nie to to mnie zostawia na obserwacji a i tak miałam jutro się tam zgłosić. Także proszę o trzymanie kciuków
-
Dzien dobry .
Justi ale cyrki sie tu odprawiaja biedulo ! Kurcze niech rusza albo nie wiem ...
Veira daj znac koniecznie co tam mowili , czy to to czy falszywy alarm .
Rozpakowujemy sie dziewuszki na maksa , z dnia na dzien juz coraz wiecej sie dzieje a dzis ostatni dzien bysmy styczniowe w razie co zostaly heheh .
Ja Wam powiem hit ... -
Ogolnie w 37 tygodniu bylam w szpitalu na usg , tam sami odwolali moja wizyte z polozna i dali mi jednorazowo ze szpitala babke bo akurat jestem . Mowie ok ale ... ona mi powiedziala, ze to ostatnie spotkanie i widzimy sie przy porodzie moze . Spoko , wyszlam i z czasem zaczelam sie zastanawiac jak to ... ?! Przeciez Ja powinnam miec co tydzien wizyty , dodatkowo jak przenosze ciaze to kobiety maja tu do 42 tygodnia skonczonego sprawdzanie . Robia masaze szyjki , umawiaja w razie co na wywolanie . Ja glupia tez chcialam czekac do tp i dopiero dzwonic .
Dobra , dzwonie
...
Odbiera jakas inna polozna , panikara na 102 ! Czemu inna jak niby mialam podany numer tel typowo do mojej poloznej " osobistej " nie wiem . Olewam juz tu ten cyrk . Ona do Mnie panika , ze czemu Ja wczesniej nie dzwonilam , ze Ja jestem 6 dni po terminie ( dzis 7 ) z miesiaczki , ze ja dawno powinnam miec spotkanie z ustalonym terminem do szpitala , byv po 2 ewentualnym masazu szyjki itp . Wiec My ... halo kobieto , powiedzieliscie ze to ostatnie spotkanie , to samo lekarz , zawsze dzwonila polozna jak spotkanie ie bylo na dokladna nawet godzine umowione a tu cisza . Ok nasza wina czesciowo ze nie dopytalismy ale to tez nasz pierwszy porod w uk , nie znamy wszystkiego a Wy od tego.jesyescie zeby nas pokierowac . Pozatym termin z miesiaczki ok jest 7 dni po dzis ale mam drugi z usg najbardziej prawdopodobny bo z poznej owulacji ( chociaz w polsce tez pod uwage mi wzieli termin z miesiaczki mimo poznej owulacji i innego.tp przez to z usg ) . Ona fo mnie no tak dobrze to prosze dzwonoc rano do swojej poloznej .
RYNCE I CYC OPADA 😂😂😂😂 Dzisiaj bedziemy dzwonic i umawiac sie z moja polozna bo Oni Mnie tu rozbrajaja juz ze smiechu ;p -
Dziewczyny czy biegunka, ból głowy i temperatura 38 to powód żeby jechać na IP czy w domu lepiej się ratować? Nie przyjmuje żadnego płynu ani pokarmu, wszystko przelatuje dosłownie. Najgorsze jest to że nie mam sily iść pod prysznic 😥 Już się poplakalam.
-
Camilla33 wrote:Dziewczyny czy biegunka, ból głowy i temperatura 38 to powód żeby jechać na IP czy w domu lepiej się ratować? Nie przyjmuje żadnego płynu ani pokarmu, wszystko przelatuje dosłownie. Najgorsze jest to że nie mam sily iść pod prysznic 😥 Już się poplakalam.
No izba przyjęć to dla ciężarnej najgorsze miejsce-prędzej postaraj się do swojego lekarza dostać - jeszcze dziś jak się uda. Zadzwon powiedz w którym jesteś tygodniu i może Cie jeszcze dziś wcisną.
A tak to w domku - paracetamol,herbata i właśnie ciepły prysznic i łóżko. -
Cześć Kochane
Mój Synek jest już z nami!
CC planowane 28/01/2020 (39+1 tc)
o 15:45 przyszedł na świat nasz Henio
waga uwaga! 4600 g/ 60 cm, 10/10 pkt
Tak jak Wam pisałam, wg wsg zapowiadał się duży, ale nie aż tak, szacowana waga przed samym porodem wg USG to 4200 g
Nie mam jeszcze pokarmu, ale go przystawiam na chwilę, on się denerwuje, i dokarmiamy MM. Czekam na nawał mleczny
Wczoraj wyszliśmy do domu. Uczymy się nawzajem.
Muszę Was znowu nadrobić ostatnie kilka dni, bo coś czuję że w styczniu powiałyście kolejne maleństwa
A oto o ON(myślę, że potem usunę zdjęcie, proszę o niecytowanie
)
Rany jaka jestem szczęśliwa Dziewczyny!
. Raga ., Anytram, ZakręconaOna, emdar, Ewciaa83, Scintilla, kaniczynka, Mysza, KasiaM, Darrika, Dafka, JustiJusti, mj26, sylgor, Fruzia85, ppieguskaa, zulka lubią tę wiadomość
-
W moim mieście oba szpitale najwyższego stopnia mają oddzielną IP poloznicza. Do swojego lekarza rodzinnego to zawsze od ręki, ale ona mi nic nie może. Może lepiej pojechać, niech mnie od razu zdają, zrobią ktg? Tylko jak wstać, a wyglądam naprawdę jak bezdomny